Dodaj do ulubionych

Mąż wylosował zieloną kartę do USA.

25.09.11, 11:57
Witam
Dziś mąż przyczytał maila, że wygrał zieloną kartę. On bardzo chce jechać, ja nie mam pojecia. Mamy dwoje małych dzieci, kompletnie nie wiemy co robić. Musimy dać odpowiedz do 29 wrzesnia i zapłacic pieniądz, nie mało bo 11 tyś zł. Pieniądze byśmy mieli ale czy będę umiała tam żyć??
Ktoś może był w podobnej sytuacji?? Może też ktoś wylosował i wyjechał?? Proszę o radę.

Obserwuj wątek
    • carmelax Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:02
      A w stanach nie ma przypadkiem recesji ? Z tego co słyszę , nie jest aktualnie łatwo tam sobie układać życie ,
      no chyba że macie pewniaki , nagraną pracę , opracowany plan na życie...
    • najma78 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:03
      Chyba nikt nie da ci odpowiedzi na forum jak powinnas postapic. Ja sprobowalabym, w koncu zawsze mozna wrocic smile Gratuluje, jakby nie bylo to szansa (lagalna) na poznanie czegos innego smile Moze ci sie spodoba...
    • spam_killer2 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:07
      Na tegoroczną loterię wnioski się składa do 31.10.2011r.!

Więc kiedy niby to wylosował? Marny trolling....

Poza tym jakim kompletnym kretynem trzeba by było być, aby składać wniosek o green card bez powiadomienia własnej żony i bez jakiegokolwiek planu na wypadek jej uzyskania. Loteria wizowa pomyliła mu się z toto lotkiem?

Jadąc na wariackich papierach, bez przekonania, bez nagranej roboty, bez odłożonej kasy na start i tylko z powodu green card, to można sobie wyłącznie spier.dolić życie.
      • baltycki Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:17
        spam_killer2 napisał:

> Poza tym jakim kompletnym kretynem trzeba by było być, aby składać wniosek
        > o green card bez powiadomienia własnej żony i....
        Jakim kompletnym kretynem trzeba byc, aby z postu autorki wyczytac, ze nie byla poinformowana.
        • spam_killer2 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:21
          baltycki napisał:

> Jakim kompletnym kretynem trzeba byc, aby z postu autorki wyczytac, ze nie byla
          > poinformowana.

No przecież nie była poinformowana! Facet dostał mail od spamera i uwierzył że wylosował zieloną kartę.

W mail od biznesmena z Nigerii o odziedziczonym spadku zapewne też by uwierzył.
          • lafiorka2 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 13:27
            spam_killer2

"nowy" antekcwaniak???

• sanciasancia Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:08
      To jest spam.
      Też takiego maila dostaliśmy.
      • spam_killer2 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:15
        Uuuuu! Conagratulations! Mąż kretyn uwierzył w mail od spamera, który chce wyciągnąć dane osobowe! Pewnie w ogóle nie składał aplikacji i jest tak tępy, że wierzy iż zielone karty losuje się między wszystkich Polaków z automatu.... buhahahaha!
        • gazeta_mi_placi Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:24
          big_grin big_grin big_grin

Bu ha ha ha....
        • totorotot Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 02.10.11, 07:50
          ! Pewnie w ogóle nie składał aplikacji i jest tak tępy, że wi
          > erzy iż zielone karty losuje się między wszystkich Polaków z automatu.

Nie wszystkich Polaków, tylko losowanie między emailami.Im więcej masz emaili, tym większe szanse zostania Poloamerykaninem!
    • kozica111 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:21
      Hmm, a te 11 tysięcy to do kogo na konto pójdzie skoro to spam....Tak czy siak wyluzuj,dylemat nieaktualny.
      • spam_killer2 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:22
        kozica111 napisała:

> Hmm, a te 11 tysięcy to do kogo na konto pójdzie skoro to spam...

Dobre pytanie. tongue_out
      • iwles Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:31

kozica111 napisała:

> Hmm, a te 11 tysięcy to do kogo na konto pójdzie skoro to spam....

do nadawcy spamu ?
    • whitney85 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:24
      Po pierwsze inf n/t wylosowania nie przychodzi e-mailem. Trzeba samemu sprawdzać na str loterii wizowej. Po drugie za co macie zapłacić 11 tys? W tej kwestii trzeba uwazac bo jest duzo naciągaczy.
      • spam_killer2 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 12:26
        whitney85 napisała:

> Po drugie za co macie zapłacić 11 tys?

Niech zgadnę.... może jako podatek od głupoty?
    • edelstein Nic nie wylosowal,nie macie problemu 25.09.11, 12:29
      Losowanie jeszcze nie nastapilo,ale jesli maz tak bardzo wierzy,ze to prawda to moze mi przeslac te 11tyssmile

“Etyczne. Z fucking friendem nadal jest sie singielka/singlem.
      Mozna stosowac plodozmian w korzystaniu z fucking friendow i wciaz byc singlem“
      by Triss_merigold6
    • klubgogo Tak, tak, tak! 25.09.11, 12:36
      NIe wahaj się, jedźcie, to jest szansa dla Was!
    • gazeta_mi_placi Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 14:27
      A ja wczoraj dostałam maila, że wygrałam 100000zł , warunkiem jest tylko przedpłata na konto 10000zł.
      I w sumie nie wiem, zdecydować się czy nie...
      W sumie drugiej takiej szansy mogę mieć.
    • thorgalla Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 14:33
      1.W tym roku jeszcze nie było losowania.
      2.W poprzednim Polacy nie mogli brać udział więc jeżeli nie mógł wysłać zgłoszenia (jeżeli jest Polakiem) to jakim cudem go wylosowali??????
      3.Gdy się jest wylosowanym to wiadomość o tym przychodzi listem,wraz z kompletem dokumentów do wypełnienia.
      Więc sobie odpowiedz czy to jest prawdziwa wygrana.
    • thorgalla Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 14:40
      Mogłabyś skopiować owy mail i wstawić na forum?
      • martaborys Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 14:48
        troche poszperałam w necie i wiem że ściema. mail już skasowany , że tak dałam się nabić w butelkę !!
        • thorgalla Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 16:05
          No i błąd zrobiłaś.Takie rzeczy to się zgłasza na policję.To była próba wyłudzenia pieniędzy.
        • nutka07 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 25.09.11, 16:30
          Moze mail jest w usunietych/koszu wink
    • karo78-0 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 01.10.11, 22:15
      Ja tez dostałam emaila ze wylosowałam zielona kartę tylko muszę zapłacić $879 na konto w ciągu 72h nie wiem na ile to prawdziwe i czy ktoś tu pieniędzy nie chce wyłudzić bo taka wiza jest za darmo z tego co mi się wydaje.
      • imasumak Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 01.10.11, 23:53
        Nie wierzę - naprawdę nie wiesz czy to prawdziwe i czy ktoś tu pieniędzy nie chce wyciągnąć? Zrób wydruk z tego maila i idź z tym na policję, to próba wyłudzenia.
    • deodyma Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 02.10.11, 00:01
      ten , kto pisze te emaile, to zwykly naciagacz.
      • alyeska Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 02.10.11, 00:11
        Dziewczyny to sa proby wyludzenia pieniedzy. W normalnym trybie jak sie przystepuje do loterii dostaje sie numer i samemu sie sprawdza na stronie.
    • majki343 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 14.11.11, 08:29
      Właśnie dostałam emaila że wylosowałam zieloną kartą i jestem rezydentem Posiadam też "Reference Number" i powinnam zapłacić 879$. Moje pytanie: czy mogę przekazać prawa do tej karty komuś z rodziny, jeśli tak to komu?
      • kosheen4 Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 14.11.11, 08:39
        <ściana>
      • thorgalla Re: Mąż wylosował zieloną kartę do USA. 14.11.11, 09:25
        Następna naiwna.
        Czas na zgłoszenie się minął 5 listopada i dopiero w MAJU 2012 wiadomo będzie,kto wylosował.

>>Moje pytanie: czy mogę przekazać prawa do tej karty komuś z rodziny, jeśli tak to komu?
        Jeżeli nawet wylosuje się GC to nie ma opcji jej przekazania komukolwiek.
        Główny aplikant ma 6 miesięcy od jej otrzymania na wyjazd do USA,wraz z rodziną (współmałżonek,dzieci do 21lat).Jeżeli nie wyjedzie,to GC przepada dla całej rodziny.
        Zawiadomienie przyjdzie listem albo można sprawdzić na stronie,posiadając unikalny numer,który dostaje się przy wysłaniu zgłoszenia.Jak przejdzie się całą procedurę pomyślnie to w 2013roku można się będzie pakować.
      • thea19 lol 14.11.11, 09:32
        mimo umiejetnosci korzystania z internetu wciaz mamy tylu naiwnych przyglupow. zadziwiajace i przerazajace zarazem.
        jak masz zbedne kilka setek to tez dam ci unikatowy numer oraz podam numer konta. bedziesz nie tylko rezydentem ale i prezydentem. a co!
        • wioskowy_glupek Re: lol 14.11.11, 10:01
          Dziewczyno ogarnij się nieco... czemu wyzywasz od przygłupów ? Nie każdy musi się znać na zasadach loterii wizowej, a jak nie wie to tak jak napisałaś od tego jest internet żeby się dowiedzieć. Toteż dziewczyna skorzystała z internetu i napisała posta... Jak nie potrafisz kulturalnie odpowiedzieć to nie pisz w ogóle...

Dla mnie to z daleka pachnie naciąganiem, ale nie każdy musi wiedzieć takie rzeczy...
          • adakal1 Re: lol 17.12.14, 20:29
            Following is a summary of everything I explained to you during our conversation, this way you will have everything in writing.

As explained your application was thoroughly reviewed by the immigration experts in the legal department, and was confirmed as a very high status and qualified application that meets the most important requirements and standards of the State department, allowing us to officially finalize your Green card application and begin your Consular process preparation, which is the final step in your Green card procedure.

In order for you to obtain the Green card you will need to prepare many different documents and forms, as well as passing a Consular interview in the U.S Consulate in your country, which will take place once we get the notification from the U.S department of State.

For this reason it's essential that you now begin your consular process preparation, and exactly for this purpose your going to receive the immigration consular package which was designed by the immigration experts specifically to meet your applications profile, and contains inside all the necessary information and tools to insure you are fully prepared for all the different aspects of the consular process and will be able to obtain the Green card.

As discussed in order to complete this step and send you the immigration consular package there is a one time and single payment from your side in the amount of exactly:580? (instead of the usual fee of 1500?), this is a subsidized fee authorized by the legal department, which will cover your family for the entire legal consular process preparation.

In the coming months we highly advise you to start preparing the necessary documents for your Green card process, this way you'll have everything ready and certified.

These are the first documents we recommend you start preparing:

* A copy of your highest level of education certificate (in English).

* A copy of your birth certificate's.

* A copy of your valid passport (include documents reflecting name change if have)

* Marriage certificate/marriage termination records

* Make sure to prepare additional passport photos for the consular process.

* Your professional resume - CV (in US format), here is an example: www.dreye.com.cn/english/writing/resume/files/cv-us-1.doc, this will be helpful when you want to start working in the USA.

You can login to view your application status on the website, and see that your application is officially complete and authorized:
            • ailia Re: lol 18.12.14, 09:31
              Jak na Amerykanow to troche za duzo bledow w tym mailu wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka