Dodaj do ulubionych

Problem z T-mobile...

24.04.12, 10:13
Przysłali dużą fakturę za korzystanie z internetu. Tylko to były jakieś aktualizacje ściągane automatycznie jak jeszcze spałam a w domu mam wi-fi i za połączenia z netem nie płacę. Dlaczego zatem mam to policzone na fakturze? Wykręcają się. Co teraz? Wszystko zaczęło się jak złożyłam prośbę o przeniesienie teflonu do innej sieci - problem z wyświetleniem faktury, problem z zalogowaniem na swoje konto a teraz ta opłata... Z początkiem maja miałam przejść do innej sieci a teraz napiszą, że nie zapłaciłam ostatniej faktury...Normalnie czuję jakby mi to na złość robili...
Obserwuj wątek
    • kolpik124 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:26
      No i co z tego, że masz wifi? jeśli nie wyłączyłaś przesyłu danych telefon domyslnie bedzie lączył się z internetem za pomoca sieci komórkowej, nawet jakbyś w domu miała 10 darmowych nadajników wifi.
      • mika2 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:33
        A potem samo się "naprawiło"?
        • sylki Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:43
          Tak bywa niestety sad
          mój głupi telefon potrafił łączyć się co chwilkę z internetem (w nocy) na 2-3 s, efekt końcowy na szczęście tylko 50 zł.
          Ale wyłączyłam wszelkie dostępy całkiem, wszystko wykasowałam mimo, że niby wg ustawień nie miał prawa się łączyć sad
          Dodam, że też mam wi -fi w domu i co z tego.

Chciałaś mądry telefon to masz wink
      • emilka_x Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:33
        Nie wiem czy tak automatycznie, mój telefon zawsze pyta jakiej z jakiej sieci ma korzystać to samo telefon męża i raczej sam żadnych danych by nie pobierał.
        Napisz reklamację, mi ostatnio też niebotyczny rachunek za rozmowy policzyli mimo tego że numer do którego dzwoniłam miałam darmowy, przyznali się do błędu i anulowali rachunek, z tym że to nie akurat sieć o której piszesz.
        • kolpik124 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:41
          Ja telefon może pytać z jakiej sieci skorzystać skoro zalogowany jesat w sieci, w ktorej masz podpisaną umowę?
        • aleksandra1977 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:52
          ale to nie chodzi o siec, tylko o punkt dostepu.
      • aleksandra1977 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:38
        dokladnie tak, jak pisze Kolpik24.
        • aleksandra1977 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:50
          doprecyzuje:
          telefon moze laczyc sie w tle poprzez zwylke 2G/3G (poprzez karte sim). Przed laczeniem wi-fi musisz wylaczyc transmisje danych w telefonie (tylko z poziomu systemowego, tj. w ustawieniach, a nie poprzez aplikacje, np. program nie wylaczy punktu dostepu tylko zmienia jego nazwe, dla T-mobile jest tp APN:Erainternet jest podmieniany na np. Eradroid lub Android internet).
          Za kazdym razem jak chcesz skorzystac z wi-fi musisz wylaczyc transmisje danych.
          Jesli masz w telefonie Androida, jak chcesz, moge podeslac Ci instrukcje, jak to wylaczyc.
          • mika2 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 10:54
            Poproszę.
            • aleksandra1977 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 11:17
              prosze:
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/mj/kj/j4vs/a0P8ZpKUnqP5S24HoB.jpg
              • mika2 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 11:56
                Mam to wyłączone w ustawieniach.
                • anne.novak Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 12:07
                  Czasem wyłączenie tych ustawień nie wystarczy. Rozumiem, że masz telefon z Androidem? Najlepiej ściągnąć sobie z Android Marketu aplikację APNDroid, umieścić sobie widżet aplikacji na pulpicie, ustawić w pozycji Off i w ten sposób kontrolować połączenia z siecią 3G. Z doświadczenia własnego i opinii znajomych to jedyny pewny sposób.
                  • aleksandra1977 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 12:10
                    tak, jesli chodzi o monitoring polaczen, tez sie z tym zgadzam.
                • aleksandra1977 Re: Problem z T-mobile... 24.04.12, 12:11
                  mika2 napisała:

> Mam to wyłączone w ustawieniach.

jesli tak, to dziwne, ze masz naliczone koszty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka