Dodaj do ulubionych

urząd pracy-pytanie

18.12.12, 11:20
Jestem tam zarejestrowana. Denerwuje mnie ciągłe pojawianie się na zawołanie, częstowanie ofertami, których nikt nie chce itd. Postanowiłam zrezygnować z ich usług, ubezpieczyć się w męża firmie i szukać pracy. Dodam, że dla mnie kłopotliwe jest bardzo dojeżdżanie z małymi dziećmi do urzędu oddalonego o 20 km. Nie łudzę się nawet, że oni pomogą znaleźć mi zatrudnienie, jestem tam bo jestem. Wizytę (w celu złożenia autografu smile ) wyzaczoną mam na dziś. Co jeśli się nie wstawię? Wyrejestrują mnie bez problemu? Czy muszę sama to zrobić tzn wyrejestrować? Czy coś mi grozi jeśli ich nie powiadomię, jakaś grzywna?
Obserwuj wątek
    • lewapinger Re: urząd pracy-pytanie 18.12.12, 11:23
      Wyrejestrują a informację o tym przyślą listem poleconym.
      Olej jeżeli masz ubezpieczenie u męża tongue_out
      • to_ja_tola Re: urząd pracy-pytanie 18.12.12, 11:34
        a jak znajdziesz sama pracę i chyba jeżeli masz przyznany zasiłek dla bezrobotnych dostaniesz jakąś kasę.Ale tak wiem,że było kiedyś nie wiem jak teraz?No i musisz być zarejestrowana.

A tak to cię po prostu wykreślą i tyle.Ewentualnie jak będziesz się chciała zarejestrować ponownie to chyba dopiero po 3 mcach można.
        • agaja5b Re: urząd pracy-pytanie 18.12.12, 11:43
          Nic się nie stanie, jak sie nie pojawisz w ciągu 7 dni to Cie wykreslą i już. Jak nie chcesz zasiłku, ubezpieczenia, szkolenia, czy pozyczki na własna działalnośc to po kij masz tam chodzic? Zaoszczędzisz swój czas i pieniądze na przejazdysmile
    • mamalgosia Re: urząd pracy-pytanie 18.12.12, 11:52
      ppaaullaa napisała:
      Co jeśli się nie
      > wstawię?

No wiesz, lepiej się nie WSTAWIAJsmile

A co do meritum: nic, wyrejestrują Cię, dostaniesz informację pocztą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka