Dodaj do ulubionych

Kurs? Jezykowy potrzebna rada

08.06.14, 23:30
Poradzcie emamysmile. Czy jest jakis kurs to za duzo moze powiedziane, ale cos wylacznie do sluchania, bez laptopa, pisania itp... Leze i gapie sie w sufit przez 90 proc doby , i pomyslam ze moglabym np. Sprobowac odrobine pouczyc(marzenie od b. Dawna wloskiego albo hiszpanskiego. I tak - ktory latwiej wylacznie sluchajac, i czy w ogole cos takiego mozna gdzies sciagnac? Kupic latwo? Medialnie tzn wgrac w jakas mp3 mi to ktos zrobi tylko poleccie cokolwiek. Wiadomo, ze to nie prawdziwa nauka jezyka, ale mini podstawy? No cokolwiek chcialbym "robic".
Da sie? Dziekismilez gorysmile i z plaskawink
Obserwuj wątek
    • eo_n Re: Kurs? Jezykowy potrzebna rada 08.06.14, 23:34
      Wg mnie podstawy spokojnie można sobie tak przyswajać - z płyt. Od groma jest tego; hiszpański w 30 dni itp. Wg mnie nie ma znaczących różnic między poszczególnymi "kursami" na tym poziomie, przeznaczonymi do samodzielnej nauki podstaw.
      • myszmusia Re: Kurs? Jezykowy potrzebna rada 08.06.14, 23:44
        Dzieki, czyli zupelnie bez koniecznosci czytania, pisania tylko "na sluch".
        Chetnie jeszcze jakies sugestie poczytam.
    • cherry.coke Re: Kurs? Jezykowy potrzebna rada 08.06.14, 23:40
      Jesli masz smartfona, sciagnij Duolingo.
      • myszmusia Re: Kurs? Jezykowy potrzebna rada 08.06.14, 23:48
        Niestety nie mam. Mam stara nokie c3-00, bez perspektywy zmiany . Poza tym ona ma normalna klawiature i z tym sobie teraz daje rade.
    • sueellen Re: Kurs? Jezykowy potrzebna rada 08.06.14, 23:42
      Ja tak próbowałam uczyć się hiszpańskiego. Puszczałam płytkę w drodze do pracy. Szybko mi się znudziło. Niestety, ale jeśli nie rozumie się tekstu, nie ma jak i gdzie sprawdzić, to nawet jeśli puścisz milion powtórek to i tak dalej nie wiesz o co chodzi. Z płyty można się uczyć ale tylko jeśli jest z tłumaczeniem.
      • myszmusia Re: Kurs? Jezykowy potrzebna rada 08.06.14, 23:51
        No wlasnie tego sie obawiam. Takie kursy to jednak nie wylacznie na sluch, nawet gadany tlumacz moze byc malo bo to sa jednak chyba ksiazkowe kursy.
        • eo_n Re: Kurs? Jezykowy potrzebna rada 09.06.14, 09:08
          Ale w tych samouczkach jest zwykle tłumaczenie. Np. prosty dialog, tłumaczenie dialogu zdanie po zdaniu, a potem jeszcze zwroty i słówka tłumaczone słowo po słowie. Ostatnio tak odświeżałam sobie podstawy włoskiego (prasując np. wink ). Kupiłam najtańszy kursik za kilkanaście złotych. Wystarczył.
          • myszmusia Re: Kurs? Jezykowy potrzebna rada 09.06.14, 10:55
            Nie wiem czy to ze odswierzalas nie ma podstawowego znaczenia. Ja poza kilkoma wyjazdowo waacyjnymi zwrotami nic z glowie nie mamwink. Ale przeciez czego jak czego czasu mam mnostwo tak wierzesmile i faktycznie sprobujesmile. Poprosze o zgranie najprostszegosmile.
            Dziekismile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka