Dodaj do ulubionych

domokrążcy i oszuści

12.12.14, 00:04
Jak sobie radzicie?

Dziś spędziłam drugi dzień pod rząd w domu (w sensie nie wychodzę do pracy) i zaliczyłam: wizytę komianiarzy (?) z kalendarzykami, ze 3 ulotkarzy, dresiarza z rozchichotaną panienką podających się za "energetykę" (?!) i oferujących zniżki cen gazu (na informację, że nie mam nawet instalacji, bo została usunięta X lat temu pan niewzruszony powiedział, że położą swoją za darmo, na co panienka zachichotała), przedstawiciela Greenpeace, pana od kablówki X robiącego ankietę na temat "czy chciałby pan/pani mieć dostęp do naszej sieci" i najlepsze - przed chwilą, to jest o 23.15 jeden pan obdzwonił wszystkich sąsiadów mówiąc, że jest głodny i mu zimno a do domu nie pójdzie bo tam czeka żona (pijany w sztok, zupełnie obcy, na pewno nie mieszka w naszym budynku). Rozmawiać nie chciał, dokumentów nie miał, wezwaliśmy policję. Brama zamknięta, z video domofonem, sąsiedzi zapierają się, że nie wpuszczają przygodnych domokrążców. Sami sobie otwierają? Czekają na okazję?

Jak się bronicie?
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: domokrążcy i oszuści 12.12.14, 07:04
      Trudno się bronić bo zawsze znajdzie się matoł, który ich wpuści.
      Moj sposób to wyłączony domofon i dzwonek do drzwi.
    • eliszka25 Re: domokrążcy i oszuści 12.12.14, 08:00
      u mnie problem praktycznie nie istnieje, bo do drzwi raczej nie dzwonia. nie mieszkam na zadnych zamknietym osiedlu, ale w malej miejscowosci, wiec pewnie im sie nie oplaca tak daleko jechac dla paru domow. w razie jak sie cos jednak trafi, to mowie po prostu, ze nie jestem zainteresowana i zamykam drzwi. za to sa okresy, kiedy intensywnie molestuja przez telefon. jak jestem w nastroju, to sie chwile poprzekomarzam dla jaj, ale zwykle tez mowie po prostu krotko i wezlowato, ze nie jestem zainteresowana i odkladam sluchawke. jak sie ktorys probuje jeszcze produkowac, to mowie dobitne do wiedzenia i odkladam nie czekajac na reakcje. nic nikomu nie tlumacze ani nie wysluchuje, bo nie widze potrzeby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka