Dodaj do ulubionych

sukienka na ślub i wesele....

27.12.14, 16:20
Poszukuję sukienki na ślub i wesele , będę matką panny młodej. To mogą być dwie sukienki, tzn ewentualnie mogę się przebrać, wszystko zależy, ile wydam na poszczególne kreacje. ślub jest na wiosnę, więc możliwe, że jeszcze jakiś płaszczyk do tego dojdzie.
Jestem niewysoka, więc sukienka raczej krótka, tym bardziej, że do długiej trudno włożyć jakieś okrycie wierzchnie, prócz szala. Czyli jeśli długa, to raczej na przebranie.
Rozmiar 38, sukienka ta krótka najwyżej do kolan, kolor raczej jasny, ale nie biel , wiadomo.
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 16:35
      jeśli miałabym się przebierać to na 100% nie w długą a też krótką (szukaj kiecek koktajlowych)
      no i raczej niezbyt młodzieżową (żeby przy gościach/równolatkach córki nie wyglądać na "dzidzię piernik)
      • froshka66 Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 16:54
        skoro jesteś matką panny młodej to tylko takie jak poniżej, bo nie daj boże byś jeszcze młodo wyglądała..
        a tańczyć i tak ci nie wypada...
        rozważ zresztą czy w ogóle wypada ci iść na wesele. może tylko na ślub a później od razu do grobu..
        https://www.modahurt.pl/images/katalog_produktow/garsonka/12/garsonka-1103.jpg
        • azile.oli Re: he, he... 27.12.14, 17:02
          Zamierzam się dobrze bawić i raczej sukienką odmłodzić, a nie dodać sobie lat.
          Sukienka ma być elegancka, ale z ''pazurem''.
          • froshka66 Re: he, he... 27.12.14, 17:13
            chyba nie dość wyraźnie byłam po prostu zjadliwa do fragmentu komentarza : no i raczej niezbyt młodzieżową

oczywiście ta "propozycja" to jedynie żart
            • azile.oli Re: he, he... 27.12.14, 17:24
              Wiem, że żart.
              Nie obawiam się, że się ośmieszę młodzieżową kiecką - czasem się z córką wymieniamy sukienkami , ale nie wszystkimi i to nie tylko dlatego, że młoda ma 180 cm wzrostu, tylko po prostu niektóre kreacje są wybitnie młodzieżowe. Ale tych to ona na oficjalne okazje też nie wkłada.
            • misiowamama-2 Re: he, he... 27.12.14, 23:08
              froshka66 napisała:

> oczywiście ta "propozycja" to jedynie żart<

Mnie się podoba big_grin ... Żart oczywiście big_grin
    • lola211 Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 16:38
      Ja bym zajrzala do Simple.
      Ale jeslichodzi o wiosne, to chyba lepiej poczekac na nowa kolekcje.
      • azile.oli Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 16:57
        Zajrzę do Simple, ale nie wiem, czy załapię się na wiosenną kolekcję, bo do ostatniej chwili wolę nie czekać.
        Sukienka powinna być elegancka, ale nie za poważna jednak, wyglądam dość młodo, mam 44 lata, nie chcę wyjść na matronę. Zwłaszcza ta sukienka na część oficjalną powinna być elegancka, potem mogę trochę zaszaleć, aczkolwiek nie zakładam, że się przebierać będę.
        Trochę się obawiam, że kolekcji wiosennych może w lutym nie być, do marca boję się trochę czekać, nie lubię kupować w ostatniej chwili.
        Szycie u krawcowej, a nawet w salonie odpada - mam złe doświadczenia w tej kwestii.
        • przeciwcialo Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 17:23
          Ile lat ma twoja córka?
          • azile.oli Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 17:26
            Moje dziecię ma 20 lat. Niedawno skończone. W dniu ślubu 21 jeszcze nie będzie miała.
            • przeciwcialo Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 17:37
              jak na obecne czasy to szybka za mąż wychodzi. Życzę jej dużo szczęścia.
              • azile.oli Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 17:41
                Dziękuję w imieniu córki i swoim własnym. Też uważam, że wcześnie, ale świadomie do tego podchodzi, a wybór kandydata na męża pozwala mi mieć nadzieję, że będzie to trwałe małżeństwo. I szczęśliwe.
                • przeciwcialo Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 18:35
                  Znam sporo małżeństw trwalych i szczęśliwych zawieranych w młodym wieku ale świadomie a nie z powodu ciązy. Te powodowane ciążą szybko sie rozpadały.
                  • azile.oli Re: Też tak uważam... 27.12.14, 19:53
                    Mam podobne doświadczenia. Zresztą, w mojej rodzinie kobiety dość wcześnie wychodziły za mąż, czyli jakieś tam wzorce córka ma. W ciąży nie jest, bardzo bym nie chciała, aby był to powód do ślubu i na szczęście nie jest. Choć u niej zaręczyny nastąpiły tak szybko od momentu poznania, że gdyby w międzyczasie zaszła w ciążę, to i tak nie ona akurat byłaby przyczyną ślubu.
                    Ale dziewczyna jest bardzo młoda, zatem niech się nacieszy byciem żoną, nim zdecyduje się na obowiązki matki. Ale to już jej sprawa i jej wybór.
                • melancho_lia Re: sukienka na ślub i wesele.... 28.12.14, 11:25
                  Ja tez przychylam sie do życzeń dla córki. Ja tez wyszłam za maz w wieku 21 lat (maz mial 22 lata). Od ślubu minęło 11,5 roku i ani przez chwile nie żałowałam (mimo czarnowidztwa rodziny).
    • azile.oli Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 17:19
      Mimo, że jestem szczupła, to w rozkloszowanych sukienkach zbyt ładnie mi nie jest, mam spory biust, wysoko biodra - nie bardzo to wygląda. Ale nie tyle w fasonie jest problem, coś bym wybrała, tylko, niestety, większość sukienek jest po pierwsze ciemna, głownie czarna, po drugie - jakość pozostawia wiele do życzenia. No i jakiekolwiek kiecki bez ramiączek odpadają.
      Znalazłam kilka ciekawych w pewnym salonie ślubnym, ale ceną przewyższają ślubną suknię mej córki. A też idealne nie są, bo np jak fason fajny, to musiałabym zrobić ustępstwo na rzecz koloru.
      Zła jestem, bo już widzę, że problem będzie.
      • froshka66 Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 17:24
        może na część oficjalna taka/ podobna?
        tylko ta pechowo jest biała... sad

https://www.sklep.hera.com.pl/442-thickbox_default/sukienka-1815.jpg

• mania11111 Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 17:25
        to kolor podaj ,a jak brzuszek ....płaski nie płaski smile,a biust chowasz czy pokazujesz ?
        • azile.oli Re: odpowiadam... 27.12.14, 17:30
          Brzuszka maskować nie muszę. Biust raczej pokazuję, aczkolwiek bez przesady. Jednak faktem jest, że sukienki ''pod szyję'' odpadają, bo źle się w nich czuję.
          Co do koloru - ze względu na okazję i porę roku odpada czarny, choć lubię ten kolor. Odpada też granat, brązy i zieleń (wszystkie odcienie, bo jest mi brzydko). Przyznam, że nie lubię też szarości. Inne kolory mogą być.
          • froshka66 Re: odpowiadam... 27.12.14, 17:51
            www.sklep.hera.com.pl/135-thickbox_default/sukienka-1731.jpg
            sprawdz sklep HERA... może maja inne niz białe sad sad
            • azile.oli Re: odpowiadam... 27.12.14, 17:57
              Zapomniałam o tym sklepie. Może mi się uda podjechać tam w poniedziałek i obejrzeć. Dziękuję.
              • mania11111 Re: odpowiadam... 27.12.14, 18:04
                kremowa
                www.zalando.pl/little-mistress-sukienka-koktajlowa-bialy-lm121c06h-a11.html
                różne kolory
                www.zalando.pl/kala-lilly-sukienka-z-dzerseju-czerwony-ka821c019-302.html?wmc=COM48_1881709
                czerwona ,granatowa
                www.zalando.pl/little-mistress-sukienka-koktajlowa-czerwony-lm121c065-g11.html

Ta z Hery ciekawa
                • azile.oli Re: odpowiadam... 27.12.14, 18:12
                  Pewnie bym coś z tego wybrała , ale jest problem - muszę kupić tę sukienkę w sklepie stacjonarnym. No, niby nie muszę, ceny są na tyle przyzwoite, że po prostu mogłabym mieć taką sukienkę na inną okazję, gdyby się okazała nieodpowiednia akurat na tę. Tyle, że po prostu ja wolę przymierzyć i nie musieć odsyłać, gdyby coś nie pasowało. A problem mam taki, że często sukienka leży idealnie, ale spłaszcza mi biust.
                  Podoba mi się tam szczególnie jedna, ale mam obawy, czy nie będzie prawie biała. Zamówię na próbę, może będzie ok. Dziękuję.
                  • mania11111 Re: odpowiadam... 27.12.14, 18:18
                    Ta mi się strasznie podoba ,ale cena ...........
                    www.zalando.pl/preen-darla-sukienka-letnia-niebieski-pn621c00a-k00.html?wmc=COM48_1881709
    • aqua48 Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 17:22
      Ja na podobną okazje kupiłam szarą sukienkę w Quiosque. Mają dobrze leżące modele. Teraz podoba mi się np. ta: quiosque.pl/sukienki-k/sukienki/sukienka-powder-necklace.html W sam raz dla dziewczęcej matki panny młodej.
      Odpowiedni żakiet i dodatki zrobią ten "pazur". A do różowej sukienki włożyłabym czarną ramoneskę smile
    • tully.makker Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 18:20
      A patrzylas w Pepperberry - maja tam sporo sukienek tzw "okazyjnych" na wiekszy biust. Jak teraz zamowisz, to w razie draki zdazysz wymienic, albo wskakuj w tanie linie, w 1 dzien obrocisz do Lądka i z powrotem smile
      • azile.oli Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 19:45
        Możliwe, że zamówię, bo szczerze mówiąc szukam czegoś wyjątkowego, a wybór w sklepach stacjonarnych jest taki sobie, obecnie głównie sylwestrowy, a na wiosenną uroczystość to średnio pasuje.
    • pederastwa Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 20:28
      quiosque.pl/sukienki-k/sukienki/sukienka-w-kolorze-fuksji.html
      quiosque.pl/sukienki-k/sukienki/sukienka-clarissa.html
      • moofka Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 21:44
        uwielbiam quiosque
        ale to sa kiecki do biura a nie na slub wlasnego dziecka smile
        poszukaj tu inspiracji, niektore sa ciekawe
        www.izidress.com/newarrival-mother-of-the-bride-dresses
        • azile.oli Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 22:53
          Niektóre są bardzo ładne i cenowo też fajnie wychodzą. Trochę się martwię, że nie mogę ich przymierzyć przed zakupem.
    • b.bujak Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 21:10
      ja temat kiecek zaczynam od Asos - mają szerokie spektrum stylowe
      www.asos.com/ASOS/ASOS-Floral-Border-Bardot-Prom-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4221522&cid=5235&sh=0&pge=10&pgesize=204&sort=-1&clr=Multi&totalstyles=5515&gridsize=3
      www.asos.com/ASOS/ASOS-Deep-Plunge-Metallic-Prom-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4360048&cid=5235&sh=0&pge=1&pgesize=204&sort=-1&clr=Green&totalstyles=5526&gridsize=3
      www.asos.com/Chi-Chi-London/Chi-Chi-London-Printed-Organza-Midi-Prom-Dress-with-Bardot-Neck/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4674715&cid=5235&sh=0&pge=0&pgesize=204&sort=-1&clr=Multi&totalstyles=5502&gridsize=3
      www.asos.com/ASOS/ASOS-Bandeau-Debutante-Midi-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4359929&cid=5235&sh=0&pge=0&pgesize=204&sort=-1&clr=Pink&totalstyles=5502&gridsize=3
      www.asos.com/ASOS/ASOS-Wrap-Front-Midi-Dress/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4443431&cid=5235&sh=0&pge=0&pgesize=204&sort=-1&clr=Blue&totalstyles=5502&gridsize=3
      ta spódnica będzie ładna w tańcu:
      www.asos.com/ASOS/ASOS-Pleated-Midi-Skirt-with-Mesh-Inserts/Prod/pgeproduct.aspx?iid=4326436&cid=3149&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Black%2fwhite&totalstyles=1399&gridsize=3
      • morticia50 Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 22:57
        na taką okazję szukając sukienek weszłabym do Deni Cler,Moltona,Hexeline i na koniec Monnari.
        w takiej kolejności.jesli mieszkasz w Pl
        • andaba Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 23:09
          Wszystkie matki panny młodej jakie widziałam w zyciu były w kostiumikach, bez wzgledu na to, czy miały lat 35, czy 53 smile
        • azile.oli Re: sukienka na ślub i wesele.... 27.12.14, 23:12
          Mam sporo sukienek z Monnari, ale na ślub córki nie zaryzykuję, bo tam ubiera się jej przyszła teściowa i duże prawdopodobieństwo, że mogłybyśmy mieć podobne kiecki (chociaż zapytam przyszłego zięcia). Deni Cler -obejrzę ich ofertę, mam cudny płaszcz od nich, ale dawno tam nie byłam. O, Hexaline - nie pomyślałam. Co do Moltona - tu raczej nie skorzystam, mają moim zdaniem sukienki dla nieco starszej grupy wiekowej. Dziękuję za podpowiedź.
          • johanka79 Re: sukienka na ślub i wesele.... 28.12.14, 00:38
            sprawdź Danhen i prettyone no i solar
            shop.prettyone.pl/produkt/8247xe-011-42-sukienka
            www.danhen.com/product-pol-273-Zlota-dopasowana-sukienka.html
            www.solar-company.com.pl/sklep/sukienka,7497.html
            www.solar-company.com.pl/sklep/sukienka,4048.html

www.danhen.com/product-pol-273-Zlota-dopasowana-sukienka.html
            • przeciwcialo Re: sukienka na ślub i wesele.... 28.12.14, 11:03
              Ładne ale ceny z kosmosu.
              ja na slub chrześnicy kupilam podobną w cenie 3 razy niższej.
          • melancho_lia Re: sukienka na ślub i wesele.... 28.12.14, 11:28
            Jest jeszcze Beata Cupriak. Mam parę kiecek z jej kolekcji. To taka klasyczna elegancja, ale mozna cis wybrac (przynajmniej jakiś czas temu mozna było).
            • azile.oli Re: sukienka na ślub i wesele.... 28.12.14, 13:20
              Na pewno obejrzę wszystko, co mi poleciłyście.
              Dziękuję bardzo.
              • azile.oli Re: jeszcze sweterek... 28.12.14, 13:29
                Sweterek nie dla mnie, ale dla córki. Nie do kościoła, tu musimy poszukać czegoś innego, ale przydałby jej się sweterek np kiedy będzie wychodziła wieczorem na zewnątrz. W kwietniu raczej upałów nocą nie będzie. Szukamy czegoś ładnego, w dobrym gatunku.
                Na razie sprawdzałyśmy w Solarze, może coś tam znajdziemy. Co jeszcze możecie polecić? Tu już mogłoby być wysyłkowo, ważne, żeby któraś z Was miała sprawdzone, że są ładne itd.
                Przyznam, że gdyby ktoś miał pomysł co założyć w razie niepogody na część oficjalną do sukni typu princessa, byłabym wdzięczna. Razem z suknią jest szal, ale do welonu nie bardzo.
                Bolerka odpadają raczej.
                • moofka Re: jeszcze sweterek... 28.12.14, 13:34
                  malenki sweterek jak kate miala
                  puchaty i slodki
                  mnie sie podoba obecna moda na kolorowe dodatki do sukni buty w mocnym kolorze i wtedy sweterek pod kolor smile
                  albo pastelowy
                  www.slubclick.com/report/panny-mlode-w-kolorowych-sweterkach-do-slubu-zdjecia.html
                  • azile.oli Re: jeszcze sweterek... 28.12.14, 13:48
                    Chcemy sweterek, jak najbardziej, ale raczej ''na potem'', na sesję w plenerze. Do kościoła córka raczej nie bardzo chce, moim zdaniem też trochę nie bardzo go widzę z tą suknią w części oficjalnej, później - jak najbardziej.
                    • a.va Re: jeszcze sweterek... 28.12.14, 15:52
                      Skoro nie sweterek i nie bolerko (rozumiem, bo sama nie znoszę), to zostaje płaszcz:
                      polki.pl/we-dwoje/suknia;paola;;plaszcz,ogloszenie,26596.html?foto_id=3
                      • azile.oli Re: jeszcze sweterek... 28.12.14, 16:35
                        Płaszcz jest świetny, ale nie nadaje się do sukni typu princessa, niestety.
                        Ta prezentowana na zdjęciu jest w kształcie litery A.
                        • a.va Re: jeszcze sweterek... 28.12.14, 17:44
                          Ale nie musi być taki, jak na zdjęciu, może mieć inny krój, może być krótszy, i wtedy do princessy będzie pasował.
              • annakate Re: sukienka na ślub i wesele.... 30.12.14, 23:03
                Miałam piekną sukienkę z firmy Dagnez - jedwabną z szantungu, turkusową trochę podobną do modelu Renia który wypatrzyłąm na ich stronie, choć jak patrzę to kiedyś mieli chyba więcej atrakcyjnych modeli - mamy chyba podobną figurę, biust prezentował się dobrze, ale nie jest to wersja "wszystko na sprzedaż", dół wąski, korzystne zakładko-marszczenie pod biustem (nie było widać zagnieceń na materiale przy siadaniu). Sukienka porządnie uszyta, cena (nieco ponad 400 zł) zupełnie przystepna, biorąc pod uwagę materiał.
    • bambzgrozja Re: sukienka na ślub i wesele.... 31.12.14, 10:09
      Tu jest sporo ładnych sukienek:
      www.solar-company.com.pl/sklep/kolekcja/-sukienki-wizytowe/#c:;s:;p:1;o:-1;a:1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka