Dodaj do ulubionych

Syn pedofil

07.09.16, 13:55
next.gazeta.pl/next/7,151243,20650529,polski-pedofil-wpadl-zdradzila-go-ta-powszechna-funkcja-aparatu.html
Masakra. Jako matka nie potrafię sobie wyobrazić sytuacji gdy moje starsze dziecko w ten sposób krzywdzi młodsze. Wydziedziczyć to w takiej sytuacji za mało.

Tak sobie myślę, że w dzisiejszych czasach naglasniania historii o pedofilach istnieje większa czujność rodziców. Nauczyciel, wychowawca, ksiądz, trener, partner matki będą na cenzurowanym jeśli zaczną się spoufalać z dzieckiem. Ale kto by podejrzewał swoje drugie dziecko, nawet jeśli jest dorosłe? Matka pewnie całkowicie wypierała podejrzenia, jeśli takich nabrała.

Biedna mała, ale też żal rodziców tych dzieci.
Obserwuj wątek
    • cauliflowerpl Re: Syn pedofil 07.09.16, 14:40
      Masakra, brak slów.
      Zatluc skurczybyka to za malo.
      No nie miesci mi sie to w glowie.
    • saszanasza Re: Syn pedofil 07.09.16, 14:49
      Ja pierdzielę, współczuję matce i dziecku. A propos artykułu...po jakiego grzyba opisują metodykę śledztwa. Jeszcze brakowało, by poinstuowali jak wyczyścić takie informacje, a się dauncertain
      • kaz_nodzieja Re: Syn pedofil 07.09.16, 14:57
        Nigdy nie piszą wszystkiego. Całkiem możliwe, że tak naprawdę zdradził pedofila całkiem inny szczegół, którego właśnie nie ujawnili by nie dawać instrukcji.
      • semihora Re: Syn pedofil 07.09.16, 15:00
        No przecież to nie jest wiedza tajemna. Ja jestem laikiem, a wiem, że coś takiego istnieje.
      • lauren6 Re: Syn pedofil 08.09.16, 08:56
        Metodyka takich śledztw była niejednokrotnie ujawniana, nie tylko przez polską prasę. Nie tak dawno czytałam na niebezpieczniku o pedofilu z USA, którego zidentyfikowano, bo w sieci używał charakterystycznej frazy powitalnej. Stworzono rejestr internautów, którzy się tak witają i zaczęto ten rejestr filtrować pod względem płci, lokalizacji itd. Inni pedo wpadali, bo używali tego samego nicka na forum dla pedofili i innych portalach. O metadanych zdjęć też nie raz było głośno.
    • owianka Re: Syn pedofil 07.09.16, 14:53
      Rodzice wiedzieli. Niedawno był reportaż na stronie TVN24.

Ich rodzicie wiedzieli

Matka Krzysztofa, już po wyprowadzeniu się z Wielkopolski do Piotrkowa Trybunalskiego, chciała, żeby rodzina zaczęła życie od nowa. Nowa praca męża, nowa praca dla niej, nowa szkoła dla Kasi. To, co wiązało się z poprzednim życiem (i Krzyśkiem), miało zniknąć. Tak jak stare rzeczy Kasi.

Oni wiedzieli.

Bo Krzysiek w którymś momencie przestał być tak uważny jak na początku. Nie szyfrował plików z Kasią na specjalnym dysku zewnętrznym. Trzymał je w laptopie, tak jak inni trzymają zdjęcia z wakacji. Któregoś dnia zapomniał wykasować kartę pamięci, która została w aparacie fotograficznym rodziców. To przed nim rozbierał małą siostrę.

Filmy i zdjęcia, na których byli Kasia i Krzysztof, zobaczyła 20-letnia Martyna. Trzecia z rodzeństwa. O wszystkim powiedziała matce, ta ojcu. Przekonała męża, by zostawili to. By on – jej syn, oprawca jej córki – został w Kielcach, a oni mieli ułożyć sobie życie w innym mieście. On miał odwiedzać matkę tylko pod nieobecność ojca.

Mąż dał się namówić. Para z ośmioletnią wtedy córką przyjechał do Piotrkowa. Martyna, starsza córka, wyjechała za granicę.

Dlaczego nie zawiadomili o przestępstwie? – A kto doniósłby na syna? – usłyszeli policjanci.

Podobno nie wiedzieli, że nagrania Kasi oglądali pedofile na całym świecie. Tym bardziej nie mogli wiedzieć, że nawet po zdemaskowaniu 27-latka dostawali nowe – zdążył sobie zrobić archiwum, które stopniowo zamieszczał w sieci. Rodzice nie poinformowali organów ścigania, ale nic im za to nie grozi, bo przestępca jest dla nich osobą najbliższą.
      • owianka Re: Syn pedofil 07.09.16, 14:56
        Fragment stąd:
        www.tvn24.pl/magazyn-tvn24/mam-blondyneczke-piec-lat-pedofil-vip-sypie-kolegow,56,1214
        • mid.week Re: Syn pedofil 08.09.16, 08:56
          Masakra...
    • kaz_nodzieja Re: Syn pedofil 07.09.16, 14:54
      A gdyby nie wystawiła sukienki tylko wyrzuciła albo komuś podarowała pewnie nadal byłby bezkarny.
    • seniorita_24 Re: Syn pedofil 07.09.16, 15:31
      Jasne, żal rodziców, którym szkoda było wsadzić syna pedofila. Żal dziewczynki, która tak długo krzywdził ten dewiant.
    • semihora Re: Syn pedofil 07.09.16, 16:14
      Lecz się.
      • semihora Re: Syn pedofil 07.09.16, 16:51
        O. Poleciał komentarz, na który odpowiedziałam. Bardzo dobrze.
    • kkalipso Re: Syn pedofil 07.09.16, 20:32
      Straszne to jest jak bezbronne są dzieci nawet we własnym domu. Cała ta rodzina powinna zostać ukarana.
    • kalina_lin Re: Syn pedofil 07.09.16, 21:56
      Straszna sytuacja. Bardzo współczuję rodzicom, to musi być koszmar, dowiedzieć się, że coś takiego miało miejsce.
      A przy tym szczerze przyznaję, wątpię, czy starczyłoby mi sił, by wpakować sprawcę do więzienia. Chyba też poszłabym w kierunku totalnego zerwania kontaktów, odizolowania się, aby chronić to skrzywdzone dziecko. Brr, nie chcę nawet myśleć o tym.
      • vessss Re: Syn pedofil 08.09.16, 00:12
        Po to by mógł krzywdzić inne? żaden instynkt macierzyński i miłość tego nie usprawiedliwia.
        • kaz_nodzieja Re: Syn pedofil 08.09.16, 08:19
          Do innego dziecka miałby mocno utrudniony dostęp, praca bez dzieci, facet mruk bez kontaktów towarzyskich itp.
          • lauren6 Re: Syn pedofil 08.09.16, 09:05
            Rodzice pewnie uznali, że syn nie będzie miał dostępu do innych dzieci, a oglądanie zdjęć w sieci nikogo nie krzywdzi uncertain

Z jednej strony gdyby wydali go policji facet dostałby w więzieniu jakąś terapię. Dorosłego syna nie zaprowadzi się na terapię, musi chcieć. Z drugiej strony już chyba weszło prawo wprowadzające rejestr pedofili, więc rodzice mogli się bać, że chłopak będzie miał nabrudzone w aktach.
            Z trzeciej strony świadomość społeczna : o "tylko" fotografował.
    • semihora Re: Syn pedofil 08.09.16, 09:09
      Swoją drogą jakoś mało hejtów na rodziców leci, mimo że jest pewne, że wiedzieli o upodobaniach synka i krzywdzie córki. A w poprzednim wątku o pedofilu matce się potwornie oberwało, chociaż nie ma dowodów, że wiedziała o molestowaniu - wprost przeciwnie, jak się dowiedziała, to poszła po pomoc. Ot, taka obserwacja.
      • volta2 Re: Syn pedofil 08.09.16, 10:41
        ale widzisz różnicę między mężem a synem?

na wychowanie męża się wpływu nie miało, do tego, mąż - sprawa nabyta, można wymieić na innego ostatecznie.
        syna własnymi ręcami się wychowywało... nie mówiąc o tym, że nie jest nabyty.

chyba że piszesz o sprawie, gdzie też sprawcą był syn/brat (źle kojarzę wątek może?)
      • mid.week Re: Syn pedofil 08.09.16, 11:04
        Z tego co czytałam wyżej, kiedy się dowiedzieli odseparowali się i dziewczynkę od niego, przeprowadzili się do innego miasta. Syn w ich opinii tylko zdjęcia robił. To cholernie cieżka sytuacja dla rodzica, nie jestem w stanie ich piętnować za brak zgłoszenia na policję. Nawet prawo tego od nich nie wymaga.
    • nihil.novi75 Re: Syn pedofil 08.09.16, 11:11
      Syn sąsiadów jako nastolatek zgwałcił dziewieciolata ,sąsiadka skończyła w szpitalu psychiatrycznym.Sprawcę odizolowano,potem znów komuś zrobił krzydwę,poszedł do więżnienia,wypuszczano go i znów cos...obłędsad.
      Najgorsze,że z wiekiem syn sąsiadów robił się coraz bardziej agresywny,czasem godzinami siedział w oknie,jakby szukał nastepnej ofiarysad.
      Nie wiem ,jak jest obecnie,bo sasiedzi w końcu sie wyprowadzili.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka