Dodaj do ulubionych

Opole - a więc jednak :)

15.09.17, 20:33
Właśnie trwa, Maryla pod wpływem błędu ze jest Tina Turner się produkuje smile
Obserwuj wątek
    • tt-tka Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 20:38
      Ile osob na widowni ? smile
      • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 20:40
        Nie no, aż tak się nie poświęce żeby oglądać smile
      • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:21
        dużo, wygląda na pełen amfiteatr, może z jakimiś pojedynczymi wolnymi miejscami.

A sam koncert bardzo fajny, jeśli się lubi jej piosenki smile
        • leokadia35 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:31
          Pełna publiczność , żadnych protestów , żadnych problemów , a kto się spodziewał inaczej?
          • mamma_2012 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:53
            Nawet za darmo był problem z rozprowadzeniem biletów, które zawsze za pieniądze znikały na pniu.
            Maryla jest spalona w środowisku, a tylko wróciła do korzeni (w końcu przez dziesięciolecia podlizywała się każdemu kto płaci)
            • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:00
              haha - właśnie widać na koncercie i ten problem z biletami, i to spalenie w środowisku wink
            • bi_scotti Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:30
              mamma_2012 napisała:

> Maryla (...) wróciła do korzeni (w końcu przez dzi
              > esięciolecia podlizywała się każdemu kto płaci)

Zebyz to tylko ona jedna - czasem az boli miec dobra pamiec tongue_out Co nie zmienia faktu, ze gdyby przyjechala do Toronto to bilet bym kupila i na concert poszla w ramach "odzielania postawy czlowieka od produktu artysty" wink Good for her, ze wciaz jest w dobrej formie a poki jest, publicznosc znajdzie, bo ona, przy wszystkich ulomnosciach charakteru, entertainer jest pierwszej klasy. Life.
            • tiszantul Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:07

> Maryla jest spalona w środowisku

"spalona w środowisku"? och, to panią Marylę z pewnością zaboli oraz zdyscyplinuje na przyszłość. Przecież zanim się gdzieś wystąpi, trzeba wystąpić o pozwolenie środowiska. Nie może być tak, żeby artysta sam decydował. Przy okazji proszę o info, czy osoby, które przyszły na koncert też są spalone w swoich środowiskach. I co z telewidzami?
              • isa_bella1 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 07:50
                A ja myślałam ze artyści mają dawać rozrywkę ludowi a nie bawić się w politykę...
            • tiszantul Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:08
              > Maryla jest spalona w środowisku, a tylko wróciła do korzeni (w końcu przez dzi
              > esięciolecia podlizywała się każdemu kto płaci)

czyżby pani Maryla doszła do wniosku, że wasze środowisko już nigdy nie będzie płacić?
            • leokadia35 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:14
              Wow a skąd ty masz takie info 😁 z wyborczej czy TVN a może pracujesz w obsłudze tego festiwalu ? Myślę że Maryla ma gdzieś insynuacje tego typu. Za to Kayah jest skończona dla wielu. Wywołała tylko gó...burze bo ktoś sobie wymyślił ,, czarną listę Kurskiego,,
              • morekac Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 06:48
                Coście się tak Maryli na ratunek rzuciły, trolliki? wink
                Maryla jest pieszczochem każdej władzy i będzie grała, póki się nie rozsypie na scenie.
              • mamma_2012 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:20
                Ma niedzielny koncert w piątek niesprzedana grubo ponad 1/3 biletów z puli do sorzedaży. Źródło? Serwis sprzedający bilety.
            • szarsz Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:45
              > Nawet za darmo był problem z rozprowadzeniem biletów, które zawsze za pieniądze znikały na pniu.

Na Rodowicz ludzie zawsze przyjdą, nie uwierzę, że nie. Zresztą zaglądałam na sprzedaż i na dzisiejszy koncert bilety znikały. Co innego na Pietrzaka, tam nie sprzedali nawet połowy, a i z tego nie wiadomo jak dużo zostanie kupione i rozprowadzone w odpowiednich miejscach.

Zresztą o czym my mówimy, 3.5 tysiąca miejsc? Cóż to jest? Z czym do ludzi?
        • wiosennaburza1 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:32
          patrzę. lubię Marylę. lubię jej twórczość.
          pamiętam, x lat temu bardzo inteligentna koleżanka, tak co to same piątki i rodziców z pozycją ma - wyśmiewała się z "Polskiej Madonny" / bo za kogo się ta Maryla uważabig_grin tyle zrozumiała...
          • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:48
            ja tam też lubię jej piosenki, oglądam i sobie śpiewam smile
        • antyideal Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:35
          Bo rozdawali desperacko ;D choć na Maryle stosunkowo najmniej.
          • antyideal Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:37
            Bilety rozdawali
        • pade Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:13
          Jakoś mnie nie dziwi, że Ci się podobabig_grin
          • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:16
            bardzo dużo rzeczy mi się podoba, zwłaszcza w muzyce.
            Ale najważniejsze, żeby było profesjonalnie wykonane - a zespół Maryli, zwłaszcza gitarzyści to jest najwyższa klasa wink
            • lellapolella Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:21
              A tak mi się skojarzyłowink
              https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/21317476_906009452900062_5540384051359889805_n.jpg?oh=5b587108f8bf233ce2485cd79e3d8b09&oe=5A564E7F
              • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:24
                haha, dobre!
                Ale akurat jego nigdy nie trawiłam, nawet jako dziecko i nie trawię nadal.
    • conena Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:36
      Ale muszą mieć haka na Marylę. Szkoda, ludzie by pogadali i olali sprawę, a tak to festiwal w Opolu, jaki ochlaj i wyżerka, kto sie tam pokazuje...
      • wiosennaburza1 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:39
        właśnie macha ty...kiem.
        mówicie, co chcecie/ ale ja chciałabym w tym wieku tak szaleć. móc i mieć wywalone na wszystko - i to zrobić, bo mam taką fantazję.
        a nie: szary palot i wycieczki na cmentarz.
        • ga-ti Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:12
          O tak, ja też.
      • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:47
        tak, tak, na pewno mają haka - rety, skąd się takie myślenie bierze?
      • aerra Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:02
        A mi jej po prostu żal. Bo można lubić jej piosenki, albo nie lubić, to już kwestia gustu - ale jednak 50-lecie kariery muzycznej to nie w kij dmuchał, z Opolem była związana przecież, nic dziwnego, że chciałaby mieć fajny jubileusz, bo to naprawdę znacząca część jej życia, a tu taka kupa.
        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:11
          gdzie ta kupa? Bo ja widzę znakomity koncert, na którym Maryla prezentuje świetną formę, świetny głos i dobrze się bawi.
          • ichi51e Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:26
            Chociazby kupa z tym ze ludzie zamiast cieszyc sie ze marula ma jubileusz narzekaja ze sie sprzedala.
            • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:28
              ale to wiesz, jakby o nich świadczy, nie o niej. Zwłaszcza, że opierają się w dużej mierze na tym, co ktoś tam powiedział, ktoś tam napisał, a wystarczyło włączyć tv, żeby zobaczyć, jak ten koncert wygląda naprawdę.
              • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:30
                zresztą jak ktoś koniecznie musi wszędzie politykę wmieszać i koniecznie ustawić wszystkich po jednej lub drugiej stronie barykady - to jest jego problem.
              • conena Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:36
                No jak wyglada? Młody Cugowski, Doda to jest jakaś siódma liga polskiej piosenki, co to za gwiazdy wielkie?
                Średnia wieku na widowni wyższa niż Giewont.

Przykre to jest, kochamy Marylę, wiadomo, ale mogła sie w to nie pakować.
                • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:44
                  żeś strzeliła z Cugowskim i Dodą wink
                  • olinka20 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:56
                    Ale, że co? To największe gwiazdy wg ciebie?
                    Naprawdę?
                    Zanućteraz ich ostatnie hity, proszę big_grin
                    • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 00:08
                      gdzieś pisałam coś o gwiazdach?
                      Ale tak, to są gwiazdy, na pewno nie żadna siódma liga. Piosenki Braci znam, zanucę. Dody nie słucham, ale chyba nie odmówisz jej bycia gwiazdą?
                      • olinka20 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 00:24
                        Odmówie. Od lat nie nagrała hitu. Gra na jakiś podrzędnych imprezach
                        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 00:37
                          to, że nie słyszałaś, nie oznacza jeszcze, że nie nagrała hitu.
                          Bo co dla Ciebie jest hitem? To, co jest lansowane w danym radiu, czy to, co się dobrze sprzedaje, czego ludzie słuchają, czego idą posłuchać na koncert? U nas to nie są rzeczy jednoznaczne.
                          Do tego show biznes u nas to nie jest jakiś super dochodowy, więc gwiazdy (różne, bardzo różne) grają w naprawdę dziwnych miejscach, bo nieraz w tych dziwnych miejscach płacą lepiej. Dla mnie nic dziwnego, ani uwłaczającego, o ile wykonują to profesjonalnie - taka praca.
                          • olinka20 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 00:43
                            Serio bronisz Dody 😃😃😃
                            • araceli Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 07:57
                              olinka20 napisała:
                              > Serio bronisz Dody 😃😃😃

W końcu za propagandę 'sukcesu' IV RP jej płacą to musi wink
                          • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 07:55
                            Muzyka generalnie od dawna nie sprzedaje się dobrze w Polsce, ale nawet mimo to nie miej złudzeń - Doda gwiazdą obecnie nie jest. W sumie nawet nigdy za bardzo nie była.
                            • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:49
                              To podaj proszę swoją definicję gwiazdy.
                              • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:58
                                Proszę bardzo. Ktoś, kogo regularnie grają duże stacje radiowe i to nie w ramach wyrabiania "polskich godzin", czyli o trzeciej w nocy. Ktoś, kto ma na tyle mocny repertuar, że z łatwością wydałby best of i nie tylko zagorzali 17-letni fani znają jego piosenki. Ktoś, kto ma charyzmę i rozpoznawalny styl. Ktoś, kto jest w stanie zapełnić/wyprzedać koncerty, na które bilety nie są rozdawane za darmo wink
                                Z pewnością jednakże nie osoba, która karierę zrobiła na reality show, opowieściach, jak lubi się bzykać i naśladowaniu Lady Gagi.
                                • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:17
                                  to teraz jeszcze podaj, kto w Polsce jest według Ciebie gwiazdą.

ps - rozgłośnie radiowe? serio? tzn. że gwiazdą jest Grzegorz Hyży, Lemon i Ewelina Lisowska - zgadza się?
                                  • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:20
                                    maniaczytania napisała:

> ps - rozgłośnie radiowe? serio?

I tylko tyle wyniosłaś z wpisu sumire? Serio?
                                    • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:29
                                      wiem, jak odbywa się promocja w show-biznesie, kto i jak decyduje o tym, co pojawia się w radiu, i jak działają muzyczne talent showy, a także wytwórnie. Myślisz, że dlaczego Kayah, Budka Suflera i kilku innych zdecydowało się wydawać płyty samodzielnie lub założyć swoje wytwórnie, i dlaczego nie ma ich w radiu od lat?
                                  • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:46
                                    Przeczytaj jeszcze raz, co napisałam - całość tych czynników decyduje, nie tylko radio. Ale jeśli się zastanowisz, to owszem, większą siłę ma ktoś, kogo w radiu grają, niż ktoś, kogo nie. Zgodnie ze starą i prawdziwą zasadą, że lubi się te piosenki, które się wcześniej słyszało. Oczywiście może ci się to nie podobać, ale nikt jeszcze nie słyszał o przypadku gwiazdy nieistniejącej w mediach i nikt nie słyszał o hitach, których nigdzie nie można usłyszeć.

A jeśli tak się upierasz przy tytułowaniu, to dla mnie w tej chwili jedyną osobą na polskim rynku muzycznym, którą by gwiazdą można nazwać bez zastanowienia, jest Kayah. Czego dowodzi również fakt, że nie musi chałturzyć na festiwalu, który zrodził się w atmosferze kolosalnego niesmaku i jest uważany za imprezę propagandową.
                        • araceli Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 07:57
                          olinka20 napisała:
                          > Gra na jakiś podrzędnych imprezach

Na imprezach firmowych do kotleta aktualnie grywa.
                          • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:41
                            Kto na takich nie gra wink
                      • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:43
                        maniaczytania napisała:

>Dody nie słucham, ale chyba nie odmówisz jej bycia gwiazdą?
                        >
                        Doda gwiazdą? To chyba mamy różne pojęcia tego, kim jest gwiazda..no chyba, że gwiazdorstwo objawia sie w robieniu sobie zdjęć z Macierewiczem i machaniu prawie golym tyłkiem przed prezydentem, no to fakt, nikt jej nie dorówna.
                        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:48
                          Anetko - to podaj definicję gwiazdy proszę.
                          • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:18
                            maniaczytania napisała:

> Anetko - to podaj definicję gwiazdy proszę.
                            >
                            W 100% mogę się podpisać po tym, co wyżej napisała sumire, w związku z tym przytaczam jej wpis..

Ktoś, kogo regularnie grają duże stacje radiowe i to nie w ramach wyrabiania "polskich godzin", czyli o trzeciej w nocy. Ktoś, kto ma na tyle mocny repertuar, że z łatwością wydałby best of i nie tylko zagorzali 17-letni fani znają jego piosenki. Ktoś, kto ma charyzmę i rozpoznawalny styl. Ktoś, kto jest w stanie zapełnić/wyprzedać koncerty, na które bilety nie są rozdawane za darmo
                            Z pewnością jednakże nie osoba, która karierę zrobiła na reality show, opowieściach, jak lubi się bzykać i naśladowaniu Lady Gagi.
                            Od siebie dodam na końcu tego co napisała sumire.. (...) kiepskim naśladowaniu Lady Gagi + machaniu prawie gołym tyłkiem przed premierem, prezydentem.
                            • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:19
                              to Ciebie też w takim razie poproszę jeszcze o podanie, kto jest gwiazdą w Polsce.
                              • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:30
                                maniaczytania napisała:

> to Ciebie też w takim razie poproszę jeszcze o podanie, kto jest gwiazdą w Pols
                                > ce.
                                >
                                Wg. mnie Rodowicz na 100%, chociaż prywatnie jej nie lubię, charyzmy, talentu nie można jej odmówić, Geppert, Santor, Wodecki, Urszula, Rynkowski. Wystarczy?
                                • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:48
                                  ale to wszystko gwiazdy jeszcze z czasów PRL - a młodsi?
                                  • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:52
                                    maniaczytania napisała:

> ale to wszystko gwiazdy jeszcze z czasów PRL - a młodsi?
                                    >
                                    Rynkowski, Geppert, Urszula z czasów PRLu????
                                    No skoro tak uważasz, to o czym my tutaj piszemy?! Nie mamy o czym. Idealnie wpisujesz się takim stwierdzeniem w retorykę pisu.
                                    • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:55
                                      Rynkowski - 66 lat, Geppert - 64, Urszula - 57 - kiedy zaczynali, kiedy były najlepsze lata ich kariery?

I nie napisałam, że to gwiazdy PRL, tylko jeszcze z czasów PRL - to przecież prawda.
                                      • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:57
                                        wymienieni przez Ciebie to gwiazdy już w kategoriach gwiazd - legend.
                                        Teraz mamy już gwiazdki mające ok. 20 lat na scenie, co więc z tymi pomiędzy?
                                    • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:55
                                      A poza tym, lepiej zaczynać karierę 20-30 lat temu i mieć klasę, niż kilka lat temu i reprezentować sobą coś takiego, jak Doda, która wg. ciebie jest gwiazdą. Cóż, jacy słuchacze, fani, taka gwiazda.
                                      • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:07
                                        ech, zawsze trzeba kiedyś zacząć - trzeba sprawdzić, co będzie za 20 lat - kto wtedy z dzisiejszych pozostanie w zawodzie i będzie miał status gwiazdy.
                                        Doda jest gwiazdą, czy tego chcesz, czy nie. I nie dlatego, że ja tak uważam (tym bardziej, że fanką nie jestem, kojarzę chyba jedną jej piosenkę, która była swego czasu przebojem, z Virgin), ale dlatego, że jest wyrazista, że jest bardzo utalentowana - a że wybrała taki a nie inny wizerunek sceniczny? Cóż, jej wybór, moim zdaniem nietrafiony, bo niestety wielu ludzi myli go z nią. I do wielu ludzi nie trafia, co widać i w tym wątku - do mnie zresztą też, bo ja nie lubię takiego 'zwulgaryzowania' - dobry głos obroni się zawsze sam.
                                        Ale wiem też, że jest jedną z najbardziej profesjonalnych piosenkarek, przygotowana, nie 'fochuje', z szacunkiem traktuje wszystkie osoby pracujące przy koncercie - od muzyków po 'technicznych'. To też świadczy o tym, czy ktoś jest gwiazdą. Ale tego nigdzie w tv nie pokażą, ani na Pudelkach i innych nie napiszą, bo to nudne.
                                      • panterarei Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 07:59
                                        Dodaj jeszcze do współczesnych gwiazd Mieczysława Fogga i Ordonke. smile trochę ci pociąg czasu odjechał
                                • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:56
                                  Talentu, charyzmy i przede wszystkim bardzo ciężkiej pracy - mimo że przecież już zasadniczo nie musi. Plus, Rodowicz mimo wszystko nigdy nie osunęła się w tani celebrytyzm w stylu "patrzcie na mnie, jaka jestem wow i super" (jak i w sumie żadna z pozostałych osób przez ciebie wymienionych). Nie wiem, czy to kwestia pokolenia, czy zwykłego profesjonalizmu i świadomości, że świecenie zadkiem sprawdza się raz, może dwa, ale całej kariery się na tym nie zbuduje.
                                  I chociaż absolutnie nie jestem fanką, to szkoda mi, że tak ten jubileusz się odbył. Jej to oczywiście nie zaszkodzi, ale zasłużyła na coś bardziej spektakularnego.
                          • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:39
                            Gwiazda to osoba która zapelnia sale koncertowe na swój występ płatnym biletami - Wodecki był gwiazda, Michał Bajor jest gwiazdą, Turnau, Piasek, Szpak, itp ; Doda jest celebrity a nie gwiazda
                            • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:52
                              a skąd wiesz, że Doda nie zapełnia?

I o czym Ty piszesz? Wodecki, Bajor tak samo, jak gwiazdy obecne, już za PRL zapełniali sale w powiatowych domach kultury dzięki biletom rozdawanym w zakładach pracy - takie 'występy' to jest jeden z elementów ich pracy. Koncerty 'prestiżowe' trafiają się niezwykle rzadko.
                              • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:57
                                Bajor regularnie koncertuje około 80 koncertów na rok, bilety po 50- 80 zł wszystkie sprzedane, wiem bo chodzę często; nie wiem czy są prestiżowe ; proszę o info ile kosztuje bilet na występ Dody ( tylko jej - nie innych wykonawców) , gdzie się odbędzie i ile takich koncertów w roku daje.....
                                • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:58
                                  skąd mam wiedzieć, nie jestem jej fanką.
                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:59
                                    Ale twierdzisz ze ona sprzedaje jakoby bilety na swoją twórczość zatem proszę o konkrety
                                    • mamolka1 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:08
                                      No Dodaj gwiazda niesamowita - aż wlazłam na jej stronę z koncertami . Bogato oj bogato - albo imprezy zamknięte albo typu " Nędza rynek . Impreza pt Międzynarodowy zlot fanów Dody rozbawił mnie srogo 😂😂
                                      • mamolka1 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:09
                                        doda.net.pl/
                                        • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:22
                                          Ale ktoś, kto jej robił dizajn tej strony, to chyba też jej nie lubi smile
                                          No słabizna.
                                          • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:38
                                            a to jest oficjalna strona czy 'fanowska'? Bo się nie będę poświęcać, żeby wejść wink
                                            • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:41
                                              Oficjalna. Acz nie wygląda na taką, raczej na coś, co zrobił ktoś, kto miał w szkole pierwszą lekcję html. To plus lista koncertów każą sądzić, że do gwiazdorstwa droga daleka...
                                    • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:10
                                      gdzie tak twierdzę?
                                      • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:47
                                        To w końcu jesteś za czy przeciw? Jest gwiazdą czy nie? Sprzedaje te bilety czy zarabia na skandalach?
                                        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:05
                                          napisałam wyżej, dlaczego według mnie jest gwiazdą.
                                          Że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem (o biletach nie pisałam), to już nie mój problem.
                                          • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:11
                                            Stary numer z tym czytaniem ze zrozumieniem ; zgodnie z netykieta używany przy braku argumentów
                                            • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 12:01
                                              Kiedy udowadniasz, że tak właśnie jest.
                                              No gdzie twierdziłam, że Doda sprzedaje bilety na swoje koncerty?
                                              • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 12:48
                                                Ale jeśli nie sprzedaje, to jaka z niej gwiazda? big_grin
                                                • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 13:53
                                                  Ale wiesz, że nie sprzedaje?
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 14:21
                                                    Tak wiem ze nie sprzedaje ; koncerty to moje hobby, nie ma weekend lub żebym nie była na jakimś na salach na górnym śląsku, nigdy nie widziałam oferty koncertowej z Dodą w roli głównej
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:00
                                                    to, że nie ma u Ciebie jej koncertów, to jeszcze nie znaczy, że nie sprzedają się bilety na jej koncerty. Może nie ma w tym roku trasy koncertowej promującej nową płytę? Z reguły wtedy artyści jeżdżą po całej Polsce, a tak, to zazwyczaj grają, gdzie ich kto zaprosi wink Od Opola po Dni Pcimia Dolnego czy bankiety firmowe wink
                                                  • conena Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:22
                                                    Przykro sie czyta ciebie doprawdy.
                                                    Mainstream pierwsza liga to Piaseczny, mój ulubiony przykład. I do niego odnieś teraz taką Dodę, przecież to jest przepaść.
                                                  • conena Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:29
                                                    Golec uOrkiestra, to też dobry przykład.
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:42
                                                    Pełna zgoda co do Piaska.
                                                    Czy bracia Golec są gwiazdami, myślę, że porównywalnymi z Dodą. I nie chodzi przecież o poziom tekstów, czy muzyki.
                                                  • conena Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:46
                                                    Golce nagrali kilka o ile nie kilkanaście muzycznych programów okolicznościowych, zapełniają sale koncertowe, nagrali muzykę do filmu (kojarzę tylko jeden), jak sobie przypomnę to napisze nazwę zespołu, który z nich ewidentnie zrzyna.

Czy powyższe można rownież napisać o Dodzie albo młodym Cugowskim?
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:48
                                                    To o co chodzi? Może o sprzedaż biletów na koncerty?
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:54
                                                    dobra, weszłam na Wiki, info na temat Dody:

"Doda w swojej karierze zdobyła dwie nagrody MTV Europe Music Awards w kategorii Najlepszy polski wykonawca, a także zajęła drugie miejsce w kategorii Najlepszy europejski wykonawca. Ponadto otrzymała rekordową liczbę trzynastu statuetek VIVA Comet Awards (jedną z zespołem Virgin i jedną z projektem VIVA i Przyjaciele), w tym dla Artysty 10-lecia i za Przebój 10-lecia (z Virgin za utwór „Szansa”). Zdobyła również między innymi cztery nagrody Eska Music Awards (dwie z Virgin), dwie Superjedynki (jedną z Virgin), dwie nagrody fotoreporterów i dziennikarzy na Festiwalu w Opolu, Telekamerę, Platynową Telekamerę, oraz została odznaczona medalem „Za Zasługi dla Ciechanowa”. Trzy wydane przez nią płyty (solowo oraz z Virgin) dotarły na szczyt listy najchętniej kupowanych albumów w Polsce, natomiast dwie były notowane na liście najlepiej sprzedających się płyt w Europe publikowanej przez magazyn „Billboard”. Za sprzedaż swoich płyt i singli piosenkarka otrzymała dwie złote płyty, trzy platynowe i jedną potrójnie platynową."

To jest gwiazdą czy nie jest?
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:54
                                                    pewnie w tym MTV Europe się nie znają wink
                                                  • conena Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:08
                                                    W których latach te nagrody? przeglądnęłam strony wiki nt mtv music awards i Dody nie znalazłam.
                                                    Jeżeli faktycznie to fiu fiu, Doda obok Myslovitz, Sistars, Kazika, Kowalskiej i ... Blog27 😊
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:23
                                                    to coś słabo szukałaś:
                                                    en.wikipedia.org/wiki/MTV_Europe_Music_Award_for_Best_Polish_Act
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:09
                                                    To gra koncerty czy nie?
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:26
                                                    powtórzę się, ale ostatni raz - nie wiem, nie jestem jej fanką.
                                                    Co się tak czepiłaś tych koncertów?
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:43
                                                    Uczepilam? To z czego powinien żyć muzyk? Z gotowania na gazie?
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:53
                                                    Jak dobrze pójdzie, to muzyk może żyć z jednego przeboju wink
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:59
                                                    O ile gra go na koncertach
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:01
                                                    nie. Wiesz, co to są tantiemy? Najlepiej to jeszcze ma ten artysta, który ten swój przebój sam napisał i skomponował - wtedy ma potrójnie wink
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:08
                                                    Nie ma potrójnych bo wykonawca żadnych nie dostaje - wyłącznie twórcy, i nie są to takie kokosy jak ci się wydaje
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:28
                                                    oczywiście, że są i dla wykonawców. Wykonanie też jest objęte prawami autorskimi.
                                                    Dla zwykłych wykonawców kokosy to to nie są, ale dla tych 'hitowych' już tak, bywa, że większe niż z koncertów.
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:29
                                                    bo właśnie z koncertów nie są wcale takie kokosy, jak Ci się wydaje wink
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:11
                                                    Ale jakieś konkrety czy tak snujesz domysły?
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:08
                                                    Nie, nie są - zobacz sobie do ustawy, chyba że nadal dyskutujemy o Twoich wizjach a nie o stanie faktycznym
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:16
                                                    o SAWP słyszałaś? O tym, że wykonawcom również przysługują prawa autorskie? O tym, że wykonawcy rozliczają się w PIT w rubryce 'prawa autorskie" i mają 50% koszty uzyskania, o ile nie przekroczą limitu - wprowadzonego zresztą przez PO, a nieprzywróconego mimo wielu obietnic przez PIS?
                                                    Ja znam stan faktyczny bardzo dobrze. I nie z tv czy koncertów.
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:18
                                                    Nic nie rozumiesz, to jest aż nie do uwierzenia...
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:19
                                                    ok - wytłumacz big_grin
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:23
                                                    niestety to Ty nie rozumiesz.
                                                    Ale może masz w rodzinie bliższej, dalszej, wśród znajomych jakiegoś muzyka - to go podpytaj i wróć smile
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:25
                                                    Nie musze, znam to środowisko i stan faktyczny
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:32
                                                    to coś słabo znasz. Serio - zapytaj.
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:24
                                                    Po co? I tak zaprzeczysz, nie podając żadnego źródła ani konkretu......
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:29
                                                    masz źródło: www.sawp.pl/site/sawp_artysci_wykonawcy_tantiemy_wykonawcze
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:01
                                                    Tak przy okazji - jaki przebój ma Doda?
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:05
                                                    "Dwie bajki" - nawet ja o nim słyszałam.
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:10
                                                    Nie znam, a na koncertach muzycznych jestem co tydzień, jakoś nikt nawet coveru z tego nie śpiewał, a sama Doda tez jakoś nie występuje
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:30
                                                    aha, jak jakiejś piosenki nie było na tych koncertach, na których bywasz, to znaczy, że to nie przebój - dobrze zrozumiałam?
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:08
                                                    Bredzisz
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:18
                                                    ciężko się z Tobą rozmawia, wiesz? Czepiłaś się tych koncertów, jak się kieruję Twoją logiką koncertową, to mi zarzucasz bredzenie.
                                                    Koncerty to tylko jeden z elementów pracy muzyka, niekoniecznie najbardziej dochodowy, aczkolwiek dla fanów na pewno najlepszy, bo mają żywy kontakt.
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:22
                                                    Jak się nie ma wiedzy i argumentów to na ogół się ciężko rozmawia
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:24
                                                    moni_kaw napisał(a):

> Jak się nie ma wiedzy i argumentów to na ogół się ciężko rozmawia

Cóż za samokrytyka big_grin
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:24
                                                    Sugerujesz ze rozmawiasz sama ze sobą?
                                                  • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 18.09.17, 09:03
                                                    maniaczytania napisała:

> Jak dobrze pójdzie, to muzyk może żyć z jednego przeboju wink
                                                    >
                                                    Takim artysta był George Michael i White Christmas (chociaż tu tantiemy szły na cele charytatywne), ale nie Doda.
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:45
                                                    No ale podaj w końcu jakoś konkret, bo wypisujesz swoje wizje, sama nie wiesz co by tak; chodzę regularnie na koncerty od 12 lat więc daruj sobie ze w tym roku; chyba że sugerujesz ze bilety się sprzedają tylko koncertów nie ma.......
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:48
                                                    dlaczego mam podać konkret - już pisałam, że nie jestem jej fanką, to po pierwsze, a po drugie nigdzie nie pisałam o biletach. Zapytałam tylko, skąd wiesz, że nie sprzedaje. No i już wiem, że nie wiesz.
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:03
                                                    Wiem ze nie sprzedaje bo nie gra koncertów ; jeżeli o jakiś wiesz to proszę o info
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:28
                                                    ok, nie sprzedaje, bi nie gra koncertów - nie jest gwiazdą.

A jak w przyszłym roku ruszy w trasę koncertową i zagra te koncerty i na każdy sprzeda bilety, to wtedy gwiazdą będzie? I na jak długo - rozumiem, że według Ciebie, wtedy tylko na ten rok, tak?
                                                  • moni_kaw Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:41
                                                    A kiedy ona sprzedawała bilety na swoje koncerty? Proszę tylko o konkrety jeżeli rozmowa ma być merytoryczna ;
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:54
                                                    sprawdź sobie w Wikipedii chociażby, na pewno info na temat koncertów czy tras koncertowych tam jest.
                                                  • szarsz Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:56
                                                    > Może nie ma w tym roku trasy koncertowej promującej nową płytę? Z reguły wtedy artyści
                                                    > jeżdżą po całej Polsce,

....yyy, ale że o szkolnictwie masz takie samo pojęcie, jak o koncertach?

Zobacz na przykład takiego Maleńczuka, Kult, Łąki Łan, Chylińską, a jak już przy Chylińskiej jesteśmy, to i Kombii. Można tak wymieniać długo.
                                                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:01
                                                    yyy, a zauważyłaś "z reguły"?
                        • nuta15 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:49
                          W 2007 kręciła rozkosznie tyłkiem dla Donalda Tuska wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,4687702.html
                          • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:04
                            nuta15 napisała:

> W 2007 kręciła rozkosznie tyłkiem dla Donalda Tuska wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,4687702.html

No tak, z pewnością jest gwiazdą, teraz nie mam już żadnych wątpliwości big_grin
                            • nuta15 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:12
                              Wszyscy ją kochają , miłość jest ślepasmile
                    • premeda Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:18
                      ,,Po drugiej stronie chmur, gdy zatęskniłem......" 😛 Moja ulubiona, co nie znaczy, że podoba mi się pójście do Kurskiego 😔
          • aerra Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:48
            Nie chodzi o koncert i Marylę stricte, a o całokształt festiwalu i otoczkę. Zarówno wcześniejszą aferę (i to naprawdę ciężko zamieść pod dywan), jak i chociażby program teraz. O zaproszonych gości i tych, którzy odmówili udziału. No kupa. I jakkolwiek Maryla by dobrze śpiewała, niezależnie do tego jaki show zrobi, niesmak i tak zostaje, bo tak kupa śmierdzi...
            • ana119 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:51
              A kto ta kupę zrobił i jaki miał cel?
              • aerra Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 13:27
                Kupę zrobił Kurski. A w jakim celu to już jego pytaj.
          • araceli Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 07:54
            maniaczytania napisała:
            > gdzie ta kupa? Bo ja widzę znakomity koncert, na którym Maryla prezentuje świet
            > ną formę, świetny głos i dobrze się bawi.

Propaganda na posterunku big_grin
            • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:36
              Co trzeba mieć w głowie, żeby wszędzie widzieć propagandę i politykę?
              To już nie można po prostu lubić Maryli?
              Trzeba było włączyć tv i sprawdzić samemu.
              • lellapolella Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:02
                Ty się nie będziesz poświęcać, żeby otworzyć link, a my mamy włączać reżimową telewizję? Buhahahaha, że polecę klasykiem.
                Że Maryla jest gwiazdą, się zgodzę, że pieszczochem władzy także - odkąd pamiętam nigdy nie była w niełasce a młoda nie jestem. Ale Doda? No, proszę cię, aż mnie zaciekawiłaś... Cleo i ta reszta planktonu muzycznego także?
                • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:09
                  Cleo nie, i pewnie nigdy gwiazdą nie będzie, brak jej charyzmy.
                  Feel, Pectus - swego czasu byli bardzo popularni - zgodnie z definicją Sumire - lansowały ich rozgłośnie radiowe, mieli po przeboju, ale to też nie są gwiazdy. Swego czasu zresztą radio Zet bardzo lansowało Kasię Popowską - śpiewa ładnie, ale to za mało na gwiazdę, wg mnie nawet gwiazdką nie jest, bo i tak ją w sumie mało kto kojarzy - lans radiowy nie pomógł, nawet udział w tv show nie.
                  • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:16
                    No zatem jeśli Feel nie jest gwiazdą, to czemu Doda jest? smile Jak dla mnie to ta sama liga.
                    • asmarabis Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:18
                      O mojborze na Feel konczy sie dla was polski dorobek kultrualny?
    • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 21:51
      "Łatwopalni" z Piotrem Cugowskim - mistrzostwo świata! Uwielbiam jego głos smile
      • conena Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:11
        To wiele tłumaczy 🤣
        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:12
          masz jakieś zastrzeżenia?
    • mamalgosia Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:18
      Dziś w Wiadomościach podali, że na festiwal zjeżdżają się ludzie nie tylko z całej Polski, ale i z całego świata (ja myślę, że nawet z całej galaktyki), nie ma miejsc na noclegi
      • bardoszka Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:25
        Podobno widziano w Opolu Elvisa Presleya, King Konga i trzech kosmitów, którzy uciekli z Roswell. smile
        • wiosennaburza1 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:32
          ale bujda. Elvisa nie ma. kto to wymyśla,naprawdę...
          była Królowa Elżbieta, kisięciunio Jeżyk i Trup. gdzie miejsce dla Elvisa. chciał, ale nie dostał biletu.
          • wiosennaburza1 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:34
            Trump. m zeżarło.
          • bardoszka Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:36
            Elvisa nie wpuścili podobno za piosenkę "Love mi gender". smile
            • latarnia_umarlych Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 00:42
              hahah, zajebiste jesteście big_grin
            • mysiulek08 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 01:01
              Raczej za 'In the Ghetto' tongue_out
        • em_em71 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:38
          Uwazam obiektywnie, ze, jak rzadko, dzisiejszy koncert byl bardzo udany. Wykonanie z Dodą i Cleo zaskakuąco dobre.
          Jak prawie nie wlaczam jedynki, to dzis nie zaluje.
          • em_em71 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:40
            Na Piertrzaka sie jednak nie skusze :p
        • ponis1990 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 20:33
          Hihibig_grin A Michael Jackson już się nie zmieścił big_grin
      • morekac Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:37
        >z całego świata (ja myślę, że nawet z całej galaktyki), nie ma miejsc na noclegi

To gdzie oni ten festiwal robią? Na jakimś bezhotelowym zadupiu?
      • miniulowa Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 12:56
        "nie ma miejsc na noclegi"

Nie wiem jak z noclegami, ale znajomi z Opola narzekają, że w knajpach ludzi zatrzęsienie. Mieli rezerwację na rocznicową kolację i im odwołano, bo ekipa z festiwalu przyszła.
    • ana119 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:37
      Koncert dobrzy.
      Żal ze została olana podczas wręczania nagród. Zawsze był ktoś z TV oraz ktoś od prezydenta miasta Opole
      • saraanna Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:50
        Wystep z Piotrem Cugowskim i z Andrzejem Lampertem - mistrzostwo swiata smile ,a Maryla wygladala super ,no i ten taniec z Janem Klimentem smile
        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 22:53
          zgadzam się smile Mnie jeszcze bardzo podobała się Doda i "Niech żyje bal"
          • saraanna Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:04
            no Doda tez,zreszta wygladala swietnie smile
            • antyideal Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:19
              To mile, że miała okazję wystąpić i zarobić, sporo ostatnio poszło na kaucję za wypuszczenie narzeczonego z aresztu wink
          • ga-ti Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:07
            Tak, Doda super. I aż zaczęłam się zastanawiać, czemu ona nie śpiewa tego typu piosenek? Nie znam się, ale chyba szkoda marnować takiego głosu?

A Maryla niezniszczalna!
            • ana119 Re: Opole - a więc jednak :) 15.09.17, 23:15
              Doda w tej piosence miała bardzo dobrą dykcję
    • tanebo2.0 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 01:00
      teleshow.wp.pl/pierwszy-koncert-w-opolu-czyli-jak-zajechac-nawet-najlepszy-repertuar-6166538480838273a pierwsza recenzja
      • ga-ti Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 09:41
        Och, co za powalająca recenzja, jaka rzeczowa, och, och.
        No tak, jakby pani Szabłowska nogi i cycki pokazała to może by sprostała wymogom autorki recenzji?
        Przebierająca się Maryla, hm, no nie, tego nie grali, kto to widział, och, och! Ile lat ma autorka recenzji? Nigdy nie oglądała koncertów Maryli?
        Współczuję Pani Maryli, bo ona jest Gwiazdá bez dwóch zdań, szkoda, ze koncert z okazji jej 50 lecia pracy artystycznej będzie oceniany przez pryzmat potyczek politycznych uncertain
    • rozaly Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 06:33
      Ale, ale widzę ze towarzyszkę trolla maniaczytania przerzucono z odcinka edukacja na odcinek kultura i piosenka popularna😱
      • morekac Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 06:51
        Może jej odcinek to "kultura i edukacja" po prostu?
        • araceli Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 07:59
          Dobre big_grin Doda to 'kultura' na poziomie IV RP tongue_out
          • bazia8 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:35
            No i musi zmienić nicka, na maniaczytaniaispiewania, jeśli zbyt długi to zawsze może być "kaowiec"
            Ile to grosików płacą za posta?
            • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:39
              Jakie to musi być smutne życie - wszędzie widzieć politykę, nawet w wątku o muzyce.

ps-na forum gazety jestem od 2003, w wyszukiwarce na pewno da się znaleźć, o czym pisałam przez lata.
              • feniks_z_popiolu Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:44
                Wiesz, w międzyczasie nastąpiła dobra zmiana
                • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:46
                  no tak, i przecież, jak lubię Marylę, to i ona, i ja na pewno zapisałyśmy się do PIS big_grin big_grin big_grin
                  • szarsz Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:25
                    Maryla zawsze jest 'zapisana' do partii, która aktualnie rządzi. Nikt nie dał tylu koncertow dla zsmp, co ona...
                    • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:35
                      zgadza się. Do "zaprzyjaźnionych' demoludów też jeździła, zresztą zdjęcia z uśmiechniętym Fidelem to i ona ma, i Dwa Plus Jeden i jeszcze pewnie kilku.
                      Dlatego polityka / politycy nie powinni się mieszać do muzyki, a artyści do polityki wink
                      • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:36
                        Ależ jak najbardziej powinni. Tylko niech pozostają wierni swoim poglądom. Niektórzy to potrafią.
                        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:39
                          kiedyś pewną trafną piosenkę napisał o tym Kazik wink
                          Kwestia pieniędzy jest niestety bardzo często decydująca wink
                        • laura_fairlie Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 22:25
                          No, akurat Maryla jest wierna swoim poglądom.
                          "Bo to co nas podnieca,
                          to się nazywa kasa,
                          a kiedy w kasie forsa,
                          to sukces pierwsza klasa." wink
      • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 08:47
        rozaly napisała:

> Ale, ale widzę ze towarzyszkę trolla maniaczytania przerzucono z odcinka edukacja na odcinek kultura i piosenka popularna😱

Od razu Ci może podpowiem - działam jeszcze na odcinku - literatura, filmy i seriale, a nawet kulinaria wink
        • nathasha Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:30
          No wlasnie bylo widac, w watkach o obiadach tez bylas aktywna. Ale w koncu zadna praca nie hanbi
          • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:36
            jedzenie też jest polityczne? To, co można jeść po Waszej stronie, a czego nie?
            • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:40
              maniaczytania napisała:

> To, co można jeść po Waszej stronie, a czego nie?
              >
              Po mojej stronie chipsów nie można jeść, ale nie z pobudek politycznych, tylko tego, jaki w nich syf. big_grin
              • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:01
                eee, ja od czasu do czasu je zjem, bo lubię ten smak wink
            • ada.maris Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:57
              Sushi, ramen lub vege jest ok, schabowy z kapucha już niekonieczniewink sorry mania, ale na kilometr czuć dla kogo pracujesz, nawet ja, rzadki użytkownik forum to wiem. I Doda to nie gwiazda. Ani bracia cugowscy, czy jakaś tam Cleo.Nosowska to gwiazda, a nawet Podsiadlo, czy Brodka.
              • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:04
                ada.maris napisał(a):

> sorry mania, ale na kilometr czuć dla kogo pracujesz, nawet ja, rzadki użytkownik forum to wiem.

Cóż, ponieważ znam prawdę, napiszę, że, bez obrazy, to 'wyczucie' nie świadczy niestety o Waszej bystrości wink

Aaa - jem i lubię sushi - nie możecie już jeść spokojnie wink
                • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:12
                  maniaczytania napisała:

> Cóż, ponieważ znam prawdę, napiszę, że, bez obrazy, to 'wyczucie' nie świadczy
                  > niestety o Waszej bystrości wink

Waszej, to ty już do jednej osoby piszesz w liczbie mnogiej, jak kiedyś pisano/mówiono Was towarzyszu? Tego się po tobie nie spodziewałam. big_grin
                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:58
                    Waszej, bo to nie jest do jednej osoby, która się chwali, że mnie 'rozgryzła'.
                    Naleciałości z czasów towarzyszy to ma Mamma_2012, ja wtedy byłam dzieckiem 😀😁😀
            • antyideal Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:18
              maniaczytania napisała:
              To, co można jeść po Waszej stronie, a czego nie?
              >

Pisząc w ten sposób udowadniasz, że jesteś trollem zesłanym na odcinek ematka
              ( jeśli ktoś miałby jeszcze wątpliwości)
              • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:59
                Waszej czyli forum. Wiem, już bolałami nad brakiem czytania ze zrozumieniem
                • antyideal Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 12:07
                  Przecież podobno jesteś częścią tego forum, a piszesz jakby było obcym ci tworem, na którym musisz z jakiegoś powodu tkwić. W dodatku nikt tu nie czyta ze zrozumieniem twoich wpisów, heh.
                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 13:51
                    Jak się ktoś ze mną nie zgadza, nie wrzucam go do szufladki, jak robi to większość tutaj. Nie mam potrzeby budowania świata na zasadzie my dobrzy, oni źli. Wiem, że ludzie mogą się zgadzać w jednej sprawie, w innej nie, tu nawet oglądanie koncertu wokalisty, którego się lubi, jest odbierane jako manifest polityczny. Serio, do każdego tematu trzeba politykę wrzucić?
                    Dla mnie EOT?, miłej soboty życzę wszystkim współuczestnikom forum ☺
            • morekac Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:32
              Po waszej stronie nie wypada pić z pewnością sojowego latte. To zbyt lewackie.
              • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 18:47
                ja nie jestem po żadnej stronie - stoję na ziemi niczyjej wink To forum koniecznie chce mnie ustawić po którejś smile

Sojowe latte może być, w ogóle każde latte lubię smile
                • livia.kalina Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:39
                  no a tak na serio-piszesz, ze jesteś wielką fanką Maryli, ze świetny koncert- a recenzowałaś kiedykolwiek jej koncert na forum, zanim nie wystąpiła u Kurskiego w Opolu?
                  • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 19:53
                    nie pamiętam, jeśli był taki wątek bardzo możliwe. Z reguły zaglądam do wątków o festiwalach, programach muzycznych, koncertach, 'co słuchacie', Eurowizji, Sopocie, sylwestrach, itp.
                    A tak zupełnie serio - lubię różną muzykę, chodzę na koncerty (niestety rzadziej niż bym chciała), ale najczęściej, jak już, na jazzowe i z jazzem związane. Aczkolwiek zdarza się i rockowy - i myślę, że z racji zainteresowań i pasji dziecięcia tych rockowych będzie niedługo więcej smile
    • asmarabis Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 10:40
      Ale skąd to Opole bo ja nie w temacie ?

Przecież ematki miesiącami tu lamentowały ze PiS zlikwidował festiwal i pofrszyl kulturę Polska
      • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:00
        "porfszyl kulturę Polska"

Trudna język, co?
        • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:13
          sumire napisała:

> "porfszyl kulturę Polska"
          >
          > Trudna język, co?

big_grin big_grin
        • asmarabis Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:17
          Trudna logika ematek, ktore psipczyly ze PIS zniszczyl ich festiwal a zadna w tym watku nie pokajala sie i nie przprosila
          jak patrzycie sobie w lustro z rana?
          • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:21
            asmarabis napisała:

> Trudna logika ematek, ktore psipczyly ze PIS zniszczyl ich festiwal a zadna w t
            > ym watku nie pokajala sie i nie przprosila

Polski to jednak trudny język, skoro nie potrafisz jednego zdania napisać bez błędu big_grin
            • asmarabis Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:22
              Prosze do Apple wystosowac skage ze slownik tworzy nowe wyrazy i zamienia w telefonie

Skoro dbacie o kulture polska i o jezyk to chyba nie jest problemem?
              • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:25
                asmarabis napisała:

> Prosze do Apple wystosowac skage ze slownik tworzy nowe wyrazy i zamienia w tel
                > efonie
                >
                No tak, wina Apple, wszak obsługujący telefon jest pozbawiony mózgu, myśleć nie musi big_grin
                • asmarabis Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 11:50
                  Nie zmieniaj juz tematu
                  dlaczego nie przprosilas za oszczerstwa przeciwko PiS odnosnie Opola?
              • sumire Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 12:46
                Nie wierzę, że Apple podpowiada słowa typu "przprosic" lub "psipczyc". O kulturze polskiej chętnie z tobą pogadam, ale chyba tego nie chcesz. Gdyż zaoram cię znacznie prędzej, niż napiszesz coś poprawnie po polsku.
                • asmarabis Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 12:49
                  Napiszczie jak to mozliwe ze ten festiwal sie odbywa ?

Nic z tego nie rozumiem, wedlug ostatnich informacji z forum on zostal pogrzebany przez PiS.
                  • aerra Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 13:39
                    A nie został? To co się odbywa na miano festiwalu nie zasługuje. Psuje tylko markę wyrobioną przez lata.
                    • conena Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 16:38
                      Napiszczie, to napiszcziemy.

Podczas fragmentu, który akurat oglądałam młodzieniec prowadzący powiedział cos takiego: wszystkie drogi co roku prowadziły Marylę do Opola. Co prawda zwykle w czerwcu, ale tym razem zaprowadziły ja w innym miesiącu.

To naprawdę nie jest normalna sytuacja, Maryla miała świetny pretekst żeby się z imprezy definitywnie wymiksować. Nie sądzę, żeby ją skusiła kasa, musiał byc inny powód.
                      • livia.kalina Re: Opole - a więc jednak :) 16.09.17, 17:32
                        >Napiszczie, to napiszcziemy.

smile
                        • anetapzn3 Re: Opole - a więc jednak :) 18.09.17, 09:07
                          livia.kalina napisała:

> >Napiszczie, to napiszcziemy.
                          >
                          > smile

big_grin big_grin big_grin
    • nangaparbat3 a o Pietrzaku nic? 17.09.17, 07:07
      Tak sie przypiełyście do Maryli, a o Pietrzaku cisza. Maryla było nie było dobrze śpiewa i dobre piosenki.
      A ja spać nie mogę, wlączylam tv i trafilo na piosenkę. Tu tekst:

Moja pierwsza lekcja polskiej geografii:
      Tutaj wschód, tam zachód, Szkopy i Kacapy.
      Dwa wraże plemiona, postrach Europy,
      Złowieszcze, ponure, Kacapy i Szkopy.

Dziś niby jest pokój, granice spokojne…
      Żelaznej kurtyny, ani zimnej wojny
      Już nikt nie pamięta, a przecież należy,
      Bo wojny prowadzą nie tylko żołnierze.

Nie tylko czołgami, bombami, rakietą,
      Dziś Polskę szturmują banki i markety.
      Ich media tu szczują, mieszają i kłamią,
      Atak propagandy jak bombowy nalot.

Powtarzamy lekcję polskiej geografii:
      Niezmiennie, codziennie szarpią, atakują
      I tak od stuleci, złodzieje i zbóje

Nieznośne watahy napastliwych drani,
      Co wciąż od pokoleń walczą z sąsiadami.
      Najbardziej ich drażnią Polacy przedziwni,
      Kochający wolność i nieagresywni.

Los taki nam przypadł, tak się porobiło,
      Bez buntów i powstań już by nas nie było.
      Bóg, Honor, Ojczyzna, Wolność, Solidarność!
      Tego nikt na świecie nie dał nam za darmo.

Nasza pierwsza lekcja polskiej geografii:
      Dwa wraże plemiona, postrach Europy,
      Złowieszcze, ponure, Kacapy i Szkopy.

Powtarzamy lekcję polskiej geografii:
      Już się wydawało, że zły czas przeminie…
      Niestety rodacy, da capo al fine!
      • livia.kalina A o czym tu pisać.... 17.09.17, 13:05
        https://polityczek.pl/images/DJ4RTTNWAAAdIzO.jpg

jak przeczytałam w komentarzach: Pietrzak wysiadł z czerwonego tramwaju na stacji KORYTO. efekt jak na zdjęciu.
        • sumire Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 13:13
          Rewelacja. Podobno PGE wysłało trochę publiczności, ale jak widać - za mało...
          Ciekawe, czy Kurski z oszałamiającego sukcesu swej festwiwalowej inicjatywy wnioski jakiekolwiek wysnuje. I ciekawe, kto weźmie w tym udział za rok.
          • livia.kalina Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 13:23
            >Ciekawe, czy Kurski z oszałamiającego sukcesu swej festiwalowej inicjatywy wnioski jakiekolwiek wysnuje.
            Mogę ci napisać jakie będą działania. Przyzna sobie i kolesiom wielotysięczne nagrody za sukces festiwalu w Opolu. Może zacznie płacić wtedy alimenty na syna, kto wie? Coś dobrego by z tego w końcu było.

www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/kurski-nie-placil-na-utrzymanie-syna-byla-zona-podala-go-do-sadu/qsjs8cx
            • sumire Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 13:33
              Tak też podejrzewam - odtrąbią sukces, poklepią się po pleckach, a za rok cały line-up Opola to będą laureaci festiwalu piosenki patriotycznej, religijnej i żołnierskiej.
              Ale w sumie to dziwię się bardzo, że przy tak skutecznych działaniach na rzecz konkurencji (bo oddaje im kolejne tysiące widzów i kolejnych reklamodawców) Kurski nadal tkwi na stanowisku.
            • przystanek_tramwajowy Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 14:44
              Jacuś nie płaci alimentów? No niemożliwe! Przecież PIS-iurskie trolle zapluwały się, że jak to jest, że Jacuś płaci a ta kanalia Kijowski nie. Prosimy o wypowiedź. Elka, Elka! Homo_dyna, Homo_dyna! Mańka, Mańka!
              • maniaczytania Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 15:57
                słucham? A co ja mam do niego? Czy kiedykolwiek coś tu o nim pisałam?

Jeśli chcesz poznać mój stosunek do niepłacenia dzieciom/ na dzieci alimentów, to jest bardzo jednoznaczny. Każdy powinien płacić, jeśli ma je zasądzone. Dziwi mnie pobłażliwość i łaskawe traktowanie. Oczywiście, rozumiem, że mogą się trafić sytuacje losowe, gdy się nie zarabia, itp. , ale zawsze można się jakoś dogadać. Ten, kto kombinuje, oszukuje, uchyla się notorycznie jest po prostu poniżej wszelkiej krytyki.
              • livia.kalina Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 15:59
                Ja mogę napisać, co elka z dyńką sa w stanie wymyślić:" jaka wiarygodność ma fakt?". Muszą o niepłaceniu alimentów przez Kurskiego przeczytać w "Naszym Dzienniku" albo "WSieci" albo zobaczyć w tv Trwam albo innej republice. ewentualnie w TVPIS. Inaczej się nie liczy.
        • nangaparbat3 Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 14:50
          Ha! już owacje wydaly mi się podejrzane, ale wzięlam to za wishfull thinking.
          Pocieszyłaś mnie, wielkie dzięki smile
          Zastanawiam się jednak, czy to jeszcze dopuszczalne? Moim zdaniem miesci się znakomicie w "szerzeniu nienawiści etnicznej".
          • sumire Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 15:03
            W TVP? Dopuszczalne, wpisuje się doskonale w ich narrację. Ale ja się z Tobą zgadzam, to jest szerzenie nienawiści.
        • attiya Re: A o czym tu pisać.... 17.09.17, 21:36
          jak widać na zalączonym obrazku, ci co musieli przyjść bo lokalne, pisowskie władze "kazali", muszą się wspomagać procentami aby to przetrwać big_grin
      • zona_glusia Re: a o Pietrzaku nic? 17.09.17, 14:34
        On, gdy się przyjrzeć bliżej, nie zmienił się. Był pupilkiem władz, należał do partii i śpiewał "śmieszne" piosenki np o emigracji 1968. Na starość mu wróciło.
        • nangaparbat3 Re: a o Pietrzaku nic? 17.09.17, 14:47
          Ja jakoś sobie tego nie uświadamialam. Mielismy w domu jedna jego plytę, lubilam te piosenki, czy byla wśrod nich o 68 nie umiem powiedzieć. Zapamiętalam go spod Egidy, "Żeby Polska byla Polską", a potem to już jakaś upiorna degrengolada.
      • attiya Re: a o Pietrzaku nic? 17.09.17, 21:31
        niektórzy nadal zostali mentalnie w okresie wojny jak widać; ja tam osobiście znam tylko Niemców i Rosjan a nazywanie ich Szkopami i Kacapami jest obraźliwe i chamskie
        pan nadaje się tylko do zakładu zamkniętego
      • laura_fairlie Re: a o Pietrzaku nic? 17.09.17, 22:23
        O czym tu mówić, skoro nawet sam prezes Kurski na nim nie został?
    • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 20:58
      wczoraj nie oglądałam, ale teraz patrzę - ludzi sporo, zwłaszcza, że pada deszcz.

I chyba pierwszy, od nie wiem kiedy, raz, gdy koncert w tv jest bardzo dobrze nagłośniony - słychać wyraźnie wszystkie instrumenty, nic się nie zlewa, nic nie jest za głośno - brawa dla realizatora dźwięku.
      • maniaczytania Edyta Górniak 17.09.17, 21:11
        przepięknie!!!
        Fantastyczne aranże - "Kasztany" najpiękniejsze wykonanie 'ever', a "To nie ja" równie wspaniałe smile
      • mamablue Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 21:49
        Oj Mańka, one się tu z ciebie od dawna śmieją, a ja cię kojarzę głównie jako obrończynię deformy edukacji... Ale występami w tym wątku strzelasz sobie w kolano. Taka pseudoułożona wersja elki. Ty idź lepiej na stronę "w polityce" czy jakoś, bo tu serio nie pasujesz i przykro te twoje udawane zachwyty czytać. I spróbuj czasem tvpis wyłączyć....
        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 22:24
          że masz i część innych forumek też, problem z czytaniem ze zrozumieniem i bierzecie mnie za pis-trolla, to jest Wasz problem. A mnie się wydaje, że życie w takim czarno-białym świecie musi być strasznie smutne, wszędzie widzieć 'wroga' i ustawiać po którejś stronie barykady, nawet w takich wątkach, jak ten o festiwalu. Myślisz, że nie lubię Górniak i specjalnie tak napisałam, bo ktoś mi kazał, czy płaci? Nie mam prawa napisać o tym, co mi się podoba na ogólnodostępnym forum, bo będzie to wzięte za 'udawany zachwyt'?

A co do tvpis - nie znam takiej stacji. Oglądam to, co mi się podoba na najróżniejszych stacjach, nikt mi pilota nie zaprogramował na jedną, jedynie słuszną. Ty nie?
      • conena Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 22:37
        Ty idź do lekarza, takiego od uszu. Jakie brawa? Nagłośnienie było fatalne, przecież wokal w zaniku, falami głośność szła!
        • maniaczytania Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 22:47
          czyj wokal był w zaniku?
          I u Wyszkoni, i u Górniak - wszystko było idealnie.
          • conena Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 22:55
            Słychać wokalu nie było, o nagłośnieniu pisałam. Nawet gadanie Kamela zanikało - nie, nie tracił głosu, za cicho go puszczali.
            • saraanna Re: Opole - a więc jednak :) 17.09.17, 23:15
              Proponuje zmienic odbiornik telewizyjny na lepszy,wtedy nic ci nie bedzie zanikalo big_grin, no a after party super ,szczegolnie Papa Dance smile ,no ale forumki "waskie specjalistki" pewnie nie wiedza kto to jest big_grin
              • conena Re: Opole - a więc jednak :) 18.09.17, 08:38
                w sygnaturce Coelho, w poście zachwyt Papa D....

pozwól, że będziemy dalej żyć pięknie się różniąc.
              • iwles Re: Opole - a więc jednak :) 18.09.17, 11:32
                taka fanka, a nie wiesz, że papa dance już nie jest Papa dance.
                No fakt - gwiazda przypomniała się wszystkim, występując w Ojcu Mateuszu rok temu. Odcinek żenua uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka