yasmeen 05.02.06, 13:44 Czy oprocz entliczka sa w Krakowie (gdzie, gdzie???) sklepy, gdzie jest wybor lozeczek, wozkow, wanienek itp. a nie tylko ciuszki? Podzielcie sie prosze jakimis namiarami.... pozdr yas Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
renste Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 06.02.06, 21:09 Przy ul.(św.?)Kingi(boczna od Wielickiej,tuż przy skrzyżowaniu z Nowohucką) jest hurtownia gdzie sprzedają też w detalu.Mają duży wybór wszystkiego.I jest taniej niż w Entliczku. Też jest fajny sklep w Hucie bodajże na os.Zgody ale nie jestem pewna(wiem jak tam dotrzeć,ale nie znam adresu:)).Mają też duzy wybór. A w ogóle to zadaj to pytanie na forum Kraków to Ci więcej osób podpowie. Pozdr-Renata Odpowiedz Link
zgloska Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 06.02.06, 22:18 to fakt na kingi jest duży wybór i taniej niż w entliczku, na zgody jest 3 piętrowy sklep z art. dla niemowląt, a na krzywdy obok tandety jest hurtownia art. niemowlęcych mnóstwo tam łóżeczek, wózków pościeli ale nie ma ubrań i sprzedają w ilościach detalicznych ceny bardzo przystępne np. duża butelka Avent 330ml kosztuje 18 zł. krzesełko do karmienia drewniane ok 60 zł wózek baby-drems spacerówka ok 150zł, Odpowiedz Link
indiaaa do zgloska 15.02.06, 14:11 Mam pytanie, czy na krzywdy w hurtowni mają jakiś wybór firmowych wózków? Odpowiedz Link
kuba1206 Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 09.02.06, 07:38 w hucie jest jeszcze na ul. Centralnej hyrtownia - warto, bo taniej i ma sie zniżke później przez chyba 2 lata na wszystkie rzeczy zakupione tam. Odpowiedz Link
mfka Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 11.02.06, 10:40 Czasami warto się przejechać troszkę za Kraków. Ja kupiłam łóżeczko, komodę i pościel w Wadowicach u producenta. Zaoszczędziłam na tym conajmniej 1000zł w porównaniu z cenami w Krakowie, gdzie cena samej komody wynosi ponad 900 zł, łóżeczko ok. 500-600zł. A tam kupiłam za 1000 zł i łóżeczko i komodę. Ciuszki kupiłam w Myślenicach są tam 2 takie hurtownie, wybór ogroomny i super ciuszki za naprawdę śmieszne pieniądze np. body 8zł - takie samo w Krakowie ok. 25- 30zł, komplet ręczniczek+szlafroczek+myjeczka+zabawka - 13 zł- w Smyku to samo 35. A ostatnio byłam w hurtowni na ul. Krzywda i tzw. okrycie kapielowe dla maluszka, które kupiłam w Myślenicach za 8zł - tam kosztowało ponad 20 zł. Także naprawdę warto trochę wyskoczyć poza Kraków. Co do Sklepów w Krakowie, to są: 3 Entliczki (Wyki, Wysłouchów i nowy na Dobrego Pasterza) Popolino na Lubicz Hurtownia-sklep na ul. Kingi, ul. Krzywda - koło tandety, ul. Centralana - jak dla mnie żaden z tych sklepów nie zrobił wrażenia. Hurtownia-sklep na ul. Kalwaryjskiej 4Kids na Zakopiance No i 2 Smyki - Galeria i Plaza I wiem, że w Hucie też jest Świat Dziecka, ale tam nie byłam,więc nie potrafię się wypowiedzieć. Jak byś potrzebowała dokładniejsze namiary albo jakieś informacje to daj znać. Pozdrawiam i miłego kompletowania wyprawki! Odpowiedz Link
olka_krakow Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 13.02.06, 12:55 Napisz, prosze, jakis adres tych hurtowni w Myslenicach, albo jak tam dojechac (tak mniej wiecej) chetnie bym sie tam wybrala. Odpowiedz Link
mfka Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 13.02.06, 15:58 Są to hurtownie z ciuszkami, nie tylko dla dzieci, ale dla maluchów jest bardzo duży wybór. Pierwsza z nich to JUTA - bardzo łatwo trafić. Jedziesz Zakopianką i skręcasz do Myślenic w prawo przy salonie Opla Marimex. Jedziesz parę metrów w dół i po prawej stronie jest taki wielki dom - jest duża wywieszka JUTA żółto- czarna, parking - zatoczka. Ona jest dość duża, a dziecinne rzeczy są na dole po schodkach(jak wejdziesz do środka budynku). Tam można skompletować body, kaftaniki,śpioszki. Też tam kupiłam ręczniki i pieluszki. Są też fajne piżamy i koszule dla mam - co prawda nie tzw. dla mam karmiących, ale jest duzy wybór i taniej niż u nas w Krakowie, nawet na jakiś placach. Można coś sobie kupić za niewielkie pieniądze na "gorsze czasy" gdy jest się "nieco" grubszym. Druga hurtownia - trochę gorzej trafić. Trzeba się kierować w stronę Rynku w Myślenicach. Ul. Reja 6 Pawilon Handlowy " U Kleina" tel. 0-12 274-41-35, na przeciw ulicy jest taki duży sklep spożywczy "Kurdesz". Ta hurtownia to jest taki 2 piętrowy sklep na rogu ulicy, na dole jest spożywczy a u góry właśnie ta hurtownia, też ubrania nie tylko dla maluchów. Ja spędziałm tam chyba ze 2 godziny bo ciuszków dla maluszków jest bardzo dużo a wszystko poukładane rozmiarami i typami rzeczy np. body kr. rękaw, śpioszki, body dł. rękaw, kaftanik itp. Więc żeby skompletować wszystko z jednego wzoru i rozmiaru trzeba trochę poszperać, a tych rzeczy jest baaardzo dużo. Ale naprawdę warto się wybrać. Ja wydałam tam 300 zł, a miałam całą ogromną reklamówkę ślicznych ciuszków. I co ważne nie są to chińskie rzeczy tylko polskich producentów np. Marcinkowski, Pączka, Agmes. Ogromna ilość wzorów i kolorów. Na tej ulicy, gdzie ta druga hurtownia (ylko nie od tej strony co jest wejście tylko "za rogiem")jest też sklep dzicinny- są łóżeczka,pościele, a oprócz tego na Rynku w Myślenicach są 2 fajne sklepy - już typowo dziecinne. Zawsze można sie przejść, tym bardziej,że od tej drugiej hurtowni to raptem minutka spacerkiem. Gdybyś coś jeszcze potrzebowała to pytaj! Odpowiedz Link
olka_krakow Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 13.02.06, 18:00 Wielkie dzieki za odpowiedz, na pewno sie tam wybiore. Odpowiedz Link