Dodaj do ulubionych

gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka?

05.02.06, 13:44
Czy oprocz entliczka sa w Krakowie (gdzie, gdzie???) sklepy, gdzie jest wybor lozeczek, wozkow, wanienek itp. a nie tylko ciuszki?
Podzielcie sie prosze jakimis namiarami....

pozdr
yas
Obserwuj wątek
    • renste Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 06.02.06, 21:09
      Przy ul.(św.?)Kingi(boczna od Wielickiej,tuż przy skrzyżowaniu z Nowohucką)
      jest hurtownia gdzie sprzedają też w detalu.Mają duży wybór wszystkiego.I jest
      taniej niż w Entliczku.
      Też jest fajny sklep w Hucie bodajże na os.Zgody ale nie jestem pewna(wiem jak
      tam dotrzeć,ale nie znam adresu:)).Mają też duzy wybór.
      A w ogóle to zadaj to pytanie na forum Kraków to Ci więcej osób podpowie.
      Pozdr-Renata
      • zgloska Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 06.02.06, 22:18
        to fakt na kingi jest duży wybór i taniej niż w entliczku, na zgody jest 3
        piętrowy sklep z art. dla niemowląt, a na krzywdy obok tandety jest hurtownia
        art. niemowlęcych mnóstwo tam łóżeczek, wózków pościeli ale nie ma ubrań i
        sprzedają w ilościach detalicznych ceny bardzo przystępne np. duża butelka Avent
        330ml kosztuje 18 zł. krzesełko do karmienia drewniane ok 60 zł wózek baby-drems
        spacerówka ok 150zł,
        • indiaaa do zgloska 15.02.06, 14:11
          Mam pytanie, czy na krzywdy w hurtowni mają jakiś wybór firmowych wózków?
          • zgloska Re: do zgloska 20.02.06, 21:09
            są tam również firmowe wózki
          • mfka Re: do zgloska 21.02.06, 08:52
            Na pewno mają Bebeconforta.
    • kuba1206 Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 09.02.06, 07:38
      w hucie jest jeszcze na ul. Centralnej hyrtownia - warto, bo taniej i ma sie
      zniżke później przez chyba 2 lata na wszystkie rzeczy zakupione tam.
    • mfka Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 11.02.06, 10:40
      Czasami warto się przejechać troszkę za Kraków. Ja kupiłam łóżeczko, komodę i
      pościel w Wadowicach u producenta. Zaoszczędziłam na tym conajmniej 1000zł w
      porównaniu z cenami w Krakowie, gdzie cena samej komody wynosi ponad 900 zł,
      łóżeczko ok. 500-600zł. A tam kupiłam za 1000 zł i łóżeczko i komodę. Ciuszki
      kupiłam w Myślenicach są tam 2 takie hurtownie, wybór ogroomny i super ciuszki
      za naprawdę śmieszne pieniądze np. body 8zł - takie samo w Krakowie ok. 25-
      30zł, komplet ręczniczek+szlafroczek+myjeczka+zabawka - 13 zł- w Smyku to samo
      35. A ostatnio byłam w hurtowni na ul. Krzywda i tzw. okrycie kapielowe dla
      maluszka, które kupiłam w Myślenicach za 8zł - tam kosztowało ponad 20 zł.
      Także naprawdę warto trochę wyskoczyć poza Kraków.
      Co do Sklepów w Krakowie, to są:
      3 Entliczki (Wyki, Wysłouchów i nowy na Dobrego Pasterza)
      Popolino na Lubicz
      Hurtownia-sklep na ul. Kingi, ul. Krzywda - koło tandety, ul. Centralana - jak
      dla mnie żaden z tych sklepów nie zrobił wrażenia.
      Hurtownia-sklep na ul. Kalwaryjskiej
      4Kids na Zakopiance
      No i 2 Smyki - Galeria i Plaza
      I wiem, że w Hucie też jest Świat Dziecka, ale tam nie byłam,więc nie potrafię
      się wypowiedzieć.
      Jak byś potrzebowała dokładniejsze namiary albo jakieś informacje to daj znać.
      Pozdrawiam i miłego kompletowania wyprawki!
      • olka_krakow Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 13.02.06, 12:55
        Napisz, prosze, jakis adres tych hurtowni w Myslenicach, albo jak tam dojechac
        (tak mniej wiecej) chetnie bym sie tam wybrala.
        • mfka Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 13.02.06, 15:58
          Są to hurtownie z ciuszkami, nie tylko dla dzieci, ale dla maluchów jest bardzo
          duży wybór. Pierwsza z nich to JUTA - bardzo łatwo trafić. Jedziesz Zakopianką
          i skręcasz do Myślenic w prawo przy salonie Opla Marimex. Jedziesz parę metrów
          w dół i po prawej stronie jest taki wielki dom - jest duża wywieszka JUTA żółto-
          czarna, parking - zatoczka. Ona jest dość duża, a dziecinne rzeczy są na dole
          po schodkach(jak wejdziesz do środka budynku). Tam można skompletować body,
          kaftaniki,śpioszki. Też tam kupiłam ręczniki i pieluszki. Są też fajne piżamy i
          koszule dla mam - co prawda nie tzw. dla mam karmiących, ale jest duzy wybór i
          taniej niż u nas w Krakowie, nawet na jakiś placach. Można coś sobie kupić za
          niewielkie pieniądze na "gorsze czasy" gdy jest się "nieco" grubszym.
          Druga hurtownia - trochę gorzej trafić. Trzeba się kierować w stronę Rynku w
          Myślenicach. Ul. Reja 6 Pawilon Handlowy " U Kleina" tel. 0-12 274-41-35, na
          przeciw ulicy jest taki duży sklep spożywczy "Kurdesz".
          Ta hurtownia to jest taki 2 piętrowy sklep na rogu ulicy, na dole jest
          spożywczy a u góry właśnie ta hurtownia, też ubrania nie tylko dla maluchów. Ja
          spędziałm tam chyba ze 2 godziny bo ciuszków dla maluszków jest bardzo dużo a
          wszystko poukładane rozmiarami i typami rzeczy np. body kr. rękaw, śpioszki,
          body dł. rękaw, kaftanik itp. Więc żeby skompletować wszystko z jednego wzoru i
          rozmiaru trzeba trochę poszperać, a tych rzeczy jest baaardzo dużo. Ale
          naprawdę warto się wybrać. Ja wydałam tam 300 zł, a miałam całą ogromną
          reklamówkę ślicznych ciuszków. I co ważne nie są to chińskie rzeczy tylko
          polskich producentów np. Marcinkowski, Pączka, Agmes. Ogromna ilość wzorów i
          kolorów.
          Na tej ulicy, gdzie ta druga hurtownia (ylko nie od tej strony co jest wejście
          tylko "za rogiem")jest też sklep dzicinny- są łóżeczka,pościele, a oprócz tego
          na Rynku w Myślenicach są 2 fajne sklepy - już typowo dziecinne. Zawsze można
          sie przejść, tym bardziej,że od tej drugiej hurtowni to raptem minutka
          spacerkiem.
          Gdybyś coś jeszcze potrzebowała to pytaj!
          • olka_krakow Re: gdzie wyprawka, wozki itp. oprocz entliczka? 13.02.06, 18:00
            Wielkie dzieki za odpowiedz, na pewno sie tam wybiore.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka