Dodaj do ulubionych

Która godzina ? Odsłona 6.0

• marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 16.07.18, 09:48
      Pierwsza noc pod namiotem. W nocy zmarzłam jak cholera, a rano wygnał mnie ze śpiwora piekarnik parowy.
      Ale poza tym jest fajnie big_grin

9:48
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 16.07.18, 16:58
        Brrr.... wakacje pod namiotem to koszmarne wspomnienie z dzieciństwa.

Midłik, widziałaś, że ukazał się 4 tom "Kwiatu paproci"?

17.04
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 16.07.18, 20:18
          "Przesilenie"? Już przeczytałam 😌

20: 17
          • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 16.07.18, 20:32
            Nooo... Ja właśnie znalazłam i czekam na czwartek.

20.31
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 16.07.18, 21:23
              Ja skończyłam "zaszyj oczy wilkom" a teraz czytam "Kobietę w oknie". Obie wciągające ale w zupełnie inny sposób.
              Dziś w Netto miały być poduszki chmurki, młoda taka chciała a za chwilę ma urodziny. Poszłam po pracy i już nic nie było. Wzięłam psa na spacer do innego netto, tam też nic. Z tego wniosek, że poduszki-chmurki są mega modne.

21: 23
              • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 18:20
                Ja właśnie skończyłam "Za zamkniętymi drzwiami" i się rozczarowałam. Tyle zachwytów, a moim zdaniem raczej gniotek (przeczytać się da i ma się ochotę poznać zakończenie, ale szału nie ma). "Kobieta w oknie" też czeka w kolejce, ale teraz pierwszeństwo ma Przesilenie.

Od rana łapie mnie skurcz w stopie (podejrzewam, że przez zmianę butów z sandałków, na pełne), ałłł...

18.26
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 18:49
                  Jeśli "Kwiat paproci" Cię wciągnął to poczytaj o "Idź i czekaj mrozów". Może ci się spodobać. Mniej infantylnie, a klimat tajemniczych bóstw jest.
                  18: 49
                  • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 18:52
                    U Miszczuk zachwyca mnie właśnie ten infantylizm, bo jest (wg mnie) bardzo uroczy w połączeniu z dość ciężkim klimatem pogańskiego kultu smile. Ale nie wykluczam, że zerknę, dziękuję.

18.58
                  • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 18:54
                    Nie wytrzymałam do dzisiaj, zaczęłam już we wtorek... Wessało mnie i już przeczytane. Aż mi żal, że to koniec historii.

Doczołgałam się do urlopu!

19.00
                    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 20:02
                      Też tak miałam. Kupiłam ją i odkładałam na jakiś długi weekend, ale nie wytrzymałam i pochłonęłam w dwa wieczory po pracy wink
                      Małgosia okropnie mnie z początku irytowała, później się do niej przyzwyczaiłam, na koniec nawet polubiłam i koniec serii sad
                      Teraz zamówiłam kolejne książki Marty Kisiel "Dożywocie" i "Toń" - poczytaj o nich, są pełne magii, humoru a akcja rozgrywa się we Wrocławiu.

20:02
                      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 20:29
                        Mam to samo - Gosię polubiłam dopiero pod koniec (mam jedno zastrzeżenie do "Przesilenia": naprawdę nie domyśliła, że TAMTEGO wieczoru chodziło o oświadczyny?! wcześniej nie wydawała się aż tak durna ;p). Mieszka nie lubię nadal, za to Jaga ,jako postać, to dla mnie mistrzostwo świata.

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 20:41
                          Mieszko faktycznie się nie udał. Najbardziej jestem zaskoczona Mokoszą,która została przedstawiona jak nawiedzona wsiowa baba z brudnymi girami. Bogini Matka Ziemia - no jakżesz tak można..?!?
                          20:41
                          • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 21:09
                            Ooo, przypomniałaś mi, Mokosz to niedoróbka całej serii. Ja się w ogóle nie znam na słowiańskich bóstwach, a jej nieogarnięcie fizyczne mi nie przeszkadzało (bo Matka Ziemia ma być naturalna), ale... wciśnięto ją tam trochę na siłę, szczególnie w Przesilenie. Niby jest, niby się wtrąca, ale po jakie licho?

21.15

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 19:29
                              żeby Małgosia w ciążę zaszła wink

19:29
                  • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 20:04
                    No dobra... Mniej infantylne i boskie. Czytam i mi się podoba smile.

Słowiańskie bóstwa są jakieś takie odświeżające (albo ja tak bardzo utknęłam w świecie kryminałów sad).

20.140
                    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 20:21
                      Moje dziecię właśnie się mnie dzis zapytalo kiedy będzie trzecia część. Od razu ci donoszę- 2019.

20: 21
                      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 20:41
                        W takim razie zazdroszczę literackiej wspólnoty z córką wink (moja czyta buk wi co po ojcu, czyli raczej Pratchett'a niż kryminały, raczej popularnonaukowe dzieło o słowiańskich bóstwach niż powieść.

Ale trochę mnie niepokoi, że podzielam/-y gusta z twoją wczesną nastolatką big_grin

20.47
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 17:30
      Leje ciurkiem od rana, chyba ktoś na górze zapomniał zakręcić wodę w wannie.
      Pojechałam do pracy rowerem, wróciłam - prestiżowo - taksówką.
      Dziś dzień Tabaki ale kicham przez zimne nogi.
      Nie zazdroszczę już spanie pod namiotem, zaraz się wtulę w mój kocyk.
      A pies nie zważając na deszcz wlazł do rzeczki.

17:30
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 18:21
        Och Księżniczki, u mnie tez urlop deszczowy. Miały być Bieszczady , ostatecznie od kilku dni jest Beskid Sądecki. Jedno wyjście w góry ( deszcz błoto ale fajnie było ) dwa treningi biegowe ( podbieg 1200 m /80 m w pionie ) ale generalniee urlop w tym roku nie wypalił tak jak powinien sad Może druga część sierpniowa przyniesie nieco więcej pogody i przeżyć suspicious
        :
        18:21
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 18:41
          Ja z kolei bym chciała, wczoraj polało, ale dziś znów patelnia. Muszę jutro zebrać się wcześniej na rower, bo mnie to słońce przeraża i chociaż dziś wiało całkiem przyjemnie z północy to jak tylko przestało to był ukrop. A poza tym cały czas lata za mną wizja czerniaka i niechroniących przed nim kremów z filtrem no i tak jakoś głupio igrać z ogniem.
          A poza tym czekam na wyniki jednych zawodów bo znajomy jedzie i mu kibicuje, choć za nim nie przepadam.
          Idę pod zimny prysznic, może powieszą jak wyjdę.
          18:41
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 18:53
            Ha, ja właśnie z rana wychodzę bo JESZCZE-JUŻ nie pada i są takie okienka wink Dzisiaj trafiłam aczkolwiek jak wracaliśmy to już kropiło. W sumie lubię deszcz. No ale nie aż tyle i nie na urlopie tongue_out

18:53
            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 19:00
              No racja, tak źle i tak niedobrze. Wczoraj jęczałam, że błoto będzie big_grin
              Po prostu jestem niezadowolona z dzisiejszej przejażdżki i wcale nieprawda, że walnęłam przed nią 3 kawy i to głównie dlatego mi się źle jechało big_grin No i gorąco BYŁO, już nie będę taka krytyczna dla siebie.
              Może ruszę tyłek i zrobię pojnik dla kopciuchów, zawieszę w kuchni, może zrozumieją, że to dla nich.
              18:59
        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 17.07.18, 18:56
          Wypraszam sobie, wprawdzie pada, ale jeszcze przez 29h nie jestem na urlopie...

Szkoda, że pogoda nie sprzyjała Twoim planom, oby w sierpniu było lepiej smile

19.02
          • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 07:37
            Pogoda się ma polepszyć. Jutro zaczynam urlop. Dziś rano moje dziecko obudziło się z płaczem, bo tak boli je głowa(!). I brzuch. Mam nadzieję, że to przez wczorajsze szaleństwo tostowe, bo jak nie, to czeka mnie uroczy urlop przed kompem sad

Za to odkryłam wspaniały sposób na bezsenność: jak już całkiem nie mogę spać i się tak kręcę po łóżku i wiercę, to stwierdzam, że ok, skoro i tak nie śpię, to wstanę i coś zrobię domowego - pranie zdejmę ze sznurka czy coś w tym stylu. I to jest ostatnia myśl, potem dzwoni budzik big_grin Ale to nie przez wrodzone lenistwo, prawdaż, tylko z powodu księżniczkowej natury smile

07:37
            • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 20:33
              Dziecię ozdrowiało?

20.39
              • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 06:14
                Ozdrowialo 😀 byłyśmy 5 dni w Kołobrzegu. Dzikie tłumy. Ale były też dzikie fale do skakania przez, wesole miasteczko, kolorowe warkoczyki,lody pszczółki i nowe zabawki od babci. Tak dla dzieci 😁 ja bym wolała więcej ciszy i dalekich spacerów lesno-plazowych ale nie było źle. W nagrodę już z apowiedzialam księciu że jadę są na 2 tygodnie gdzieś. Za niiby kręgosłup leczyć.
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 06:38
                  Sama jedziesz?
                  Mnie korci ciągle wysłanie w trakcie mojego urlopu młodej na drugie kolonie i spędzenie wolnego w głębokim lesie i spem ,komarami i kleszczami.

6:38
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 10:51
              W końcu na pogodę nie mogę narzekać. Wykorzystuję resztki wolnego czasu, jezioro też jest ok ! Wkurza mnie tylko wakacyjny tryb- chodzę spać po północy wstaję po 9-10. No nie pasuje mi to. Coś trzeba z tym zrobić.

Zla.m. - ja jak nie mogę znasnąć to się onanizuję suspicious To chyba lepsze dla księżniczki niż jakieś tam fantasmagorie o sprzątaniu wink

10:51
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 20:22
                HaHaHa😂😂😂😂😂😂
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 10:17
      No, wracam do domciu. Pogoda się zrobiła straszliwie mokra, więc całe buty i spodnie w błocie.
      A z moich kilkumiesięcznych, nowych przecież traperów, kupionych w składnicy harcerskiej, obłazi skóra. Ten sam model noszę od lat - pierwsze przetrwały chyba trzy zimy, drugie - bodaj dwie albo półtora roku. Te mają KILKA MIESIĘCY. Co za partactwo, nie wiem, fabrykę przenieśli? Pracowników wymienili na chińskie dzieci, harujące za miskę ryżu? uncertain

Było fajnie pod tym namiotem. Żebym jeszcze umiała go po rozłiżeniu wcisnąć do torby z powrotem...

10:16
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 11:40
        Tego nie umie nikt.
        I ze śpiworem jest tak samo.

Ja pojechałam ćwiczyć technikę i tak się pięknie wyrąbałam, że aż szkoda, że nikt nie nagrał big_grin Leciałam w krzaki jak w zwolnionym tempie. Idę na basen lizać rany.
        11:40
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 12:04
          Poraniona idziesz na basen? surprised mnie by się nie chciało. Ale mnie się ogólnie nie chce ruszać, przez co przytyłam. Uda zaczeły mi się obcierać... sad

Śpiwór umiem. Wystarczy go nie składać, tylko wepchnąć "na chama" do torby wink sposób zasłyszany od starej harcerki. Nie tylko się zmieści, ale jeszcze będzie odpowiednio "napuszony".

Ale namiotu nie umiem za nic w świecie. Sypialnię upakuję, śledzie upakuję, maszty upakuję, ale już tropik - za diabła.

Siedzę w pociągu. Organizm, po trzech dniach postu ścisłego (pod namiotem nigdy nie chce mi się jeść) przypomniał sobie, że jest głodny i chce obiad. Dojadę do domu za pięć godzin...

12:04
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 12:12
            Mnie też się odechciało. Jest tak gorąco, że nie chce mi się już z domu wychodzić. Zaległam na sofie z ebookiem. Na basen pójdę jutro.
            12:12
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 14:46
            Marusiu tropik to nie namiot więc się nie liczy, jak dla mnie już masz odznakę Zucha wink
            Pamiętaj, żeby zjeść w Warsie! Koniecznie! W domu możesz komuś przeszkadzać chrupaniem, od jedzenia jest tylko Wars!

14:46
            • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 16:02
              Zjadłam w Warsie, pierwszy raz w życiu wink dobre było smile

16:02
              • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 16:29
                Hahahahaha ryknęłam śmiechem na głos big_grin właśnie napisałam w wątku o barach mlecznych, że dogania wątek warsowy poziomem absurdu big_grin
                16:29
                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 18.07.18, 16:47
                  Jesoo, ale zawierucha! Mój amante nie dał się namówić, że pojadę doń do pracy, wsadzimy rower w bagażnik i zawiozę go do domu. A taki straszny wicher!
                  Przyjedzie szczęśliwy jak midweekowy piesek, jak mu się uda wleźć do wody choć nie powinien big_grin
                  16:47
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 20:03
                  Aż poszłam do tego baru... Masakra, aż strach pomyśleć że niektórzy naprawdę tak myślą sad

20:03
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 20:24
                    Weszłam na onetową pocztę, bom się zamotała z hasłem do osobistej i musiałam sobie maila wysłać.
                    Tam są fascynujące historie! Obok miliona ofert, znalazłam, między innymi, opis wypadku dziecka w Auchanie. Auchan zjadł literę w mailu autorki i całą korespondencję odesłał do mnie.
                    No to czytam dalej...
                    20:24
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 20:26
                      Dziecię jechało w wózku zakupowym, siedzenie się zerwało i klops, broda do szycia.
                      Zostawię sobie na wypadek kolejnego wątku "dlaczego wozić/nie wozić dzieci w wózkach w Auchanie"
                      20:26
                      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 19.07.18, 20:47
                        Ja mam pospolite imię i popularne nazwisko - non stop dostaję cudzą korespondencję.
                        W ubiegłym tygodniu zostałam nazwana Szanowną Panią Profesor i dostałam do oceny książkę "Rodzicielstwo i jego różne oblicza". Przeczytam w wolnej chwili wink
                        20:47
                        • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 20.07.18, 06:30
                          Dziewczyny, poproszę o kciuki dzisiaj rano. Potrzebne mocno zaciśnięte. I poczarujcie trochę, żeby wszystko wyszło ok. dobra? Wierzę w Waszą moc smile

Dzięki.
                          Dobrego dnia (w końcu piątek, nie?).

6:30
                          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 20.07.18, 06:35
                            Trzymam i czaruje!

6: 35
                          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 20.07.18, 07:39
                            Trzymię!
                            7:39
                          • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 20.07.18, 08:38
                            O, to trzymam!

8;38
                          • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 20.07.18, 10:44
                            Jesli jeszcze bedzie zaliczone jako "rano", to trzymam!

10:44
                            • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 20.07.18, 17:25
                              Kochane jesteście Czarownice. Wszystko ok. Dzięki.

P.S. O kciuki jeszcze poproszę smile

17:25
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 10:53
          Ja się chwalę, ja potrafię , ja potrafię smile Ze śpiworami mam wprawdę ogromną i wciąż praktykuję ( kilkadziesiąt razy w roku nawet )

10:52
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 10:53
            Wprawę !!!!

10:53
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 20.07.18, 22:46
      Piątek, piąteczek.... uffff
      Czy wy też jesteście takie zmęczone tygodniem? Czuję się jak wół odpięty z tego czegoś co ciągnie za sobą po polu.
      Jak sobie pomyślę, że wolne jest tylko jutro i pojutrze to mi sie chce płakać.

Mój tatko wymyślił sobie że mi pomoże i przyjechał do mnie zabrać psa na spacer.76 letni pan wybrał się z nim pieszo trasą ND - Rynek! Zeby nie było zbyt łatwo wybrał trasę parkami czyli jakieś 10km. Pies go ciągał i szarpał bo tata jest oazą miłosierdzia i na piesełka ani nie huknie ani nie szurnie po łbie, skończyło sie telefonem - ratunku, chyba mi coś chrupnęło w plecach. Znalazłam ich (obolały tata i padnięty, skruszony pies) tuż na końcu trasy, jeden dostał OPR drugi tabletki brzeciwbólowe i koc. Jutro się okaże jak spędzę sobotę- relaksacyjnie czy w szpitalu.

Królewna ma w niedzielę urodziny, zbiegły się z aresztem domowym za serię wyskoków, fochów i uprzykrzania życia rodzicom. Tort oczywiście będzie ale zastanawiam się czy w drodze wyjątku wpuścić do domu jej rzyjaciółkę zeby mogły razem świętować... W przyszły weekend obie zaczynają wspólne kolonie więc i tak się sobą nacieszą.Z drugiej strony to w końcu urodziny. Z trzeciej młoda tak się rozszalałą, że moja psycholog przykazała być konsekwentną i bezlitosną. Sama nie wiem... Ngdy nie byłam konsekwentna i bezlitosna - czy w czasie aresztu domowego i izolacji robienie wyjątku w dniu urodzin dla najlepszej przyjaciółki oznacza że jestem miękka faja?

22:46
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 20.07.18, 23:13
        Zmęczona nie jestem, bo wyspałam się po południu. Dodatkowa korzyść: zamiast obiadu. Przesadziłam ze słońcem.

No i raczej jestem z Komitetu Wsparcia Królewny w Dniu Urodzin. Które to? Komitet jest za dyspensą totalną.

23:13
      • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 10:08
        Jestem za dyspensą na urodziny.

Biedny tatko sad Miewam coś podobnego z kręgosłupem. Mam nawet skierowanie na RM, termin - bliżej nie określony po nowym roku, bo rezonans się popsuł... uncertain

10;08
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 19:28
          Na szczęście wszyscy których zapytałam są jednomyślnie za dyspensą więc zaproszenie wysłane, tort kupiony, będzie mini bal.

Spędziłam dziś na dysponowaniu sprzątania, co wprawdzie wychowawcze aczkolwiek znacznie bardziej męczące od samodzielnej pracy. W ramach odreagowywania umyłam szafki w kuchni i parę innych kątów. Najbrudniejsza w domu teraz jestem ja.

19:28
        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 19:51
          Olej rezonans, idź do dobrego fizjoterapeuty (tzn. nie olewaj, idź i zrób, ale wcześniej ułatw sobie życie i pomóż kręgosłupowi). Pluję sobie w brodę za każdy ciąg leków przeciwzapalnych i rozluźniających, w który wpadłam, bo fizjo jest w stanie uwolnić mnie od paraliżującego bólu w ciągu 15 min, a leki robiły to przez jakiś tydzień rozwalając mi przy okazji żołądek i wątrobę.

19.57
          • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 20:01
            Toteż stosowałam tylko plastry i maść, bo żołądek już muszę szanować.
            Na szczęście od paru miesięcy jest dobrze. Ale w tomografii coś tam wyszło pomiędzy kręgami, więc skierowali mnie na rezonans, żeby się temu lepiej przyjrzeć.
            Ja już jestem w takim wieku, że cieszę się, jak mnie nic nie boli.
            Teraz stosuję umiarkowany ruch smile - pomalowałam sypialnię i jestem w trakcie malowania ościeżnic big_grin

20;01
            • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 20:28
              Malowanie sypialni to nie jest ZDROWY umiarkowany ruch dla kogoś, kto ma problemy z kręgosłupem. I ty o tym doskonale wiesz.

20.34
              • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 22.07.18, 09:35
                Pewnie, że wiem. Ale staram się robić to, co lubię i unikać, czego nie lubię. Póki mogę wink

9;35
                • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 20:31
                  Przepraszam. Ostatnio mam kalejdoskop chorób i bóli przed oczami.. Sama się bujam z jednym od roku i wcale nie czuję się aż tak stara, żeby czuć taki przymus... I wkurzam się jak ktoś ma możliwość sobie pomóc, a tego nie robi, bo... Nie.

(uwaga, będzie poważnie)... również dlatego, że jak ci szlag trafi ten kręgosłup na poważnie, to konsekwencje poniosą wszyscy dookoła, ty najmniej (taka złota myśl po tym jak ojca bratówki paraliż dopadł w piwnicy, jak poszedł po słoik ogórków - gdyby się za to wziął, jak zaczęło go boleć, to można by naprawiać w kontrolowany sposób, teraz... licho wie, ale rodzina będzie uwiązana miesiącami).

• klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 19:58
        Z okazji urodzin dałabym dyspensę. Podkreślając jaką łaskę jej czynię.

Przekaż jutro 100 lat młodej smile

20.03
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 19:27
      Jestem smile
      Wakacje w pełni. Chillujemy na działce.

Odpieluchowałam całkiem młodszego smile

Mam nadzieję, ze u was bosko!

19:27
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 19:54
        U nas nie bosko, ale mimo to gratuluję odpieluchowania zuleyka najmłodszego smile.

20.00
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 20:10
        Bywało u mnie lepiej ale cieszę się z odpieluchowania! Książę nam rośnie smile
        • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 20:59
          U mnie też nie lepiej. Schodzi mi opuchlizna co prawda, ale czeka mnie we wtorek usunięcie ósemki. Jestem przerażona.

20:58
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 21:12
            Z ósemkami róznie bywa, jedne wychodzą jak mleczaki nad innymi trzeba popracować. Ale teraz są takie znieczulenia, że NAPRAWDE nie boli. Ostatnią rwałam 5 lat temu w prywatnym gabinecie, jedyne co mnie bolało to szczęka od rozwierania. Poprzednią wyciągali mi na klinikach z zastrzykiem "w ramach NFZ". Chryste.... Nigdy więcej dotowanych znieczuleń.

21:12
            • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 22:06
              Moja podobno sama już wychodzi i zostałam zapewniona, że to będzie moment. Mniej się boję bólu niż znieczulenia chyba. Wiem, to nienormalnesmile

22:05
          • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 21:59
            Kiedyś już byłam umówiona na rwanie 2 bolących ósemek, a ponieważ musiałam tydzień czekać, a ból był okropny, brałam Ibuprofen. Opuchlizna zeszła, ból ustąpił i... stchórzyłam, odwołałam wizytę. I mam je do dziś.

Dzień mój uważam za kompletny; 500m żabką, grill i tinto de verano oraz 1 przeczytana książka (cienka, ale w całości) i dzieci już chyba zasnęły.
            Nienajgorzej.

22:00
            • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 22:10
              Muszę ją usunąć bo w zeszłym roku pozbawiła mnie 3 dni wakacji (została zatruta, przestała boleć, odłożyłam rwanie na potem), a w tym tygodniu podarowała mi trzy dni atrakcji z opuchlizną, gorączką i nie reagowaniem na zwykłe przeciwbólowe. Mam jej dość. I boję się, że znów coś wywinie.
              ps. poza tym mam zapalenie stawów, potwornie bolą mnie palce stóp, reumatolog nic nie przepisuje bo jeszcze nie mam diagnozy, właśnie wróciłam ze spaceru i przekonałam się po raz kolejny, że chodzenie mogę sobie darować i chce mi się wyć.

22:08
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 22:58
                Oj to koniecznie trzeba jej się pozbyć! Może być, że wszystkie dolegliwości są przez nią. Nie bój żaby Pade, rwanie na znieczuleniu naprawdę nie jest takie straszne.

Przed chwilą usłyszałam komplement życia od córki: "wiesz, ty to naprawdę jesteś inteligentna"
                big_grin

22:58
                • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 23:22
                  Bo jesteśsmile

23:22
                  • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 22.07.18, 09:38
                    pade napisała:

> Bo jesteśsmile

Fakt smile

9;38
                    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 06:53
                      oj... zarumieniłam się chyba.

6:53
              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 23:02
                Przytulam.

23:02
                • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 21.07.18, 23:23
                  Dziękismile

23:23
                  • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 22.07.18, 08:14
                    To naprawdę nie takie straszne, zwłaszcza przy przyzwoitym znieczuleniu. A znieczulenie to momencik, nawet się nie zorientujesz. Będzie dobrze, trzymaj się.

8:14
              • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 22.07.18, 09:37
                Oj, jak ja Cię rozumiem. Ale w sytuacji, kiedy boli, decyduję się szybko.

Trzymam kciuki, Pade! smile

9;37
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 22.07.18, 11:07
                  i co by tu zrobić ?

11:07
                • pade Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 22.07.18, 13:27
                  Dzięki, we wtorek się przypomnę i poproszę o wsparciesmile

13:27
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 18:23
                    Dzisiaj poniedziałek ale prewencyjnie zaczynam już akcję wspierania

18:23
                  • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 06:53
                    Wtorek - trzymam i myślę ciepło o tobie Pade wink
                    Daj znać po rwaniu!

6:52
                    • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 12:06
                      mid.week napisała:

> Wtorek - trzymam i myślę ciepło o tobie Pade wink
                      > Daj znać po rwaniu!

Też trzymam smile

12;06
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 06:54
      Dzień Włóczykija powinien być dniem wolnym od pracy, bo niby jak mam się dziś włóczyć? Powłócząc nogami iść do biura? Marne. TYm bardziej, że:

"To nie będzie miły dzień. Trudno ci będzie uporządkować nie tylko swoje sprawy, ale i myśli. Zmniejszy się też zapał do pracy. Najchętniej oddałbyś aię błogiemu lenistwu i pomarzył o niebieskich migdałach.
      Miłość: Dbaj o przyjazne kontakty z otoczeniem.
      Praca: Zachowaj umiar we wszystkim, co robisz.
      Zdrowie: Pozwól swojemu organizmowi odpocząć."

Imieniny obchodzą: Apolinaria, Bogna, Brygida oraz Apolinary, Bolesław, Jan, Jan Kasjan, Joanna, Sławosz, Kasjan, Krystyn, Liboriusz, Olimpiusz, Romula, Żelisław.

6;54
      • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 07:15
        Ano, powleczemy się do pracy, potem przywleczemy się do domu. Do kitu z takim świętem Włóczykija.

7:15
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 16:58
      Śniło mi się, być może pod wpływem słuchanej właśnie książki, że koleżanka, której wysyłam do oceny swój kryminał (i która, ze względu na sytuację życiową, ma w nim spore zaległości) przeczytała go w końcu i przysłała mi druzgocąco złą recenzję. Śniło mi się to dwa razy w jednym śnie! W sensie - we śnie przeczytałam, w rozpaczy usnęłam, po czym stwierdziłam "uff, to sen", sprawdziłam pocztę, a tam - jeszcze ostrzejsze "nie podoba mi się"...

I teraz się stresuję, bo co, jak naprawdę jej się nie spodoba? A mi się tak dobrze pisze...

16:58
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 18:26
        Przyślij mi !!!! A ja ci wyślę swoją !!!
        Deal za deal - księżniczkowa sztama !

Ja dzisiaj mam taki pierwszy poniedziałek w życiu- i to w dodatku po pierwszym urlopie wiec myślałam że będzie ciężko a tymczasem

- w pracy nieoczekiwanie dostałam nagrodę " w naturze "( ok 500zł)
        - mąż dostał mega wazny pozytywny telefon dotyczący pracy i wyjazdu z mega ważnej firmy
        -zadzwoniła babka z pytaniem o meble wystawione na olx miesiąc temu i chce je obejrzeć
        Przecieram oczy i czekam kiedy coś jednak huknie tongue_out

18:26
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 18:42
          Oo, gratulacje!
          Ja wpadłam tu na chwilę zachwycić się smoothie makerem. Jakie to szybkie i wygodne ustrojstwo. I wracam do rozpakowywania walizki.
          Pranie schnie w pół godziny, jest tak gorąco.
          18:41
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 19:16
          Gratuluję dobrego dnia smile
          A Gwiezdne Wojny lubisz? Bo to kryminał w Odległej Galaktyce wink ale niezbyt chyba to widać. We śnie właśnie usłyszałam, że za mało...
          Ale mogę zrobić ci ściągę, kto jest kto, bo tak naprawdę wymaga to znajomości dwóch-trzech postaci i przyjęcia, że z planety na planetę lata się jak do sąsiedniego miasta.

19:16
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 19:20
            Ja nie lubię ale mój mąż lubi i jest w ogóle fanem książek sf i tego typu
            Jak kryminał to dla mnie-trup być musi

Dawaj ściągę i wysyłaj- ja do mojej też ci podpowiedź wyślę bo można sie zamotać wink

19:19
            • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 19:54
              Gazetowy adres? smile A ty co mi wyślesz? Też masz swój kryminał?

Tylko ten mój to niegotowy jeszcze! Jeszcze nawet nie połowa gotowa!

19:53
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 20:12
                Tak gazetowa.
                Można powiedzieć że to kryminał - historia niesamowita

Wysyłaj połówkę !

20:12
                • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 20:58
                  To nawet nie jest połówka... ta intryga mi się rozrasta w sposób niesamowity big_grin
                  Aleśmy się wymieniły smile

20:58
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 21:29
                    Zaczęłam . Wciąga, fajnie napisanie. Dam znać jak skończę smile

Kylo-k...wa-Ren - boskie określenie, lubię ten typ poczucia humoru smile

21:29
                    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 21:33
                      Ja też zaczęłam - pierwszy rozdział naprawdę zgrabnie napisany i jestem zaciekawiona smile też dam znać, jak skończę!

21:33
                      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 21:42
                        Bardzo się cieszę, naprawdę. Myślałaś żeby gdzieś wysłać -rozdział dwa- ( jako zajawkę ?)
                        na konkurs ? (Ogólnopolski Konkurs na Opowiadanie Fantasy im. Krystyny Kwiatkowskiej albo "Świetlne Pióro".?)

Wydrukujemy i mąż przeczyta- w sumie jestem ciekawa jego opinii, bo jest mega wymagający i krytyczny ( nie krytykancki )

21:42
                        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 00:49
                          Nie, nie, to fanfik - ich publikować nie wolno inaczej, niż dla zabawy, na fanowskich stronach. Prawa autorskie, rozumiesz. To nie mój świat, mogę się w nim tylko bawić, ale nie mogę czerpać z niego żadnych zysków - nawet konkursowych. Na konkursy wysyła się zawsze opowiadania wyłącznie w pełni oryginalne, a fanfiki z definicji takimi nie są.

Jestem ciekawa wszystkich recenzji smile aczkolwiek o każdym nowym czytelniku chciałabym wiedzieć!

00:48
                      • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 23:45
                        Marusiu, ja też chcę!
                        i Wapahę też chcę.
                        Obiecuję Was ozłocić jak mnie wciągnie.
                        Żeby było śmiesznie, to też zaczęłam pisać. Ale skręca mi w tak dołujące kierunki, że lepiej żebym przestała. Samo się tak robi. Durnowate, że człowiek nie może zapanować nad własną wypociną.

23.45
                        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 00:49
                          Tak bywa... a Marusia zaraz wyśle smile

00:49
                        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 01:04
                          Wysłałam - na ten adres, który nam podawałaś swego czasu smile

Noc. Spałam do popołudnia, to teraz słucham książki i naparzam w Simsy. Mam wygrane 373 godzin. Dwa tygodnie i kilka dni zmarnowane na grę w kierowanie życiem cyfrowych ludzików. A jakby tak policzyć, ile tych godzin się zebrało od podstawówki, przez wszystkie simsowe generacje...

01:03
                        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 10:53
                          Gama, wyślę ci jak marusia przeczyta i da zielone światło ok ?
                          Bo to właśnie dołujące jest
                          I pisz- nawet dołująco- ćwiczysz warsztat, technikę, wyrażasz siebie

Pisz i przesyłaj . I nie próbuj panować na tym co w duszy gra

• marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 19:12
                            Marusia przeczytała i właśnie wysłała feedback!

19:12
                            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 10:50
                              Mariusiu, odpisałam !
                              Gama, w takim razie zaraz Ci prześlę

10.50
                              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 15:02
                                Mariusia, napisałam maila smile
                                To jest świetne smile

15:02
                                • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 18:19
                                  Wapaho, dziękuję smile Odpisałam ci, wyjaśniając te wątpliwości, które miałaś. Długi mail mi wyszedł tongue_out

18:19
                                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 19:05
                                    lubię długie maile wink

19:05
                        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 13:01
                          Gama, moja poszła

13:01
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 23.07.18, 23:29
        Tak mi się z tym snem skojarzyło, sprawdziłam aż i zgadza się; pod wpływem snu z 23 na 24 lipca Freud napísał jedną ze swoich ważniejszych książek.
        Uwaga zatem, Księżniczki, co Wam się tej nocy pojawi...

Ja zaczęłam tydzień od zainstalowania aplikacji, liczącej kalorie. I gdyby nie wieczorny kielich tinto de verano zmieściłabym się w limicie. Pozytywnie jednak dostarczyłam sobie 100% kilku witamin i mierałów. Ok. Dobrej nocy.

23:29
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 06:51
          Kurczę mamy tu kącik Autorski smile
          Jestem z was dumna, ze hej! Mam nadzieję, że jak będziecie już sławnymi pisarkami to znajdziecie chwilę na "Godziny"
          Gamuś, pisz na smutno, może tak wylezie to z ciebie i zostanie na papierze?
          Piszcie wszystkie ja też chętnie przeczytam jak już zmęczę moją "kobietę w oknie"

Kawa, rower, wiatr na nogach (dziś sukienka), 8h przerwy w życiu i od nowa wink

6:51
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 10:53
            A ja rano odwaliłam taką amtorszczyznę że wstyd się przyznać . Debil.

• marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 15:17
              Co się stało, Wapaho?

15:17
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 10:54
                ( zaznaczam, że wiem jakie to było głupie )

Jeśli wiem że nie będe miała czasu to biegam rano na czczo- 3-5 km nie wiecej
                Wczoraj mnie poniosło-pobiegłam 9km i mało nie zeszłam. Nie dość że długo, nie dość że dużo, nie dość że duszno...prawie zemdlałam. Siadłam pod drzewem i żułam jakieś chwasty uncertain Potem doczłapałam się do mojej jabłonki ( mam taką przy trasie która biegam ) i zjadłam dwa jabłka. Starczyło sił by dojsć do domu ale cały dzień byłam rozbita uncertain Kretyństwo po prostu- masakra dla organizmu sad Nie wiem co mi odwaliło , zamyśliłam się uncertain

Za to miałam wczoraj akcję- na przystanku autobusowym menel szarpał się z innym. Jak sie okazało to był młody chłopak. Widziałam że cos nie tak- menel sie do niego burzył, miał butelkę w dłni. Złapałam chłopaka za rękę i wciągnęłam do autobusu. Okazało się ma 16 lat a pijaczyna ukrał mu słuchawki. Wyrwał z uszu...

10:54
                • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:31
                  Paskudny menel sad

Ale przebiegnięcie dziewięciu kilometrów to osiągnięcie! smile

12:31
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:44
                    No, a dzieciak wpadł w stuppor-patrzył na niego, nic nie mówił, nie robił, stał, jak go szarpnęłam to bezwiednie się poddał uncertain Pytałam czy chce na policję-mówił że nie, że rodziców i tak nie ma, że na pewno. To go pouczyłam jak ma się zachowywać na przyszłość ( sp....lać albo się drzeć )
                    Oczywiście ludzi na przystanku pełno

etam, to nawet nie norma. Ja lubię dwucyfrowe wink

napisałam Ci maila - lepszy niż ta książka moja suspicious

12:44
                    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:48
                      Książka była cudna, naprawdę - odpisałam ci na maila!
                      Biedny chłopak, niezła trauma musi być sad

12:48
                      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:59
                        Powiedział mi w autobusie : " jak tak patrzę na niektórych ludzi, to mi po prostu żal ". Wyglądał na spokojnego, porządnego, kulturalnego-fajny młody człowiek.

Potem wyrzucałam sobie, że nie dałam mu swojego nr telefonu, nie naciskałam na zgłoszenie-ale z drugiej strony - może z jakichś powodów nie chce kontaktów z policją ? może obawia się reakcji rodziców ? no nic- jest jak jest

dziękuję za dobre słowa

12:59
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 15:16
      Od wczoraj nie działało mi wifi. Zadzwoniłam do pana majstra po pomoc, powiedział, że przyjdzie za godzinę. Piętnaście minut później internet wrócił. Sam z siebie. big_grin

15:16
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 15:23
      Księżniczki, w piątek zarąbiste zaćmienie księżyca, nie przegapcie!
      15:23
      • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 17:51
        Uważam, że narodziny royal babies należy jakoś hucznie uczcić. To nasze pierwsze!

17.57
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 24.07.18, 21:18
          A to racja. Ale niech najpierw wroce do domu i sprawdze, ile ich.
          Pierwsze latajace ksiazatka 😍
          21:19
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 10:56
            Jej, jakie royal babies, nie ogarniam
            Dzisiaj już środa. U Was też upały ?

10:56
            • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 11:31
              No jak to jakie, u Kalafiorka wykluły się najprawdziwsze Kopciuszki.

Upały i duchoty, leżę w cieniu drzewa u nie mam siły ruszyć małym palcem.

11.36
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:06
                AAAA smile
                To jest royal do kwadratu
                Bo nie dość że u Księżniczki to jeszcze Kopciuszku. Co za traf !

12:06
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 11:53
      Księżniczki - burza mózgów, bo nie mam pomysłu.

Teściowa jutro ma imieniny. Potrzebuję dla niej personalny prezent, taki którego potem córce nie odda jak się ta druga będzie wyprowadzać. Kulki analne odpadają, mąż się nie zgadza....

Help please.

Kobieta, która nie interesuje sie niczym ;/

11:53
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:08
        Grzybki w słoiczku ? suspicious

12:07

A tak serio - może butelkę dafi z filtrami i zapas filtrów ( na lato jak znalazł, użyteczna bardzo, przewiąz wstążeczką i do tego jakieś zajefajna torebka pakowa + kwiaty )
      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:32
        Taką butelkę to odda córeczce, bo przecież jej się bardziej przyda na spacerach z noworodkiem (od listopada).
        Też już o tym myślałam. Szczerze mówiąc to z nią jest problem, mąż mówi, że starczą czekoladki i kwiaty.

12:32
        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:35
          Ładny kwiatek doniczkowy?

12.35
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:46
            Kwiata też może oddać

Kup jej tort bezowy.

Zjecie i będzie pewność , że już córce nie odda suspicious

12:46
            • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:47
              Ej, dobry pomysł z tym tortem smile teściowa uwielbia bezy. A z pewnością się nas jutro nie spodziewa, więc nie będzie przygotowana.

12:47
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:57
                To jest z pewnością pozytywna cecha Twojej teściowej , że lubi bezę big_grin

12:57
                • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 13:09
                  Ja ogólnie nic do niej nie mam smile serio uważam, że kulki analne mogłyby ją trochę rozbudzić życiowo ;P

A problem z nią jest taki, że jej córka się od nich będzie wyprowadzać w przyszłym roku z mężem i dzieckiem i jak dotąd ta druga nie wpadła na to, ze będzie im potrzebne wyposażenie mieszkania całe. I kto ma jej to dać? No mamusia.... taki klimat. Ich sprawa, ale nie chciałabym, żeby prezenty dla teściowej szły do mieszkania jej córki.

13:09
          • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 12:47
            Roślinę na działkę planuję - wsadzi i sobie będzie rosło. smile

12:46
            • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 15:22
              Ja kiedyś przed laty też nie miałam pojęcia, co kupić teściowej. A ponieważ kochała kwiaty i mieli spory ogród, kupiłam jej malutkiego srebrnego świerka. Trochę się zdziwiła, ale wsadziła w ziemię, po roku kupiła kilka następnych, a teraz, ho! ho! potężne drzewa urosły smile

15;22
              • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 20:19
                smile czyli mój pomysł jest ok. Jakże się cieszę.

btw. poszłabym sobie na salsę. W poniedziałek mam urodziny, w moim wieku Jezus zbawił świat a ja mam poczucie, że nic ważnego nie zrobilam. Ehhh....

20:19
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 20:22
                  zuleyka.z.talgaru napisała:

w moim wieku Jezus
                  > zbawił świat a ja mam poczucie, że nic ważnego nie zrobilam. Ehhh....
                  >

Jezus nie miał dwójki małych dzieci, w tym jednego wymagajacego ciągłej uwagi
                  nie miał nawet żony
                  ani męża!
                  nie wspominając o psie, kocie czy innym zwierzaku (nawet osiołek nie był jego)
                  nie był kobietą
                  nie był kobietą, na którą spadła odpowiedzialność za dom
                  nie miał pracy
                  nie robił zakupów
                  nie miewał okresu
                  nie płacił rachunków
                  serio stawiasz go sobie za wzór?
                  Jezus do pięt Ci nie dorósł.

20:22

• wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 16:45
                    Super tekst !

16:45
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 17:11
        Krem 60+ córce nie odda tongue_out

17:11
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 17:45
          albo krem na hemoroidy suspicious

17:45
          • nisar Pade! 25.07.18, 18:29
            Czy Ty nie miałaś mieć wczoraj zabiegów okołozębnych? Jak tam?

18:29
            • mid.week Re: Pade! 25.07.18, 18:39
              Spodobało jej się, siedzi i rwie dalej wink

18:39
              • wapaha Re: Pade! 25.07.18, 19:09
                Albo zamordowała stomatologa i się ukrywa

19:09
              • pade Re: Pade! 26.07.18, 19:36
                Ekhm, nie wiem komu się spodobało, chyba pani stomatolog, która powiedziała, że może byśmy poszły za ciosem i wyrwały drugą ósemkę?
                Nie ma mowy na razie, za gorąco jest.
                Ale faktycznie, nie wiem czego ja się tak bałambig_grin

19:35
            • pade Re: Pade! 26.07.18, 19:32
              Najmocniej przepraszam!
              Byłam tak przejęta tym rwaniem (znaczy się nogi mi się uginały w drodze do, na fotelu mało co się nie poryczałam, aż wstyd mi było), że zapomniałam zajrzeć na forum.
              Rwanie to pikuśbig_grin Gorzej jak znieczulenie minie, ale tragedii nie ma.
              W każdym bądź razie bardzo dziękuję za pamięć i w ogólesmile

19:32
              • wapaha Re: Pade! 26.07.18, 19:54
                Śmiem zaryzykować stwierdzenie, że to dzięki tej pamięci tak wszystko super poszło wink

19:54
                • pade Re: Pade! 26.07.18, 20:28
                  Jestem o tym przekonanasmile

20:28
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 21:45
      Księżniczki.
      Miałam dziś dzień przewspaniały.
      Pojechałam sobie na wybrzeże. Wsiadłam na rumaka i ruszyłam w góry. Potem postanowiłam przepłynąć stateczkiem przez zatokę, zamiast ją objeżdżać.
      Dojechałam do San Sebastian, pożarłam dwie przekąski, zapiłam obrzydliwie słodkim moszczem winnym i wróciłam pociągiem do punktu A. I jeszcze z jakimś rycerzem na innym kuniu się mijałam co chwila po drodze i sobie gadaliśmy i było miło.
      Zapakowałam rumaka w auto i jadę do plaży, bo zaparkowana byłam na peryferiach. Długo nie będę, na płatny parking kroci nie wydam a będzie bliziutko. A tu w dodatku błąd systemu i miły pan mówi mi, że dziś parkowanie za darmochę.
      Bujałam się na falach i gadałam sama do siebie, głównie "o bożu, jak wspaniale".
      A w domu czekał na mnie wczorajszy obiad, więc nawet nie musiałam kolacji robić.

KONIECZNIE potrzebuję coś dmuchanego do bujania się. Jakieś koło ratunkowe, trzeba jutro do dekartona zajrzeć.
      No nic, myć i spać.
      21:45
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 25.07.18, 22:22
        O jak cudnie. To ja sobie będę przyglądając głowę do poduszki wyobrazala że jestem Cauli i blogo mi się zaśnie. Rower, wiatr, woda i umiesnione uda - kwintesencja szczęścia!

22: 22
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 08:03
          I darmowy parking, nie zapominaj o darmowym parkingu tuz przy plazy wink
          Zastanawiam sie, czy znow nie ppjechac, ma byc upal potworny a tam duzo chlodniej.
          Zwloke sie z lozka, wypije kawke i zobacze.
          8:08
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 08:24
            No nie, na popołudnie zapowiadają tam burze, jednak zadowolę się basenem. A poza tym amante mi obiecał plażę w niedzielę, no i jeszcze cały sierpień przed nami. Wyluzuj kalafiorowa, nie będziesz naginać po 100 km w jedną stronę codziennie na plażę. Pójdę o 15 jak nikogo nie będzie i wlezę do dużego basenu dla dzieci big_grin

Zajrzałam wczoraj na starówkę w San Sebastian i zobaczyłam pintxos (wpiszcie w google), i teraz mam ochotę na pintxosowe śniadania. Żeby mi ktoś tak zrobił z 6 rodzajów, tak ze 4 malutkie kanapeczki i ze dwa cosie smażone, mmmm....
            Trzeba to będzie rozpracować, porobić tych mas kanapkowych kilka i przez kilka dni zafundować sobie pintxos do wypęku. Bo jak się chce w barze do wypęku to się wypęka, ale portfel.
            Moszcz mam, moszcz to żadna filozofia.
            8:24
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 08:57
              Piękne kanapeczki, czasem się tak rozpieszczam w w weekendy. Opiekam chlebek i robię takie różne kanapeczki, ostatnio ukochałam sobie wersję z grillowanymi warzywami i fetą.
              Dziś mam wypas jedzenie - kotleciki z kalafiorowo groszkowe, kasza jaglana i mizeria. Swoje, nie z kateringu wink To na obiad, na drugie śniadanie micha owoców i trochę muesli (Marusia czyta i się uczy!)

Dziecię w drodze na kolonie, pies na półkoloniach u dziadków. Oby do piatku....

8:57
              • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 09:12
                Nie z kateringu i nie z Warsa! Te kotleciki brzmią super, zaraz sobie poszukam przepisu.

Ja muszę oczyścić zamrażalnik, wyciągnęłam więc kawałek łososia.... może do niego bym puree z groszku zrobiła... jeszcze śniadania nie zjadłam a już się ślinię na myśl o obiedzie.
                Kurde, swoją drogą... tak jem zawsze w pracy te odgrzewane makarony i ryże, ale nie ma to jak świeżo zrobione farfocle czy tam farfalle z jakimś lekkim sosem, prosto z garnka na talerz, mała porcyjka i do tego duża sałata. Odgrzewane to nie to sad chyba muszę zmodyfikować jadłospis i do pracy zacząć robić coś innego, a makarony i ryże zostawiać sobie na weekendy, żeby się nacieszyć świeżo zrobionymi.
                Ale skoro dziś rower dopiero wieczór to teraz sobie walnę drugą kawę, a co.

Cały weekend masz wolny? big_grin Bosko!
                9:12
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 11:01
                  To przepis autorski.
                  Kalafiorek (ja miałam połowę) ugotowany, kasza jaglana (pół paczki), jajko, groszek zielony (szklanka), starta mała marchewka, koperek, pietrucha zielona, lubczyk (ciach, ciach, ciach na drobno), sól, pieprz, sos sojowy, bułka tarta. Włala.

11:01
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 11:21
                    Pyszota, dzięki!
                    11:21
              • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 09:12
                A jak kręgosłup taty? Nie zaszkodzą mu spacery z psem?

9;12
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 10:23
                  Tata twierdzi, ze nic mu nie jest i zapowiadał, że będzie do mnie jeździł wyprowadzać psa. W takie upały wolę już sama mu go przywieźć, żeby nie przegrzał się w autobusie. Na wszelki wypadek kupiłam kolczatkę.

10:23

• niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 12:02
                    To już coś. Chociaż jeden z moich psów był taki silny, że mimo kolczatki dwa razy spadłam ze schodów, raz z poważnymi konsekwencjami. A miałam wtedy koło pięćdziesiątki.
                    Może byś jednak wzięła to swoje kudłate szczęście na jakiś trening chodzenia na smyczy?

12;02
                    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 12:50
                      bardziej tata potrzebuje treningu - ani mnie, ani córki pies nie ciągnie, ciekawe dlaczego...? wink
                      • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 13:07
                        Próba dominacji?

13;07
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 12:51
        Właśnie wróciłam do domu z wielkim, dmuchanym kołem plażowym i żarówiastą piłką big_grin
        12:51
        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 16:26
          Trzeba było kupić jakieś zwierzę. W modzie są flamingi wink.

16.32
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 16:39
            Kalafiorku jak świetnie się czyta, że ktoś tak cieszy się życiem- przyrodą, ruchem, jedzeniem, nowością, światem.
            fantastycznie

W dzień pochłaniałam książkę marusi, na zmianę z topnieniem się ( czy można się topnieć ? )

16:39
            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 16:55
              A bo ja się takimi pierdołami cieszę...
              Strasznie się boje śmierci. Nie wiem, czy to dlatego się cieszę każdą chwilą, czy odwrotnie - boję się śmierci bo tak kocham życie. Tak czy siak, na razie staram się jak mogę na tamten świat nie przenieść.
              Byłam na basenie ale to zdecydowanie nie to samo.

Klamkasku, niestety moje pożądanie czegoś dryfującego ograniczyło się do sklepu, który mam pod nosem a tam oferta było bardzo ograniczona i skierowana raczej do klientów w wieku nie 37, a 3,7 lat big_grin

16:55
              • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 16:56
                Innymi słowy, duda by mi ni weszła w nic innego poza tym kołem big_grin
                16:56
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 17:24
                  Często myślisz o śmierci ?
                  Warto myśleć. Śmierć jak śmierć- to tak jak narodziny- coś się dzieje, coś się kończy coś zaczyna - zawsze- wg jednych dla nas wg innych dla kogoś
                  Super- że widzisz te pierdoły

Może kup sobie to ( już trzeci raz wklejam w ciągu dwóch dni podobne zdjęcie )

https://tristyle.pl/environment/cache/images/500_500_productGfx_280c9bf34603911c32dc51e5eeefff61.jpg
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 17:31
                    A co to jest? Takie do pływania w stylu słonecznego patrolu?
                    A o śmierci... dwa lata temu zachorował na chłoniaka mąż dobrej koleżanki, facet w moim wieku. Póki co jest zdrowy. Kiedyś też widziałam chwilę "tuż po wypadku" w drodze z pracy. Ktoś tak jak ja wracał z pracy, tylko wyszedł 10 minuto wcześniej.
                    I tak kurde tych zagrożeń wszędzie pełno, że kiedyś w paranoję wpadnę. Wszystko śmiertelnie niebezpieczne, od życia poczynając. No ale żyję, jeżdżę samochodem, nawet syf czasem jem i na słońce się czasem wystawiam chociaż czerniakiem straszą, więc nie tak źle ze mną jeszcze wink
                    17:31
                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 17:45
                      No tak, życie to śmiertelna choroba przenoszona drogą płciową wink

Tak, to bojka asekuracyjna. Możesz zamówić przez internet ( taką ) albo kupić w decathlonie zwykłą. Asekuruje w czasie pływania- ma sporą wyporność. Nie przeszkadza.

Ja polecam tę ze zdjęcia bo tę posiadam. Można ją pompować, w środku ma suchą kieszeń ( telefon, picie itp ),po użyciu spuszcza się powietrze i zwija do wielkości butelki 1,5 l albo składa na płask. Przyjemna w dotyku. Ma przydatną rączkę.

17:45
                      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 18:14
                        Aa, to nie o to mi chodziło. Ja pływam dobrze i akurat woda to chyba jedyne środowisko, w którym nie widzę zagrożenia. Czasem to nawet do przesady surprised
                        Ja chciałam coś, żeby się na tym walnąć, żeby część zwisała w wodzie i żeby dryfować i się bujać. Jedno z najpiękniejszych uczuć to dla mnie dryfowanie na materacu.
                        I kupiłam amante kąpielówki. To się chyba robi poważny związek. Przyznam, że chłop niewybredny, wysłałam mu 4 zdjęcia całego asortymentu i po sekundzie dostałam odpowiedź "te pomarańczowe". Tak to ja mogę robić zakupy.
                        18:14
                        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 18:51
                          Kalafiorku- ja pływam bardzo dobrze ( mam uprawnienia ratownika i instruktora pływania , nie przesadzę jak powiem że jestem mistrzynią wink ) i właśnie dlatego open water z bojką. Pływałam bez i pływam z i komfort psychiczny nie do porównania. No i rzecz jasna dystanse dużo większe bo wcześniej jednak blokada była.

Amante wie czego chce. A wybrany kolor świadczy o jego ognistości suspicious
                          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 18:55
                            Aaa to faktycznie masz rację. Bo ja generalnie pływam na basenie, a w morzu to się ciapię. Ale można by i bojkę se sprawić i odważyć się na pływanie. Przemyślę, dzięki za wyjaśnienie wink
                            18:55
                            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 19:06
                              Ja zdążyłam na urlopie popływać trochę w jeziorze i teraz na basen mi się nie chce uncertain

19:06
                        • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 00:20
                          Cauli, jak lubisz dryfować, to 18 sierpnia w Zurychu doroczny Limmatschwimmen, dryfowanie rzeką przez miasto. Dmuchane zwierzątko w cenie biletu smile

Donuta widziałam dziś w Maxi Chinie i od razu pomyślałam o Tobie! Mnie potrzebne nowe okulary na basen.

Ale upał, nawet w nocy.

0:20
                • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 18:14
                  Na tym byś się zmieściła...

allegro.pl/flaming-duzy-materac-dmuchany-do-plywania-xxxl-i6891437550.html

18.20
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 18:15
                    Ale wypas big_grin
                    18:15
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 18:16
                      DONUT!! Ale cudeńka!
                      allegro.pl/materac-dmuchany-do-plywania-paczek-donut-xxxl-i7348459672.html?fromVariant=7348235652
                      18:16
          • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 17:38
            Już nie jenorożce?!

17:37
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 17:46
              Pfff jednorożce są passe. To przebrzmiały hit z tamtego roku

17:46
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 26.07.18, 20:23
                No ba, teraz flamingi i kaktusy!

20:23
                • nisar Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 06:00
                  Księżniczki, dzisiaj znowu poproszę o kciuki. Bardzo mi będą potrzebne.
                  A potem kciukajcie jeszcze jakieś dwa tygodnie - do wyników, dobra?

Bardzo dziękuję. Z góry.

A Wam miłego, normalnego dnia. Piątkowego.

6:00
                  • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 06:45
                    Trzymam.
                    Z okazji piątku czuję przepływ sił witalnych więc dzis mocno ściskam. Będzie dobrze.
                    6: 45
                  • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 08:19
                    Trzymam cały czas.

8.25
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 16:50
                    Kciukam

16:50
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 17:17
                    Trzymię!
                    17:17
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 06:42
      ZUS do mnie napisal. Jeśli nadal będę tak wspaniale pracowała to w nagrodę dostanę 438 zł emerytury. Boże jak się cieszę na tę kupę hajsu! 😁😂😃

Mam cale (cale - nie jest to hiperbola czy tam inna metafora) uda sine, tak się kończy masaż antycelluliotowy. Kolejny zrobię w październiku.

Zdechło mi wczoraj auto, na środku myjni. Kurczaki, widac to prawda że częste mycie skraca życie.

W weekend ma przyjść pan i wywiercic mi dziury pod hamak. Będę się mogła bujać 😊

Królewna spakowała sobie wszystkie szczotki do włosów i MOJE buty. Zabiję jak wróci. Albo wykupię drugi turnus. I trzeci. I czwarty. Rozmarzyłam się.

6: 42
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 08:30
        Myśl o hamaku. HAMAK!
        8:30
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 10:03
          Myślę. Takie moje małe pocieszenie...
          Miałam smarkatą odwozić na kolonie i spędzić weekend w beskidach ale exiowi wyskoczył wyjazd w tamtym kierunku więc plan uległ modyfikacji. Prędzej się tej małej zarazy z domu pozbyłam, ale mini wakacje przeszły mi koło nosa. I karoca zepsuta. Hamak, hamak, hamak, wdech -wydech...
          10:03
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 16:49
            No ale chociaż jest hamak !
            Ja jeszcze tylko jutro do pracy na 24 h i druga część urlopu

16:48
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 17:19
      Oszukali mnie.

Zamiast do Maka poszłam do meksykańskiej restauracji na taco. Zamówiłam dwa. Byłam tam już parę razy - zdziwiłam się, że to tak drogo. Było taniej. No cóż, inflacja, myślę. Siedzę, jem - aż tu pani przynosi mi dwa kolejne taco. Pytam, co jest - mówi, że zamówiłam dwa razy taco. No tak, mówię, drugie właśnie dojadam. Ta mi wciska, że "dwa taco" oznacza u nich dwa zestawy po dwa taco. Co jest wierutną bzdurą, przez pięć lat nigdy mi się nie zdarzyło dostać więcej, niż mówiłam, że chcę.
      Kłócić mi się nie chciało. Taco zjadł kolega. Zamiast sosu średniego dali mi pikantny - na wszystkich. Więcej tam nie wrócę.

Przedwczoraj znalazłam w kuchni martwą ćmę, a wczoraj, jak domaszerowałam na basen, odbiłam się od kartki, że w wakacje nieczynny.

Kosmos chyba daje mi wyraźne znaki, że nie chce, żebym schudła... sad

17:19
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 18:52
        A w karcie jak było taco - czy podwójne taco ?
        Pewnie taco- babka się pomyliła i wciskać ci kit zaczęła

Baseny w wakacje zazwyczaj są zamykane- gruntowne czyszczenie, zmiana wody itepe

Kosmos dzisiaj wariuje, pewnie przez ten KrwawyMoon, nie wierz mu

18:52

• marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 19:20
          Taco - zawsze było taco. Gdyby powiedziała, że zmienili ostatnio - okej (chociaż to dalej jest nie fair, bo powinna być informacja), ale ona się upierała, że "u nas tak zawsze jest", co jest bzdurą.

19:20
          • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 19:21
            A teraz jeszcze pociąg nmi się opóźnia...

19:21
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 20:15
              Dobrze, że nie okres.

20: 15
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 20:26
                big_grin
                czysta prawda

20:26
    • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 27.07.18, 19:02
      Wczorajszej nocy napisałam post nr 1111.

Tak mi się teraz przypomniało.
      Idę na spacer.

19:01
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 09:39
      Dzień Kultu Masy Mięśniowej
      Świętujcie Księżniczki:

https://cdn.cmc-gallery.pl/static/files/gallery/107/77216miesniak.jpg

9:39
      • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 10:33
        Okropność sad

10;33
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 17:36
      Księżniczki, wiecie może, gdzie się kupuje (poza sklepami internetowymi) lukier plastyczny? Chcę zrobić takie cudo:
      www.laineybakes.co.uk/pigs-in-mud-cake/
      I potrzebuję świnek big_grin

17:35
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 17:51
        Szukaj w hipermarketach spożywczych, miewają całe półki z pierdółkami do ozdabiania ciast. Tylko wchodzisz tam na własną odpowiedzialność big_grin
        17:51
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 17:52
          Aaach i Kit Katów kup dwa razy tyle, ile teoretycznie potrzeba. Łamią się świnie (nomen omen) i rozwarstwiają jak oszalałe.
          17:52
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 18:17
          No właśnie w Carrefourze szukałam - mają perełki, posypki, barwniki spożywcze, kwiatki, literki z czekolady, ale takiej cukrowej plasteliny to nie ma sad

18:17
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 18:20
            Galeria Cukierniczki, Kraków ul. Luzycka.
            • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 19:26
              Pójdę i zobaczę, czy sprzedają też stacjonarnie. A jak nie, to zamówię.

...ale będzie katastrofa, tak czuję big_grin jakkolwiek by to cudo nie wyszło, to i tak wyślę wam fotę efektu big_grin

19:25
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 20:02
                Czemu katastrofa? Masz spryt w paluszkach, Kminek Junior wyszedł ci przepięknie (pojechał na kolonie z młodą wink ) to i ze świnkami sobie poradzisz! Ja obstawiam, że będą ochy i achy.

20:02
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 11:46
            społem !!

11:46
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 18:18
        U nas w Hali Targowej a w Krakowie to musisz księcia Googla zapytać. Markety miewają, ale w okolicy świat. Teraz to tylko jakieś posypki kolorowe widziałam w Carrefour, nawet lukru w pisakach nie było.

18:18
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 19:34
      Ksiezniczki!
      Wydarzyla sie dzis rzecz wspaniala.
      Opowiadalam chyba kiedys jak w losowaniu wygralam koszulke z kotem. My wtedy mialysmy kupon na spółe z kolezanka, jako organizatorki, bo braklo i ona swoj oddala jednej uczestniczce. Umowilysmy sie, ze jak wylosujemy koszulke z kotem to biere ja, a cokolwiek innego - ona.
      No i wylosowalysmy koszulke z kotem. Wg umowy czy nie, ale jednak glupio mi bylo, ze zgarnelam prezent, badz co badz 60 euro.
      No i na tych rajdach jedna sportowa klinika co rusz funduje dwa bike-fittingi - jeden dla kobiet i drugi dla facetow. Dla niewtajemniczonych, bikefitting to dostosowanie ustawien roweru do sylwetki, co do milimetra.
      Pierwszy wygralam przed losowaniem koszulki. Po losowaniu postanowilam, ze jesli kiedys wygram drugi to dam go tej kolezance.
      I dzis wygralam!!! Nic jej nie powiedzialam, tylko tyle ze wygralam cos, co juz mam i chce jej dac, bo jakby wiedziala co to, to pewnie by oponowala. Wyjasnie jej na zywo, a poza tym powiem, zeby to potraktowala jako prezent slubny. Wiem, ze doceni bo kiedys gadalysmy i mowila, ze musi zrobic.
      Ciesze sie, bo zle mi bylo z powodu koszulki z kotem a "splaty" polowy nie chciala bo to wszak losowanie i sie umawialysmy, ale tak jakos niefajnie.
      19:35
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 20:08
        Gratulacje! Jakieś zwycięskie fluidy wkoło ciebie fruwają, wygrane wyskakują jak pryszcze na nosie nastolatków. Jak nie koszulka, to podium w rajdzie,potem znowu inne losowanie, konkurs... Nie nadążam!!! Ale cieszę się, pewnie koleżanka będzie robiła WOW i piszczała jak smarkula wink
        Przy okazji - czy nie zechciałabyś mi podać 6-ciu cyfr od 1 do 49...?

20:07

• cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 20:14
          Hahaha big_grin
          Spróbuj, oficjalnie zrzekam się prawa do ewentualnej wygranej.
          2, 12, 18, 25, 31, 40.
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 20:42
            pffff..... się zrzekaj ile chcesz. Osobiście ci przywiozę dolę, do tej twojej Navarry!
            Będę jechała camperem-ogórkiem, więc spoko-loko nie zwalę ci się na chatę, kopciuszków nie spłoszę.

20:42
            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 28.07.18, 20:46
              PS.ponieważ jeszcze nie wygrałam, a sprawa spadkowa ciągnie się jak rajtuzy, które kiedyś mi dyndały z nogawki spodni i szurały po ziemi, to zwracam uwagę na cyfry. Nie lubię ale muszę. Patrzę żeby ich było jak najmniej i wypatrzyłam taki sklep co to się zwie born2be. Kupiłam tam sobie mokasyny na platformie, cudownie i nieoczekiwanie wygodne. Polecam Ja!

20:46
              • ewelina12993 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 11:03
                Zakupy w Born2be również mogę Polecić smile ubrania które zamawiaj są po prostu super, butów (dokładniej para szpilek i espadryle i sandałki) również super, bardzo wygodne i taaniee <3
              • ewelina12993 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 11:04
                Zakupy w Born2be również mogę Polecić smile ubrania które zamawiaj są po prostu super, butów (dokładniej para szpilek i espadryle i sandałki) również super, bardzo wygodne i taaniee <3

mid.week napisała:

> PS.ponieważ jeszcze nie wygrałam, a sprawa spadkowa ciągnie się jak rajtuzy, kt
                > óre kiedyś mi dyndały z nogawki spodni i szurały po ziemi, to zwracam uwagę na
                > cyfry. Nie lubię ale muszę. Patrzę żeby ich było jak najmniej i wypatrzyłam tak
                > i sklep co to się zwie born2be. Kupiłam tam sobie mokasyny na platformie, cudow
                > nie i nieoczekiwanie wygodne. Polecam Ja!
                >
                > 20:46
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 22:18
                  Nie jesteś księżniczką tylko botem reklamowym, sio!
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 09:01
                    naciskajcie kosz

09:00
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 11:42
        Ale super ! Fajny gest
        Pokażesz koszulkę ?

11:42
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 11:43
          Ekhm, tę tego..jakieś trzy i pół godziny temtu zaczęłam urlop part two

11:43
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 11:55
            Wczoraj wieczorem miałam jakiś napad energetyczny, poszłam biegać, machnęłam sobie na luzaku 5km. Dziś znów flak. Może ja jestem nietoperzem? Hrabina Drakula Światłoczuła.
            11:55
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 12:04
              Może SowaMądraGłowa ?

12:04
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 12:18
                Nie, zdecydowanie nie...

12:18
                • jan.kran Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 18:15
                  Kora i Stańko.Mam dosyć.

18.15
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 22:01
          Nie mam zadnej fotki ale to ta koszulka:
          ig.me/1HRTgskMksVTHV3

Wczoraj opowiadalam amantemu o materacach flamingach i jednorozcach i malo sie dzis nie posikalam, jak wskazujac na wielkie, rozowe ptaszysko powiedzial "patrz co tam plywa" 🤣
          22:03. U mnie z kolei koniec urlopu. Ale jeszcze bedzie chwilka w sierpniu.
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 22:17
            A w TEJ koszulce to TEN Amante czy jakiś inny? wink
            Jak to koniec wakacji ??? Przecież ledwie co zaczęłaś a w Hiszpanii macie go więcej niż u nas! Jakoś mi to szybko zleciało...

Nie ma królewny w domu czwarty dzień ( w sumie trzeci i kawałek) a ja już wykończyłam całe wino. Patologia.

22:16
            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 06:46
              Nie, to jakiś chłop ze strony producenta koszulek big_grin
              No mi też szybko zleciało, pocieszam się tylko, że teraz tylko 7 dni to pracy i znów trochę laby.
              Na pewno pijesz ze zmartwienia, co u królewny big_grin
              6:45
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 08:43
                Tak. Zrozumiałam swój błąd i musiałam się napić, dlatego już nie zaglądam w tamten watek, bo na tyle wina to mnie nie stać. O jasny gwint!

8:43
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 29.07.18, 21:48
      Niejaki Konrad odziedziczył willę Lichotkę i od razu w niej zamieszkał. Ruina ale klimatyczna. A w niej lokatorzy- Prawdziwe Licho (anioł z alergią na pierze), Szczęsny - duch poety samobójcy, Krakers - potwór z piwnicy, kotka Zmora, sa też utopce i ...
      Licho mówi o sobie w rodzaju nijakim, ma manię sprzątania i ściąga zasięg GSM. Krakers uwielbia gotować, a że ma 8 ramion to idzie mu to piorunem. Szczęsny gada wierszem jak na nieszczęsnego romantyka przystało. Zmora... lepiej nie mówić. Totalne wariatkowo, jak dla mnie miejsce idealne, mogłabym się wprowadzić od razu i zagospodarować sobą brak białej zjawy w wieżyczce wink
      "Dożywocie" to się nazywa, jakby ktoś chciał przeczytać.

Pobiegałam znowu, pies patrzy się na mnie z wyrzutem bo nie pozwoliłam wąchać każdego siuśka. Ma zapowiedziane, że jak tak dalej będzie mnie ciągał to go przykleje do deskorolki i będzie za mną dostojnie sunął na kółkach.

Hamak w domu to strzał w dychę, tak samo jak drzwi w tablicówce.

A jagielniki są pyszne, tak samo jak "rosół" z cycków kurczaka! o!

21:48
      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 09:28
        Mam ścianę w tablicówce - boska jest. smile ciągle tam piszemy sobie z mężem jakieś bzdury smile aż w końcu starszy syn dopisał "to tak słodkie że mnie mdli" big_grin big_grin hehe.

Muszę iść do ginekologa i nie wiem czy do swojego standardowego czy może do jakiegoś innego...

9:28
        • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 09:29
          A w ogóle to dziś mój kompleks Jezusa sięga zenitu. 33 wjechało. Chlip.

9:29
          • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 09:46
            Happy Birthday to you, śpiewam w stylu Marylin Monroe wink

9:45
            • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 09:49
              Dziękuję smile od razu mi lepiej jak słyszę styl Marlin smile hot smile

9:49
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 09:58
                Zyleyka- a nie pyli się kreda

ten jezusowy 33 to mega najlepszy jest ! kochana , szczyt możliwości ! Moi bliscy ( i ja sama )- wspominam właśnie te 33 jako mocne pierdnięcie w życiu, do przodu. Jesteś w swoim szczycie- jak przypilnujesz by na nim pozostać już to czeka cię zajefana cześc życia ! Najlepszego !!

wczoraj oglądałam film "dziewczyna z szafy "- bardzo....dający do myślenia jak na upalną letnią niedzielę ale byłam zmulona po 24 h w robocie więc weszło lekko

a dzisiaj za to
                "Nic mi się nie chce
                Ciągle bym tylko spał
                Seks mnie nie łechce
                Nic mi się nie chce -"

Dzien dobry królewny, księżniczki,wróżkichrzestne kopciuszków i all

09:58
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 11:55
                  kreda się pyli, nawet ta "niepylaca" ale są pisaki kredowe i one są super extra hiper zajefajne!
                  Ich cena trochę mniej...

Widziałam Dziewczynę z Szafy ale prawdę mówiąc już nie pamiętam o co w niej chodziło...

Zuleyko 33 to piękna liczba, słuchaj wapahy bo dobrze pisze - pełnia życia!

11:55
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 12:49
                    Dorosły specjalista z branży IT opiekuje się dorosłym niepełnosprawnym bratem , który ma guza mózgu, zachowuje się autystyk, prawie nic nie mówi i wszędzie widzi i słyszy latające zeppeliny. Na przeciw nich mieszka dziewczyna -cierpiąca na jakieś zaburzenia/depresję/oddloty ( jara zioło i bierze tabletki ) , która mieszka w szafie i tam ma swoje wizje , iluminacje itp. Pewnego razu bohater prosi ją o zaopiekowanie się bratem. Jest jeszcze sąsiadka Kwiatkowska, policjant - wszyscy oni pokazani również oczami zajaranej dziewczyny

12:48
                    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 22:16
                      Pamiętam, że bardzo mi się podobała główna bohaterka i jakiś sentyment mam do tej postaci. Cały film kojarzy mi sie pozytywnie, choć nie pamiętam już wielu szczegółów (z wyjatkiem swetra dziewczyny z szafy i jej rdzawych włosów). Musze sobie go ponownie właczyć.

Wróciłam z pobiegania. Pląsałam sobie dróżką wzdłóż ogródków dzialkowych, co mnie uratowało bo wybrałam się na głodniaka. Już mi się słabo robiło ale tu capnełam 2 śliweczki, tam 4 winogronka i od razu dostałam powera wink Pieseł szczęśliwy, bo cała dróżka wzdłóż rzeczki więc co rusz hycał do wody.

A w ogole to dziękuję Ci bardzo za wpisy o bieganiu. Jakoś mnie tak zmotywowałaś do ruszenia doopska.
                      Po bardzo długiej przerwie to z jednej strony duża radośc, a z drugiej załamanie brakiem formy. Ale radość z samego brykania od śliwki do winogrona głównie wink A zebrałam się bo tak fajnie mi się zrobiło jak przeczytałam, że ktoś sobie biega. Aż sobie przypomniała jak to było fajnie wyjść rano, machnąć 10km, potem zorganizować wyprawę rowerową, przepedałować 60km, zasnąć wieczorem ze spokojem i takim miłym uczuciem zmęczenia. Jakość życia o niebo lepsza! Motywuj mnie dalej, pliz, pliz, pliz.... wink

22:16
                      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 23:22
                        "Już mi się słabo robiło ale tu capnełam 2 śliweczki"

przeczytałam "2 ślimaczki" i na serio rozważałam, czy takie rodzime sushi by mi podeszło... wink

Ja też zmotywowana. Pływam. Kontroluję kalorie. Dobrze mi to robi, wprawdzie waga stoi w miejscu, ale obwody poleciały i czuję się o niebo lepiej.
                        Niebo bezchmurne, upał. Zmarzłam w sklepie, tak puścili klimatyzację, a ja przez godzinę wybierałam nowe ciuchy i buty do łażenia po górach.
                        Rano rower.
                        Wieczorem spacer.
                        Moja ukochana hiszpańska kuchnia.
                        Coś do poczytania, coś do obejrzenia.
                        "Chwilo trwaj, jesteś piękna"

23:23
                        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 06:50
                          A ja hmmm... "odwrotnie" to chyba nie, ale nadchodzi fala upałów i nie ma jak ćwiczyć.
                          Rano do pracy rowerem, OK. Wczoraj poćwiczyłam nogi w domu, pot się ze mnie lał.
                          Przerzucę się w tym tygodniu na pływanie i tyle.
                          6:50
                          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 08:07
                            Aaa i wiecie co?
                            Mialam znow problemy z zoladkiem, glownie na tle kawy z baru. Kawa - bulgot i uczucie przepelnienia.
                            Upilam sie pewnego dnia winem.
                            Problemy zoladkowe zniknely jak reka odjal. Zebym ja to wczesniej wiedziala...
                            8:08
                            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 09:03
                              jednak to wino ma działanie terapeutyczne w wielu aspektach

ja dzisiaj basen, po raz pierwszy od chyba miesiąca ( !) - i to 25 m ( krótki, masakra, wolę pływać na 50m)
                              wieczorem może uda mi się wyjść pobiegać ( dziś powinnam zrobić interwały )

09:03
                      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 08:59
                        A wiesz, że ja mimo wszystko, też bardzo pozytywnie ten film odebrałam ? smile i siedziw głowie

Nie biegaj na głodniaka !- boziu broń !, a jak dłużej niz godzinka to bierz jakieś picie w plecak/na biodro ( posiłek na ok 2-3 godz przed )

Bardzo się cieszę , że ruszyłaś tylek. Szybko wejdziesz w rytm- forma nie znika na zawsze tylko się chowa i ukrywa by sprawdzić czy to co dajemy ciału to tak na serio, czy może tylko na chwilę smile Biegaj i czerp radość, i nie przemęczaj się- bo za dużo, codziennie to może w końcu sie znudzić-lepiej czuć niedosyt i czekać na kolejny raz . Ja najbardziej lubię w efekcie tzw. Treningi siły woli- czyli że mi się nie chce na maksa ale sie muszam do wyjścia, do ubrania, do pierwszych kroków- a potem się rozkręcam i wracam z mega satysfakcją- że wygrałam sama ze sobą smile
          • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 30.07.18, 12:15
            Nie martw się, Zuleyko, mam dwa razy tyle wink
            Najlepszego! smile

12;15
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 09:21
        ja chcę przepis na sprawdzony jagielnik !
        * księżniczka tupie nóżką obutą w brylantowy pantofelek, marszczy noska a jej cudownej urody lico przypominać zaczyna trochę zaaferowaną wiewórkę. księżniczka podpiera się pod boki, podbródek unosi do góry - i oczekuje na przepis na pyszny jagielnik, który nie tylko oczyści z toksyn jej wiotkie niczym lelija ciało, ale również zaopatrzy je w witaminy a psychikę oszuka, że to coś słodkiego jest niezdrowe i zakazane *

( dobre ? )

09:20
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 17:23
          Księżniczki, czy wy uschłyście z tego upału ? Polewacie się mgiełką rześką w swych komnatach ?
          Zaliczyłam w końcu basen. A potem takie mega desery lodowe , zaczęłam Fit ( jogurt naturalny, granola, mus truskawkowo-malinowy ) ale skończyłam deserem czekoladowym-ogromnym. Pokonał mnie. Dacie wiarę ? uncertain Nie dojadłam

17:23
          • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 18:03
            Jeszcze nie wyschłam, ale z obawą patrzę na prognozę pogody. Basen jutro, to się nawodnię na zapas. W sumie to nawet nie jest źle, wieje silny, północny wiatr.
            18:03
          • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 19:22
            Termometr na moim basenie pokazywał dziś 45 stopni. A mówią, że jutro przyjdzie fala upałów...

19:23
            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 20:07
              surprised w cieniu?
              Widzialam prognozy dla Estremadury, masakra. Nie wyobrazam sobie 45 stopni.
              20:08
              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 21:26
                No nieee, w słońcu. Ale baseny też w słońcu.
                Na dziś zapowiadali 35. A za dwa dni regularne 40. To w słońcu będzie 50?
                Jesteśmy jedyną rodziną, która nosi koszulki UV.
                Jak dla mnie świetny wynalazek.

Tak że ten tego, gorąco pozdrawiam wink
                21:25
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 21:27
                  ale gdzie? U was czy u nas?
                  Ja ciągle liczę na te obiecywane burze....

21:27
                  • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 23:46
                    U nas, u nas. Wpadaj, będzie wtedy "u Ciebie" wink

Księżniczki, robiłyście kiedyś komórką zdjęcia podwodne? Można zaufać tym wynalazkom-etui i zanurzyć sprzęt w wodzie?

23:46
                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 10:33
                      Tak, świetne zdjęcia. Mąż kupił rok temu kamerkę.
                      Krótko się nią nacieszyliśmy, bo ją wyprałam tongue_out Bez etui. tongue_out

10.33
                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 07:44
                  Katar i bol gardla. Przy tych upalach sie "przeziebilam".
                  Rece opadaja.
                  7:45
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 11:44
                    Niestety, to nic dziwnego, właśnie przy tych upałach uncertain Zdrówka !

11:44
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 12:48
                      Dzieki. Pocieszajace jest to, ze:
                      - z powodu upalow i tak popoludniowa aktywnosc jest mocno ograniczoba
                      - dziwnie sie choruje przy takiej pogodzie. Bardziejsie czuje jak alergil niz jal chora :o
                      12:49
                      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 22:01
                        ja się dzis rano obudziłam z bolącymi zatokami i zapchanym nosem. A mówiłam, że klima na 18*C to głupi pomysł! NIenawidzę klimatyzacji, wolę już sie męczyć z upałem.

22:01
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 21:04
            Ja nie uschłam. Miałam zabiegi upiększające, niestety przez nie dziś nie pobrykam ani nic. Nie powiem żeby mi sie chciało. Zar lał się z nieba cały dzień a co gorsza powietrze stanęło w miejscu. Zero wiatru sad Dziś aby zasnąc muszę się nabzdrybgolić.

Ciasto jaglane kcesz? Alez proszę:
            www.mojewypieki.com/przepis/brownie-z-kaszy-jaglanej-z-orzechami-pekan
            ważne żeby go nie przetrzymac w piekarniku, bo ono musi być wilgotnawe w środku! Nie sugerowałabym się "suchym patyczkiem"

jeśłi lubisz kokos to rób to:
            www.olgasmile.com/ciasto-kokosowe-bez-pieczenia.html
            Mega jest! Kocham je całym podniebieniem

I jeszcze takie robiłam:
            www.cookierenka.com/2014/02/kaszak-ciasto-z-kasza-manna.html
            Kaszę możesz z mannej podmienić na jaglankę!

Na jadłonomii znajdziesz też przepis na keks z dyni. Kaszy wprawdzie nie zawiera, ale to niebo w ryju!

Smacznego!

21:04
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 22:30
              Uwielbiam kokos !! Dziękuję !!
              Popełnię !!!

Wieczorny bieg dał w kość -niby nic - 5 km rozbiegania i 2 km interwały- ale przywlokłam kościec do domu i kapało ze mnie-normalnie na płytkach zostawiałam ślady big_grin

Ty jak ?

22:30
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 22:43
                Wkleiłam ci tylko te, które sprawdziłam. W necie pełno wariacji na temat jaglanki ...a nawet gryczanej! Tu jestem już nieufna, ale może kiedyś takie zrobię.

Ja dziś jestem po nakładaniu keratyny na włosy, nie mogę ich związać, ani pocić także ten.... odpuściłam sobie sad
                Jutro nadrobię.
                Interwały to masakra na równi z tabatą wink
                Szacun!

22:43
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 22:49
                  Właśnie wolę sprawdzone. A gryczana też jakoś mi nie pasi. Za to robiłam ciasto z fasoli czerwonej ( brownie wink ), o marchewkowym nawet nie piszę bo to standard

Miałam krótki okres przygody z tabata- przez ok 6 tygodni 2-3 razy w tygodniu wink
                  A ćwiczyłaś burpees ? wink

22:49
                  • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 22:53
                    Nie wiem czy burpees kocham czy nienawidzę.
                    Podobne dywagacje ma przy mountain climbers wink

Lubię/lubiłam ćwiczyć z be fit woman - trochę obciążenia IMO nie zaszkodzi.
                    Był czas kiedy robiłam tabatę przed pracą. Nie wiem jak ja dawałam radę!
                    22:53
                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 11:39
                      Ja układam tabatę to często właśnie jednym z ośmiu ćwiczeń jest burpees i climbers wink

11:39
                      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 21:42
                        idealnie do tabaty pasują.
                        Sama układasz? Ja szukałam sobie na YT, często były albo za wymagające albo za słabe sad

Byłam biegać!
                        5km w tej temperaturze - skończyłam MOKRA! Lało się ze mnie, mimo że praktycznie to truchtałam... Wody mi zabrakło bo psu oddałam, nie wiem skąd w takim niewielkim ciele tyle płynu :o

21:42
                        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 22:29
                          Sama dla siebie- znajomych ( trzecią kolejką robimy już z naprawdę wysportowanymi młodymi chłopakami na zwolnionych obrotach big_grin )

Graty- siła woli rullez. Ja nie miałam jak się wyrwać dzisiaj uncertain Pokonała mnie rzeczywistość uncertain

22:29
            • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 22:32
              Litości!!! Księżniczka nie mówi "mannej"sad

22;32
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 22:39
                księżniczka nazywa kaszę tak jak kasza na to zasługuje wink

22:39
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 31.07.18, 22:50
                  big_grin

22:50
    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 08:07
      Witam w sierpniu smile
      Piękny, słoneczny dzień, okraszony niewielkimi cumulusami. Parno, gorąco bez większych widoków na burzę.

Imieniny obchodzą:
      Akcjusz, Aleksander, Alfons, Antonin, Brodzisław, Eleazar, Etelwold, Justyna, Konrad, Konrada, Leoncjusz, Marceli, Nadzieja, Nemezjusz, Nemezy, Piotr, Rudolf, Rudolfa, Rudolfina, Salomea, Wiara i Wiercisław.

Jak mi się kiedyś urodzą bliźniaczki to dam im na imię Wiara i Nadzieja big_grin

08:07
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 08:15
        Wiercislaw jest piekne dla jakiegos ruchliwego zwierzatka - fretki czy innego koszatniczka.
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 22:00
          Wiercisław! Cudowne wink
          Muszę zapamiętać, jestem pewna ze kiedyś się przyda!

Zrobiłam sobie na jutrzejszy obiad w pracy makaron gryczany z pesto, pomidorem suszonym (sztuk jeden mi został) i cukinią. Chodzę i się wgryzam co chwilę. Takie proste a takie dobre.

Znowu duchota sad
          Deszczu spadaj!

22:00
      • onnomatopeja Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 18:56
        No i jest rocznica Powstania Warszawskiego - 74. Mój wujek powstaniec już trzecią opuścił....
        • onnomatopeja Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 18:58
          Miał 10 lat, kiedy przemykał się ulicami Warszawy z torbą pełna broni. Tyle, ile mój syn teraz.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 19:36
          No jest. Ale na ten temat się nie wypowiadam, bo będzie niepotrzebna burza.

Tymczasem dziś po tym jak mój termometr w dużym pokoju pokazał 34C pojechałam do sklepu kupić klimatyzator. Dlaczego ja taka głupia się tyle czasu męczyłam bez?!

19:36
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 19:45
            Zuleyka, wspaniały dzień być musi, skoro o bliźniętach myślisz ! wink

Onomatopeja -dlaczego opuścił ?

Ja dzisiaj sobie pomyślałam - że cholera, jak można w ogóle oceniać chęć walki w ludziach ? To co oni czują całymi sobą, do czego są gotowi, dobrowolnie, w co wierzą . Jak można chcieć jakkolwiek próbować dokonywać oceny ich emocji ? Teraz czasy mamy inne- ale w wielu ludzkich sercach budzi się bunt na rzeczywistość, niezgoda na to co się dzieje, niezgoda tak wielka, że wychodzą na ulice-są ponad swym lenistwem, wstydem, obawami...
            A w ogóle byłam w Muzeum Powstania Warszawskiego podczas lipcowego urlopu. I gdy tylko tam weszłam strasznie źle się poczułam sad Możecie mnie uznać za wariatkę, ale mam bardzo dużą empatię, bardzo emocjonalnie odczuwam niektóre miejsca. Tu chciało mi się wymiotować, wyjść jak najszybciej, jakiś strach odczuwałam i niepokój . Nie miałam tak w Auschwitz o dziwo sad Chyba w poprzednim wcieleniu nie byłam księżniczką ale małym powstańcem..

19:45
            • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 19:57
              Wiesz, krytykowani są organizatorzy, a nie młodzi ludzie, którzy walczyli.

Mamy tyle konfliktów na świecie, dzieci czynnie w nich uczestniczą - w walkach w sensie....to mnie przygnębia bardziej. Bo nikt lekcji nie wyciąga z historii.....

19:57
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 20:03
                Organizatorzy wyraźnie, ale.... poza wiedzą, którą mamy dzisiaj - co wiemy o życiu tamtych ludzi, codzienności organizatorów ? Przecież to nie byli już wtedy znani-wielcy-bohaterscy. Co wiemy o nich jako ludziach, ich pobudkach, odczuciach, po 5 latach kolejnej wojny. NIC.
                Rozumiem krytykę, kulturalną szanuję- ale pełne pogardy, nienawiści i agresji krytykanctwo- już nie..

Pamiętasz ten cytat: "A Polak przed szkodą, i po szkodzie głupi ". Zamiast "Polaka" można wstawić człowieka- taka nasza durna przekorna natura..
                • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 20:12
                  Z kolei ja nie rozumiem dlaczego tylko to jedno powstanie jest tak gloryfikowane. Mieliśmy ich w historii więcej...co do reszty - zgadzam się z Tobą. Łatwo jest oceniać z perspektywy czasu, choć mojego prywatnego zdania nie zmienię, choć nie jestem w stanie sobie nawet wyobrazić siebie w tamtej sytuacji, choć wydaje mi się, że jako młoda buńczuczna dziewczyna w harcerstwie, pewnie bym stała tam z nimi. Dziś - pewnie nie, bo mam dzieci za które jestem odpowiedzialna.

20:11
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 22:35
                    Mnie własnie to w tych wszystkich ocenach przeraża, że one są takie pewne i zarazem tak lekko rzucane-jakby to chodziło o błahą zupełnie rzecz a nie skomplikowane ludzkie losy, pojedyncze jednostki od urodzenia do śmierci, wychowane w danej rzeczywistości, przeżywające coś, o czym nie mamy wyobrażenia nawet.

To jedno - jest "gloryfikowane" może własnie dlatego- że było tak tragiczne w skutkach w tak krótkim czasie ? bo walczyły i ginęły dzieci ? bo to czasy "współczesne" a zawsze jest nam bliższe to co jest świeże niż to co dawniejsze ? bo wciąż żyją ludzie, którzy stanowią żywe świadectwo ? bo tak wiele jest pamiątek i pozostałości po tamtych dniach ( zdjęcia, ubrania, naczynia, menu w powstańczym barze, zabawki dziecięce, kurde różaniec zrobiony z chleba, materiały opatrunkowe itd )
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 22:04
          Jeśli nie podajesz godziny to nikt nie będzie wiedział o której było Powstanie.
          Ukłony dla wujka.

22:04
    • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 01.08.18, 23:19
      Pamiętacie "Jezusa"? Tego ćpuna który łaził za dziewczynkami po moim osiedlu, którego łapałam po łąkach i lasach...

Wychodzę sobie z psem na spacer, patrzę - a on siedzi w ....kontenerze na śmieci. Grzebał sobie za czymś w srdoku, bardzo był zajęty. Kolejny raz sobie przypomniałam, że powinnam kupic gaz.

23:19
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.08.18, 07:04
        Cholera, to on się dalej kręci w okolicy Waszego domu? Co za menda wstrętna.
        7:04
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.08.18, 08:55
        Koniecznie kup uncertain

08:55
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.08.18, 18:45
          Uff, dwie godziny sjesty. Chyba najgorszy moment choroby już minął, teraz już cały czas samopoczucie do góry.
          Mam w domu jaskinię. Dobrze, że chociaż w nocy chłodno to wietrzę.
          18:45
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.08.18, 22:01
            U mnie nie jest chłodno ani trochę mimo, że 22:01
    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.08.18, 21:34
      Wybyłam na kilka dni w plenery i sama nie wiem, w który wątek oczy włożyć, żeby zyskać aktualny obraz forum.

Księżniczka wróciła wczoraj z pierwszego wakacyjnego bloku wyjazdów, poszkodowana jak zawsze - tym razem ma potłuczoną kość ogonową (w trakcie wyjazdu nie przyznała się trenerom, że ją boli po upadku z konia, twardo dociągnęła do końca, nam nawet nie powiedziała, że spadła). Z obozu, oprócz bolącej kości ogonowej, przywiozła chłopaka (pierwszego w życiu!) - nie wiem co straszniejsze...

21.40
      • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.08.18, 22:42
        Mały książę na horyzoncie! Fajnie to opisalas, usmialam sie. To musi byc ciezkie przezycie dla rodzicow wink
        22:43
        • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.08.18, 22:47
          Moja właśnie patataja, mam nadzieję że wróci sama, bo mam za małe mieszkanie na dodatkowego księcia!

Ja tych plenerów zazdroszczę, bo mnie temperatury wykańczają sad
          I huk roboty w robocie, muszę na weekend pendriva zabrać z biura...
          ech

22:47
          • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 02.08.18, 23:14
            A propos temperatur, u nas 54 w słońcu.
            Na jutro zapowiadają to samo.
            Od soboty "ochłodzenie" big_grin

23:15
            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 09:39
              Jezu, gdzie Ty jestes? Moze chociaz prowincje podaj chociaz jak zerknelam dzis na pogode to nawet w Pontevedrze zapowiadaja 42 w cieniu wiec mozesz byc wszedzie wink
              Tutaj wciaz w miare znosnie, 36 i o wiecej bedzie trudno. Byle do wtorku, od srody znow urlop.
              9:40
              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 11:51
                Ja tam gdzie królewskie włości, tymczasem cały pałac dla mnie bo Tamci wybyli na wyspę big_grin

Idę na basen, zobaczymy co dziś termometr powie.
                Dumna jestem z moich małych książątek, jak pięknie pływają, nurkują i skaczą smile
                Ja w ich wieku panicznie bałam się basenu.

Miłego piątku wszystkim.

11:52
                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 12:12
                  Oo, to faktycznie. Jestem wielka fanka, mimo, ze generalnie duzych miast nie lubie, tak to - owszem.
                  Baw sie dobrze, ja tak planuje moje kolejne miniwakacje. Na weekend do kolezanki na poludnie a potem caly tydzien u siebie juz tym razem bez zadnego myslenia, ze jeszcze trzeba sie bedzie pakowac i jeszcze jechac.
                  12:12
        • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 08:51
          Ja jak ja, jakbyś widziała jakie katusze przeżywa książę-tata... Najlepszy był tekst "ale ty widziałaś jak on na nią patrzy?!".

8.57

• cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 12:13
            big_grin
            Bosz, co moi rodzice musieli ze mna przezywac, bo ci moi ksiecia to żaby były raczej bez perspektyw na transformacje hahaha.
            12:13
      • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 06:47
        Uprzejmie donoszę na siebie, że wszystko czytam, tylko jakoś na pisanie brak mi weny. Ale wszystkie kciuki grzecznie trzymałam, ksiąkopisaczki podziwiam i zazdroszczę (ja wymyślam, a potem mam problem z napisaniem do końca uncertain), takoż podziwiam biegające i ćwiczące, chorym życzę zdrowia, a wszystkim - ochłodzenia. U mnie w książecym zamku w jednym pokoju góra parkietowa - zmieniali nam kaloryfery i sprawdzali czy nie ciekną. Ciekły. Podobno 3 miesiące może schnąć.
        Są aspekty pozytywne, moje marudzenie, że to wciąż rośnie, mąż skomentował: "Dzięki ci, panie, za taką żonę" wink

W drugim pokoju też góra. Prasowania. O ludzie, przecież nie stanę i nie będę prasować, kiedy jest 35 stopni i prosto w okno wali mi słońce... Prasuję co rano jedną rzecz dla siebie, reszta zamku ma gdzieś poziom wygniecenia.

I psuje mi się komputer. Na szczęście - służbowy.

06:47
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 14:24
      Trzeci dzień diety. Ale mi się chce Maka i coca-coli.... albo ciastka chociaż...

14:24
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 15:08
        Marusia, a jednak dieta ? Na co się zdecydowałaś ostatecznie ?

ja sobie oczywiście robotę wynalazłam - przyjemną jakby nie było -ale jednak
        skończyłam pisać opowiastę, znalazłam ciekawy konkurs literacki

Poza tym stabilnie-wciąż duszno, parno i z ciurkami potu

15:08
        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 15:25
          Na żadną. Staram się jeść warzywa i gotować w domu...

A teraz w autobusie mnie straszne zimne poty złapały, myślałam, że zemdleję. Nadal czuję się źle, mimo że już wysiadłam. Nie wiem, co się dzieje sad

Poszłam do Maka, trudno, może pomoże. Może to przez gwałtowne odstawienie cukru...

15:25
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 15:31
            No raczej. Ale w Maku raczej cukru nie znajdziesz - może to odstawienie od konserwantów

Same warzywa jadłaś czy jak ? Pieczywo ? nabiał ?Wody dużo pijesz ?

15:31
            • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 15:36
              No dobrze, może w ogóle za mało jadłam przez dwa dni - wczoraj dwie janapki z twarożkiem i rzodkiewką, na obiad brokuł na parze z sosem czosnkowym, przedwczoraj jogurt naturalny z posypką a na obiad kurczak z pomidorami i fetą plus ryż brązowy... piję wodę z cytryną.

Może za nało, może za gwałtownie.

Oby Mak mnie kopnął, bo jak ja do domu dojadę...

15:36
              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 15:54
                matko bosko ! maruśka ! taka mądra a taki głupol no sad przecież to nawet nie dziennie wyżywienia 5 latka uncertain , roczne dziecko zjada więcej uncertain

Mak cię opuścił i panbuk cię opuścił, upały na rozum padły !
                15:54
                • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 16:02
                  Lenistwo padło, po prostu nie chciało mi się robić nic więcej, bo to robota i zmywać trzeba, mój organizm pracować nie lubi, to i nie wysyła sygnału o głodzie uncertain

Zjadłam Big Maka. Lepiej mi.

16:02
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 16:23
                    Jesteś makomanką. Trzeba to leczyć suspicious

Może zacznij od jedzenia normalnych rzeczy , które lubisz ( poza fastfood ) w normalnych ilościach dla dorosłego człowieka a nie dla malucha. A Maka raz w tygodniu na razie

p.s. nie szkoda ci kasy ??

16:22
                    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 16:57
                      Mak wychodzi mi taniej niż zdrowe jedzenie, niestety sad

16:57
                      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 17:58
                        To chociaż weź sobie zrób hamburgera w domu, dokarmisz te lepsze bakterie w jelitach i mniej Ci się będzie chciało ulepszaczy i transów i czego tam jeszcze.
                        A jak już zgrzeszyłaś wink to 40 minut żabką to kosztuje.

17:59
                      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 18:23
                        Kurde , jak ? uncertain

Nie czepiam się i nie chcę byś się spowiadała -jesli ty nie chcesz . Taki g...niany zestaw to 10 zł ( ja np. się takim nie najadam ). Za 10zł kupisz mięsa mielonego ( bo chyba nie łudzisz się , że w maku jest wołowina ) 0,5 kg conajmniej, za drugie 10 zł - bułki, sałatę, pomidora. I masz hamburgery na kilka dni

18:23
                        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 18:31
                          No widzisz - czyli już mamy 20 złotych. A za 12 złotych mam w Maku bułę, fryty i pićku. Takie pićku, co mi smakuje. I jeszcze zmywać nie muszę. A domowe hamburgery za cholerę nie dorównywują Big Makom, no niestety, taki mój gust.

Ale dobra, od jutra spróbuję jakoś bardziej z głową, bo wiem, że nie mogę.

18:31
                          • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 20:11
                            Ale rozumiesz - 12 zł n= jeden obiad; 20 zł = kilka posiłków?

Ja rozumiem gusta, smaki i zachcianki, ale jak się ma ograniczone środki, to kasa musi się zgadzać. Przy kilku posiłkach za 20 zł zgadza się bardziej niż przy jednym zestawie z McD za 12 zł. Nawet jak trzeba ruszyć tyłek i pozmywać. Chyba, że nie musi się zgadzać...

Piciu nie musi smakować, ma nawadniać (w tej kwestii mogę ci udzielić rady, której lata temu udzielił mi mąż, zastosowałam i od dawna weszło mi w nawyk - ustaw sobie budzik na odstępu czasowe co 60-90 min i co zadzwoni, wypij szklankę wody (jak szklanka to za dużo, to pół, tylko zmniejsz czas między kolejnymi alarmami); nie ma ci smakować; nie musi ci się chcieć pić; po prostu wypij).

Maruśko.. tu nie chodzi o wagę, chodzi o ciebie, twoje życie, jego jakość i długość (i wiem, że piszę jak stary piernik).

20.18

• wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 21:50
                            No ale to 20 zł na kilka dni a nie na raz uncertain
                            No ja wiem że smakuje, z tym nie mogę polemizowac, ale z tą taniością i drogością już tak

To nie twój gust-ale kubki uzaleznione od chemików.
                            Każdy nałóg można zwalczyć

21:50
                • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 16:04
                  Właśnie. Przegielas w drugą stronę. Daruj sobie maka, ten jeden raz to trudno- usprawiedliwione ☺ jedz w miarę normalnie, bez slodyczy kupnych i fast foodów. Ciasto od mamy możesz. I jak MUSISZ colę to w wersji zero. I niestety - nie da się zdrowo schudnąć do przyszłego piątku. Ale osiągniesz to.
                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 16:24
                    Co do ciasta-popełniłam dzisiaj " ciasto mieszane widelcem" z borówkami. Banalnie łatwe, porażająco smaczne

16:24
                    • zla.m Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 17:17
                      O, może jutro zaszaleję smile
                      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 21:51
                        swobone 12 km zaliczone. ciepło trochę

jutro może morze

21:51
                        • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 22:17
                          Ale masz parę w nogach.
                          Nie wychodziłam dziś zbyt często z basenu.
                          Im więcej się ruszam, tym więcej mam ochotę.
                          Bieganie i rower po urlopie, w Środkowej Europie big_grin

Jutro może planetarium wink

22:18
                          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 03.08.18, 22:35
                            A ja z kolei zrobię kolejne podejście do basenu w poniedziałek. Tak mi sie nie chce.Może uda mi się pokonać lenistwo i chociaż 1,5 km zrobić sad Eh, ciężkie są powroty uncertain

No coś w tym jest, im więcej..tym więcej wink

22:35
                            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 12:02
                              "Apetyt rośnie w miarę jedzenia" smile
                              Ja dziś zaliczyłam rower, jeszcze zanim zaczęło grzać (słońce wschodzi już o 7:30, późno! Niedługo będę po ciemku jeździć do pracy a zmotywowana jestem, by jeździć, do kiedy się będzie dało), poplotkowałam z przyjaciółką, zrobiłam pranie, teraz kawka, potem basen, zakupy, maseczki, pedicure, film, książka. Jednym słowem, dzień dobroci.
                              No i postaram się ograniczyć net, bo mnie jakoś wkurza.
                              Więc miłego dnia księżniczki!!

12:02
                              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 13:32
                                "poplotkowałam z przyjaciółką, zrobiłam pranie, teraz kawka, potem basen, zakupy, maseczki, pedicure, film, książka."

Na ematce mogłaś ograniczyć się do "zrobiłam pranie", okrutna! big_grin
                                Zaliczyłam planetarium, na obiad zaprosili nas znajomi, dzieci zajmą się sobą, więc dzień będzie na siedząco. W cieniu. Ale bez spinki towarzyskiej, jak przysną po jedzeniu to usiądę z książką wink

13:33
                                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 13:49
                                  Nie zrobiłam nic.
                                  No dobra, zakupy i pranie
                                  morze się zbiesiło więc dalej będę robić nic

13:49
                                  • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 13:55
                                    A ja się wzbiłam na wyżyny zaangażowania kuchennego i zrobiłam gazpacho, na nic więcej nie mam siły.

14.01
                                    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 19:45
                                      A ja robię kotlety z kalafiora z gotowanymi ziemniakami. Właśnie doczytałam, że ziemniaków nie wolno, bo najwyraźniej tuczą. Nie wiem, komu mam wierzyć. Czuję frustrację.

Oby przynajmniej te kotlety były tego warte.

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 20:57
                                        Marusia, zaraz ci przywalę ziemniakiem! One są warzywem i to bardzo zdrowym, bo mają witaminę C, beta-karoten, fosfor i potas. Tuczą jak się żre a nie je. Polewa masłem, śmietaną, skwarkami z tłuszczem. Przestań czytać o dietach, po prostu odstaw dotychczasowy syf. Zobacz ile kcal ma sam ziemniaczek:
                                        www.ilewazy.pl/ziemniak-ugotowany

20:57
                                        • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:07
                                          Ale na kartce od dietetyka mam, że ziemniaków nie wolno, chyba że jednego od czasu do czasu! sad

Niezłe te kalafioro-kotlety, ale nie jakieś wybitne. Chyba zostanę przy kurczakach.

21:07
                                          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:13
                                            Mariusiu co to za dietetyk? Taki po 2-tygodniowym kursie?
                                            Ja wiem mniej więcej jak wyglądasz, nie potrzebujesz jakiejś wydziwianej głodówki tylko odwyku od tego co lubisz jeść. Tego typu dziwactwa, liczenie kalorii, dobieranie diet proponuję zrobić dopiero w kolejnym kroku. Jak już kubki smakowe przyzwyczają się do gotowanego samodzielnie. Nie uprzykrzaj sobie tej zmiany banowaniem domowego jedzenia, bo szybko się poddasz.

21:13
                                          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:19
                                            I ten dietetyk ci przepisał "dwie janapki z twarożkiem i rzodkiewką, na obiad brokuł na parze z sosem czosnkowym," ??
                                            To zmień dietetyka i to szybko

21:18

Ziemniaki są ok. Zasada złotego środka jest ok. Odrzuć na początek syf a w jego miejsce wstaw zdrowy zamiennik. Zamiast frytek z Maka-frytki z batata/cukinii, zamiast coli - sok buraczkowy, zamiast buły - zdrowa buła z własnoupieczonym kawałkiem miejsca. I póki co na razie nic nie cuduj. Bo na razie to Ty się odtruć musisz
                                            • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 22:55
                                              sad

...czy jeśli rzucę się na podłogę i zacznę wyć i machać kończynami to ktoś się nade mną zlituje i da mi taką dietę, która uwzględnia cukier i smaczne rzeczy? sad

22:55
                                              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 08:35
                                                Nie potrzebujesz diety tylko przepisów na szybkie, zdrowe potrawy i czasu żeby sobie zbudować własne menu, które pokochają twoje kubki smakowe. Otwórz sobie bloga np. Olga Smile, otwórz wątek "co mam ugotować - tanio,szybko,niekalorycznie" czytaj i improzwizuj.

Cukier jedz ale jako deser po obiedzie, lepiej się trawi bo żołądek w szale pracy przez wrzucony mu obiad a do wieczora masz szansę te ciacho spalić. Kolacja mała, lekka, dużo warzw i jakieś białko, mało węglowodanów. Naucz się jeść śniadania. Skup się na tym póki co, to i tak duuuużo zmian i wystarczajcy szok dla dotychczasowych nawyków. Nie bądź dla siebie taka wymagająca, wszystkie lękowe stany organizm chce sobie zrekompensowac tłuszczem i cukrem, to biologia. Nie twoja wina, że jesz jak jesz ale pamiętaj o tym przy następnym napadzie na Maka że Marusia chce tylko zapchac dziurę po przeżytych stresach. Pomysl ci mogłabyś sobie dać wtedy innego, co jest dla ciebie przyjemne a moze zdrowsze, albo nie jest żarciem. Umów się sama ze sobą, że jak dotrzymasz obietnicy omijania fast fooda to kupisz sobie Skywalkera 😁

Poza tym śliczna jesteś jaka jestes.
                                                8: 35
                                              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 10:39
                                                ..obawiam się że nawet księżniczki nie mają takiej czarodziejskiej mocy , by sprawić, byś to co jest powszechnie uznawane za smaczne lubiła tak jak i one

A co jest dla ciebie smaczne ? Smaczne są orzechy ? owoce ? lubisz granole ?
                                                Wiesz, tak naprawdę cukier jest wszędzie . Grunt żeby dodatkowo go nie dowalać

Najlepszy marusiu byłby dla ciebie detoks totalny - ale to mogłoby cię rzucić na podłogę, sponiewierać i wymagałoby trochę bólu i wysiłku. Nie wiem na ile jesteś zdeterminowana ( zdesperowana )

10:39
                                                • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 15:17
                                                  Lubię słodkie rzeczy sad ze zdrowszych to rodzynki, kokosa, orzeszki, słonecznik, owoce kandyzowane.

No nic nie poradzę. sad

Robię tę dietę. Cierpię strasznie, ale muszę. Dzisiaj reko, a ja się ledwo-ledwo w mundurowe gacie wbiłam.

15:16
                                                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 17:08
                                                    To takich sobie nie odmawiaj- rób sobie mieszankę powyższych + płatki owsiane

Pytam raz jeszcze- co to za kurde dieta do bani na 400 kcal dziennie uncertain

17:08
                                                  • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 19:16
                                                    Dieta jest całkiem całkiem, po prostu jadłam dwa posiłki zamiast poęciu, bo pozostałych trzech mi się robić nie chciało uncertain

Nie znoszę owsianki sad

I tak, narzekam, ale nie jem śmiecia. Więc mogę sobie narzekać.

19:16
                                                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 19:50
                                                    AAAA Ty łobuzico ! Leniuszyco niepospolita !

A płatki owsiane - nie na mleku ale zalane wodą żeby zmiękły ? z owocami, orzechami, ziarnami są naprawdę ok

A jak nie to są jeszcze gryczane . Jest jeszcze ryż. Są jeszcze kasze różne

19:50
                                                  • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 20:57
                                                    albo z zimnym jogurtem greckim, orzechami i łyżką miodku.... LOVE!
                              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 13:48
                                Znaczy się w pełni zdrowia i sił, tylko nie przeholuj wink

13:48
                                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 20:12
                                  W pelni nie, ale zmotywowana.
                                  Fala upalów - falą upałów, ale teraz jest po prostu zarąbiście. Wręcz mi chłodno.
                                  20:13.
                                  • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:09
                                    Zazdroszczę!
                                    U mnie klimatyczny koszmar, okna pozasłaniane szczelnie a i tak 32*C w mieszkaniu.
                                    Wczoraj imprezowałam i dziś, jakby to powiedzieć... źle mi do bólu sad Cały dzień spędziłam umierając w objęciach wentylatora, popijając wodę z lodem, okładając się lodem, smarując sie kostkami lodu po głowie...
                                    Ale zebrałam się w końcu, powiedziałam sobie midłisiu kochana, było miło ale się skończyło, czas spalić te alko-kalorie, które w siebie wczoraj wlałaś więc rusz tę grubą d...ę natychmiast ! I poszłam. Pojechałam z sierściuchem do lasku, cisza, spokój, sarneka, pies poooognał, jak za psem, zamiast zrobić planowane 4km wyszło ich 8. Ave sierściuch. W nagrodę kupiłam sobie nowe szorty do biegania. Potrzebuję jeszcze taką smycz dla biegaczy, będzie mi futrzak przy pasku dyndał, szkoda tych sarenek przestraszonych sad

21:09
                                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:20
                                      Brawo ! Silna wola !
                                      kiss

21:20
                                      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:25
                                        Penkłam z dumy!
                                        Masz jakiś patent na butelkę z wodą? Pas ze szlufką? a może lepszy plecaczek? Zeby nie skakało i nie obijało się.

21:25
                                        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:33
                                          A może camelbak? Ja go nie lubię, bo się plecy pocą jak świniakowi, ale w tych okolicznościach przyrody to się i tak pocą.
                                          Brawo Ty!
                                        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:37
                                          Kiedyś miałam taki pas biodrowy, ale odwykłam
                                          W te upały biorę butelkę z wodą tylko jeśli biegam więcej niż dyszkę. Ostatnio tez wzięłam na te interwały bo niewyróbka była. 5 km w dłoni . Potem jak robiłam rytmy ( 200 m szybko/200 m trucht w tę i nazad ) to schowałam w krzaki.
                                          Biegam z butelką w dłoni-taką małą , po soczku dla dzieci ( 250 ml izotonika )- wypijam 1/3 po 5 km, potem po dyszce do połowy po piętnastce resztę i wyrzucam i wracam do domu. Powyżej 20 w te upały nie biegam. Aha. Ja jeszcze sobie biorę do kieszonki dextro ( stosuję przy dłuższych wybieganiach )

https://static4.redcart.pl/templates/images/thumb/16092/432/600/pl/0/templates/images/products/16092/ee24ba5c53a93a33a5670c93cff268df.jpg
                                          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:37
                                            p.s. powyżej 20 km ( albo 2 godzin biegu -plecaczek biegowy )
                                            • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:44
                                              No ja póki co gonię "dyszkę" na 20km przyjdzie czas. Ręce chciałabym mieć wolne bo sierściuch. I mi ta butla przeszkadzała dzisiaj jak cholera. Nerkę mam, taką wprawdzie niebiegową ale pakowną i dość stabilną - nakładam ją sobie tak na ukos przez szyję- tylko tam klucze/gaz/telefon wlizą.
                                              A może oleję temat, w końcu ten żar się kiedyś skończy....!

21:44
                                              • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 04.08.18, 21:59
                                                to musisz kupić tę smycz biodrową. to nawet lepiej dla ciała.
                                                Bieganie z butelką w łapie tez nie jest takie "prawidłowe" bo jakieś tam obciążenie na jedną stronę jest. Pocieszam się , że to jednak za krótko by bardziej zaszkodzić wink
                                                Plecaczki biegowe są takie fajne, z siatką od strony pleców. Niby przewiewne ale w taką aurę to i tak nie ma znaczenia..

21:59
                                                • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 14:51
                                                  Bożu...
                                                  Tydzień bezruchu i choroby plus przedokresowość i upał i masakra (wiem, co oznacza to słowo!).
                                                  Zakwasy w ramionach po przepłynięciu wczoraj... 250 metrów.
                                                  O nogach nie wspomnę.
                                                  Narobiłam żarcia na ostatnie dwa dni pracy (węglowodany, a jakże) i muszę wziąć zimny prysznic.
                                                  No ale obiadki pracowe mam z głowy do urlopu.
                                                  14:51
                                                  • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 17:06
                                                    Szybko nadrobisz ! Ciało pamięta smile

17:06
    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 08:06
      W nocy zostałam brutalnie i wielokrotnie podeptana przez moją kotkę po okolicach nerek.
      A teraz patrzy na mnie i kocha.
      08:06
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 08:40
        U mnie tylko 26°C!
        Wieje trochę.
        Boże jaka ulga...
        Obudziły mnie gołębie, takie małe a tycimi nóżkami robią raban niczym 10 czołgów pedzacych po bruku.

Muszę popracować niestety.
        Kawa i do roboty

8: 40
        • niennte Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 09:27
          A mnie, już nie pierwszy raz, obudził jazgot jakiegoś durnego psa uncertain
          Nie rozumiem, dlaczego właścicielka wiedząc, że ma taki szczekliwy egzemplarz, nie wyprowadza go jak najdalej od bloku, tylko spaceruje alejką pod oknami? Potem taki futrzany głupek spotyka drugiego i drze się, jakby go obdzierali ze skóry sad
          Ludzie są durni... Nie tylko nikt nie sprząta po swoim pupilu, ale na trawniczku najbliżej bloku jest tabliczka "zakaz wyprowadzania psów". I co? i nico - wszystkie baby spacerują właśnie alejką przy tym trawniczku uncertain Windy zasikane, korytarze w bloku też, ale wszyscy kochają swoje pieski uncertain

9;27
          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 10:41
            Ja od dwóch nocy śpię przy oknie otwartym na oścież, bezpośrednio przy nim. I w zatyczkach do uszu. Całkiem inna jakość snu....Błogość

10:41
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 10:40
        jesteś ofiarą przemocy ! a cwana manipulantka !

10:40
    • klamkas Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 10:40
      Imieniny obchodzą: Abel, Afra, Cyriak, Kasjan, Kasjana, Maria, Memiusz, Nonna, Oswald, Oswalda, Parys, Wenancja, Wenancjusz, Wenanty i Wirginia.

Dziś mamy Międzynarodowy Dzień Piwa i Piwowara, miłego świętowania wink.

10.46

• mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 11:04
        Och to spotkajmy się wieczorem ze szklaneczkami bursztynowego nektaru wink

Przede mną robocza niedziela - będzie mi się należało!

11:04
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 11:16
          jestem za
          akurat wtrafię może w okienko węglowodanowe wink

11:16
      • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 17:53
        Obejrzałam prawie ciągiem serial 13 powodów, na netflix. Chodzę przybita drugi dzień tematem. Nie wiem dlaczego, bo temat niejednokrotnie poruszany w serialach, filmach, ale sposób przedstawienia, nie wiem, narracja, no coś w sobie ten serial ma, że mnie rypnęło ostro.

17:53
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 20:54
        Jestem i mm piwo!
        Zimne, prosto z lodówki... jestem w raju wink Trafłam do niego drogą przez czyściec. Poszłam biegać, az mi tu nagle ojciec dziecia przypomniał, że to dziś! Ten wieczór, kiedy trzeba z kolonijnego powrotu odebrać. No i tak czerwona, mokra, w tył nazad i po młodą. Jutro z rana jedzie dalej, więc jestem teraz królową pralki.
        Pranie jest na szczęscie tak niezobowiązującą czynnością,że spokojnie można saczyc piwo wink

20:54
        • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 21:31
          Hahahaha zapomnialas o krolewnie i jeszcze piwo pijesz? Co za patologia! big_grin
          Smacznego! Ja juz w lozku. Zakladam audiobooka na uszy zeby nie slyszec komara. Dwa koty w domu, pająk siedzi na suficie i komar lata. Moje kopciuszki są zdecydowanie wydajniejsze w tej kwestii.
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 05.08.18, 22:14
            Oj tam zaraz "zapomniałaś"... Co najmniej jakby siedziała tydzień na dworcu. Pfff.... wielkie halo.
            A piwo piję bo jestem słowna i obowiązkowa. Umówiłam się i nie ma zmiłuj.

Ja mam psa i co? Zaraz wcisnę korki żeby nie słyszeć pijaczków ławkowych. Powinnam spuścić bestię ze smyczy i patrzeć jak krwawe szczątki robryzgują się po trawniku. Ale nie - głupol polezie do takiego i wycygani bułeczkę...

22:14
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.08.18, 09:39
              a ja zapomniałam uncertain

buuu

i co? teraz mam czekać do kolejnego 5 sierpnia ?? uncertain

09:39
              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.08.18, 18:13
                Kupiłam czteropak 😁

18: 13
                • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.08.18, 19:45
                  Też mam.

• wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.08.18, 21:45
                    Zuleyka co u księciunia ? Dawno o nim nie pisałaś

21:45
                    • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 08:08
                      Księciunio pokazuje swoje ciemne oblicze. Drze się, próbuje wymuszać i rzucać przedmiotami. Choć wczoraj bardzo ładnie powkładał kwiaty do wazonu, bez irytacji. Nadal się boi sam chodzić na dworze.
                      Generalnie siedzieliśmy u nas na wsi nad jeziorem, ale już dłuższej przerwy w rehabilitacji mieć nie może, więc trzeba było na dni pracujące wrócić do miasta.

Właśnie siedzi i buduje pociąg z klamerek big_grin a mamusia może w spokoju kawę wypić. Ciepłą.

08:08
                      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 10:17
                        Czyli Księciunio w zgodzie z normą rozwojową wink

Kąpie się w jeziorze ?

10:16
                        • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 14:35
                          Kąpie, a jakże. Dzień bez wody to dzień stracony, więc jak jesteśmy w mieście to kąpie się w wielkiej misce na balkonie tongue_out

14:35
                          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 16:17
                            hehe, basenik taki mały kup wink

16:17
                            • zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 18:18
                              Micha lepsza smile idealnie wchodzi w mój wąski balkon i pies nie włazi...

18:18
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.08.18, 21:44
                  10,5km-okocim radler grejfrut i limonka. Liczy się ?
                  Spóźnione ale szczere wink

Księżniczki-od jutra parsole w dłonie lokaja i zaczynamy akcję wachlowanie- po ochłodzeniu ( tongue_out ) powrót upałów

21:44
                  • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.08.18, 21:58
                    Ja tylko 5km więc pije wytrawne z mrożonymi truskawkami wink

Nie chcę upałów. Mierzyłam dziś 7 spódniczek na wyprzedaży i ani jedna nie wróciła ze mną do domu. Nie mam ciuchów na takie temperatury sad
                    Mam nadzieję, że mój urlop wypadnie w deszczu, burzach, trabach powietrznych i ze trafi mi się sztorm. O!

2158
                    • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 06.08.18, 22:07
                      Mhmmm, też bym wciągnęła

Ja noszę sukienkę na ramiączkach luźną bez stanika i pleców. Na pohybel plociuchom tongue_out na zmianę z krótkimi spodenkami i koszulką na ramiączkach. Ze stanikiem tongue_out

22:07
                      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 07:03
                        U mnie też coś się znajdzie, ale nie są to takie ukochane, takie w których naprawdę lubię być. Dodajmy do tego milion kompleksów i wieczne niezadowolenie z samej siebie no i mamy mała katastrofę faszynową wink

Dzieci jadące na kolonie bez telefonów sa zdecydowanie bardziej zadowolone niż te z łącznością. Kontakt z matką służy bowiem wyłącznie do okazywania niezadowolenia. Z podróży, z muzyki, z braku muzyki, z pokoju, z pogody...

Imieniny obchodzą: Agatangel, Albert, Andromeda, Dobiemiar, Donat, Dorota, Doryda, Edmund, Edmunda, Kajetan, Klaudia, Konrad, Konrada, Licynia, Licyniusz, Sykstus i Wincenty.

Wszystkich zapraszamy na zamek!

7:03

• zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 08:14
                          Licynia. Piękne.

Ja niestety muszę w staniku, bowiem rozmiar mojego biustu źle wygląda bez stanika. Ale też zwiewna sukienka na naramkach (tak, to po poznańsku) i klimatyzator mam nadzieję uratują na najbliższe dni sytuację.

A tak, z tymi telefonami to prawda.

Właśnie sobie uświadomiłam, że powoli trzeba zacząć tematy szkolne ogarniać. Wyprawkę do przedszkola, nowe ciuchy, bo pewnie jak wróci starszy z wojaży to się okaże że wszystkie długie spodnie są za krótkie a buty przymałe....wasze też rosną od słońca? smile

• zuleyka.z.talgaru Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 08:16
                            A jeśli chodzi o faszynowe katastrofy. Jakiś czas temu w w sklepie z owadem były takie komplety. Spodenki w palmy i do tego białe topy. Kupiłam sobie, bowiem wzory w palmy uwielbiam - po 2 tygodniach sąsiadka mi się pyta czemu w piżamie chodzę na zakupy.....się okazało, że to piżama hahaha. Ale nie zniechęciłam się i korzystam jak do tej pory.

8:15
                            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 10:20
                              big_grin

po prostu ty zaczęłaś nowy faszyn ! księżniczka prekursorka!

10:19

p.s. mnie generalnie z końcem sierpnia co roku nachodzi jakaś taka nostalgia większa niż w listopadzie. i zdecydowanie związane jest to z wiekiem dorosłym-bo jako dziecko ten sierpień przeżywałam wspaniale

10:20
                              • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 11:00
                                Wniosek: musisz się zapisać do szkoły! Te emocje; nowe książki, zeszyty, okładki, skompletować piórnik...
                                Rozumiem Cię!
                                Tylko mi nie mów, że już koniec sierpnia, please! wink

11:01
                                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 11:04
                                  Mówisz ? suspicious

11:03
                        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 10:18
                          Oczywiście, że zadowolone
                          ZERO zrzędzenia
                          ZERO zamartwiania się
                          ZERO nakazów

10:18
                          • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 16:18
                            1 km kraulem wiecej nie zdążyłam.
                            Niedosyt

w tym roku na basenie ciągle sporo ludz- jak nigdy-w wakacje co roku tak było, że nieraz sama byłam i nikogo na sześciu torach. W tym roku upał widać tak się daje we znaki, że najlepiej się chować

16:18
                            • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 17:10
                              U nas koniec upałów! Wieje z północy aż łeb urywa. W czwartek ma być 21 stopni big_grin
                              Znów urlop, całe 11 dni. Zacznę od byczenia i doczytania książki.
                              17:10
                              • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 22:21
                                A u nas nadciąga apogeum. Dziś było tak duszno i cięzko że umordowałam się w robocie samym siedzeniem. Potem ledwie dopedałowałam do domu, miałam wrażenie że asfalt topił sie pod kołami. Wyszłam z psem do parku ale tam wcale nie było lepiej. Usiadłam na kanapie i niedawno się obudziłam.
                                Jutro ma byc cieplej.
                                Uroczyście obiecuję odkładać kasę na wentylatory sufitowe, zebym za rok tak nie cierpiała.

22:21
                              • gama2003 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 22:44
                                Kalafiorku, jade do Ciebie.
                                Od jutra zapowiadają falę upałówca a dzis to niby co było? 32stopniowe ochłodzenie....
                                Mózg już mam dawno ugotowany....

22.43 nie mam piwa a zdobyczna nalewkę wiśniowa, rozgrzewa kurdebele
    • marusia_ogoniok_102 Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 22:32
      Jezu, ale mi się chce buły z Maka... sad
      Jutro zrobię se domowego burgera. Z ręcznie mielonej łopatki wołowej. Może mi się lepiej zrobi. Tylko kurde, żółty ser mam wyszczególniony jako "nie wolno", kurde, ja nie lubię twarożków, ja chcę mojego roztopionego, żółtego serka...

Brokuły chyba mi szkodzą. Znowu sobie ugotowałam i teraz mnie brzuch boli.

22:32
      • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 22:38
        Trzymaj się Marusia! Dasz radę.
        Brokuły i kalafiory wzdymają, dlatego ja z nich robię te nieszczęsne kotleciki. Po nich nic i nie jest i nie wstydzę się za swój organizm w robocie big_grin

22:38
      • qs.ibidem Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 07.08.18, 22:50
        Plasterek sera jeszcze chyba nikogo nie doprowadził do zguby!
        Ja zrobiłam remake Dnia Piwa, rano 0%, wieczorem tradycyjne. Ale za każdym razem po ostrym pływaniu (uwierzyłam w okienko węglowodanowe wink i zachowuję pełnię szacunku do mojej osoby.

Robi się chłodniej, a mnie się zamarzyła noc pod namiotem...

22:51
      • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 09:48
        Marusia, dobrze ci idzie. Chęć nadal jest- rzecz normalna w nałogu- ale też świadomość i plan na przyszłość. Marusia, może zamiast sera żółtego weź mozarellę ? Jest przepyszna również w wersji hot

Ja mam tak z kalafiorem- boli mnie po nim brzuch jak zjem za dużo ( 4 duże różyczki to już dużo )

09:48
        • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 09:52
          Cauli- oddychaj pełną piersią i pomyśl o nas w tych dusznych komnatach !

Dzisiaj ponoc ma być burza - mid.week - może to jakaś szansa dla nas ?

Qs.bidem - okienko węglowodanowe jak najbardziej istnieje-a browarek po nim to coś, co uwielbiam- wprawdzie po pływaniu nigdy nie stosowałam ale po biegu- balsam dla ciała..Pilnuj, żeby wysiłek trwał dłużej niż min. 30 min -wtedy też piwko wejdzie lepiej hehe wink

09:52
          • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 13:01
            Mam w nosie te prognozy. Co kilka dni obiecują burzę, a jeszcze żadnej nie było.

Czym jest to magiczne okienko? Jak się wtedy je to idzie w dudę sąsiadki?

13:01
            • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 14:08
              Niestety tak to nie działa ale fajnie by było ! big_grin

W "okienku" zachodzi najlepsza przyswajalność dla mięśni - najlepiej się odbudowują- w zależności od rodzaju treningu i czasu jego trwania . Ja po treningu nie jem. Najpierw piję ( izostar, izotonik własny z miodem, sok z wodą, piwo wink ) a
              jem mniej więcej ok 1 h później
              • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 14:32
                Jak robisz własny izotonik? To znaczy, pytam głównie o minerały - dorzucasz czegoś?
                14:31. Znów upał i to przedburzowy.
                • mid.week Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 15:27
                  kokainę? smile
                • wapaha Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 16:09
                  Woda, sól, witc/sok z cytryny , miód

16:09
                  • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 17:13
                    Dzięki. Czytałam przepisy z jakimiś magnezami itp...
                    Kokainy nie widziałam w żadnym wink
                    17:13
                    • cauliflowerpl Re: Która godzina ? Odsłona 6.0 08.08.18, 17:21
                      Aaaa, pani z banku nie zrozumiała jak jej powiedziałam "nie jestem zainteresowana". A ja, jak powszechnie wiadomo, mogę powtórzyć RAZ. Więc powtórzyłam, a jak nawijała dalej to się rozłączyłam.
                      Zawsze mam wyrzuty jak tak robię, no ale kurde...
                      17:21

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka