Dodaj do ulubionych

Światłowód - internet i TV

25.02.19, 11:19
Założyli na mojej wsi światłowód. jak tylko zaczęli zakładać, to się napaliłam, że ja pierwsza do światłowodu. Ale teraz się zastanawiam, czy warto zmieniać. Do tej pory miałam netię, a wcześniej orange, na zwykłym kablu telefonicznym. Na światłowód z tych dwóch firm nie ma u nas szans w najbliższej przyszłości, a kable telefoniczne stare i mają małą przepustowość, ale o firmie od światłowodu nie mogę znaleźć żadnych opinii. To Eko-Line. Czy ktoś coś wie, może ktoś ma ten ich światłowód i może powiedzieć, że działa OK? Znajomi zmienili na światłowód i są wściekli, bo internet działa im gorzej niż działał na kablu telefonicznym, mają z tego zrezygnować, ale to inna miejscowość i inna firma. No, ale po rozmowie z nimi lampka ostrzegawcza mi się zapaliła i teraz nie wiem, co robić.
Obserwuj wątek
    • joasia_koo Re: Światłowód - internet i TV 15.03.19, 12:27
      Wszystko zależy czy światłowód pociągnął Ci do routera w domu - Tak robi Orange czy tylko do rozdzielni i dalej koncentrykiem - Tak robi chyba większość firm. Zalety szybkość przy dobrym ruterze. Zadaj sobie pytanie do czego Ci Internet potrzebny, czy madz dobry, szybki komputer, który tą prędkość wykorzysta.
    • dice.qrx Re: Światłowód - internet i TV 10.01.21, 18:33
      Odradzam EkoLine.
      Poprosilem o dostarczenie internetu. Umowilismy sie na czwartek, ze przyjada i zaloza. Przyjechali... we wtorek i dzwonia do furtki. Ok, nic strasznego akurat nie bylem zajety. Ale oni tylko wywiercili dziure przeprowadzili przez niego kabel i pojechali. Wspomnieli, ze kabel trzeba jeszcze na slupach po podlaczac i trzeba czekac.
      Minelo juz poltora miesiaca. Dzwonilem do nich juz kilkanascie razy, moja dziewczyna kilka razy. Internetu nadal nie ma. Jak sie dodzwoni, to mowia, ze musza sprawdzic i oddzwonia. Nie oddzwaniaja.
      Jesli tak traktuja nowego klienta, to jak traktuja obecnych? Podpiszesz z nimi umowe na 2 lata i jak bedziesz mial problem to bedziesz czekal miesiacami na ich reakcje?
      Zachowali sie bardzo nie rofesjonalnie i narobili mi problemow bo rozwiazalem umowe z poprzednim dostarczycielem internetu.
      Nie sa profesjonalistami.
      Odradzam Ekoline.
      • dice.qrx Re: Światłowód - internet i TV 27.06.21, 19:59
        Po pewnym czasie wszystko dobrze sie potoczylo. Internet zostal podlaczony, przeproszono za opoznienie. Internet byl stabilny. Nie robili problemow gdy z wzgledow na przeprowadzke musialem rozwiazac umowe przed czasem.
        Zatem, z perspektywy czasu raczej dobrze oceniam.
    • dice.qrx Re: Światłowód - internet i TV 27.06.21, 19:58
      Ciag dlaszy histoii dice. qrx

Po pewnym czasie wszystko dobrze sie potoczylo. Internet zostal podlaczony, przeproszono za opoznienie. Internet byl stabilny. Nie robili problemow gdy z wzgledow na przeprowadzke musialem rozwiazac umowe przed czasem.
      Zatem, z perspektywy czasu raczej dobrze oceniam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka