28.08.21, 01:16
dziewczyny, które ładniejsze? czy może szukać dalej?
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: krzesła? 28.08.21, 01:26
      Mi się oba rodzaje wydają dość okropne, chociaż pierwsze wyglądają na wygodniejsze. Co wy macie z tym czarnym, za rok zmieni się moda i wam też przestanie podobać, a będzie za późno i co wtedy, tragedia, rwanie włosów i histeryczny szloch kiedy tylko na nie spojrzysz, po co ci to.
      • bialeem Re: krzesła? 28.08.21, 01:29
        Istnieje chyba jeszcze instytucja tapicera. Dobry będzie w stanie to to naprawić.
        Zastanawiają mnie te nity na oparciach. Są brzydkie nawet na wizualizacjach
        • bene_gesserit Re: krzesła? 28.08.21, 01:36
          To na pewno, ale czy będzie warto inwestować w uslugi, których cena pewnie będzie większa niż krzesła? E tam.
          • bialeem Re: krzesła? 28.08.21, 01:50
            Takie krzesła zwykle kosztują ok 200-400 sztuka, a obicie jednak zakładałabym ciut mniej.
            Tzn żeby nie było. Design mi się średnio podoba, ale ciężko o krzesła łatwe do czyszczenia i wyglądające lekko, a jednocześnie wygodne. Nie wiem co to za materiał, ale pewnie bym wzięła zwykłą (na pewno nie czarną) tkaninę i właśnie co jakiś czas jak się już nie da doprać traktowała tapicerem.
            • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 01:54
              Ostatnio obijałam fotel muszelkę PRLowską, tapicer krzyknął 500 zł, tkaninę miałam swoją.
              • bialeem Re: krzesła? 28.08.21, 02:23
                Muszelka, to jednak trochę co innego niż wątkowe krzesło.
                • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 02:38
                  no ale krzesła są 4 szt.
      • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 01:32
        Jaka tragedia, zawsze można zmienić, to nie antyki
        • bene_gesserit Re: krzesła? 28.08.21, 01:35
          A nie lepiej kupić od razu coś ładnego i porządnego za dwa razy większą forsę? Planeta kona.
          • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 01:39
            Mozna oddac potrzebującym
            • januszekxxl Re: krzesła? 28.08.21, 01:54
              ivaz napisała:
              > Mozna oddac potrzebującym

Potrzebujący nie wezmą krzeseł ze złuszczoną ekoskórą.
              • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 02:01
                za darmoszkę to wszystko idzie, ostatnio na fb wystawiłam stary regał billy z Ikea, z wygiętymi półkami, 10 minut wisiał z znalazł się chętny
        • 3-mamuska Re: krzesła? 28.08.21, 03:45
          ivaz napisała:

> Jaka tragedia, zawsze można zmienić, to nie antyki

I co co roku wywalać na nowe krzesła? I dziwić się ze planeta nie wyrabia.
          • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 09:39
            a kto powiedziała, ze są wywalane na śmietnik, zazwyczaj się oddaje lub odsprzedaje
      • beata985 Re: krzesła? 28.08.21, 05:42
        Za rok równie dobrze każdy kolor będzie nieaktualny...
        Jaki twoim zdaniem wybrać?
    • januszekxxl Re: krzesła? 28.08.21, 01:29
      Obicia ze skóry ekologicznej szybko i brzydko się niszczą (złuszczają się). Na krzesłach nie wytrzymają dłużej niż 4 lata a już po roku albo wcześniej będą wyglądać paskudnie.
      • mikams75 Re: krzesła? 28.08.21, 10:26
        z tym luszczeniem to dla mnie zagadka - mam jedne krzesla od 20 lat i nic sie nie luszczy. Inne zaczely sie luszczyc po 8 latach. Kolejne maja wlasnie 4 lata i wygladaja jak nowe.
    • mysiulek08 Re: krzesła? 28.08.21, 01:32
      to jest jakas 'markowka' czy chinski noname? skora naturalna czy eko?

pytam, gdyz w podobnej stylistyce mielismy kochery przy wyspie, szybko ( 2lata) sie siedziska zuzyly, oparcia popekaly, ale to byly bezmarkowki z marketu budowlanego, ekoskora
      • januszekxxl Re: krzesła? 28.08.21, 01:37
        mysiulek08 napisała:
        skora naturalna czy eko?

Eko.
        www.mebel-partner.pl/krzeslo-magnum-z-gietej-sklejki-dab-i-czarnej-skory-pikowanej-detail
      • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 01:45
        a cholera go wie, krzesła kosztują ok 500 zł/szt. tez się boję tej skóry ekologicznej, nigdy nie miałam takich mebli, a tapicerowanych wolałabym uniknąć, szukam takich, które łatwo doczyścić.
        • mysiulek08 Re: krzesła? 28.08.21, 01:50
          my takie kupilismy na szybko, bo nie bylo na czym siedziec przy przeprowadzce, ta ekoskora byla dosc nieprzyjemna pod pupskiem i najczesciej jakies koce lezaly
          • mikams75 Re: krzesła? 28.08.21, 10:28
            te ekoskory sa rozne, bywa nieprzyjemna ale teraz mam inne i sa badzo fajne i nawet tylek sie nie poci.
    • eliszka25 Re: krzesła? 28.08.21, 01:41
      Mnie się żadne nie podobają. Też wybierałam ostatnio nowe krzesła. Poprzednie były całe drewniane, a teraz chciałam tapicerowane. Takich z ekoskóry w ogóle nie brałam pod uwagę, bo to się szybko robi brzydkie. Ostatecznie padło na szare welurowe na jasnych drewnianych nogach.
      • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 01:58
        są też w tkaninie, ale niestety tylko w szarej a ja wolałabym czarne lub grafit
        • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 02:02
          ale tapicerowanych raczej nie chcę, co chwila są uwalone.
    • chomiczanora Re: krzesła? 28.08.21, 08:43
      Szukaj dalej. Już na zdjęciu wyglądają źle. Oglądałaś krzesła Famegu? Jestem ich wielka fanką i nawet te "brzydkie" modele, na żywo są jakiś takie bardziej szlachetne
      • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 09:10
        Oglądałam nawet mam kilka dodanych do ulubionych
        • chomiczanora Re: krzesła? 28.08.21, 09:34
          Popatrz na model avola, te mogą Ci się spodobać, najlepiej jakbyś miała możliwość na nich posiedzieć. Cenowo podobnie do tych zalinkowanych, a wzorniczo przepaść
          • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 10:46
            ładny jest ten model avola, ale ja muszę mieć krzesła, które wsuną się pod stół, te niestety przez wygięte oparcie nie dają takiej możliwości
        • ivaz Re: krzesła? 28.08.21, 09:35
          z Famegu podobają mi się te, cenowo podobnie
          • chomiczanora Re: krzesła? 28.08.21, 09:50
            Kurcze, akurat te są z serii trudnych, przynajmniej dla mnie. Ale wiesz, to wszystko zależy od wnetrza. jak masz ultranowoczesny, minimalistyczny pokoj/jadalnie to jak najbardziej. Drugie ciekawsze
    • solejrolia Re: krzesła? 28.08.21, 09:00
      Wiesz co, a mnie te pierwsze podobają się, są super.
      Wygodne? Siedziałaś na nich?
    • kachaa17 Re: krzesła? 28.08.21, 09:05
      Ja się wypowiem na temat funkcjonalności. Ja mam w podobnym stylu, ale białe. Nie kupiłabym drugi raz takich bo jak się na nich dłużej siedzi to się strasznie człowiek poci. To jest sztuczne tworzywo i normalnie się możesz przylepić. Nie polecam. Chyba, że te że zdjęć da że skóry to wówczas jest inna sprawa.
    • mid.week Re: krzesła? 28.08.21, 09:05
      Fajne są, chyba wolę pierwsze, w drugich denerwują mnie ciemne nity.
    • zwyczajnamatka Re: krzesła? 28.08.21, 09:05
      Mnie się też nie podobają i zgadzam się z przedmówczynią - co wy wszyscy macie z tym czarnym? Ileż można? Gdzie nie spojrzeć mieszkanie w takim stylu. Beton, metal, czarne dodatki. Patrzeć już na to nie mogę, przejadło się i prawdę mówiąc ohydne jest. Jest tyle pięknych stylów mieszkaniowych, a wszystko jak jeden mąż leci w industrialny.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: krzesła? 28.08.21, 09:58
      Te po lewej mi się bardziej podobają.
    • mikams75 Re: krzesła? 28.08.21, 10:32
      wybrac wygodniejsze. Szukalam ostatnio krzesel i niestety ale zdecydowana wiekszosc ladnych krzesel jest niewygodna, czesto sa za bardzo odchylone do tylu.
      Te krzesla z wygladu sa calkiem ok a ekoskorka bywa rozna.
    • ga-ti Re: krzesła? 28.08.21, 11:59
      Pierwsze bardziej mi się podobają. Choć ogólnie wolę rzeczy nieprzekombinowane. Wyglądają na lżejsze, delikatniejsze i nóżki mają ładniejsze. W drugich nóżki takie okrągłe nie pasują jakoś i te czarne 'śrubki', nie, pierwsze ładniejsze.
    • podaje_haslo_okon Re: krzesła? 28.08.21, 12:53
      Co do stylistyki się nie wypowiem, bo każdy ma swój gust. Natomiast nie wyglądają mi na szczególnie wygodne, więc pytanie co będziecie przy tym stole robić. Czy tylko jeść posiłki i potem przesiadacie się na kanapę czy raczej macie w zwyczaju przesiadywać sobie przy stole wieczorami. No i z tą wymianą, to też weź pod uwagę kolor drewna. Ja nie znoszę mieć kilku odcieni drewna w jednym pomieszczeniu, więc jeśli pod krzesła dobierzesz stół, to potem IMHO trzeba będzie szukać krzeseł w tym samym drewnie, co trochę ogranicza wybór.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka