papaya2805 06.10.21, 10:44 Hej Dziewczyny, Jedziemy z Mężem do Gdańska na weekend z okazji rocznicy ślubu. Jaka restauracje na kolacje polecicie? Nie włoska najchętniej, raczej z nowoczesna kuchnia. Z góry dziękuję 😀 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasquda77 Re: Restauracja w Gdańsku 06.10.21, 10:46 Mogę polecić pierogarnię , mało wykwintnie, ale pysznie 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Restauracja w Gdańsku 06.10.21, 10:55 Piwna 47, Winne Grono Przy Parku Oliwskim Tu można marzyć Dekera Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Restauracja w Gdańsku 06.10.21, 10:59 Pod Chleb i wino zawsze widzę kolejkę aż na dworze, jak nic tam muszą dobrze karmić, osobiście nie byłam. Z takich ciut lepszych jadłam ( nie pamiętam nazwy) jak wchodzisz przez Złotą Bramę to zaraz po lewej stronie pierwszy lokal, smacznie było 🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
geez_louise Re: Restauracja w Gdańsku 06.10.21, 11:01 Chleb i wino jest takie bardziej włoskie. I ciasno tam, na rocznicową kolację może tak sobie. Ale na zwykły obiad polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
n-ell Re: Restauracja w Gdańsku 06.10.21, 10:59 Zobacz blog strawberriesfrompoland. Autorka robi tam przegląd restauracji pod hasłem pomorskie prestige, moim zdaniem jest w czym wybierać, a przy okazji zobaczysz zdj wystroju, jedzenia itp Odpowiedz Link Zgłoś
falcon_eye Re: Restauracja w Gdańsku 06.10.21, 16:03 Jeśli kolacja rocznicowa to zdecydowanie polecam menu degustacyjne w Eliksirze (dania podawane z dopasowanymi koktajlami). A na drugi dzień deser w Umam tuż obok Tylko to jest w okolicy Wrzeszcza, a nie w Śródmieściu. Odpowiedz Link Zgłoś