Dodaj do ulubionych

Pechowy dzień

24.01.23, 20:02
Żalę się na prawo i lewo, to czemu nie Wam. W pracy rozbilam dzbanek do kawy, z kawą. Zalałam remarkable, muszę gdzieś go odesłać itd. Potem złamała mi się ósemka. Wjeżdżając na parking do dentysty nie zauważyłam progu ( było ciemno, lampa na drodze się nie świeciła), pękła opona.
No tak... Mam nadzieję że jutro koniec 😠 proszę o małą wiadomosc na pociechę, jeśli ktoś ma ochotę.
Obserwuj wątek
    • jednoraz0w0 Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:03
      Zagraj na loterii może?
      • grey_delphinum Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:06
        Wyczerpałaś limit pechowych wydarzeń. Od tej pory będzie tylko lepiej!
        • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:08
          🥀
        • mallard Re: Pechowy dzień 25.01.23, 08:59
          grey_delphinum napisał(a):

> Wyczerpałaś limit pechowych wydarzeń. Od tej pory będzie tylko lepiej!

Dokłednie! Statystyka jest po Twojej stronie! 🙂
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:07
        😁 kto wie czy nie zmienili właśnie regulaminu i w długi popadnę.
    • daniela34 Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:06
      Bywają takie dni. Zaszyj się pod kocem. Jutro będzie lepiej!
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:08
        Właśnie piszę do Was spod koca. Dzięki ⭐
    • alicia033 Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:06
      Nawet najdłuższa żmija kiedyś przemijasmile
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:09
        No muszę o tym pamiętać.
    • alpepe Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:13
      A ja z kolei mam dni, kiedy nic absolutnie nic się nie posuwa do przodu. Po prostu nic się nie układa, nic się nie da zrobić, takie zatrzymanie. I wczoraj nagle w jednej sprawie ruszyło, a potem w drugiej, a na końcu w trzeciej.
      Co do pecha, współczuję ósemki, reszta cóż, kumulacja.
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:18
        Fajnie że u Ciebie się ruszyło.
    • srubokretka Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:17
      moglyby ci sie te pechy rozlozyc na 3 dni, a tak to masz juz to za soba.
      Tez mam dzis pechowy dzien. Sedze i sie nie ruszam, zeby nie bylo gorzej.
    • geez_louise Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:21
      Raz na jakiś czas jest taki ciąg zdarzeń, że na początku jestem spokojna, potem uspokajam samą siebie, wyliczam w myślach swoje szczęście (że jestem generalnie zdrowa, mam co jeść i gdzie mieszkać), chill i chodząca łagodność na zmianę z Polyanną, a po jeszcze jednej katastrofie drę się w przestrzeń „i co k.rwa jeszcze?!?!!!”

Life 😉
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:26
        Reakcje bliźniaczo podobne do moich. Zaczęłam tłumaczyć sobie, że notatki mam na kompie, że pamiętnik moge pisać w zeszycie, że moge się cieszyć, że nie stanowi bardzo dużego uszczerbku finansowego ta korona zębowa czy opona, no i że mąż przyjechał mi ja wymienić na zapasowa ( oponę oczywiście),więc nie musiałam nigdzie dzwonić . Uff.
        • beaucouptrop Re: Pechowy dzień 25.01.23, 09:03
          Korona na ósemce to jednak musi sporo kosztować. To chyba rzadki przypadek w praktyce dentystycznej.
          • extereso Re: Pechowy dzień 26.01.23, 13:36
            Niby nie trzeba. Można usunąć. Jeszcze się waham. W razie gdyby coś innego się działo, z innym zębem, swój ząb, nawet z koroną, to zawsze swój ząb, trzymający zgryz.
    • panna.nasturcja Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:24
      O matko! Ja włożyłam wszystkie składniki na zapiekankę do naczynia, sięgam ręką żeby otworzyć piekarnik a on zimny. Właśnie dziś postanowił się zepsuć a jeszcze wczoraj grzał pięknie.
      Obiad był dziwny smile
      Ósemki współczuje bardzo.
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:27
        Dzięki.
        Z piekarnikiem też kicha.
      • hanusinamama Re: Pechowy dzień 25.01.23, 00:13
        MI się 23 grudnia popsuł robot kuchenny. żył sobie w spokoju 13 lat i postanowił umrzeć akurat jak zaczełam robić 1 z 3 ciast...na 365 dni musiał się zepsuć akurat tuż przed Wigilią...
        • panna.nasturcja Re: Pechowy dzień 25.01.23, 00:55
          To mój piekarnik był już znacznie starszy od twojego robota, w sumie miał prawo, ale żeby tak żadnego znaku wcześniej, tak z zaskoczenia, WTEM?
    • chococaffe Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:25
      proszę o małą wiadomosc na pociechę, jeśli ktoś ma ochotę.

Już 20:25
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:27
        👍.
    • unikotka Re: Pechowy dzień 24.01.23, 20:36
      Biedactwo!
      🧙 już odpędza pecha, a na pocieszenie: 🐕🐈🌷
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 21:01
        Dzięki
    • clk Re: Pechowy dzień 24.01.23, 21:23
      Trzymaj się. Nie znoszę powiedzeń ale to akurat jest akuratne „nieszczęścia chodzą parami”. W niektóre dni nawet stadami.
      Ps. Dla pocieszenia dodam że kilka dni temu kiedy miałam jeden z takich dni jak ty opisujesz - dla kontekstu nie mieszkam w Polsce. siedziałam w aucie i próbowałam dyktować głosowo gdzie mam jechać. a ze byłam już wkurzona, z seria nieszczęść i spóźniona to średnio mi to wychodziło. I auto mi odpowiadało w języku obcym - powtórz niezrozumiałem. I tak kilka razy. Wiec na sam koniec miałam klasyczne załamanie nerwowe Drąc sie do tego samochodu „co k***** nie rozumiesz j***” i tak kilka razy energicznie uderzając pięściami w Kierownice auta . Nie zauważyłam że okno było otwarte - koło mnie stali ludzie a nawet kilka osób i nagle słyszę „No tak Polaka za granicą wszędzie się rozpozna”. I pan sie uśmiechnąłsmile
      Fail aż mi głupio było 😂
      • unikotka Re: Pechowy dzień 24.01.23, 21:28
        Cudne 😂
      • extereso Re: Pechowy dzień 24.01.23, 21:30
        😁
        • clk Re: Pechowy dzień 24.01.23, 21:42
          Także - powodzenia smile
      • lilia.z.doliny Re: Pechowy dzień 25.01.23, 08:47
        Drąc sie do tego samochodu „co k***** nie rozumiesz j***” i tak kilka razy energicznie uderzając pięściami w Kierownice auta .
        big_grin
        Przepiękne!
        • cisco1800 Re: Pechowy dzień 25.01.23, 21:59
          Przypomniało mi się, jak kiedyś w Biedronce pod koniec dennego dnia, w kasie samoobsługowej ciągle mi coś nie wchodziło. Albo towar wycofany, albo waga nie działa poprawnie, no... Wkurz. I kiedy już dobrnelam do końca, zapłaciłam i kasa samoobsługowa komputerowym głosem powiedziała "dziękujemy zapraszamy ponownie" odpowiedziałam odruchowo "pocałuj mnie w dupę". Głośno i wyraźnie ku zdumieniu obsługi. Ludzi na szczęście nie było w pobliżu
          • emateczka Re: Pechowy dzień 26.01.23, 14:11
            Ciekawe masz odruchy...
    • jo.wu Re: Pechowy dzień 24.01.23, 21:37
      U mnie dzisiaj to samo😀 Rano Mlody dal popalic, potem spotkanie, na ktore nie mialam ochoty, ale musialam. Potem kiks w sklepie rowerowym - przyjechalam po odbior roweru, okazalo sie, ze jeszcze nie gotowy. Potem szopka Mlodego przy obiedzie I na koniec awaria w lazience😂 WTF, dobrze, ze zaraz koniec dnia🤣
    • teodor-k Re: Pechowy dzień 24.01.23, 21:50
      Najprostszym sposobem jest magiczny prysznic - wystarczy, że umyjesz się z konkretną intencją - zmywania z siebie nieszczęścia. Podczas kąpieli wizualizuj sobie, jak woda zabiera ze sobą twojego pecha. Jeśli ta metoda nie poskutkuje, zastosuj metodę szeptuch - oczyszczanie jajem. www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://magia.onet.pl/artykuly/wokol-magii/oczyszczanie-jajem-metoda-szeptuchy/4d1thsk&ved=2ahUKEwiUjJOBiuH8AhWeBxAIHXj8AtEQFnoECA4QBQ&usg=AOvVaw3-5N_YNqU2L6SXsvXchNNi
      • banicazarbuzem Re: Pechowy dzień 24.01.23, 22:18
        Pierwszy raz od kilku miesięcy miałam skorzystać ze służbowego samochodu. I wsiadając urwałam klamkę 🤫🤣
        • clk Re: Pechowy dzień 24.01.23, 23:37
          😂😂😂😂
        • swinka-morska Re: Pechowy dzień 25.01.23, 00:01
          Ona musiała już być urwana wcześniej.
          Pewnie poprzedni użytkownik ją urwał i cichaczem przykleił z powrotem na gumę do żucia.
          • banicazarbuzem Re: Pechowy dzień 25.01.23, 22:59
            Pewnie tak właśnie było, bo jak to inaczej wytłumaczy?🤣
    • falka108 Re: Pechowy dzień 25.01.23, 06:56
      Nieszczęścia chodzą trójkami. Wystukalas limit na najbliższe pół roku i teraz już będzie dobrze.
      • extereso Re: Pechowy dzień 25.01.23, 07:03
        😁
    • thank_you Re: Pechowy dzień 25.01.23, 08:07
      Dziś na pewno jest już lepiej. ❤️
    • primula.alpicola Re: Pechowy dzień 25.01.23, 08:51
      Życzę lepszego+
    • extereso Re: Pechowy dzień 25.01.23, 16:28
      Dzisiaj wypadł mi telefon z kurtki i zbila się szybka. Usiłowałam odczytać numery z opon, żeby podac w serwisie co mają zamówić. Czyli jeden pech generuje kolejny. ..
      • extereso Re: Pechowy dzień 25.01.23, 22:15
        Ale i tak dzień był super i dzięki za dobre myśli
    • kafana Re: Pechowy dzień 25.01.23, 22:50
      Dziś jest jakaś kumulująca. Bylam w kinie i po sprawdzialam messengera i efekt taki: jedna smierć ( osoba starsza), jedno dziecko w szpitalu ( całe szczęście stabilnie) a przyjaciółka miała paskudna stłuczkę.
      • extereso Re: Pechowy dzień 26.01.23, 13:41
        Współczuję, bo to zupełnie inna kategoria trudności. Moje, poza ósemka, dotyczyły rzeczy, a więc logiczne że raz są a raz nie ma, wszystko się psuje i w gruncie rzeczy nie ma co nad tym labiedzić.
    • zamyslona_ona02 Re: Pechowy dzień 26.01.23, 15:58
      Ja dzisiaj mam okropny dzień, aż się boję co się jeszcze wydarzy. Chcę pod koc.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka