efka30 21.06.05, 14:05 Hej dziewczyny . Polećcie jakiś szpital. Mam termin na 13.10 i chciałabym sie zorientowac. Opisujcie proszę swoje doświadczenia. Pozdrawiam Ewa i Kubuś 24 tygodnie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margarettka Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 22.06.05, 19:10 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16822&w=21146357&v=2&s=0 Odpowiedz Link
pauka_22 Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 16.07.05, 12:51 hej:)) urodziłam córeczkę 17. 10.2004 i nie rodziłam we Wrocławiu (choć najpierw zakładałam, że będę rodzić na Klinikach), tylko rodziłam w TRZEBNICY!!!! i jestem BARDZO ZADOWOLANA, że właśnie ten szpital wybrałam! naprawdę świetna opieka!!!! i warunki też luksusowe, bo pokoje są 2 osobowe, ale często lezysz sama bo nie ma az tak dużo chętnych.....a we Wrocóławiu za pokój osobny musisz płacić!!!!! CO DO OPIEKI TO NAPRAWDĘ WSPANIAŁA!!!!!! zajmują się tobą przed porodem, jak i po. lekarze też są ok (szczególnie polecam dr. B. Pijanowską)! no i najważniejsze..... pielęgniarki od noworodków są naprawdę pomocne o kazdej porze dnia i nocy! dziecko masz cały czas koło siebie, tylko na kąpanie je zabierają. wiem, że to co tu napisałam to same superlatywy, ale tak naprawdę wygląda opieka w tym szpitalu! tylko wyżywienie jest niebardzo, ale coś kosztem czegoś.....! dlatego radzę ci wybierz ten szpital a nie będziesz rozczarowana i będziesz zadowolona ty i twoje maleństwo!!!! poizdrawiam pauka Odpowiedz Link
aconcagua3 Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 19.07.05, 10:55 czesc dziewczyny, ja zdecydowalam sie rodzic w Trzebnicy mam termin na 6/10 prozdrowionka Odpowiedz Link
listopadowka Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 19.07.05, 20:09 Ja rodze na początku listopada i mam zamiar jechać do Trzebnicy. Odpowiedz Link
gusia-81 Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 19.07.05, 21:35 Ja mam termin na 19.09 i bede rodzić na Kamieńskiego :) Odpowiedz Link
agagor2 Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 02.08.05, 22:05 A ja z Wrocławia najbardziej polecam Trzebicę - sama tam rodziłam i było ok - zgadzam sie z przedmówczynią;) A co do wyżywienia - przez jakiś czas po porodzie nie chce się za bardzo jeść:) Odpowiedz Link
bianka1977 Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 22.08.05, 23:05 Rodziłam tam dwa razy i jestem super zadowolona. Odpowiedz Link
bianka1977 Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 22.08.05, 23:08 Drugie dziecko tak się pchało, że przyszło na świat 50 min od odejścia wód. Ledwo zdążyłam na Kamieńskiego a mam tam 5 min drogi samochodem. Ciekawe co by było jak bym chciała jechac do Trzebnicy ;-) Odpowiedz Link
agazem Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 02.08.05, 22:36 a ja rodzilam 3-y misiace temu na kamienskiego. bylam na patologii - ok, bez uwag, porodowka - super wsparcie, a na noworodkach - jak cie moge - byly dwie takie nie do zycia, a reszta spoko, polecam Odpowiedz Link
jaga772 Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 06.08.05, 00:49 ja też rodziłam na kamienskiego i bardzo miło wspominam porodówke Odpowiedz Link
asientos brochów 03.08.05, 19:36 bo tam jest doskonała opieka noworodków. Odradzano mi Trzebnicę, gdyż w razie powikłań dziecko byłoby przewiezione na Dyrekcyjną - może teraz to się zmieniło. Poród wspominam dobrze, położniczy poporodowy okej, ale córcia była chora i oddziałem neonatologicznym , zwłaszcza p. Ordynator byłam zachwycona. Trzymaj sie ciepło. Odpowiedz Link
menadka Re: brochów 03.08.05, 20:04 Ja też rodziłam na Brochowie niespełna rok temu i jestem bardzo zadowolona. Co prawda połozna miała opłaconą więc poród wspominam wspaniale ale na patologii (na połoznictwie nie było miejsc) lezalam 3 dni przed wywołaniem i było miło. Na oddziale poporodowym zdarzały się niemiłe pielegniarki ale wiekszość była w porządku. Odpowiedz Link
dorota975 Re: brochów 04.08.05, 11:57 Rodziłam w grudniu 2004 na Brochowie i byłam bardzo zadowolona. Nie miałam opłaconych ani lekarza, ani położnej, a i tak miałam poczucie, że zajęto się mną najlepiej, jak to było możliwe. Pobyt na położnictwie poporodowym też wspominam bardzo dobrze. Większość polożnych była sympatyczna i chętnie służyła pomocą i radą (szkoda tylko, że każda radziła co innego, a rady często były wzajamnie sprzeczne), trzeba było tylko dokładnie określić czego się od nich oczekuje. Poza tym, mogłam mieć córeczkę praktycznie cały czas przy sobie. Dla mnie istotne było też, że w tym szpitalu duży nacisk kładzie się na "promocję karmienia piersią" i moje dziecko nawet, jak było dokarmiane na początku to nie z butelki, a z kieliszka (by nie wypaczać mechanizmu ssania).Z tego co słyszałam, jedynie patologia ciąży ma niesympatyczny personel. Dorota Odpowiedz Link
amelia791 Re: Gdzie najlepiej rodzić we Wrocławiu? 23.08.05, 11:03 Rodziłam na Kamieńskiego rok temu, uczucia mieszane. Na pewno minus to brak znieczulenia na Kamieńskiego. Pielęgniarki z porodówki OK, ale na noworodkach tragedia, bardzo niesympatyczne może z dwoma wyjątkami. Też chciałam rodzić w Trzebnicy ale mimo wszystko nie zdecydowałam się gdyż nie mają oni respiratora i gdy trzeba by było ratować dziecko to wiozą go do Wrocławia, a przecież wtedy każda minuta się liczy. Ja wiem dziewczyny, że takie przypadki zdarzają się rzadko i każdy wierzy że jego maleństwo nie będzie potrzebowało pomocy, ale moim zdaniem warto o tym pomyśleć i dmuchać na zimne. Odpowiedz Link