Dodaj do ulubionych

Kontrole RTV

26.01.23, 16:58
Słuchajcie, na serio chodza jakies kontrole z poczty sprawdzajace ile kto ma telewizorow i czy je zglosil? Doswiadczyl ktos osobiscie, albo wie, ze u sasiada, rodziny naprawde byli? Bo nie wiem na ile to prawda, a na ile sciema, zeby ludzi postraszyc. Ostatecznie nikt nikomu sila do domu nie wejdzie, a i sady chyba nie wydadza 30 mln nakazow przeszukania? I jeszcze te ostrzezenia policji, zeby nie dac sie oszukac...

kontrola-rtv-upewnij-sie-ze-to-nie-oszust-przestepcy-wciaz-czyhaja
Obserwuj wątek
    • primula.alpicola Re: Kontrole RTV 26.01.23, 17:02
      Już kiedyś próbowali, listonosze odmówili współpracy. Wątpię, czy teraz się zgodzili; zresztą, na jakiej niby podstawie?
      • primula.alpicola Re: Kontrole RTV 26.01.23, 17:06
        Doczytałam, to nie listonosze, tylko specjalnie oddelegowani pracownicy. Poczta prosi o umożliwienie kontroli, no cóż, obowiązku, ani podstaw prawnych nie ma.
    • jozefrobotnik Re: Kontrole RTV 26.01.23, 17:06
      Chodzą. Sąsiadka wpuściła, bo przez domofon mówił że poczta, pokazał legitymację, coś wpisał i poszedł.
      • little_fish Re: Kontrole RTV 26.01.23, 17:33
        No ale gdzie wpuściła? Pozwoliła listonoszowi zwiedzać chatę? Ja listonosza najczęściej przy furtce przyjmuję. Czasem w korytarzyku. Nijak stamtąd ewentualnych telewizorów nie dojrzałby...
        • jozefrobotnik Re: Kontrole RTV 27.01.23, 21:39
          Do mieszkania. To nie listonosz a pracownik poczty. Zapytał: ma Pani telewizor? Mam.
          Cóż zaznaczył i sobie poszedł.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Kontrole RTV 26.01.23, 22:31
      Nie widzialam listonosza od 5 lat.
      Chodzi w godzinach gdy pracuje.
      Myslisz, ze przez plot będzie skakał?
      • heca7 Re: Kontrole RTV 26.01.23, 22:54
        Już widzę chętnych do skakania listonoszy wink Szczególnie, że w co drugim ogródku czeka na nich z utęsknieniem pies big_grin Na widok listonosza nawet cziłała budzi w sobie lwa.
    • thea19 Re: Kontrole RTV 27.01.23, 07:52
      U mnie mogą sobie chodzić do woli. Do pokonania jest brama główna a potem druga. Pierwszą otwieram tylko kurierom. Nikt nie ma szansy nawet dojść do furtki, nie mówiąc już o wejściu do domu. Tym sposobem mam święty spokój od wszelkiej maści domokrążców bo i dzwonek wyłączony.
      • snajper55 Re: Kontrole RTV 27.01.23, 22:10
        thea19 napisała:

> U mnie mogą sobie chodzić do woli. Do pokonania jest brama główna a potem druga
        > . Pierwszą otwieram tylko kurierom. Nikt nie ma szansy nawet dojść do furtki, n
        > ie mówiąc już o wejściu do domu. Tym sposobem mam święty spokój od wszelkiej ma
        > ści domokrążców bo i dzwonek wyłączony.

A jeśli się podkopie? big_grin

S.
        • heca7 Re: Kontrole RTV 27.01.23, 22:17
          Może być tak wink
          www.youtube.com/watch?v=cNUNTCVngvM
      • alina460 Re: Kontrole RTV 27.01.23, 22:12
        Niezły schron smile
        • thea19 Re: Kontrole RTV 28.01.23, 06:26
          Nie schron a prywatne mini osiedle.
    • tapatik Re: Kontrole RTV 27.01.23, 23:21
      Może i chodzą, ale wątpię, aby mieli możliwość wejścia do domu bez zgody domowników.
    • woman_in_love Re: Kontrole RTV 28.01.23, 20:45
      ma nadzieję że uderzą w starszych ludzi głosujących na PiS i wykończą ich psychicznie

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka