mikkator 07.05.07, 09:04 Niestety niedługo przyjdzie wracać do pracy i dziecko pozostawić pod opieką niańki. Czy orientujecie się ile niańki sobie życzą za opiekę nad dzieckiem?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdzik71 Re: ile biorą niańki w Toruniu 07.05.07, 21:58 Moja za 9 godzin pracy - 600 zł, bratowa za 8 daje 500-550 zł Odpowiedz Link
barbie-torun Re: ile biorą niańki w Toruniu 08.05.07, 07:33 wow ale tanio płacicie ja za jedno dziecko 1,5 roku daję 650 zł za 8 h, pani z okolicy więc na przejazdy nie wydaje, oprócz opieki prasuje codziennie jak mała śpi i czasami trochę sprząta, za świąteczne mycie okien i pranie firan dodatkowo płacę ze słyszenia: na Rubinkowie ceny są 500 zł za 2 latka, Czerniewice- 800 zł 2 latek ale na zmiany też od 10 do 19, jak wyjeżdżamy to pani ma wolne ale normalnie pełną kwotę otrzymuje, za nadgodziny dostaje 5 zł/h lub 25zł za 4 h wieczorem do 22.30 PS. myślałam, że 600 to minimum Odpowiedz Link
barbie-torun specjalistyczna firma 08.05.07, 07:53 poszukujaca opiekunek to ADIUTOR na ul. Katarzyny na przeciwko sklepu Bobas posiadają wszelkie certyfikaty, panie opiekunki są pzreszkolone z pierwszej pomocy, sprawdzone przez psychologa-np, odrzucili panią chorą psychicznie, na zyczenie też mogą sprawdzić pod względem niekaralności, można w ciągu 2 miesięcy pozegnać wybraną nianię i bez dopłaty zaproponują nową, panie sa Z referencjami i doświadczone w pracy z dziećmi; także w ofercie mają panów do pomocy w domu i ogrodzie, kucharki i gosposie itp. dlaczego nie skorzystałam spytacie? bo w ostatniej chwili znalazłam babkę z sąsiedztwa, a do mnie za Wisłę ze Skarpy daleko i pani by o 5.30 wyjeżdzała Odpowiedz Link
fheng Re: specjalistyczna firma 01.09.07, 17:44 A ja skorzystałam:))) I jestem b. zadowolona! Odpowiedz Link
blanka71 Re: nie specjalistyczna firma 13.09.07, 11:39 z wiarygodnych żródeł wiem, że żaden psycholog ich nie sprawdzał, rekrutację przeprowadzała moja znajoma....same wyciągnijcie wnioski Odpowiedz Link
kama1978k Re: ile biorą niańki w Toruniu 08.05.07, 08:20 Ja płacę 700 zł za 9 godzin. Jestem strasznie zadowolona bo oprócz opieki mam jeszcze pranie i prasowanie ( co nie jest w zakresie obowiązków ). Kiedy my mamy wolne lub wyjeżdżamy Opiekunka tez ma wolne płatne tak samo jak za dni pracy. W kazdej chwili możemy zostawić Filipa na noc lub wieczór - płatne dodatkowo ale z mojej inicjatywy ( nie mam na to ustalonej kwoty zawsze w takich sytuacjach płace po prostu dodatkową kwotę pod koniec miesiąca ). Dobra opiekunka to skarb. U mnie była to pierwsza Pani z którą rozamawiałam i za nic bym jej nie zamieniła. Pozdrawiam Odpowiedz Link
mikkator Re: ile biorą niańki w Toruniu 08.05.07, 21:15 uuu ale kasy:-( a ja myślałam, że 500 zł to góra. Dzieki Odpowiedz Link
gaja123 Re: ile biorą niańki w Toruniu 12.06.07, 18:07 Rubinkowo II - chłopiec 2,5 roczny - Pani opiekunka - 51 lat, - 9 godzin dziennie - czasem pani odkurza (jeśli chce) - czasem zrobi jakieś małe zakupy na rynku. Czasem pomaga w przedświątecznych porządkach lub myje okna i wtedy dostaje coś "ekstra" (bo i usługa - "ekstra") Mały jest zadowolony, my też a płacimy - 400zł/m-ąc 400zł to standard na Rubinkowie ale przy jednym dziecku. Jeśli masz dwoje - to od 400 - 600zł. Odpowiedz Link
mummy6 Re: ile biorą niańki w Toruniu 12.06.07, 22:03 no wlasnie ja tez do tej pory slyszalam ze za 400zl mozna znalezc dobra opiekunke i sie dfziwilam czytajac wypowiedzi niektore... inna kwestia to znalezienie dobrej opiekunki,njlepiej ktos z polecenia.. moja siostra wlasnie szuka do synka 10 miesiecy na "zielencu" zyli okolice bydgoskiego i na razie znalezc nie moze a moze znacie kogos godnego polecenia? Odpowiedz Link
barbie-torun szukam niani 13.06.07, 08:39 ja też szukam niani bo babka z powodów zdrowotnych musiała zrezygnować i nikt się nie zgłasza :( a proponuję 650 zł za opiekę 8h - jedno dziecko 1,5 roku Odpowiedz Link
wronka32 Re: i ja tez szukam niani..:-( 02.07.07, 09:52 Proponuję 500 zł za 8 -8,5 godz. - tyle bo moje dwie znajome tyle płacą - jedna z Antczaka , druga z Czerniewic ... i są bardzo zadowolone z opiekunek. Ale spotkałam sie z opiniami, ze to mało. Rozmawiałam z koleżanką , która mieszka na Wrzosach i ona stwierdziła ze tam standard to 600-650 zł. Wieszam ogłoszenia na moim osiedlu ... ale jest kiepsko..boję się co to będzie...Na 7 pań , które odpowiedziały na ogłoszenie tylko dwie się nadawały- ale ta , która wybraliśmy odmówiła nam bo znalazła stałą pracę a druga sama dała ogłoszenie i miała pełno propozycji no i nas nie wybrała :-( Wznawiam akcję "karteczek"... Odpowiedz Link
olzar Re: i ja tez szukam niani..:-( 05.07.07, 12:47 Ja też szukałąm niani. Dzwoniłą na wszystkie ogłoszenia, które ukazały się w anonsach i na portalu niania.pl. Oczywiście z pominięciem dziewczynek 17-18 letnich, bo taka niania mi nie odpowiada. Niestety nic nie znalazłam. Na forum polecono mi pośrednictwo - ich strona to www.pomocwdomu.pl. Trafiłam na okres, kiedy w agencji dziewczyny rozpoczynały tzw. staż. Mam fajną dziewczynę (25lat). Płacę agencji 550zł, a oni rozliczają się z opiekunką.Staż trwa do grudnia. Później już sama będę umawiać się z opiekunką. Agencja ma chyba jakąs umowę z urzędem pracy. Spróbuj może też znajdziesz tam nianię. Aha, agencja ma również inne opiekunki, ale interesuje je płaca powyżej 600 zł. Odpowiedz Link
wronka32 Re: olzar ! 05.07.07, 23:45 Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz .Agencję chcę sobie zostawić jako ostateczność...A swoją droga chyba będę musiała podnieść oferowane wynagrodzenie z 500 do 600 zł ,,czym jestem zmartwiona :-(...ale powoli do tego "dojrzewam". Pozdrawiam Odpowiedz Link
barbie-torun odnosnie agencji nianiek 02.08.07, 14:39 odpłatność za znalezienie pani to koszt jednej pensji czyli np. 600 zł (dla mnie to było dużo zwłaszcza przed wakacjami) przed półtora roku liczyli sobie 250 zł mam nową panią od 2 tygodni rozklejałam karteczki na osiedlu(sklepy, słupy, przystanki) a takze 2 ogłoszenia w Nowościach poszły niektóre panie na kwotę 600 zł rzucały słuchawką liczyły na 700-800 zł Nasza Pani może nie jest rewelacyjna ale spokojna, opanowana, dobrze sie zajmuje małą poza tym ma "na głowie" starszych przez wakacje a to trochę uciążliwe więc nie narzekam Odpowiedz Link
waryszka Re: ile biorą niańki w Toruniu 01.08.07, 19:04 słyszałam że standardowo 5 zł za godzine Odpowiedz Link
barbie-torun 5 zł.h 02.08.07, 14:31 5 zł za godzinę to nieopłaca się na stałe bo jeśli 9 godzin dziennie przez 20 dni w m-cu = 900 zł !!! jeśli pracujesz na zmiany i uzupełniasz się z mężem to i owszem raz 5 godzin a raz 3 pani w domu to się wtedy opłaca Odpowiedz Link
wronka32 Re: do barbie-torun 03.08.07, 09:22 a tak z ciekawosci - ile placisz opiekunce ? ile jest u Was godzin , co wchodzi w zakres jej obowiązkow? Czy docelowo będzie sie zajmowac tylko jednym dzieckiem ? ...Ja tez przerabialam juz poszukiwania opiekunki ,,, tez rozwieszalam ogłoszenia na słupach a potem ogłoszenie w Nowosciach ... Stres miałam ogromny ,,, takie poszukiwania wcale do przyjemnych nie należą ,,, a babki przychodziły rozne...łącznie z takimi , które nawet dziecka na ręcę nie wzięły....... Pozdrawiam ! Odpowiedz Link
barbie-torun Re: do barbie-torun 03.08.07, 14:48 pani opiekuje się Natalką i prasuje jak śpi, poza tym to makaron lub ziemniaki gotuje czasem, starszym robi śniadanie i zabiera na spacer do parku płacę 550 za 7,5-8 h dziennie miałam podwyższyć na 600 ale pani nie jest rewelacyjna czasmi ignoruje moje uwagi myślę o zmianie ale tak trudno kogoś dobrego znależć na razie rozmawiam z nią i czekam Odpowiedz Link
fheng Re: ile biorą niańki w Toruniu 01.09.07, 17:49 Tak czytam i w szoku jestem!!! Ja nawet poniżej 800zł za 9h nie śmiem proponować! Odpowiedz Link
wronka32 Re: fheng ... 12.09.07, 10:46 i co, znalazłas opiekunkę za 800 zł??? A wymagasz tylko opieki nad dzieckiem czy czegoś dodatkowego - prasowania, gotowania , sprzątania ? Mysle, ze takie niskie stawki wynikaja z srednich zarobków w naszym miescie.. to jest jednak Toruń. W Wielkopolsce podobno (z wyjątkiem Poznania) regułą jest 800zł , natomiast w stolicy - 1.000 zł - no ale tam są tez INNE ZAROBKI !!!!!!! Odpowiedz Link
barbie-torun niania 12.09.07, 14:09 nowa pani odeszła bez słowa powiadomienia po prostu nie przyszła nastepnego dnia powód- synek jej ubliżył kilka razy- "Niech sie pani wynosi, nie chcemy pani tutaj", nie chiał jeść i nie słuchali jej obaj, w w rozmowie telefonicznej - "myślałm ze będę mieć grzeczne dzieci bo bym sie nie zgodziła, a moja kuzynka ma 1 grzeczne dziecko" i że przeze mnie starciła jakąś inna pracę... ludzie to mają tupet szok, dobrze że mogłam wziąść wolne potem mąż wolne i znajoma 2 dni posiedziałą to były ciężkie dni... wróciła dawna niania sytuacja rodzinna sie ustablizowała jej, i jestem spokojna o małą i dom 650 zł za 8,5 h dziennie(soboty wolne) dodatkowo 5 zł/h za popołudniowe zostanie z dziećmi Odpowiedz Link
wronka32 Re: barbie - niania 13.09.07, 08:20 o kurcze , to niezle Was wystawiła !!!Za długo to u Was miejsca nie zagrzała , co ? No ale macie szczescie , ze poprzednia była w gotowości :-), bo szukac na gwałtu rety - tego nikomu nie życzę. Odpowiedz Link