tromedlov 20.02.24, 16:53 Ktoś już obejrzał? Chciałam pogadać o tym, jaki to absolutny gniot Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkirr Re: True detective, finał 20.02.24, 17:02 O masz! A tak sie dobrze zaczęło Tylko nie mów, bo nie obejrzałam do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
filutek.von.glutek Re: True detective, finał 20.02.24, 17:09 Eee, nie jest źle. Mnie się podobało. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: True detective, finał 20.02.24, 17:12 mowa o 3 sezonie z Jodie Foster? Mamy w planach na dziś, ale nie wiedziałam, że to ostatni odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
bananananas Re: True detective, finał 20.02.24, 18:06 Gniot. Dobrze, że nie ciągnęli tego przez 8 albo 10 odcinków. Za to obejrzałam sobie jedynkę jeszcze raz - jakie to jest arcydzieło! Odpowiedz Link Zgłoś
notatki Re: True detective, finał 20.02.24, 18:14 Też jestem rozczarowana. Zapowiadało się dobrze: Jodie Foster, Alaska, noc polarna... A jednak coś tutaj nie wyszło. Wszystko jakieś takie za bardzo, przerysowane, przesadzone, nieprawdziwe i wtórne jak diabli. Odpowiedz Link Zgłoś
kafana Re: True detective, finał 20.02.24, 18:17 Ja oglądam ale finału nie widziałam. To jest gniot ale w jakiś powalony sposob wciąga. Fajne te aktorki i chemia miedzy nimi. Scenariuszowo to jednak jakiś zart Niech zgadnę - zleza do tej jaskini i znajda tam tego jednego co zaginął i jakaś wielka tajemnice ale duchy Alaski nie pozwolą im nic powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: True detective, finał 20.02.24, 18:26 The last episode byl za dlugi, taki jakis nieprzemyslany, biegaja & biegaja, marzna & marzna, i znow biegaja, i znow marzna - no ilez mozna Natomiast scena przy stole z kolejnymi kobietami wchodzymi do pokoju - perfect - for me, ten fragment truly the very best. Sama koncowka taka "typish American" - very disappointing No ale nie narzekam - zimy w tym roku jak na lekarstwo to chociaz bylo tych 6 episodes ze sniegiem & lodem Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: True detective, finał 20.02.24, 18:56 Zgadzam się co do sceny przy stole. I co do bezładnego biegania W ogóle parę rzeczy w serialu było fajnych, zapowiadało się ciekawie. Przedobrzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: True detective, finał 20.02.24, 18:33 Podobało mi się rozwiązanie zagadki kryminalnej (kto zabił naukowców z bazy). Ogólnie jednak uważam ten serial za nudny i bardzo męczący. Chyba po raz pierwszy odpowiadało mi dawkowanie jeden odcinek tygodniowo, ba, zdarzało mi się obejrzeć go na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: True detective, finał 20.02.24, 20:31 Tym razem filmu nie robił Pizzolato, tylko jakas kobieta, stąd i film inny. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: True detective, finał 20.02.24, 20:38 Tam tylko pierwszy sezon był mocny i dobry. Drugi był taki se. Odpowiedz Link Zgłoś
elinborg Re: True detective, finał 21.02.24, 09:55 Tak, zgadzam się w kwestii rozwiązania- dobre, mocne. Dobrze mi się oglądało, choć faktycznie trochę dłużyzn, dziwnych meandrów i zwolnień było, ale mnie nie przeszkadzały tak bardzo, bo lubię klimaty arktyczne (dobrze, że był prawdziwy śnieg, mróz a nie namalowany). Kręcili wprawdzie na Islandii, ale nie dało się inaczej, więc sie nie czepiam. Tak że mimo pewnej sztuczności i przerysowania dla mnie na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: True detective, finał 21.02.24, 08:32 tromedlov napisał(a): > Ktoś już obejrzał? > Mnie się podobało. Owszem, skrzyżowanie "Fortitude" z przełęczą Diatłowa, trochę niedociągnięć scenariuszowych, ale znakomity klimat, gra aktorska, świeży duet bohaterek i satysfakcjonujące zakończenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: True detective, finał 21.02.24, 10:08 Zakończenie trochę przewidywalne ale z jakimś zaskoczeniem. Aktorsko dobrze. Wszystko psuły dziury i niedorzeczności scenariuszowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: True detective, finał 21.02.24, 13:08 Mi się podobało, scena z kobietami rewelka. Ale męczy mnie inna rzecz. Co to za kurtka, którą Jodie miała właśnie w ostatnim odcinku? Biała, pewnie puchowa. Nie było nigdzie logo niestety. Piekna Odpowiedz Link Zgłoś
matacznik Re: True detective, finał 21.02.24, 14:36 mea8 napisała: > Co to za kurtka, którą Jodie miała właśnie w ostatnim odcinku? > Podobno: www.spotern.com/en/spot/tv/true-detective/452080/woolrich-par-ka-jack-et-worn-by-liz-danvers-jodie-fos-ter-as-seen-in-true-detective-s04e05 Odpowiedz Link Zgłoś