Dodaj do ulubionych

True detective, finał

20.02.24, 16:53
Ktoś już obejrzał?
Chciałam pogadać o tym, jaki to absolutny gniot sad
Obserwuj wątek
    • majenkirr Re: True detective, finał 20.02.24, 17:02
      O masz! A tak sie dobrze zaczęło sad
      Tylko nie mów, bo nie obejrzałam do końca.
      • filutek.von.glutek Re: True detective, finał 20.02.24, 17:09
        Eee, nie jest źle. Mnie się podobało.
    • princy-mincy Re: True detective, finał 20.02.24, 17:12
      mowa o 3 sezonie z Jodie Foster?
      Mamy w planach na dziś, ale nie wiedziałam, że to ostatni odcinek.
    • bananananas Re: True detective, finał 20.02.24, 18:06
      Gniot. Dobrze, że nie ciągnęli tego przez 8 albo 10 odcinków.
      Za to obejrzałam sobie jedynkę jeszcze raz - jakie to jest arcydzieło!
      • notatki Re: True detective, finał 20.02.24, 18:14
        Też jestem rozczarowana. Zapowiadało się dobrze: Jodie Foster, Alaska, noc polarna... A jednak coś tutaj nie wyszło. Wszystko jakieś takie za bardzo, przerysowane, przesadzone, nieprawdziwe i wtórne jak diabli.
    • kafana Re: True detective, finał 20.02.24, 18:17
      Ja oglądam ale finału nie widziałam. To jest gniot ale w jakiś powalony sposob wciąga.
      Fajne te aktorki i chemia miedzy nimi. Scenariuszowo to jednak jakiś zartsmile
      Niech zgadnę - zleza do tej jaskini i znajda tam tego jednego co zaginął i jakaś wielka tajemnice ale duchy Alaski nie pozwolą im nic powiedziec?
    • bi_scotti Re: True detective, finał 20.02.24, 18:26
      The last episode byl za dlugi, taki jakis nieprzemyslany, biegaja & biegaja, marzna & marzna, i znow biegaja, i znow marzna - no ilez mozna suspicious Natomiast scena przy stole z kolejnymi kobietami wchodzymi do pokoju - perfect - for me, ten fragment truly the very best. Sama koncowka taka "typish American" - very disappointing uncertain No ale nie narzekam - zimy w tym roku jak na lekarstwo to chociaz bylo tych 6 episodes ze sniegiem & lodem wink Cheers.
      • aandzia43 Re: True detective, finał 20.02.24, 18:56
        Zgadzam się co do sceny przy stole. I co do bezładnego biegania wink W ogóle parę rzeczy w serialu było fajnych, zapowiadało się ciekawie. Przedobrzyli.
    • mama-ola Re: True detective, finał 20.02.24, 18:33
      Podobało mi się rozwiązanie zagadki kryminalnej (kto zabił naukowców z bazy).
      Ogólnie jednak uważam ten serial za nudny i bardzo męczący. Chyba po raz pierwszy odpowiadało mi dawkowanie jeden odcinek tygodniowo, ba, zdarzało mi się obejrzeć go na raty.
      • black_magic_women Re: True detective, finał 20.02.24, 20:31
        Tym razem filmu nie robił Pizzolato, tylko jakas kobieta, stąd i film inny.
        • hanusinamama Re: True detective, finał 20.02.24, 20:38
          Tam tylko pierwszy sezon był mocny i dobry. Drugi był taki se.
      • elinborg Re: True detective, finał 21.02.24, 09:55
        Tak, zgadzam się w kwestii rozwiązania- dobre, mocne.
        Dobrze mi się oglądało, choć faktycznie trochę dłużyzn, dziwnych meandrów i zwolnień było, ale mnie nie przeszkadzały tak bardzo, bo lubię klimaty arktyczne (dobrze, że był prawdziwy śnieg, mróz a nie namalowany). Kręcili wprawdzie na Islandii, ale nie dało się inaczej, więc sie nie czepiam. Tak że mimo pewnej sztuczności i przerysowania dla mnie na plus.
    • matacznik Re: True detective, finał 21.02.24, 08:32
      tromedlov napisał(a):

> Ktoś już obejrzał?
      >
      Mnie się podobało. Owszem, skrzyżowanie "Fortitude" z przełęczą Diatłowa, trochę niedociągnięć scenariuszowych, ale znakomity klimat, gra aktorska, świeży duet bohaterek i satysfakcjonujące zakończenie.
    • kropkacom Re: True detective, finał 21.02.24, 10:08
      Zakończenie trochę przewidywalne ale z jakimś zaskoczeniem. Aktorsko dobrze. Wszystko psuły dziury i niedorzeczności scenariuszowe.
    • mea8 Re: True detective, finał 21.02.24, 13:08
      Mi się podobało, scena z kobietami rewelka. Ale męczy mnie inna rzecz. Co to za kurtka, którą Jodie miała właśnie w ostatnim odcinku? Biała, pewnie puchowa. Nie było nigdzie logo niestety. Piekna tongue_out
      • matacznik Re: True detective, finał 21.02.24, 14:36
        mea8 napisała:

> Co to za kurtka, którą Jodie miała właśnie w ostatnim odcinku?
        >
        Podobno:
        www.spotern.com/en/spot/tv/true-detective/452080/woolrich-par-ka-jack-et-worn-by-liz-danvers-jodie-fos-ter-as-seen-in-true-detective-s04e05
        • mea8 Re: True detective, finał 21.02.24, 14:42
          Dzięki <3

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka