patryk0611 09.10.14, 18:34 Witam wszystkich rodzicow, tak jak Wy rowniez mam niepelnosprawnego synka chcialabym zapisac malego do jakiejs fundacji, czy jest na forum ktos kto moglby doradzic ktora z tych organizacji jest najlepsza? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaidaniel Re: jaka fundacja najlepsza 28.10.14, 21:35 My jesteśmy w Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" nie wiem jak w innych ale od 3 lat jesteśmy zadowoleni ze współpracy. Odpowiedz Link
ewama2 Re: jaka fundacja najlepsza 20.02.16, 14:15 aniaidaniel napisała: > My jesteśmy w Fundacji Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" nie wiem jak w innych ale od > 3 lat jesteśmy zadowoleni ze współpracy. To ciekawe z czego jesteście zadowoleni - że realizacja wniosku trwa 2 miesiące a wpłaty czeka się miesiąc Odpowiedz Link
dziucholcowa Re: jaka fundacja najlepsza 07.01.15, 15:28 Ja polecam Fundację Splotu Ramiennego - choć nazwa wskazuje inaczej pomagają dzieciom z różnymi chorobami, ludzi ebardzo życzyliwi i ni ema problemów z refundacjami Odpowiedz Link
kamila1994x Re: jaka fundacja najlepsza 27.04.15, 15:11 Szukałam jakiejś fundacji do rozliczenia rocznego, znalazłam Fundację Avalon. Polecam sprawdzić, tutaj jest strona, gdzie można założyć subkonto: http://www.fundacjaavalon.pl/nasi_beneficjenci/zaloz_subkonto.html na stronie jest dodatkowo wszystko opisane, jest takze podany telefon pod który można zadzwonić, dopytać. Odpowiedz Link
pomagam-wspieram Re: jaka fundacja najlepsza 18.09.15, 19:57 Zapraszam do zapoznania się z fundacją Pomagam-Wspieram ( www.pomagam-wspieram.pl ). Jesteśmy również na Facebook`u. Dopiero rozpoczęliśmy naszą działalność, ale staramy się z całych sił aby pomóc tym, którzy tej pomocy potrzebują. Na co przeznaczamy zebrane środki: 1. Zakupy sprzętu medycznego 2. Finansowanie operacji i zabiegów 3. Leczenie dzieci chorych, szczególnie choroby rzadkie, onkologiczne 4. Zakup drogich leków nie finansowanych ze środków publicznych (NFZ) 5. Zabiegi z zakresu rehabilitacji 6. Zakupy sprzętu dla osób niepełnosprawnych, szczególnie dzieci np. wózki inwalidzkie 7. Pomoc dla osób poszkodowanych w wypadkach 8. Pomoc finansowa i rzeczowa dla poprawy warunków życia i wyrównywanie szans dzieci i młodzieży z ubogich rodzin, wspieranie szczególnie uzdolnionej młodzieży. 9. Organizowanie opieki i pomocy społecznej na rzecz określonej grupy podmiotów, osób starszych, osób wyodrębnionych ze względu na szczególnie trudną sytuację życiową lub materialną Odpowiedz Link
ewama2 Re: jaka fundacja najlepsza 20.02.16, 14:10 Hej, ja tam zawsze polecam Avalon. Jesteśmy tam z Ewą od 5 lat. Poczytaaj opinie: www.opineo.pl/opinie/fundacjaavalon-pl Odpowiedz Link
monik_ok Re: jaka fundacja najlepsza 26.04.16, 06:29 Fundacja Onkologiczna Alivia, należy do tych organizacji, które pomagają chorym w zgromadzeniu środków na zakup lekarstw oraz przeprowadzenie terapii, których NFZ nie finansuje. Ale, żeby ta pomoc była skuteczna i miała szeroki zakres potrzebne jest wsparcie nas wszystkich. Dla tego apeluję do ludzi dobrej woli, nie bójmy się pomagać, każdy może swoją cegiełkę pomocy dołożyć. www.alivia.org.pl/pomoz/ Odpowiedz Link
fraaumiaau Re: jaka fundacja najlepsza 03.07.17, 12:57 Moja chrześnica jest podopieczną Fundacji Szlachetny Gest. Fundacja skupia się nie tylko na jednym rodzaju choroby, ale działa wielotorowo np. przeprowadzając akcje szkoleniowe oraz informacyjne, organizując kolonie i wyjazdy dla dzieci i młodzieży, czy też pomaga w codziennych wydatkach rodzinom w których jest dziecko niepełnosprawne. Więcej informacji po linkiem: szlachetnygest.pl/o_fundacji Odpowiedz Link
malpractice_lawyer Re: jaka fundacja najlepsza 16.10.17, 23:33 Słyszałem wiele pozytywnych opini o fundacji "Słoneczko" Odpowiedz Link
roksana0593 Re: jaka fundacja najlepsza 10.12.17, 17:27 Moi drodzy, na świecie jest wiele fundacji, które w miarę możliwości starają się pomóc dzieciom na świecie chyba nie ma nic gorszego, patrząc na dziecko, które cierpi z powodu choroby lub kalectwa ale też biedy... w związku z tym Fundacja ONICO onico-fundacja.pl/ wszystkimi siłami stara się pomóc, dając dzieciom radość i nadzieję na lepsze jutro w związku z tym jeżeli ktoś pragnie wesprzeć fundację i podzielić się dobrym sercem to warto zwłaszcza, że fundacja zrealizowała wiele projektów między innymi takie jak #ZamaskujSmog! lub remont domu dziecka w Olsztyku oraz wiele wiele innych... Odpowiedz Link
bogumila50 Re: jaka fundacja najlepsza 06.03.18, 13:50 Moje dzieci zapisałam do fundacjazlotowianka.pl bardzo mili ludzie, nie ma problemów z refundacjami bądź pozyskaniem pieniędzy na sprzęt ponieważ Złotowianka prowadzi również zlotowiankahelp.pl więc ja gorąco polecam. Odpowiedz Link
ewelina_szczekacka1980 Re: jaka fundacja najlepsza 04.03.20, 12:46 Ja współpracuję od kilku lat z Fundacją Studencką Młodzi-Młodym- polecam ich. Zbieram z nimi 1% na leczenie mojego syna. Odpowiedz Link
analnypapiez Re: jaka fundacja najlepsza 07.06.20, 20:16 a chuj ci na tego synka mogłeś nie ruchać pecie jebany to byś nie miał problemów zrobiłeś eutanazje polecam Odpowiedz Link
fundacjazlotowianka Re: jaka fundacja najlepsza 06.08.21, 10:25 Witam polecam Fundację Złotowianka troszkę o nas Wspieranie osób chorych i niepełnosprawnych w pozyskiwaniu środków na leczenie i rehabilitację, w dążeniu do samodzielności i samorealizacji, w celu osiągnięcia przez nich dobrostanu fizycznego, psychicznego i społecznego. Naszym celem jest również dawanie możliwości rozwoju poprzez RaceRunning – sport dla osób z niepełnosprawnością. Dzięki naszym działonom osoby chore i niepełnosprawne będą potrafiły wykorzystać swój potencjał, staną się aktywnymi uczestnikami życia społecznego, mając poczucie bezpieczeństwa i satysfakcji. Odpowiedz Link