Dodaj do ulubionych

proszę o polecenie - sekator

24.05.24, 14:10
Poszukuję dobrego ręcznego sekatora do cięcia drobnych gałęzi, przycinania krzaczków. Każdy, który mam to porażka. Szczególnie te z rowkiem w tej części, w którą wchodzi ta część tnąca. Wszystkie się zapychają dosłownie po 2 , 3 cięciach. A wydłubywanie jest wkurzające i czasochłonne. Czego z zadowoleniem używacie w swoich ogródkach?
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: proszę o polecenie - sekator 24.05.24, 14:16
      Felco. A jak ma być taniej to Fiskars.
    • bei Re: proszę o polecenie - sekator 24.05.24, 15:20
      zielonepogotowie.pl/pl/p/Sekator-V-series/987
      • bei Re: proszę o polecenie - sekator 24.05.24, 15:25
        Z Zielonego pogotowia - polecany i ja również polecam. Fiskars, ale szału nie ma, Gerlach, Gardena - podobnie, ale Mercedesy od Falco!- to jest to!
    • heca7 Re: proszę o polecenie - sekator 24.05.24, 15:51
      Mam gardenę i syn mi niestety się dorwał, przyciął coś za grubego i nóż się zacina uncertain Kupiłam gerlacha porażka, właśnie z tym rowkiem. Więc w promocji wzięłam fiskarsa. Bardzo dobry, bardzo ostry. Jedyna wada, brak (na moim może na innych modelach są) regulacji mała-duża dłoń.
    • asiairma Re: proszę o polecenie - sekator 24.05.24, 17:34
      Fiskars mi wystarcza. Wcześniejsze (dwa lub trzy) tylko troszeczkę tańsze były dużo gorsze.
    • koronka2012 Re: proszę o polecenie - sekator 24.05.24, 18:43
      Jeśli każdy Sekator ci się psuje, to moim zdaniem robicie coś nie tak… serio, mam parę tanich sekatorow -wszystkie działają bez pudła z 5 lat
    • jkl13 Re: proszę o polecenie - sekator 24.05.24, 20:32
      Fiskars, od lat
    • eilian Re: proszę o polecenie - sekator 24.05.24, 20:33
      Też chętnie poczytam. Miałam kilka lat jakiegoś nonama, ale trochę się zużył to se kupiłam fiskars. No i co, jest gorszy niż ten stary, zostają w nim gałązki, tzn. między noże wpycha się to co się ścina. Popatrzę na te mercedesy.
    • b-b1 Re: proszę o polecenie - sekator 25.05.24, 11:15
      Ręczny stihl- ale super/hiper/ nie zamienię na żaden inny-od kilku lat akumulatorowy bosh. Jesienią dużo mam obcinania/przycinania-sam obcina po naciśnięciu "guziczka"😂.
    • czarna_kita Re: proszę o polecenie - sekator 25.05.24, 13:45
      Ja nie wiem co wy robicie z tymi sekatorami. Może za grube gałęzie tniecie ? Ja mam Parkside z Lidla od kilku lat i świetnie sobie radzi. Zresztą mam cały zestaw sekatorow z Parkside od małych ręcznych po te duże z wysuwanymi ramionami.
    • princy-mincy Re: proszę o polecenie - sekator 25.05.24, 13:49
      większość moich narzędzi to fiskars. sa warte swojej ceny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka