superdzudzu
08.02.11, 13:01
Jestesmy przed decyzja zakupu fotelika 0-13 przed narodzeniem dziecka. Mimo tego ze ma sie narodzic w lecie , mysle o tym zeby fotelik byl dosc duzy, aby w zime zmiescil sie w zimowym kombinezonie i aby jak najdluzej mu sluzyl, gdyz oboje z mezem jestesmy wysocy i spodziewamy sie "wiekszego" dziecka

Prosze o jakies sugestie.
Dziecko bedziemy wozic Skoda Felicia.
Jesli chodzi o wozek to jestesmy zainteresowani Baby SMile Neo, (gondola + spacerowka) do ktorej mozna dokupic pasujacy do stelaza wozka fotelik. Martwi mnie jednak to ze oferowane pzrez sprzedawce foteliki do tego modelu wozka sa tylko 2 (czy to prawda?)
Foteliki sa mocowane do wozkow na specjalnych adaptorach.
Ogladany przez nas fotelik Neo byl rzeczywiscie dosyc obszerny, co nam sie spodobalo, jednak nie ma w nim takiej podkladki wyrownojacej pod plecki dla noworodka (sprzedawca sugerowal dorobienie takiego wypelnienia samodzielnie albo u tapicera)
Nie chcialabym ryzykowac bezpieczenstwa mojego dziecka , stad moje pytania:
Czy ten fotelik jest bezpieczyny?
Czy samodzielnie wykonane wypelnienie pod plecki noworodka to glupi pomysl? (mam o to obawy, ale moze ktos ma inne zdanie)
Cena to ok 200 zl do ceny wozka - warto sie bawic w opcje 3w1 , czy lepiej sie sprawdzaja foteliki niezalezne od wozka?
Jesli ten model fotelika uwazacie za beznadziejny, to jakie inne modele fotelikow polecacie w cenach max 300do 400 zl?
A moze ktos wie jakie inne foteliki pasowalyby do tego modelu wozka.