Dodaj do ulubionych

Jakie bluzki nosicie latem

15.04.26, 10:40
Oprócz t-shirtow.
Szukam czegoś do spodenek jeansowych, do spodni lnianych, do jeansów. Jak szukam to wyskakuje w 90 procentach Shein.
Obserwuj wątek
    • lilia_tygrysia Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 11:00
      Luźne, przewiewne tuniki.
    • yenna_m Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 11:01
      Wiskoza.
      Najlepiej taka, której nie trzeba prasować.
    • kurt.wallander Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 11:07
      Lniane.

Np. o takim kroju

https://img2.ans-media.com/i/840x1260/RS25-BKDB02-17X_F1.webp?v=1747890388
    • andaba Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 11:13
      Żadne, chodzę raczej w sukienkach. Jak już wkladam spódnice, to bawełniane koszulki do nich.
      Bluzkę "galową" mam jedną na procesje.

• beataj1 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 11:20
      Lubie bluzki bez rękawów. Albo w kroju tshirt ale z róznych materiałów a nie jerseyu.

https://image.ceneostatic.pl/data/products/166710651/i-bluzka-bez-rekawow-z-dekoltem-v-niebieski-b161-kolor-niebieski-rozmiar-42.jpg https://gfx2.emonnari.pl/pub/products/631/105631/900x1327/WL25-R-BLU1080-M08-1-03.jpg https://encrypted-tbn3.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcQbnAp-6atTV5eC9Y3n5aa9I32TOo9hieQ4-F9VPFFi90mG7vpxRC7MC-uMN_CtXzkRNwuCY6aCxgy8yZGasp1R7UJsXkVI8WfvLVSFfI4yqcbYmI74cg6DgQ&usqp=CAc
      https://img.joomcdn.net/17f0c2dc52027097b7d1b3f849c78ab742cab0f0_original.jpeg
      • feldmarszalek.duda Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:31
        Wszystkie wklejone przez Ciebie mi się podobają.
    • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 11:57
      Takie jakie nam się podobają.
      Z pewnym ograniczeniem, bo nie noszę bluzek na ramiączkach, odkrywających ramiona i z dużymi dekoltami, szkoda mi skóry wystawianej bezbronnie na słońce.
      Podobają mi się trochę oversizowe koszule z bawełny/lnu, nawet jak są z długim rękawem, to jest w nich przewiewnie i można nosić luźno, albo bardziej elegancko, włożone w pasek.
      Oraz te nowe bluzki z bufkami i marszczeniami. Już w zeszłych sezonach były. Zwykle kupuję coś tańszego z bawełny, czy lekkiej wiskozy. H&M ma takich bluzek zawsze pełno.
      • chlodne_dlonie Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:01
        Ta ostatnia fajna, moje kolory wink
        Ja do wyżej wymienionych dorzucę jeszcze bawełniane bluzko-sweterki. Mam takie dwa z Mango z zeszłego sezonu - jeden granatowy z beżowymi wykończeniami a drugi beżowy w czarne paski. Bardzo je lubię.
        • chlodne_dlonie Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:05
          Widzę, że i w tym roku mają coś podobnego. Moje mają po trzy guziki na ramieniu a nie z przodu.
          • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:19
            Dla mnie za "surowe" i chyba już za stara jestem na takie eleganckie fasony. Dodają mi od razu 10 lat.
            Ale kupiłam sobie t-shirt z metalowymi nitami. Trochę za ciemny dla mnie, ale podoba mi się ten błyszczący kontrast.
        • nuta15 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:16
          Mam różne fasony bluzek, proste przypominające tshirt, tuniki, koszule z długim rękawem, krótkie koszulowe o luźnym , pudełkowatym fasonie z rękawem do łokcia albo 3/4, luźne ze stójką i dekoltem V zapinane na trzy guziki, dzianinowe polo. Wszystkie są z przewiewnych materiałów wiskozy, mieszanki bawełny z wiskozą albo lnu z wiskozą.
      • pade Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:10
        nie ma już białej, chlipsad
        • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:28
          A szkoda, bo biała mi się też podobała. Ale ja mam całą szafę letnich ciuchów i niczego nie potrzebuję. Niczego nie potrzebuję, niczego nie potrzebuję, niczego nie potrzebuję, ohmmmmm..... big_grin
          Ale to ty poleciłaś mi street one, prawda? Właśnie czekam na letnią kurteczkę od nich, bo z rabatem kosztowała tylko 40% ceny i nie mogłam się jednak oprzeć. wink
          • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:30
            Fajna! Są inne kolory?
            • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:08
              szarmszejk123 napisał(a):

> Fajna! Są inne kolory?

Był jeszcze taki jak niżej. Ale w niemieckim sklepie są już tylko rozmiary do 44 i 46. To dla ciebie dużo za duże.
              Oni mieli kilka dni temu jeszcze sale 20% dodatkowo na wszystko, tak że kurtka w cenie początkowej 120 euro kosztowała tylko 48. Ja szukam tak naprawdę podobnej zielonej parki, ale dłuższej. No ale za tą cenę, to może być i krótka.
              • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:14
                Właśnie taką bym chciała, idealna! Idę gdzieś szukać, może znajdę mniejszą.
                • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:36
                  Nie ma nigdzie, same wielkie 😭😭😭
                • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:37

> Właśnie taką bym chciała, idealna! Idę gdzieś szukać, może znajdę mniejszą.

Street One sprzedają w wielu sklepach. Na Zalando np. widziałam.

• szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:41
                    Sprawdzałam i Zalando i nawet Amazon, którego nie lubię, ale albo wielkie albo w ogóle niedostępna. W 44 to się pięć razy zawinę..
                    • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 15:35

> Sprawdzałam i Zalando i nawet Amazon, którego nie lubię, ale albo wielkie albo
                      > w ogóle niedostępna. W 44 to się pięć razy zawinę..

Moim zdaniem, ich rozmiary nie są przesadnie wielkie. Ja sama muszę ze względu na biust celować na górze w większe rozmiary i 40 bywa na mnie za bardzo opięte, ale nawet gdybyś chciała oversize to 44 bym ci na pewno nie proponowała. big_grin

• szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 16:11
                        Nic to, będę polować, bo to jest idealnie taka kurtka, jaką sobie wymyśliłam i nie mogłam znaleźć!
                        • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:35

> Nic to, będę polować, bo to jest idealnie taka kurtka, jaką sobie wymyśliłam i
                          > nie mogłam znaleźć!

To patrz częściej na stronę Street One, bo oni mają jeszcze inne modele. Na szybko wyszukałam te cztery, choć może nie do końca ten sam kolor.

• szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:38
                            Nie, ja się już uparłam, inna mi się już nie spodoba:p
                  • chromatic Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 21:14
                    snakelilith napisała:

> szarmszejk123 napisał(a):
                    >
                    > > Właśnie taką bym chciała, idealna! Idę gdzieś szukać, może znajdę mniejsz
                    > ą.
                    >
                    >
                    > Street One sprzedają w wielu sklepach. Na Zalando np. widziałam.
                    >
                    >
                    Nie znałam tego sklepu ale dzięki. Juz widzę że będę często z niego zamawiać
          • pade Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:34
            Tak! Przyszły mi właśnie od nich trzy bomberki i nie mogę się zdecydować, którą zostawić, bo podobają mi się wszystkie big_grin
            • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:12
              pade napisała:

> Tak! Przyszły mi właśnie od nich trzy bomberki i nie mogę się zdecydować, którą
              > zostawić, bo podobają mi się wszystkie big_grin

Dlatego nigdy tak nie robię. Jak zamawiam, to przeprowadzam od razu wstępną selekcję by zatrzymać wszystko.
              Ale widziałam u nich te bomberki, też mi się wiele podobało, jedną kupiłam już w zeszłym roku.

• pade Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 20:21
                Pamiętam, fajnasmile
                W końcu zdecydowałam, ale co się przy tym natrudziłam to mojebig_grin
                Fajnie by było, gdyby mieli więcej bluzek, tak jak kiedyś Esprit, to bym miała "zamiennik".
                • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 20:54
                  pade napisała:

>
                  > Fajnie by było, gdyby mieli więcej bluzek, tak jak kiedyś Esprit, to bym miała
                  > "zamiennik".

Esprit bluzki miało faktycznie fajniejsze. Takie "młodsze", w przyjaźniejszych (dla mnie) kolorach. Ja też szukam dla nich zastępstwa. Ale jak napisałam, bluzek mam masę. Czego mi najbardziej po Esprit brakuje, to dobrych gatunkowo t-shirtów z rękawem za łokieć, z łódkowatym dekoltem, lekko taliowanych. Tak ja ten niżej, mam je w różnych kolorach. Oglądałam już innych marek, ale tam zawsze było coś nie tak. Albo materiał szmatłowaty, albo workowate, albo źle wycięte pod szyją, albo za ciasne w biuście, albo kolory nie te.

• pade Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 20:59
                    Mój krój bluzki! Uwielbiam!
                    Znalazłam granatową i czarną na zalando ale nie Esprita, tylko jakies inne, no i rękaw 3/4, a teraz bym chciała z krótkim...
                    • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 21:41
                      pade napisała:

> Mój krój bluzki! Uwielbiam!

Dla mnie to bazowy t-shirt. Na urlopy, zimą pod sweter, pod jakąś kurteczkę, na spacer do szerokich gaci. Lubię łódkowe dekolty. Osobiście wolę właśnie rękaw 3/4, ale mam też z krótkim od Esprit.
                      Ostatnio kupiłam sobie dwa w.....Tchibo. Niby podobne, ale materiał nie taki solidny (bawełna plus 5% elastanu) i w talii są luźniejsze, jak widać na tym brązowym ze sklepowego zdjęcia. Ale ujdą, zwłaszcza jak są w wyprzedaży i kosztują poniżej 10 euro.
                      Czasem mają też z krótkim rękawem, jak ten niebieski.
          • mikams75 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:35
            widzialam ja dzis na zywo i mi sie spodobala, ale ucieklam, bo juz mam kurtke.
          • taje Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:33
            snakelilith napisała:

> A szkoda, bo biała mi się też podobała. Ale ja mam całą szafę letnich ciuchów i
            > niczego nie potrzebuję. Niczego nie potrzebuję, niczego nie potrzebuję, niczeg
            > o nie potrzebuję, ohmmmmm..... big_grin
            > Ale to ty poleciłaś mi street one, prawda? Właśnie czekam na letnią kurteczkę o
            > d nich, bo z rabatem kosztowała tylko 40% ceny i nie mogłam się jednak oprzeć.
            > wink
            >

Fajna, mam podobną beżową, jak tu (na dole ma dodatkowo ściągacz, na zdjęciu nie widać).
            • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:36
              Też fajna.
      • nastarana Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:32
        Za każdym razem w takich wątkach upewniam się, że Snejkowa jako jedna z nielicznych, potrafi zaproponować coś co nie wygląda jak ciuchy dla ciotki klotki, baby z Zusu, czy jakiejś nastaranej pańci.
        • homohominilupus Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 07:55
          Baba z ZUSU! Widze tę stylowkę oczami wyobraźni 😄
          • nastarana Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 15:56
            Cofam to co napisałam kilka dni temu - byłam w złym humorze. Jest trochę więcej ematek, które proponują fajne ubrania. Z butami jest gorzej.
            • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 16:11
              nastarana napisała:

> Cofam to co napisałam kilka dni temu - byłam w złym humorze. Jest trochę więcej
              > ematek, które proponują fajne ubrania. Z butami jest gorzej.

Zamiast rozkminiać, którą ematkę mianujesz na modowe guru, co nikogo nie interesuje, wkleiłabyś co sama nosisz.

• szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:22
      Różne, ale do tego, co wymieniłaś lubię tego typu bluzki.
    • lauren6 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:34
      Najlepiej się czuję w topach z bawełny typu prążek, tylko muszą być wycięte, a nie takie pod szyję. Do tego przewiewna bawełniana koszulka, którą można założyć jak zrobi się chłodniej.
    • mikams75 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:44
      glownie sukienki nosze i tiszerty lub tiszertopodobne bluzki z wiskozy.
    • bezmiesny_jez Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 12:50
      Wchodzisz na stronę sklepu i wyskakuje ci Shein?
    • nenia1 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 13:24
      Nie lubię bluzek. Jak już nie t-shirt to polo. Z tym że ja celuję w dobrej jakości t-shirty, ładnie dopasowane do ciała, np. w eleganckim marynarskim stylu typu biało-granatowe paski. Świetnie się komponują np. z białymi, eleganckimi spodniami. Zamiennie noszę polo, to również preferuję paski albo jakiś ciekawy look, typu kołnierzyk w innym kolorze, jak np. w tym zielonym polo, które bardzo zresztą lubię. W zeszłym roku udało mi się też kupić też dwa luźne, określone przez marc o'polo "sweterki" z dzianiny na lato. Są bardzo lekkie, przewiewne na lato, na zdjęciu tego nie widać, ale są takie siateczkowate z bliska. Bardzo ładnie wyglądają do letniej spódnicy lub spodni.
    • homohominilupus Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 13:34
      Koszule albo tank topy, zależy
    • mabel_mora Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 13:58
      zeszłe lato to kamizelki - noszone na stanik
      jak t-shirt to tylko lniany lub wełna ( poza domem nie nosze bawełnianych ani wiskozowych)
      topy - proste bez rekawów lub takie zakładane kopertowo, z paskiem : jedwab, len, nic co jest elastyczne, rozciągliwe, trykotowe..
      nie noszę bluzek z ktorkim rekawem, albo długi albo bez
      nie nosze tez wzorów
    • alexis1121 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:33
      Kupiłam 2 letnie sweterki (na przecenie), a tak to planuję może kupić coś lnianego. Mam na oku jedną bluzkę.
      • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:35
        Ten pierwszy to typ ubrania którego nie rozumiem.
        • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:39

> Ten pierwszy to typ ubrania którego nie rozumiem.

Dokładnie jak ja. Gdzie coś takiego się nosi?
          • mdro Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:46
            snakelilith napisała:

> Dokładnie jak ja. Gdzie coś takiego się nosi?

W windzie big_grin
            • taje Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:16
              mdro napisała:

> snakelilith napisała:
              >
              > > Dokładnie jak ja. Gdzie coś takiego się nosi?
              >
              > W windzie big_grin

To sami miałam napisać smile Nawet mi się podoba, ale średnio gdziekolwiek pasuje.
            • mikams75 Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 07:19
              tym razem nawet do windy sie nie udalo wink
          • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 15:10
            I w jaką pogodę? Albo w połowę ci zimno albo w drugą gorąco :p czy to może działa jak jedna noga na kołdrze? 🤔
            • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 15:41
              Niezależnie od tego, to ten ciuch jest kompletnie od czapy. Taki wydumano - nastarany. Od razu widać, że ktoś ubiera się dla innych, a nie dla siebie.
              • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 16:11
                Ale jako cały sweter byłoby ładne całkiem.
            • trampki-w-kwiatki Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 23:28

> czy to może dzi
              > ała jak jedna noga na kołdrze? 🤔

🤣🤣🤣🤣
        • hosta_73 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:40
          To jest sezon zima/lato wink
          • alexis1121 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:46
            Kupiłam z kolekcji zimowej 🤪 ale zamierzam nosić wiosną.
          • kropkaa Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 07:30
            Znaczy połowa na zimę, a druga połowa na lato? 😁
        • kadfael Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 15:27
          To jest chyba sweterek zaprojektowany dla byłej Marcinkiewicza.
          • bene_gesserit Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 16:24
            W sam raz na skomplikowane złamanie.
            • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:27
              Ha, ha. ha.
            • mikams75 Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 07:21
              na zalando jest dzial "adaptive", pewnie tam kupila.
          • princesswhitewolf Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:51
            smile))
        • alina460 Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 09:59
          O co w ogóle pytacie? Przecież to idealny sweterek do Starbunia! Nie chodzicie to się nie znacie!

Ale faktycznie, z Izabellą mi się też kojarzy 😂
          • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 11:16
            alina460 napisała:

> O co w ogóle pytacie? Przecież to idealny sweterek do Starbunia!

Serio? U mnie Starbuń to taka buda z odrapanym meblami, każdy fotel z innej parafii, w której spotykali się studenci w ekonomicznych szmacianych ciuchach. Jakoś musieli finansować te drogie napoje, więc na look z wybiegów już nie wystarczało.
            Przesiedziałam tam godziny jakieś 20 lat temu z koleżanką, gdzie trzymając się jednego kubka kawy plotkowałyśmy o doopie Maryni, to było zanim ona urodziła dwójkę dzieci. Ja w sumie już wtedy byłam na Starbunia za stara, ale koleżanka była jeszcze przed 30 tką i walczyła z egzaminami na prawniczych studiach. .
            Siedziałyśmy tam, bo centrum miasta pasowało nam obu do spotkań i te kanapy/fotele były do długiego siedzenia wygodniejsze od innych kawiarnianych krzeseł.
            Nie wiem jak teraz, bo tam nie wchodzę, ten lokal w środku miasta zresztą zamknięto, ale w tym centrum handlowym ciągle na pierwszy rzut oka wygląda na to samo. Przybytek dla młodych, odrealnionych jeszcze trochę od życia ludzi, którym się wydaje, że są jakąś alternatywą. Nie wiem tylko, czy jeszcze ze sobą gadają, czy już tylko gapią się w laptopy i smartfony. W każdym razie nie jest to miejsce, gdzie zamożne dojrzałe laski chodzą pokazać najnowszą modę. Takie wzbudziłyby tam raczej rozbawienie personelu i może dlatego alexis, o pardon, Ola (Ola ma lale, a Ala ma kota), traktowana jest tam jak dziwadło.
      • homohominilupus Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 07:57
        A nie za ciepło Ci będzie, hija mía?
        • alexis1121 Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 11:39
          Idę tak ubrana w sobotę na lunch, dam znać 😅
          • homohominilupus Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 15:56
            W lecie. A jak w najblizsza sobotę to nie. Chłodno jeszcze w Pl podobno?
            U nas sie nagle 30 stopni zrobiło.
            • alexis1121 Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 16:52
              No zimno, ale ja już będę się rozbierać, mam dość łażenia w warstwach.
    • minivini Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 14:47
      Każda ma inny fason.
    • bene_gesserit Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 16:22
      chromatic napisała:

> Oprócz t-shirtow.
      > Jak szuka
      > m to wyskakuje w 90 procentach Shein.

Sama wychowujeaz swoją przeglądarkę. Jeden prawicowy poseł skarżył się kiedyś na Googla, że wszędzie mu wciska reklamy stron XXL i burdeli big_grin.

Użyj innej przeglądarki, a w ogóle to szukaj na konkretnych stronach, w zależności od tego, ile chcesz wydać.
      • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 16:25
        Nie no, ja na Shein nigdy nic nie kupiłam, a też jak wpisze w google np (ostatnio) slingback to pierwsze wyskakują właśnie na Shein 🤷
        • bene_gesserit Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 16:31
          To krecia robota ematki. Mi po jednym wątku Alexis prze parę miesięcy wyskakiwały reklamy Moliera 2, zwłaszcza koszmarne poliestrowe pizamodresy.
    • princesswhitewolf Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 16:26
      Dlugie w typie tunika, elf typ rozszerzany na dole bo w takich mie dobrze. Bawelna z domieszka lycry.

Lubie Joe Browns
    • taje Re: Jakie bluzki nosicie latem 15.04.26, 17:14
      Polecam bawełnę i len z Uniqlo i Massimo Dutti oraz jedwab z Patrizia Aryton. Koszule, T-shirty i asymetryczne topy.
      • grey_delphinum Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 07:23
        Noszę bardzo różne, ale zasada jest jedna - zero odkrytych ramion i zero dekoltów. Mam brzydkie "nietoperze" 😉 i paskudny slad po oparzeniu, więc muszę to jakos maskować.
        • taje Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 13:16
          Też wolę takie z zakrytymi ramionami. Przejdź się do Massimo Dutto, mają dużo fajnych topów/bluzek z zakrytymi ramionami, luźnych i z przewiewnych materiałów, np. lnu.
    • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 14:19
      Na prośbę snejki wrzucam i tu moja nowa ulubiona bluzkę z Primark 😁
      • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 15:53

> Na prośbę snejki wrzucam i tu moja nowa ulubiona bluzkę z Primark 😁

To ta? Z "balonowego" materiału? Jak na Primark to nawet drogo, bo aż 16 euro. big_grin Jeżeli to ta, to na sklepowych zdjęciach wygląda na ciemniejszą.
        • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 16:03
          Tak, to ta smile
          • snakelilith Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 16:22

> Tak, to ta smile

Nawet niezła. Ma tylko dwie wady. Z opisu ma podobno podszewkę z poliestru i w górnym materiale też 17% poliamidu%, co tolerowałabym tylko przy wyjątkowo pięknym kolorze. Przez poliamid ten kolor miałby ładny połysk.
            A druga wada, to mam ostatnio tyle balonów we wszystkich górach, że wyglądam już jak słoń. Ty masz tą bluzkę chyba w rozmiarze 32/34, ale ja mam za duże cycki i taki bluzki odstają mi wtedy okropnie na brzuchu. A bardzo lubię takie fasony.
            • szarmszejk123 Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 16:28
              Mam w rozmiarze XS, S było już baaardzo balonowe:p to moja jedyna, jak dotąd, taka bluzka wink
    • madame_edith Re: Jakie bluzki nosicie latem 16.04.26, 15:36
      Koszule, najchętniej lniane, ale nie tylko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka