Dodaj do ulubionych

Mam problem z oknami

17.10.05, 21:57
Trzy lata temu wymieniliśmy okna na plastiki.Jak tylko zrobi się zimno na
dworze (tak jak teraz)nasze okna parują.Za pierwszym razem zadzwoniliśmy do
firmy która nam je zakładała,powiedzieliśmy co się dzieje ale pan grzecznie
nam wytłumaczył że pewnie były gipsowane ściany i wilgoć wyłazi-tak było więc
uwierzyliśmy.
Następnej zimy znowu to samo-tym razem pan kazał rozszczelniać,ale nie
specjalnie mogliśmy bo Natalka była maleńka.A teraz znów widzę że zaczyna się
to samo.
Dodam że nie włączamy kaloryferów jedynie w łazience i w kuchni więc w
mieszkaniu nie jest za ciepło.Więc czemu tak się dzieje?U was jest podobnie
czy tylko ja się borykam z tym problemem i codziennie chodzę ze szmatką i
wycieram.
A swoją drogą ciekawe co tym razem powie nasz pan.
Obserwuj wątek
    • 5aga5 Re: Mam problem z oknami 17.10.05, 23:09
      Coś napewno jest nie tak. Wychodzenie wilgoci czy rozszczelnianie to chyba
      jakieś wykręty. Przyciśnijcie owego pana do muru bo moim zdaniem to ucieczka od
      odpowiedzialnością.
      Może były od razu nazwijmy to ,,uszkodzone".
    • malgosia191 Re: Mam problem z oknami 17.10.05, 23:15
      Przez 4 lata mieliśmy ten sam problem.Wmawiano nam,że to wina złej wentylacji i
      takie tam dyrdymały.A po szybach lało się czasami tak,że rano musiałam ścierać
      wodę z podłogi.W końcu mąż poprosił znajomego,który ma firmę produkującą okna
      PCV żeby przyszedł i sprawdził co jest nie tak.Okazało się,że szyby w naszych
      oknach mają najgorszy wspólczynnik przepuszczalności cieplnej.Szyby zostały
      wymienione i problem zniknął.Sprawdź na wewnętrznej aluminiowej listwie powinny
      być napisy m.in.U=.Jeśli jest 1.1 to przyczyna tkwi gdzie indziej,ale jeśli
      jest inna liczba to wina jest szyb.
      • 5aga5 Re: Mam problem z oknami 17.10.05, 23:20
        No własnie! Ty pomyśl nad tym, może się okaże że będziesz miała nowe okna.
        Jeśli byłyby źle zrobione to myślę że można by było domagać się nowych.
        • tennessee Re: Mam problem z oknami 17.10.05, 23:58
          Drogie dziewczeta!
          W naszym super nowym, swiezo dla nas zbudowanym mieszkanku, zdarzylo sie, ze
          okna zaparowaly. Wtedy nam przypomniano o instrukcji, co to wreczali kazdemu
          lokatorowi - takie nowiutkie sciany trzeba osuszyc, sezonowac, wiec nalezy
          grzac dobrze, nie oszczedzac pierwsza zime na kaloryferach, a przy tym tez duzo
          i czesto wietrzyc. Stosowalismy sie potem grzecznie do wskazowek i nic a nic
          nie parowalo.

Moze to jakos pomoze??
          • nadka1 Re: Mam problem z oknami 18.10.05, 08:11
            Dzięki za podpowiedzi.
            Na wewnętrznej stronie mam napisane dokładnie tak: piklington 02 1 19.12.02
            insulinght term K=1,1 22125 16-cokolwiek to znaczy (Małgosia spójrz swoim
            wprawionym okiem)
            A co do ścian to myślę że przez trzy lata to już chyba wyschły?Okna u nas w
            domu pootwierane są prawie zawsze więc z wietrzeniem nie ma problemu ale jak
            tylko zamkniemy je na jakiś czas to znów się zaczyna.
            Chyba trzeba znów o sobie przypomnieć.
            Aha nasz miły pan powiedział jeszcze że może nam zrobić mikronacięcia w
            rogach.Ale czy to coś da oprócz tego że bedzie uciekać ciepełko?
            • malgosia191 Re: Mam problem z oknami 18.10.05, 09:13
              Nie wiem czy K=1,1 to to samo co U=1.1,ale jeśli tak to szyby są dobre.Ten
              pan,który sprawdzał u nas robił jeszcze takie czary,mary zapalniczką,sprawdzał
              jak odbija się płomień w szybach bo ma to jakieś znaczenie.Mówił mi nawet o co
              chodzi,ale niestety już nie pamiętam dokładnie a nie chcę Cię wprowadzić w błąd.
              Może poproś jakiegoś fachowca z innej firmy aby obiektywnie ocenił stam okien.
              Pozdrawiam
    • nadka1 Re: Mam problem z oknami 18.10.05, 09:18
      Dziękuję.A może skoro ten "twój"jest takim dobrym fachowcem to wynalazłabyś nr
      telefonu do niego?
    • malgosia191 Re: Mam problem z oknami 18.10.05, 09:39
      Niestety firma nie jest z Warszawy.Robili jakieś duże zamówienie u męża w pracy
      i przy okazji sprawdzili i wymienili u nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka