Dodaj do ulubionych

Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMamie

11.02.06, 12:23
odnoszę wrażenie że niektórzy siedzą przed komputerem żeby innym wytykać
literówki bądź drobne błędy>Ale przecież każdemu może się zdarzyć. Albo są tu
mamy które mają faktycznie coś do powiedzenia albo sory "panie nauczycielki"
idźcie gdzie indziej "spełniać się ortograficznie".
Obserwuj wątek
    • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:26
      no tak wszyscy wszystkich pouczają a teraz nie ma kto głosu zabrać?
    • czajkax2 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:26
      Annamalgorzata25, odnosze wrażenie, że to Twoje udzielanie się na forum Emama
      idzie ewidentnie w złym kierunku.
      Faktycznie chyba się dzisiaj nudzisz, jak sama napisałas.
      Sama prowokujesz do kłótni, a teraz zakładasz biadolące wątki.
      Zacznij zachowywac się jak dorosła osoba, ja cię bardzo proszę.
      • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:28
        dzieki.
      • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:30
        ale przeciez to jest akurat najslynniejszy watek z tego co widze.i wcale nie
        chodzi o klutnie
    • elena70 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:32
      Bo nie ma jak dowartościowanie cudzym kosztem. Wiele jest na tym forum osób o
      przeroście "formy nad treścią".
      A do nauczycielek masz coś konkretnie, czy tak tylko je "mile"
      wspominasz ?
      • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:35
        tylko wspomniałam.Do nauczycieli nic nie mam
        bo skoro tak lubią pouczać innych, nauczać,uświadamiać to może założą forum
        priv "My najmądrzejsze".
        • elena70 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:38
          Ależ fora dla nauczycieli już są i zapewniam cię, że mówi się tam o
          ważniejszych rzeczach. Zresztą wejdź sobie na Edukację i zobacz.
      • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:40
        Ponadto chcę uściślić swoją wypowiedź.
        Dlaczego, skoro zaczęłam ten temat,poucza się mnie, że zachowuję się jak
        dziecko.Więc już widocznie wiem o co na tym forum chodzi.A konkretnie chodzi o
        to:mów co chcesz ale nie za dużo i obyś byka nie zrobiła bo cię wychłoszczą na
        rynku lub innym miejscu publicznym itp.Uważam że problem jest i powinno istnieć
        forum dla "mamy o.r.t.o.g.r.a.f.k.i" gdzie te wszystkie panie wreszcie byłyby u
        siebie.I jeszcze raz powtarzam,że nie o kłutnie tu chodzi, tylko o to aby każdy
        na forum czuł się dobrze i komfortowo a nie jak na jakimś polu bitwy...
    • honi_29 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:42
      Autorko tego wątku z przykrością stwierdzam,że słowo:"kłótnie" piszemy
      przez "ó".
      • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:43
        rybka haczyk lapie z robaczkiem
    • 18_lipcowa hola hola - to nie tak..... WYJAŚNIAM! 11.02.06, 12:47
      Nie jestem panią nauczycielką, sama mam problem z interpunkcją, najchętniej bym
      stawiala przecinek co słowo.
      Często nie piszę polskich znaków, bo mi sie nie chce, czesto pisze zdanie z
      bledem gramatycznym albo stylistycznym.
      Do dzis mam problem z wyrazem "na pewno" zawsze sie 20 razy zastanawiam czy
      pisze dobrze. Robie czeskie bledy.

Ale do chole...y!
      Ja rozumiem że ktoś nie wie jak się pisze trudny wyraz, rzadko używany.
      Miażdzy mnie po prostu jak ktoś pisze "mam dwujke dzieci"
      albo "co daje silę matką" " urzywam " zkąd" albo nie wiem co, ale wyrazy
      proste, uzywane i pisane codziennie, wbijane do głowy już od
      PODSTAWÓWKI!!!!!!!!!!
      • edycia274 Re: hola hola - to nie tak..... WYJAŚNIAM! 11.02.06, 12:54
        Marta znów mi błąd wypomniała buuuuuuuuuuuu
      • ania.freszel Re: hola hola - to nie tak..... WYJAŚNIAM! 11.02.06, 13:37
        albo "co daje silę matką" " urzywam " zkąd" albo nie wiem co, ale wyrazy
        > proste, uzywane i pisane codziennie, wbijane do głowy już od
        > PODSTAWÓWKI!!!!!!!!!!

Drogi Lipcu..."używam", zapamiętajwink)))))
        • majutka3 Re: hola hola - URZYWAM, UZYWAM 13.02.06, 11:04
          lipcowa slowko "urzywam" wziela w cudzyslow wiec cytowala czyjs blad, czytaj
          uwaznie
      • wesolek11 Re: Dokładnie Lipcowa! 13.02.06, 10:44
    • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:54
      ja np.malo uzywam slowa tepy. napisalam wczoraj tempy sory bardzo i co? ogolna
      nagonka.nie chodzi akurat tylko o mnie ale przeglagajac inne watki wiele wiecej
      takich widzialam. przykro mi z tego powodu.mozecie mnie teraz zbesztac do woli
      ale chyba troche racji mam.
      • 18_lipcowa Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:56
        No kochana
        Tępy może byc nóż, albo inne takie urządzenie.
        Tępy może być człowiek, poza tym nie słyszysz tego ę jak sie wymawia to słowo?
        • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:58
          no slysze
      • milka_milka Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:58
        Wiesz, raczej chodzi o to, że staranność i poprawność używanego języka świadczy
        o człowieku. Mnie osobiście przeszkadzją posty z błędami poczynając od
        ortograficznych, a kończąc na nie używaniu wielkiej litery. Wiadomo, że każdemu
        literówka czy błąd może się zdarzyć, ale części wypowiedzi nie daje się czytać.
        Poza tym, przy powszechnym dostępie do automatycznej korekty, robienie
        kilkunastu błędów w kilku zdaniach świadczy o niechlujstwie i lenistwie.
    • czajkax2 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 12:59
      Jeszcze odnosnie nagonki. Jakoś nie zauważyłam powszechnego ruszenia na ciebie
      za to, że zrobiłaś błąd. Owszem ktoś ci zwrócił uwagę,ale mogłas to potraktować
      w kontekście życzliwej pomocy, a nie złośliwości.
      A zakładając ten wątek sama się wystawiłaś i wręcz prosisz o dyskusję na temat
      błędów(swoich czy innych osób).
      Zresztą temat był już tyle razy poruszany,że ehhhh
      • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:09
        Przepraszam.Więc go skasujcie.Będzie milej.Jestem od niedawna na forum nie
        przeglądałam wszystkich wątków wstecz więc nie wiem czy już ten temat
        poruszano.Ponadto właśnie po to ten temat zaczęłam żeby każdy zainteresowany,za
        czy przeciw,czy cokolwiek, mógł się wypowiedzieć. A na forum trzeba być
        rozumiem niewidocznym?HM.Nie ujawniać się?HM.To fajne forum!!!Wręcz idealne!!!
        zarejestruj się na forum
        wypowiedz się na forum
        nie rób byków na forum
        nie mów za dużo na forum
        pozatym na forum są grupy i grupki
        a do tego ukryj sie na forum?

lepszego forum chyba nie ma
        • 18_lipcowa Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:11
          Nie to nie tak. Błędy w prosych, często używanych wyrazach rażą. Po prostu -
          biją po oczach. Nie wiem czy wszystkich ale mnie tak i w momencie gdy go widzę
          cały post traci sens i widzi sie tylko ten błąd.

Co do drugiej częsci Twojej wypowiedz:
          nie histeryzuj
          albo sie udzielaj i nie jęcz
          albo idz na inne forum/załóż wlasne/ albo wcale tu nie wchodz
          • czekolada_orzechowa a SORRY piszemy przez dwa R. 11.02.06, 13:13

• mamipatryka Re: a SORRY piszemy przez dwa R. 11.02.06, 13:33
              Właśnie smile A tak wogóle to SORRY, w jakim celu ten wątek tutaj zaistniał?? Bez
              sensu.......
              • annamalgorzata25 Re: a SORRY piszemy przez dwa R. 11.02.06, 13:38
                nie wiem czekam.Nie widziałam słowa"sorry".No ale czekam kobietki czy ktoś coś
                mi wytlumaczy, mamie "histeryczce"
                • ciociapolcia Re: a SORRY piszemy przez dwa R. 11.02.06, 13:46
                  "Sory" - patrz Twoj pierwszy post w tym temacie, a jak nie widzialas "sorry" -
                  to zerknij jeszcze do slownika jezyka angielskiego... A tak przy okazji - za
                  Rejem "... Polacy nie gesi..."
                • lila1974 Re: a SORRY piszemy przez dwa R. 11.02.06, 13:52
                  Ale co tu tłumaczyć?
                  Nie trzeba się ciskać, jak się robi błędy, tylko przyjać do wiadomości i wryć
                  na pamięć.
                  Ja niestety również łąpię się na błędach i to czasami potwornych dlatego razem
                  z forum mam otwartego WORDA. Jak tylko się nim nie podpieram, to takie kwiatki
                  rozsiewam, że aż potem kulę się ze wstydu. Przed chwilą właśnie po raz drugi
                  zajrzałam do postu na MMiS, który założyłam i porażka - przyjaciółkĄ i kuzynkĄ
                  napisałam. Pojęcia nie mam skąd się to w człowieku bierze, bo co jak co, ale
                  pisownia Celownika liczby mnogiej nigdy nie sprawiała mi najmniejszej trudności.

Znów się chorobcia rozpisałam a chciałam tylko powiedzieć, że w dobie takiej
                  technologii i udogodnień zasłanianie się czymkolwiek przy robieniu błędów
                  ortograficznych jest smutne.

Inna kwestia to sposób upominania osób, które te błędy robią. Zwracać uwagę też
                  trzeba umieć, nawet jak nas krew zalewa, gdy czytamy czyjś post.
        • czajkax2 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 14:37
          annamalgorzata25 napisała:

A na forum trzeba być
          > rozumiem niewidocznym?HM.Nie ujawniać się?HM.To fajne forum!!!Wręcz idealne!!!
          > zarejestruj się na forum
          > wypowiedz się na forum
          > nie rób byków na forum
          > nie mów za dużo na forum
          > pozatym na forum są grupy i grupki
          > a do tego ukryj sie na forum?

--------
          Przyznam się szczerze, ze naprawdę ciebie nie rozumiem. I pogubiłam się
          kompletnie o co toczysz walkę i o co ci chodzi?
    • ciociapolcia Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:36
      A wystarczy troche zaangazowania w sprawdzenie, badz zastanowienie sie nad tym
      co sie pisze. Tu mamy i niemamy czepiaja sie o rozne rzeczy, o ktore czasem nie
      powinny, ale na boga, ortografia i gramatyka to podstawa, wiec sie nie dziw!
      Czasem wyraz z bledem wyglada jak w innym jezyku wink.
      Sama robie bledy, ale ZASTANAWIAM sie nad tym co pisze - patrz moja
      sygnaturaka - BykomStop! Tam wiele pomocnych propozycji odnosnie ortografii.

To taki przejaw kultury. Wiec nie denerwuj sie jezeli ktos poprawia Cie, a tym
      bardziej nie atakuj...
      To jak Ty piszesz, jak nie przykladasz uwagi do gramatyki (w Twoim mysleniu -
      literowki i "byki") troche swiadczy o tym jaki bedziesz miala stosunek do nauki
      Twojego dziecka...
      • 18_lipcowa sie zastanawiam... 11.02.06, 13:39
        No bo ja sie wlasnie zastanawiam jak będą pisały dzieci takich mam?
        Skoro mama robi błędy i KARYGODNE jest nie zrobienie tego błedu tylko jak widać
        zwrócenie uwagi to czuje ze dzieciak tez analfabetą będzie,,,
        • ciociapolcia Re: sie zastanawiam... 11.02.06, 13:42
          Ja Ci Lipcowa powiem - to bedzie wina nauczyciela... "Glupia baba" itd. Albo
          wymowka z dys-costam wink.
          • 18_lipcowa Re: sie zastanawiam... 11.02.06, 13:52
            ciociapolcia napisała:

> Ja Ci Lipcowa powiem - to bedzie wina nauczyciela... "Glupia baba" itd. Albo
            > wymowka z dys-costam wink.

E ee tam
            Sie papier załatwi jakiś, tera na dysleksje moda...
            a kiedyś to było po prostu - uczeń mniej zdolny, teraz to jest dysleksja...
            • ciociapolcia Re: sie zastanawiam... 11.02.06, 13:53
              No wlasnie - dys-costam wink
            • koleandra Re: sie zastanawiam... 11.02.06, 17:07
              Chyba chodzi o dysortografię...
              Dysleksja to trudności w czytaniu.
        • ajka1 Re: sie zastanawiam... 11.02.06, 13:43
          a czy to tak ciężko sprawdzić dany wyraz w Wordzie nie trzeba ganiać po
          chałupie i szukać słownika.
          Literówki nie rażą mnie w ogóle ale ORTOGRAFIA TAK!!!
          • ciociapolcia Re: sie zastanawiam... 11.02.06, 13:48
            Zapraszam tu -
            BykomStop!
            • ciociapolcia Re: sie zastanawiam... 11.02.06, 13:50
              A raczej tu, bo dokladniej smile

BykomStop!
        • majutka3 ZGADZAM SIĘ !! 13.02.06, 11:07
          zgadzam się z lipcową -dziewczyny, kto ma maturę, ten MUSI umieć pisać
          poprawnie, co innego literówki, co innego brak polskich liter z lenistwa, ale
          orografia...to nie podlega dyskusji nawet!
          • sowa_hu_hu Re: ZGADZAM SIĘ !! 16.02.06, 14:49
            hmmm... to chyba powinni mi anulowac mature , no i studia też...
      • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:48
        Powiem ci szczerze że zawsze mialam problem z ortografią,ale z innymi
        przedmiotami w technikum, bądź na studiach nie miałam najmniejszego problemu
        więc nie wiem z czego to wynika.
        • ciociapolcia Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:51
          To znaczy, ze mature z jezyka polskiego zdalas?
          Hmmmm...
          • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:53
            najwyraźniej
            • ciociapolcia Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:54
              No to nauczyciel poniosl kleske...
              • 18_lipcowa Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:54
                ciociapolcia napisała:

> No to nauczyciel poniosl kleske...

A na maturze nie wolno było czasem mieć słowników?
                • ciociapolcia Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:57
                  Nie. Przynajmniej u mnie.
        • 18_lipcowa taaa 11.02.06, 13:54

> Powiem ci szczerze że zawsze mialam problem z ortografią,ale z innymi
          > przedmiotami w technikum, bądź na studiach nie miałam najmniejszego problemu
          > więc nie wiem z czego to wynika.

Mialaś mialaś
          tylko na studiach juz nikt kajetów nie sprawdza to i nie ma kto wytknąc.
    • kawka74 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:55
      Zdarzyć to się może wszystko każdemu, nawet beknięcie w tak zwanym
      towarzystwie, co bynajmniej nie uprawnia do permanentnego bekania co minutę.
      Tak więc - można od czasu do czasu - przez przeoczenie, zmęczenie, itd. -
      strzelić byka, ale odstrzał tychże byków z prędkością karabinu maszynowego
      budzi mój głęboki niesmak i przerażenie. Zaczynam powoli rozumieć, skąd bierze
      się ortograficzne niechlujstwo uczniów, które częstokroć jest potem
      sankcjonowane papierem z nagłówkiem "dysortografia".
      Drobne błędy mnie nie denerwują, ale jeśli takowy błąd utrudnia czy
      uniemożliwia zrozumienie tego, co autor miał na myśli, trafia mnie szlag i mam
      ochotę na miniwykład o szacunku dla mowy ojczystej.
      Pani Nauczycielka
    • misiak36 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:55
      " Burza w szklance wody"
      • ciociapolcia Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 13:59
        Ale czy nie bezzasadna? Nie zauwazasz, ze to plaga? Nie uwazasz, ze powinno COS
        sie z tym robic? Czy tylo pozwalac na zasmiecanie jezyka ojczystego?
    • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 14:05
      Macie rację: ortografia jest w życiu na pierwszym miejscu.
      • ciociapolcia Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 14:08
        Jak udzielasz sie publicznie, to raczej jest na jednym z pierwszych miejsc...
        Dlaczego idziesz w zaparte?
        • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 14:15
          Świat jest pełen oziębłości, ponieważ ludzie
          nie mają odwagi być tak serdeczni,
          jakimi są naprawdę.

Albert Schweitzer (1875 - 1965)
      • 18_lipcowa Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 14:16
        annamalgorzata25 napisała:

> Macie rację: ortografia jest w życiu na pierwszym miejscu.

super podejście masz...
    • bea.bea Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 11.02.06, 20:40
      hi hi hi.....jak dotąd...mnie sie udaje....smile)
      a byki to moja specjalnośc....moje posty to korrida...normalnie...

więc albo mnie lubią...albo olewają...albo pogodzili sie z losem , ze mnie to
      juz nic nie pomoze...smile)))
      • czajkax2 Re: bea 11.02.06, 20:42
        jak można ciebie nie lubic? smile
        • sowa_hu_hu Re: bea 11.02.06, 20:44
          bea mam to samo smile z tymi bykami rzecz jasna... bo lubiec to mnie nie lubią tak
          czy inaczej smile

pozdrowionka dla marcelka
          • bea.bea ja cie LUBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!! 11.02.06, 20:46
            jeśli znajdzie się choć jeden , pośród tysiąca....smile...to juz sukces...
            i to ja jestem twoim słoneczkiem ...na tym forum....ale jestem skromna...smile)))
            • sowa_hu_hu Re: ja cie LUBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 11.02.06, 20:57
              bo ty kochana wszystkich lubisz smile bo własnie jestes takim ciepłym
              słoneczkiem...

ps. musimy uwazac bo zaraz ktoś może sie porzygac od tych naszych słodkości wink

• blou1 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:10
      Na liceum nie skończyłam a byk na byku u mnie to norma. Tak mam, miałam i już
      chyba będę miała, chociaż się staram. Jedni robią błedy, literówki itp a inni,
      widocznie cierpiący na wysokie poczucie własnej wartości wytykają to w sposób
      różny tym pierwszym. Grunt to nie przejmować się!
    • bri Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:14
      Zacznij pisać ze słownikiem. Nikt nie będzie Ci zwracał uwagi i przy okazji się
      czegoś nauczysz. Nigdy nie jest za późno, żeby nauczyć się pisać poprawnie w
      ojczystym języku.
      PS. "Kłótnie" nie "kłutnie"!
      • bri Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:17
        Dla ułatwienia podaję adres do internetowego słownika języka polskiego:
        sjp.pwn.pl/
      • bea.bea Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:17
        no cusz....na fortepianie i sksztpcach...tesz zafsze moszna sięm nauczyc...smile))
        • bri Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:20
          No pewnie, trzeba tylko chcieć.
          • beta54 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:28
            Agawa jeśli pamiętacie dostała też niezłą nauczkę. Było to na pierwszy raz jak
            się witała. Odezwały się Panie uczone i komentowały. Swińskie to było, jeszcze
            bardziej niż jej drobne błędy.
            • bea.bea Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:30
              wiesz co naprawde wkurza te panie....smile
              nie twoje błedy...czy moje....
              ale to , ze masz zupełnie w nosie ich uwagi....

wiec czytając moje posty...moga sie załamywac ( czasem sama jestem zaamana..smile))
              i denerwowac ...ich sprawa..ja jestem zdrowa piekna i spokojna....ich zdrowie
              psychiczne , to nie moja brocha...smile
              pozdrawiam..
              • bea.bea Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:33
                a swoja drogą..wiele lat temu ,,,przed matura wkuwałam słaownik ortograficzny na
                pamięc....nic to nie pomogło....zdałam mature celująco...ale polonistka
                wiedziała o moim złym genie i sprawdziła mi te byczki.....potem przyszedł czas
                wordow itp...
                a teraz to juz jestem na tyle stara że mam w nosie co mysli o mnie czytelnik...smile)
            • bri Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:31
              Nie trzeba być żadnym uczonym, żeby pisać w miarę ortograficznie. Uczą tego,
              zdaje się, już w podstawówce. Skoro dla Autorki wątku jest to takie nieistotne
              to po co ten wątek? Ja osobiście nie zwracam uwagi na błędy, nawet jak mi się
              kichy przewracają. No chyba, że ktoś się sam prosi wywołując taki temat w wątku.
              • bea.bea Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:34
                smile smile smile
                to pozdrowienia...cieplutkie....smile
                • bri Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 13.02.06, 10:35
                  Nawzajem smile
    • faceeet [...] 13.02.06, 10:55
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • bea.bea Re: naucz sie analfabetko ortografii, albo wkleja 13.02.06, 11:52
        wiesz nie dość ze wale byki...to do tego jestem cholernie leniwa....i nie chce
        mi sie pisac kopiowac ..itp...smile

ale swietnie sie złozyło, ze ty bedziesz mnie poprawiał...dziękuję...smile
        • bea.bea Re: naucz sie analfabetko ortografii, albo wkleja 13.02.06, 11:55
          eee...smile
          i jeszcze nie umiem czytać...bo to chyba do mnie nie było...smile
          ale udesz???udez???...smile) chyba jednak uderz w stół, a nozyce sie odezwą...smile
          pozdrawiam ....smile
    • annamalgorzata25 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 15.02.06, 22:22
      łoł Aleszżem sie oczytoła ludziska...Dziękufka.Fajne żeśta kobitki...i te
      zrufnowarzone i te nie zrufnowarzone.Normalnie żem was polóbila.Bózialki
      Co jokiś czos sie łodezwe coby sie wom nie nudziło na tym forum.
      • maniusza Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 15:27
        to miało być śmieszne?... hmmm.. chyba mamy różne poczucie humoru.

mnie rażące błędy rażą nie ukrywam. nie chodzi o "wpadki" które każdemu się
        zdarzają ale o parę byków w jednym zdaniu.

Ja w dzieciństwie i młodości baardzo dużo czytałam (dzięki mojej mamie - teraz
        przenoszę to na mojego syna) i problemów z ortografią nie mam. Oczywiście
        oprócz nieszczęsnych wyrazów z "nie" które robię zupełnie na czuja.

Polecam - więcej czytać, mniej kompa i TV
        • sowa_hu_hu Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 15:29
          ale ja czytam np. i co? i tak robie błędy...nie tak wiele jak kiedyś ale
          jednak... przeciez sie nie potne z tego powodu...

• maniusza Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 15:33
            e no sowa bez przesady... byka na byku nie robisz... ja tam w Twoich postach
            byków nie widzę... widać są tak sporadyczne i małe że ich nie widać..
            miałam na myśłi posty typu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
            f=567&w=36755747&a=36889076
            ja jestem tolerancyjna ale na Boga tego się nie da czytać..
            • sowa_hu_hu Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 15:44
              eee tam mnie już kilka razy o mało nie zlinczowano za byki smile
              ostanio napisałam np. przedpokuj i buazeria smile
              częśto coś sobie w wordzie sprawdzam ale jak pisze z rospędu , szybko to
              zdarza mi sie walnąć jakiś podstawowy błąd...

• maniusza Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 15:47
                buazeria to mnie do łez rozbawiła... tak mi się skojarzyła z "lornią"
                i "fułaje" big_grinD
                • sowa_hu_hu Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 15:49
                  hehe smile sama sie potem z siebie śmiałam smile
              • cocollino1 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 15:57
                I z tego rozpędu Sowa napisala z rospędusmile)
                Nie czepiam siesmile
                Smieszne to bylosmile
                • sowa_hu_hu Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 15:58
                  no własnie - o tym mowa smile ups... az mi głupio...
                  • cocollino1 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 16:06
                    Ja juz sie do Twoich bledow przyzwyczailam, do swoich tezsmile
                    • maniusza Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 16:11
                      przecież każda z nas robi błędy. to normalne - zwłaszcza jak się szybko pisze.
                      ale robić błędy to jedno a pisać tak jak się słyszy to drugie.. wink
                    • sowa_hu_hu Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 16:11
                      ufff dzięki za zrozumienie smile az mi ulżyło...

nawet takie fantastyczne kobiety jak my muszą mieć jakieś wady wink
                      • maniusza Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 16:14
                        .. ale to tylko po to żeby nasi faceci nie pochlastali się że nam do piet nie
                        dorastają big_grinDDD
                        • cocollino1 Re: Dyskryminacja za literówki bądż "byki" na eMa 16.02.06, 16:16
                          heheh, dobresmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka