alaska_1975 05.06.06, 13:36 czy sa tu emamy sekretarki, asystentki swoich szefow? mam bardzo pilne pytanie: jak organizujecie sobie dzien pracy i jaki macie zakres obowiazkow? bede bardzo wdzieczna za kazda odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weronikarb Re: emamy sekretarki 06.06.06, 11:25 Dzień pracy organizuje sobie, jak mam dane od szefa jego obowiązkków (wyjazdy, delegacje, goście, klienci). Do tego dokładam to co mam do zrobienie i dzien a nieraz tydzien mam zapełniony Zakres w skrócie: - odbiór wysyłka korespondencji - obsługa urządzeń biurowych - skrzynka e-mail - pisanie/ odpisywanie na korespondencje te się powtarzają codziennie - reszta wg zapotrzebowania itd. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaaaa Re: emamy sekretarki 06.06.06, 11:49 jak wyżej, do tego jeszcze codzienne umawianie petentów, wyznaczanie im termin ów spotkań. Odpisywanie na tony listów. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: emamy sekretarki 06.06.06, 12:04 Moje obowiązki: Wystawianie faktur handlowych i rozliczeniowych faktur VAT, Przygotowywanie i składanie zamówień handlowych, Przygotowywanie ofert handlowych, Znajomość dokumentów celnych, Wypełnianie deklaracji celnej INTRASTAT Zamawianie i negocjowanie cen transportu, Przyjmowanie dokumentacji dotyczących dostaw, Wystawianie przelewów zagranicznych i krajowych, Kompletowanie dokumentów do przetargów, Archiwizacja dokumentów, Tworzenie komputerowej bazy danych, Utrzymywanie kontaktów z klientami, Umiejętność prowadzenia rozmów telefonicznych, Prowadzenie korespondencji z klientami, Dbałość o prawidłowy i terminowy obieg dokumentów wewnętrznych, Dbałość o zaopatrzenie biura w art. biurowe i spożywcze Segregowanie poczty to chyba tyle, ale jeszcze na pewno coś by się znalazło... Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: emamy sekretarki 06.06.06, 12:05 No i oczywiście: obsługa urządzeń biurowych skrzynka e-mail (szef jej nie obsługuje) i kalendarz szefa i dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
alaska_1975 Re: emamy sekretarki 06.06.06, 22:02 o kurka, jagasz, jak ty to kobieto wszystko ogarniasz????? a ja myslalam ze to ja mam kupe roboty!!!!!!! wszystkim bardzo dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś