Dodaj do ulubionych

dziecko gryzie

IP: *.* 12.04.01, 10:01
Dziewczyny pomóżcie. Moja starsza córka ( dwa lata ) gryzie młodszą - roczną. Babcia i ja też już odczułyśmy siłę malutkich ząbków.Jak rozmawiac z dzieckiem, żeby tego nie robiło. Próbuję przekonywać córeczkę, że jak ma ochotę kogoś ugryżć to niech wezmie do buzi własną bluzkę. Jak się pewnie domyślacie, nie skutkuje i stąd ten list. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: GOSIA Re: dziecko gryzie IP: *.* 17.04.01, 13:28
      Hej, mam podobny problem moj 2 letni syn gryzie wszystkich. Zazwyczaj robi to z "milosci", kiedy z czegos bardzo sie cieszy, przytula sie i zamiast pocalowac - gryzie. Poniewaz bardzo lubi dzieci i jest spragniony kontaktow z nimi w ogolnej radosci i z radosci gryzie inne dzieci. Konczy sie to placzem. Tlumaczenia nie pomagaja, ostatnio nawet kazalam mu ugryzc siebie samego, co tez zrobil. Stwierdzil, ze ma dziury od zebow w raczce, ze boli, ale zbytnio sie nie przejol. Gryzie nzdal. Niestety jeszcze nie znalazlam na to metody, moze tutaj dowiem sie czegos ciekawego. Pozdrawiam.
    • Gość: gosiaM Re: dziecko gryzie IP: *.* 17.04.01, 21:33
      Mój syn też gryzł i niestety, nie znalazłam na to żadnego sposobu poprostu wyrósł z tego, jak zrozumiał, że to co robi boli. No i miał godnego rywala, bo dziecko sąsiadki też go gryzło, więc łatwiej mu było tłumaczyć, że robi źle.
      • Gość: Gosia Re: dziecko gryzie IP: *.* 18.04.01, 20:47
        Mój syn także potwornie mnie gryzie ( w zasadzie to tylko mnie, tatę i swojego brata bliźniaka - reszty nie rusza), nawet do krwi, probowałam mu pokazać, że to boli i też go ugryźć, ale na dłuższą metę to nie zdało egzaminu, bo się obrażał i jakiś czas nie gryzł, ale potem znowu zaczynał. Drugi tak nie gryzie, ale jak zrobi "cacy cacy", to można stracić oko, albo mieć złamany nos...
        • Gość: Agnieszka mama dwóch córek Re: dziecko gryzie IP: *.* 18.04.01, 21:18
          Od kilku dni moja córeczka nie gryzie. Aż nie mogę uwierzyć, ale trafił do niej argument , że będzie bawiła się sama - jak ugryzła, trafiła na chwilę - samotnie - do swojego pokoju. Był płacz i ..jak na razie mamy spokój. Może się udało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka