Dodaj do ulubionych

Leki w ciąży

IP: *.* 24.04.01, 15:36
Jestem w 9 miesiącu.Od 25 tygodnia ciąży biorę Fenoterol 5 mg i Isoptin, bo za wcześnie zrobiło się rozwarcie i miałam zbyt częste skurcze. Niedługo będę rodzić, ale cały czas boję się jaki tak naprawdę wpływ na dziecko mają te leki. Lekarz mówi, że to mniejsze zło, bo inaczej dziecko urodziłoby się o wiele za wcześnie. Moja ostatnia dawka leku to 6 tabletek na dobę. Czy ktoś brał może Fenoterol ? Czekam na odpowiedź!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Ola Re: Leki w ciąży IP: *.* 30.04.01, 19:02
      Ja rowniez od kilku miesięcy biorę Fenoterol.Jest to standartowo stosowany lek przy przedwczesnych skurczach.Jeśli brany z Isoptinem to jego uboczne działanie zostaje zminimalizowane.Nie slyszałam,aby ten lek działał źle na ciążę,wręcz przeciwnie!Nie martw sie i spokojnie oczekuj dzidziusia!
      • Gość: Anka Re: Leki w ciąży IP: *.* 13.05.01, 11:15
        Dzięki za ciepłe słówka. Dwa tygodnie temu urodziłam ślicznego chłopczyka. Jest taki spokojny i cudownie ssie. Faktycznie nie widać żadnego wpływu Fenoterolu na dziecko tylko przez parę dni po porodzie lekarze zalecali podawanie wody z glukozą, żeby wyrównać poziom cukru we krwi, ale już teraz wszystko jest w porządku. życzę powodzenia. Uprzedzam Cię tylko, że po odstawieniu leków możesz szybko urodzić. Ja urodziłam dwa dni po odstawieniu leków. Ale wszystko potoczyło się dobrze. Pozdrawiam raz jeszcze. Anka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka