wiosenka1 16.05.07, 19:58 jak stare watki beda sie dlugasno otwieraly to sie tu wpiszemy Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megisa1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 11:27 wiosenko nasz jest juz długaśny więc dopisuję się żeby ten juz też "żyć" zaczął dziś u mnie 3dc już ;heheh jeszcze tylko 27 i będzie wiadomo hehe ale juz wczoraj zabrałam sie do "szykowania mamyśki" i pędem pobiegłam do zielarskiego po ziółka pije tę mieszankę od Grzegorza jah ale to obrzydliwe, tfu no ale trudno czego się nie robi a moze jest takie ochybne bo przez przypadek chyba babka mi dała 2 op nagietka zamast jednego a ja sierotka wsypałam wszystko a później przeczytałam ile tego trzeba heheh no ale moze nie zaszkodzi przy okazji zamówiłam olej lorenca niech się oragnizm trochę oczyści i wzmocni, tez sie przyda nawet mój M zainteresował sie tematem i olej i mieszankę bedziemy popijac razem...normalnie jestem z niego dumna ) no jeszcze ze dwa dni i zaczynam mierzonko )) Odpowiedz Link
noemi27 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 11:56 To i ja się dopisuję, znowu. dzisiaj 4 dc. Chyba w tym m-cu zaczniemy wcześniej staranka. Megisko, o jakich ziółkach Ty piszesz???? Ja wczoraj podcytałam na bocianie o mieszance Ojca Klimuszki i parę innych i nie mogę się zdecydować. Zamówiłam również olej lniany na zimno tłoczony i co rano będziemy popijać obydwoje Już jedną litrową butelkę wychliptalismy i nie powiem, bo zmiany sa widoczne: okres jest 28 dniowy, włosy przestały wypadać a paznokcie wreszcie dłuższe niz milimetr od opuszków M też się cera polepszyła, nie mówiąc o paru innych rzeczach Napisz coś o tych ziółkach. Odpowiedz Link
megisa1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 12:12 noemi ja piję tę mieszankę która na boćku też jest, tylko nie klimuszki ja piję grzegorza...chyba jest 3a wogóle jak wczoraj kupowałam to pani w zielarni się usmiechnęła i zapytała czy jestm od Pani dr...jakiejśtam i z uśmiechem powiedziała że efekt murowany... a dałam jej tylko spis ziółek ...więc pewnie nie ja jedna je kupowałam heheh hehe trzymam ją za słowo noemi a wiesz że chyba tylko oleofarm www.oleofarm.com.pl/ofirmie.php ma certyfikat na ten olej? Czytałam gdzies że picie lnianego ale nie TEGO może sie źle skończyć... nie wiem czy wiesz też że TEN ma ważnośc tylko miesiąc ... matko jak my taką wielką butlę wytrąbimy, jak mi pani butelkę pokazała to chciałam usiąść )) ja zamówiłam ten lniany na zimno tłoczony który na tej stronie jest jako olej do diety dr budwig niby ma znośny smak ale ja sobie tego jeszcze nie woobrażam a ziółka w wielkim garnku musiałam mieszać, tyle tego jest chyba mi na 3 lata wystarczy jak mam tylko łyżeczkę dziennie zaparzać ...no + m - druga łyżeczka Odpowiedz Link
noemi27 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 15:04 Megisko wiem wiem, że tylko Oleofarm. Tylko tam kupuję. trzymam olej w lodówce i faktycznie wytrąbiliśmy całą butle w miesiąc. Smak ma dziwny, taki lekko orzechowy. Podobno najlepiej mieszać go z białkiem, że oraganizm najlepiej przyswaja niby. No i tak też robiliśmy. Sporadycznie dawałam go do sałatek. Ale mnie i mojemu M najbardziej smakuje zmiksowany z kefirem lub jogurtem naturalnym, dodajemy trochę rozmrożonych lub świeżych owoców i trochę cukru lub miodu. Jak wypijemy taką szklanę koktajlu na śniadanie to trzyma nas do 11:00. także fajnie. Na dietę dr Budwid patrzyłam, ale to nie dla mnie A po ziółka zaraz polecę do zielarni Pozdrowionka. Odpowiedz Link
megisa1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 15:16 noemi bardzo ci dziekuje za przepisik jeszcze tylko napisz ile tego oleju lejecie bo właśnie dzwoniła pani z zielarni że kurier przywiózł wiec sobie jutro odbiore i zaopatrze sie w kefiry osobiście bardzie mi podchodzi Tombak niż Budwig.. ale wiadomo jak to ze stosowaniem hehe...różnie przygotuj sobie jakiś duzy garnol albo wiaderko zeby to wymieszać hehe bo tego taka wielka fura wychodzi że szok ja już sąsiadkę wczoraj obdarowałam mieszanką bo mam nadzieje że takiej kopy nie zdązę wypić )) Odpowiedz Link
noemi27 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 15:37 1 duży kefir lub duży jogurt (naturalny) 3 łyżki stołowe oleju (na osobę, czyli z M to 6 łyżek - można to przeżyć owoce (ja mam dużo mrożonych malin i truskawek, to daję koło 1 szklanki tych owoców, może być kawałek banana) najlepszy miodzik (ale jak kto woli może być cukier) No to smacznego Ps. Już się boję tych ziółek, jaki mają smak... bleee? Odpowiedz Link
megisa1 Re: MAJ/CZERWIEC 18.05.07, 08:27 dzięki ;D oj jak dla mnie to starszne ble...ale czego sie nie robi... Odpowiedz Link
elektra13 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 11:37 To i ja się wpisuję. Po poronieniu odczekałam 3 cykle i rozpoczeliśmy działalność Pierwszy cykl starań zakończył się @ w poniedizałek a dziś jest 3 dzień nowego - i nie długo do roboty Odpowiedz Link
megisa1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 11:56 cześć elektra a jakie masz cykle? orientujesz cie kiedy masz owu? ...moze podobnie będziemy testować ;D Odpowiedz Link
elektra13 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 12:04 Przed ciążą miałam wariackie a po poronieniu mam regularne - 32 dni. Tempki nie mierze - kilka cykli chcę sobie pójść na żywioł i zastosować metodę, która poskutkowała przy tej ciąży zakończonej poronieniem. Po pół roku cykli bezowulacyjnych i wyregulowaniu tarczycy udało nam się w pierwszym owulacyjnym cyklu. Metoda to zaciąganie mężusia do łóżka co 2-3 dni Może tym razem też się uda. W minionym cyklu trochę mu odpuściłam ale teraz już mu zapowiedziałam że ma się nastawiac na dużo fajnej roboty Testowac będę pewnie w weekend 16-17 czerwca. Odpowiedz Link
megisa1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 12:23 elektra to metoda bardzo dobra właśnie się dowiedziałam telefonicznie że mój m tez właśnie taką zaplanował i już dziś chciał zacząć hehe ot jaki wyrywny... (ciekawe jak długo taki zapał się utrzyma) a moze by tak tez dać na luz? i po prostu nieuważac od tak... idealnie byłoby dla mnie rodzic na wiosnę wiec mielibyśmy jeszcze trochę czasu...i kilka miesięcy hmmm tylko pewnie na koniec cyklu bede żałować że znowu nie wiem o co chodzi... eh osiołek ze mnie a dwa żłóbki przedmną stoją Odpowiedz Link
lacianka Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 12:37 To i ja sie dopisuje do majowo-czerwcowego watku U mnie dzis rowniez 3dc. Ale nawet nie wiem ile potrwa 30, 35 czy 40 pare dni, wiec ewentualny termin testowania jest dla mnie wielka niewiadoma. Trzymam za nas kciuki w tym cyklu, pozdrawiam Odpowiedz Link
mercy2 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 15:17 Z miła chęcią się dołaczę. U mnie dziś 2 dc a cykle mam 30-31 dni. Powodzenia wszystkim ))) Odpowiedz Link
lavazza2 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 18:25 Hej,ja sie też dopisuję na listę 19dc i czekam czy bedzie @ ??? jesteśmy po 3 cyklu starań....ale jak czytam ile niektóre pary sie starały, o rany....pozdrawiam! Odpowiedz Link
pewna_taka Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 18:28 u mnie 11 dc, trzymam kciuki za siebie i za Was wszystkie Odpowiedz Link
mjulka Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 19:44 no co ja tu widzę ileż Was/Nas tu ja jeszcze urzęduję na Twoim wątku Megisko, ale chetnie zaklepię sobie tu miejscóweczkę a nóż się nie przyda...hihihi skojarzył mi się Twój post o nfz, że się trzeba zapisywać na wizyty zanim się zachorujezapobiegawczo planować, by potem było jak znalazł no to ja tu zapobiegawczo do niedzieli, a potem pewno pełną parą Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 21:28 o rety jak ja to wszystko poczytam, a jeszcze NPR, ostatnio w dzien nie mam czasu, ech a u mnie chyba 5dc, nie pamietam, ale plamie caly czas, malo bo malo, ale plamie, od 3 dni dopiero sie rozkrecilo, ten duphaston wstrzymuje ciut ja dzis sie obkupilam w wiesiolek, folik 5mg, prenatal mam, a te tu pisza o jeszcze jakis wynalazkach, kurde dnia nie starczy na spozycie tego, a jeszcze pije 2 kubki siemienia lnianego, na olej sie nie zdecyduje bo mi dupa urosnie od tego zachodzenia, za dlugo walczylam z nadwaga, ale na ziolka sie skusze, a ema zmusze, hi hi moja mama ma jakas knizke na ziolka tam tez jakies byly, moze zaraz smyrne do niej pod okienko i wezme, zobacze jakiego to ksiedza przepisy? dziewuszki oby te miesiace byly dla nas szczesliwe Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 21:30 aaa zapomnialam na tescie owulacyjnym druga bladziutka, czy juz moze zaczynac sie cos dziac, czy zawsze bedzie ta druga krecha? na razie co 2 dni testuje, czyli dopiero jutro nastepny a tak wogole to albo mnie owu zaskoczy szybciej, albo po tym dupku mam chcice jak cholera, mamy juz staranka, ale bedzie trzeba ciut przystopowac bo na owu zolnierzy nie starczy i bedzie klapa Odpowiedz Link
siobhan1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 21:44 wiosenka, trzymam za ciebie kciuki Nie jestes moze przypadkiem z katowic? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 22:05 Siobhan, pod jakim wzgledem przypadkiem z Katowic, no nie mieszkam nad morzem, gdzies tam nawet pisałam. jestem ciekawa o co chodzi? Odpowiedz Link
malina.majka Re: MAJ/CZERWIEC 17.05.07, 22:46 Dopisuje sie U mnie 3dc,maz dzis wyjechal w delegacje,wraca dopiero we wtorek rano,czyli to bedzie 8dc a biorac pod uwage moj ostatni wykres to mam pewne watpliwosci czy znow nie bedzie za pozno ;-/ No ale nic,bedzie wyposzczony to i plemniorki zywsze i chetniejsze-moze sie uda ) Odpowiedz Link
siobhan1 Re: MAJ/CZERWIEC 19.05.07, 12:13 wiosenko, poprostu kuzynka tez sie stara i pomyslalam, ze moze to ty. sorrki Odpowiedz Link
mjulka Re: MAJ/CZERWIEC 19.05.07, 12:20 no to już mogę tu pełnoprawnie wpadać Dziś tempka w dół, pierwsze plamienia, test negatNIech się tylko już rozkręci skoro musi, bo nie cierpię jak tak pokapuje... no i wolałabym dziś wszystko odcierpieć, bo jutro komunia Odpowiedz Link
megisa1 Re: MAJ/CZERWIEC 18.05.07, 08:46 wiosenko no właśnie przez tego dupka to sie teraz zastanawiam jak mam ten cykl liczyć bo krewkowo wczoraj a wczesniej to wychodzi że MEGAŚNE plamienie ale bez żadnych watpliwości że małpowe kurcze no i co teraz? jak tak naprawde jest od wczoraj ta @ a wczesniej to dupek to pewnie bedzie coś inaczej niż licze eh w mordke ... musze kupic owulacyjne jak nic no a tych specyfików to sie zaczyna zbierać ja biore: - folika 5 (bo przez 3 miechy jadłam 15 wiec lekarz stwierdził że jak czegos brakowało to na pewno sie uzupełnio) -feminatal N -teraz ziółka -od dzisaj olej -no i zobaczymy czy na dupka tez sie skuszę wiosenka od tego oleju to ci pupka nie urośnie tez sie martwiłam ale mnie pani uspokoiła że to nie taki olej-tłuszol on ma bardzo dużo kwasów które w organiźmie są potrzebne ma wpływ na organizm ale nie na tłuszcz, tak jak inne poczytaj sobie o tym oleju ( kwasy omega3, olej lorentza- był o tym kiedys film o chorym chłopcu moze kojazysz, to własnie ten olej ) PS . siemie tez mam ale mi nie przechodzi, mam wiadomy odruch Odpowiedz Link
megisa1 Re: MAJ/CZERWIEC 18.05.07, 08:30 heheh ale wymysliłaś, normalnie kopala dostaniesz za taki pesymizm uratuje cię tylko jak tu nam pierwsza wpiszesz że masz 2 kreski Odpowiedz Link
megisa1 hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 08:56 mówiłam wam że mój M zainteresował sie o co comon z moimi cyklami i kiedy jest najwieksza szansa... no to chyba nieuwaznie słuchał hehe bo najchetniej to sie już do roboty by zabrał... matko wczoraj 3dc wiec zainspirowana pomysłem mojej znajomej która cykl rozrysowała na możliwe warianty i kolory dla swojego m poszłam za jej przykładem i przygotowłam też taki dla mnie a dokładnie dla mojego M żeby go uświadomić heheh no ciekawe co powie jak to zobaczy hehe czy wogóle skuma o co chodzi no prościej sie tego chyba rozrysowac nie da wysłałam mu mailem hehe to się chłopak zdziwi )) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 09:17 Megisa, gorzej jak emowi kolorki sie pomieszaja zacznij cykl od krwawienia, ja takowego nawet nie mialam, zaczelam cykl od spadku tempki, eeee niewazne to przeciez, ja tez testuje owu ale tylko jeden cykl przez ciekawosc, czy sie to pokryje ze skoiem, mniej wiecej rzecz jasna, przed owu bola mnie jajniki kilka dni, wiec jakos wyczaje, no i sluzik tez jest nie wzielam w koncu od mamy tych ziolek, a szkoda, bo kurcze w weekend nie zjezdzam do miasta, a juz dzis moglabym je pic, olej zostawie na nastepny cykl, bo to juz mocno schizowo sie robi wrzuce se w wyszukiware pewnie tam bedzie sklad Odpowiedz Link
wiosenka1 LISTA 18.05.07, 09:28 Ivinka- robi bete Mjulka testuje niebawem Lavazz2 - 20dc Pewna_taka - 12dc Wiosenka1 - 6dc? Noemi27 - 5dc Megisa - 4dc Elektra13 - 4dc Lacianka - 4dc Malina.Majka - 4dc Mercy2 - 3dc Liste kazdy oczywiscie moze dorabiac i przerabiac Odpowiedz Link
mjulka Re: LISTA 18.05.07, 09:37 Ivinka- robi bete Mjulka -testował i duuupa wyszła, czeka na @ Lavazz2 - 20dc Pewna_taka - 12dc Wiosenka1 - 6dc? Noemi27 - 5dc Megisa - 4dc Elektra13 - 4dc Lacianka - 4dc Malina.Majka - 4dc Mercy2 - 3dc no to się poprawiłam fajnie, ze będzie lista Odpowiedz Link
mjulka Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 09:32 jejku, jak ja wam zazdroszczę, że juz nowy cykl liczycie. Mnie ta lutealna wykańcza. Dobrze, że chociaż owu mam wczesną, to Was podgonię, ale i tak testować jak zwykle będę na szarym końcu. No chyba, że mi to hsg cos poprzestawia i owu się przesunie. Ale może wtedy II faza się skróci. Eh, to myślenie i liczenie mnie dobija. Nawet wakacji nie mogę zaplanować przez te cholerne monitoringi, chyba powinnam zamieszkać w novum... Odpowiedz Link
megisa1 Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 09:45 wiosenko to tez uwgledniłam i na każdym kolorze napisałam co oznacza heheh no ja te testy i tak planowałam robić ale teraz to wychodzi że nawet wskazane poprzednio ze skokiem mi sie pokryło więc może testy nie kłamią mnie tez jajnik boli przed owu ale dopiero ok 4-5 dni później mam owu jak wychodzi no i wszystko się zgadza, ból, żelik, tempka, testy owu tylko coś efektów nie widać eeeee wiosenko to nie schiza, oj na pewno nie, to raczej "cisza przed burzą" hormonów hehe a te ziółka które pije to: * Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca pracę jajników lebiodka (oregano) { Origani Herba} 50gr koszyczek rumianku { Anthodium Chamomillae} 50gr macierzanka {Serpylli Herba} 50gr pokrzywa {Urticae Folium} 50gr dziurawiec {Herba Hyperici} 50gr rdest ptasi {Herba Polygoni avicularis} 50gr ruta {Herba Rutae} 20gr nagietek {Calendulae flos} 20gr nostrzyk {Herba meliloti} 20gr Łyżeczkę ziół zalać szklanką wrzącej wody, naparzać pół godziny. Pić szklankę odwaru przed snem. Odpowiedz Link
martucha90 Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 09:57 a te ziółka które pije to: > * Mieszanka 3 -Ojca Grzegorza Sroki, * z "Poradnika ziołowego" , pobudzająca > pracę jajników W aptece te wszystkie składniki można dostać? Można to pić bez konsultacji z gin? Odpowiedz Link
mjulka Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 10:18 Megisko, to współczuj mi, bo moja mikstura 3xdziennie po szklanicy i nie podjeżdza marcepanem nic a nic ten Ojciec Klimuszko mógł jakies składniki podnoszące walory smakowe tam wrzucic Czytałam na którymś z wątków, że te ziółka mogą cykl rozregulować. Piłam je pierwszy raz - owu o czasie, ale jak mi jeszcze lutealna wydłużą, to się wścieknę Odpowiedz Link
megisa1 Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 11:35 mjulko ja to bym chciała zeby mi rozregulowały w jeden sposób heheh niech owulka bedzie szybciej a lutealna dłuższa oj ten klimuszko to nieźle dowalił 3 szklanki ! łomatko ja z jednym kubkiem sie mecze a co dopiero 3! Odpowiedz Link
mjulka Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 11:46 męczyłam sie okrutnie, ale jeśli ma mi to jajowody udrożnić (podobno przeciwzrosowe)i jajnik do pracy pobudzić, to będę i w tym cyklu z zatkanym nosem A wór mam tego taki, że na pól roku terapii starczy nawet przy 3 szklankach Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 12:11 dzieki megisko bo kurcze nawet jeszcze do wyszukiwarki nie zajrzalam, dzieki stokrotne Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 12:13 ależ mnie rżnie dziś jajnik narazie lewy, a zawsze bardziej prawy, dzis test owu, aaaaaaaa zbliża sie tęgimi krokami ta owu, aaaaaaaa bedzie sie dzialo Odpowiedz Link
megisa1 Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 12:41 wiosenko proszę bardzo na zdrowie oj jak ja ci tej owulki zazdroszczę a tu kurcze ja jeszcze muszę prawie 2 tygodnie czekać ...eh to ty już testowac bedziesz )) Odpowiedz Link
megisa1 Re: hehe cyklik w kolorach :)))))) 18.05.07, 11:32 martucho konsultowane z 2 ginami jeden powiedział ze sie na tym nie zna za dobrze ale nie widzi niczego co mogłoby zaszkodzić, a drugi powiedział że jak ma to mi pomóc to mogę pić, nie zaszkodzi (nawet jesli to tylko placebo to to tez mi się przyda ) więc obrzydliwe sa ale jak nie zaszkodzi... a jesli chodzi o druga sprawę...nie wiem czy w aptece dostaniesz wszystkie....pewnie te podstawowe tak, ale dziewczyny pisały na boćku żeby kupować w zielarni więc poszukałam i kupiłam w aptekach juz nie pytałam Odpowiedz Link
megisa1 ostatni cykl starań :D 18.05.07, 15:47 no i siedziałam, siedziałam i wymyśliłam ogłaszam że najwidoczniej to będzie ostatni cykl starań przed jesienią właśnie wymyśliłam gdzie chcę spędzić tegoroczne wakacje, emuś też się ucieszył więc jak w tym cyklu się nic nie przydazy to zamykam ogródek heheh oj dziewczyny na tym etapie cyklu to nawet chcaiłabym żeby sie nie wydarzyło... ...wiem ze świrnięta jestem... ale jak nie teraz to pewnie przez dłuższy czas tam nie pojedziemy .... marzą mi się troche inne wakacje niż zwykle, przy basenia z drinkiem albo na plaży więc wymyśliłam INDIE/NEPAL no i wychodzi na to że czeka nas trochę szczepień wiec ten miesiac poświecam na szukanie wszelkich informacji wizy, transport, zakwaterowanie choć pewnie i tak wyjdzie na wariata ale już skacze z radości eh dziewczynki ale bedzie wyprawa ))) Odpowiedz Link
baka1baka Megisa 18.05.07, 15:59 Megisa, bo to będzie ostatnicykl starań, wyjdą dwie kreski Odpowiedz Link
wiosenka1 oby nam wszystkim wyszly dwie kreseczki 18.05.07, 16:51 nie kupiłam i tak ziółek, zapomniałam zajechac do zielarskiego, może w poniedziałek, ale chyba na nastepny cykl odłożę, a gdzież co ja gadam nie bedzie nastepnego przeciez poprawiam liste Ivinka- robi bete Mjulka -testował i duuupa wyszła, czeka na @ Lavazz2 - 20dc Pewna_taka - 12dc Wiosenka1 - 7dc Noemi27 - 5dc Megisa - 4dc Elektra13 - 4dc Lacianka - 4dc Malina.Majka - 4dc Mercy2 - 3dc jedyne co zwariowalam w tym cyklu, to robie dwa wykresy, jeden w tyłeczka, drugi z pocheweczki, dla skontrolowania, i działam rano na dwa termometry, ale zboczenie co!!!! 15 latek jechaloam w pochwie, od tego cyklu przeszlam na zadek, jest superowy plus, nie zdazysz oka zmruzyc a juz jest pomiar tak szybko, w pochwie po starankach nie moglam zmierzyc, za luzno i za mokro a dzis zaskoczylam ze jak mi wykres nie wyjdzie, cos nie tak z zadkiem to co? i od dzis robie dwa wykresy, a co tylko Wy macie miec jazdy, ja tez chce Odpowiedz Link
pewna_taka Re: oby nam wszystkim wyszly dwie kreseczki 18.05.07, 18:45 ja w tym miesiący odpadam, byłam dziś u ginki, która kazała zrobić jeszcze toxoplazmozę i wymaz z szyjki macicy, tak na wszelki wypadek, by sprawdzic czy wszystko jest ok i do tego czasu radzi nie zachodzic... na poczatku zmartwiło mnie to troche(tym bardziej, ze na usg widziałam dzis duuzy, ladny pecherzyk), ale po namysle wolę faktycznie poczekac niz potem wyrzucac sobie, ze czegos nie dopilnowałam. mam nadzieje, ze wszystkie wyniki beda ok kibicuje Wam dzielnie )) Odpowiedz Link
mjulka Re: oby nam wszystkim wyszly dwie kreseczki 18.05.07, 20:36 oby oby, Wiosenko, to faktycznie dajesz czadu Pewna_taka, ja z moim parciem na ciążę nie odpuściłabym pecherzykowi-grtauluję samokontroli i rozumu Megisa-gdzie Ty sie wybierasz?Co my tu bez Ciebie zrobimy? Obyś Ty dziewczyno nam tu teraz zaszła Odpowiedz Link
ewinka22 Dopisuję się... 18.05.07, 21:26 Ivinka- robi bete Mjulka -testował i duuupa wyszła, czeka na @ Lavazz2 - 20dc Pewna_taka - 12dc ewinka22 - 12dc Wiosenka1 - 7dc Noemi27 - 5dc Megisa - 4dc Elektra13 - 4dc Lacianka - 4dc Malina.Majka - 4dc Mercy2 - 3dc No więc i ja się dopisałam do Was tutaj ładnieCo prawda nie liczę na ten cykl choć już to 14sty...mąż był teraz tylko dwa dni i dzisiaj wyjechał. Wróci za jakieś 5 więc no może celnie może nie w TE dnihihi U mnie to różnie bywa więc wszystko mozliwe, choć narazie to żadnego płodnego śluzu (choć ja to w ogóle go nie obserwuję, ale mam nadzieję, że gdzieś tam głęboko sobie jest wtedy kiedy trzeba) No nic Dziewczyny czekamy zatem wszystkie dzielnie Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dopisuję się... 18.05.07, 21:41 Pewna taka ja bym nie odpuściła, tokso a co mozesz miec? infekcje zawsze mozna przeleczyc, no i Ci zamet wprowadzilysmy! a nie robilas tych badan wogole? sluchajcie jak ja z synkiem zachodzilam, nie mialam zadnych badan! nic zero, poprostu bylam zdrowa i tyle Ewinka gdzie sie podziewalas? kawy mi sie chce musze sie napic, filmik ogladam o 22 45 wiec co by nie zasnac no i dzis staranka bo ten dupek to mnie rozanielil na seksik testowalam owu ale bledsza druga jak byla 2 dni temu, taka ze prawie niewidoczna, hmmm, zrobie za 2 dni, pewnie za wczesnie zaczelam ale co tam, i tak tylko testuje w tym cyklu, a mam jeszcze 7 testow wiec chyba styknie, chyba ze nie co slychowac u was dziewuszki? Ivinko dawaj do nas, glowa do gory Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Dopisuję się... 18.05.07, 21:49 Wiosenko no nie było mnie...miałam teściową ostatnio u siebie na kilka dni (na dodatek z grypą żoładkową), poza tym namietnie piszę pracę mgr bo za 6 tygodni będę ją bronić. Poza tym pewne komplikacje się wkradły w nasze starania, być może przeprowadzaka sie będzie szykować i to na drugi koniec Polski! Mogę tam dostać pracę i wtedy staranka na jakieś pół roku zawiesić musimy Ale póki co i tak męża nie ma więc działać nie bedziemy, poza tym czekam do końca maja na telefon i będę wiedziała co z ewentualną pracą od września nad morzem Ewa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dopisuję się... 18.05.07, 21:59 nad morze przyjedziesz, a gdzie? ja mieszkam nad morzem, powiem Wam ze z jedna dziewuszka z innego forum nawet sie spotkalysmy, az dwa rzay, bardzo fajna znajomosc mam te knizke z ziolami, okazuje sie ze tam sa ziolka Klimuszki, i jest zestaw np na brak @, albo na slabe @ (czyli dla mnie), ale w sklad wiekszosci wchodzi ruta, a tego ziola w czasie ciazy nie wolno, nawet znalazlam zestaw na piegi, tu jest na wszystko jakis przepis, ale jaja Odpowiedz Link
wiosenka1 ruta 18.05.07, 22:01 Megisko cofnelam sie do skladu ziolek, i kurcze tam tez jest ruta, cytuje uwaga: kobietom w ciazy nie wolno stosowac ziela ruty. ciekawe dlaczego? czy te ziolka pijemy tylko do owu? Odpowiedz Link
megisa1 Re: ruta 21.05.07, 14:13 wiosenko pije się tylko do owu bo to mieszanka na pobudzenie jajników po owulce to juz nic picie nie da no i faktycznie jest niewskazane uf ale sie dziewczyny rozpisałyscie...tyle do nadrobienia ;D Odpowiedz Link
pewna_taka Re: Dopisuję się... 18.05.07, 22:03 wiosenka1 napisała: > Pewna taka ja bym nie odpuściła, tokso a co mozesz miec? infekcje zawsze mozna > przeleczyc, no i Ci zamet wprowadzilysmy! a nie robilas tych badan wogole? > > sluchajcie jak ja z synkiem zachodzilam, nie mialam zadnych badan! nic zero, > poprostu bylam zdrowa i tyle toxo nie robiłam nigdy - rozyczke, cytomegalie tak, ale toxo nie. a wymaz z szyjki mi zaleciła, bo mowi, ze czasem infekcje nie sa widoczne i nie ma zadnych dolegliwosci, a moga byc i oczywiscie wtedy lepiej nie zachodzic. wytrzymam ten jeden miesiąc, choc z dużym bólem...( zakładam, ze wyniki będą ok i nie bedzie zadnego leczenia trwającego X miesiecy). czasami dochodzę do wniosku, że świadome macierzyństwo to skomplikowana sprawa - lepiej byłoby poprostu wpaść i już, ile dylematów człowieka omija. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dopisuję się... 18.05.07, 22:20 szkoda szkoda bo wyniczki to w sumie 1 dzien, ale jutro bez szans czekamy na Ciebie w nastepnym miesiacu Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dopisuję się... 18.05.07, 22:22 raczej mnie tu juz nie bedzie, ha ha zycze Ci powodzonka i II kreseczek ale jestem bojowo nastawiona do mojej zblizajacej sie owu uwazajcie jajeczka i plemniczki, w tym miesiacu przybijam na gwozdzie Odpowiedz Link
pewna_taka Re: Dopisuję się... 18.05.07, 22:25 ginka mi powiedziała, że wyniki tego wymazu będą za ok. 2 tyg. gdyby to był 1 dzień, to pewnie jeszcze jakoś udałoby nam się wstrzelić. powodzenia & owocnych działań Odpowiedz Link
mjulka Re: Dopisuję się... 18.05.07, 22:51 2 tyg? łola boga. Mój wymaz sie 4 dni będzie badał i już myślałam, że to straaasznie długo. A tu masz...2 tygodnie... Odpowiedz Link
mjulka Re: Dopisuję się... 18.05.07, 23:17 właśnie zrobiłam małą symulację i wiecie co jeśli @ dostanę teraz planowo tj. pojutrze ( a dostanę na bank) i nic mi się w cyklu nie poprzestawiało, to w czerwcu załapie sie na podwójne starania. Jak w mordę strzelił sam początek i koniec płodny Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dopisuję się... 19.05.07, 11:09 tak jesli robia szczegolowy wymaz, choduja grzybki to tak dlugo sie czeka, i dobrze w sumie, chociaz moj gin powiedzial ze zawsze beda jakies bakterie, ze lepiej zrobic CRP i wiemy czy jest jaks infekcja, ale ja wczesniej mialam cytologie, wiec tam tez wszystko bylo sprwadzone Mjulka fajnie sobie wyliczylas, ha ha, pamietaj ze natura natura, a staranka to moga byc non stop, ja po duphastonie mam zwiekszone libido, w nocy mam sny erotyczne i jest nawet przyjemnie, cala ciaze ostatnia tak mialam tez po duphastonie, z emem mielismy zakaz przytulanek, a w nocy skorcze swoja droga byly, tak chyba dziala na mnie ten dupek, czy tez macie zwiekszony apetyt na seksik? Odpowiedz Link
mjulka Re: Dopisuję się... 19.05.07, 12:20 Wiosenko, co to CRP? ...a myślałam, ze wiem już wsio Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dopisuję się... 19.05.07, 19:08 crp to wskaznik infekcji w organizmie Test actim CRP jest szybkim immunochromatograficznym testem diagnostycznym opartym na technologii ciał monoklonalnych. Wykrywa on półilosciowo poziom białka C reaktywnego (CRP) co pozwala na szybkie różnicowanie pomiędzy zakażeniem bakteryjnym, a wirusowym. W przypadku wyraźnego wzrostu poziomu CRP zakażenie ma prawdopodobnie charakter bakteryjny. Prawidłowy poziom CRP podtrzymuje rozpoznanie infekcji wirusowej. Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Dopisuję się... 19.05.07, 21:14 Wiosenko nad morze w moim przypadku chodzi o Gdańsk Mój mężuś pochodi z Gdańska Teraz mieszkam 60km od Krakowa (bo tam kończę studia) i od września praca albo tutaj albo w Gańsku! Zobaczymy co z tego wyniknie, dlatego tez że pochodzimy z mężem z dwóch stron Polski często się rozstajemy i mamy już tego dosyć Gdzieś musimy osiąść na stałe A Ty wiosenko też chyba z Gdańska prawda? Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dopisuję się... 19.05.07, 21:49 tak cale 33 lata mieszkalam w sopocie i gdansku, od roku mieszkam ciut za lotniskiem moze bedzie nam dane spotkac sie Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Dopisuję się... 20.05.07, 10:10 hmmm...no wiosenko może może Ja w Gdańsku i tak bywam ( u teściowej ) co jakiś czas, więc może się kiedyś zgadamy jak będę w Gdańsku No chyba, że się przeprowadzę na stałę to już w ogóle Wiesz dokładnie to gdańsk - osowa, więc też pewne obrzeża, a nie centrum jeżeli chodzi o mnie A dzisiaj już drugi raz w tym cyklu miałam takie sny erotyczne noca, że rano i tak do południa utrzymuje mi się taka masa pięknego śluzu szklistego rozciągliwego...niestety to chyba efekt podniecenia z nocy Nigdy tak nie miałam , a miewałam takie sny wcześniej No i teraz troche zgłupiałam, ale nie zaliczam tego śluzu do płodnego, biorę go jako "zakłócony" Może Wy też tak macie po takich nockach? Pozdtrówka Ewa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Dopisuję się... 20.05.07, 10:45 ja na sluzik jakos nie zwrocilam uwagi, bo u mnie dopiero te sny sie zaczely, bede obserwowac, myslalam ze jestem osamotniona, kurde ten duphaston niby ma pomoc zagrozonej ciazy, jo jo a tu w nocy w ciazy bedzie orgazam za orgazmem sluchaj koniecznie daj znac jak bedziesz u tesciowej, wypijemy kawke, ja mieszkam na tej samej wysokosci, osowa jest jakby w gore oliwy, a lotnisko w gore od wrzeszcza, do osowy mam polami 10 minutek, czesto tam zreszta bywam, bo znajomi mieszkaja pozdrowinka Odpowiedz Link
wiosenka1 lista 20.05.07, 10:49 Lavazz2 - 22dc Pewna_taka - 14dc ewinka22 - 14dc Wiosenka1 - 9dc Noemi27 - 7dc Megisa - 6dc Elektra13 - 6dc Lacianka - 6dc Malina.Majka - 6dc Mercy2 - 5dc Ivinka-chyba sie szczepi na żółtaczkę? Mjulka-1dc? poprawiajcie i dopisujcie rzecz jasna Odpowiedz Link
ivinka275 Re: lista 20.05.07, 10:54 > Lavazz2 - 22dc > Pewna_taka - 14dc > ewinka22 - 14dc > Wiosenka1 - 9dc > Noemi27 - 7dc > Megisa - 6dc > Elektra13 - 6dc > Lacianka - 6dc > Malina.Majka - 6dc > Mercy2 - 5dc > Ivinka - 39 dc - hcg ujemne, objawy nie opuszczają, wielka niewiadoma > Mjulka - 1dc Muszę czekać, jutro zadzwonię do gin i umówię się na wizytę. Im dłużej czekam tym więcej wątpliwości. No ale kiedyś wszystko musi się wyjaśnić. Trzymajcie się ciepło Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: lista 20.05.07, 13:57 Ivinko wyroczniua nie jestem, ale coz to moze byc jak nie dzidziulek, huuuuuurrrrrrraaaaaaaaa!!!!!!! bardzo sie ciesze pomalutku oczywiscie Odpowiedz Link
ivinka275 Re: lista 20.05.07, 14:07 Oj Wiosenko, widzę, że siadam do komputerka od razu jak Ty posta napiszesz, hihi. Mam taki mętlik w głowie, wszystkie możliwości mi się kłębią, najpierw szukam nadziei, że jeszcze nic straconego. Powiedz mi, czy u jednej kobiety wystepują różnej długości fazy? W poprzednim cyklu miałam 12 dniową, a teraz wygląda mi na 16+ dniową. No i doszły wyrzuty sumienia, że tak sobie w piątek popiłam, a i papierosy były, o ja głupia baba A jeśli to ciąża to czemu w 13 dpo hcg wyszło ujemne? A jeśli nie ciąża to czemu nie ma @? Ile mam jeszcze czekać? I na co? Najchętniej zasnęłabym i obudziła się np w środę, o! )) Odpowiedz Link
lavazza2 Re: lista 20.05.07, 17:29 cześć Ivinka!życzę ci bobasa oczywiście. wiesz,ja mam cykle 28 dniowe,a tu po raz pierwszy jak sie staralismy opozniła mi sie @ 7dni!testy nie wykazały ciazy ale ja mialam nadzieje....a tu 36 dnia wieczorem przyszła @...no i sie rozczarowałam.hmmm...dlaczego??? napisz jak potwierdzisz.pozdrawiam i powodzenia! Odpowiedz Link
ewinka22 Re: lista 20.05.07, 18:38 Wiosenko oczywiście jak bedę sie wybierać do Gdańska to dam Ci znać i z przyjemnością się spotkam z Tobą U mnie 14 dc, objawów okołoowulacyjnych brak ( ani śluz, ani szyjka na nic narazie nie wskazują). w środę idę do nowej gin zobaczymy co ona powie oczywiście USG też będzie Piję w tym cyklu miesznakę ziółek na wywołanie owulacji i takie tam, ale narazie nic się nie dzieję No poczekamy zobaczymy... Pozdrawiam Ewka Odpowiedz Link
a30 Re: lista 20.05.07, 18:52 Lavazz2 - 22dc a30 - 15dc Pewna_taka - 14dc ewinka22 - 14dc Wiosenka1 - 9dc Noemi27 - 7dc Megisa - 6dc Elektra13 - 6dc Lacianka - 6dc Malina.Majka - 6dc Mercy2 - 5dc Ivinka-chyba sie szczepi na żółtaczkę? Mjulka-1dc? no to i ja sie dopisze Odpowiedz Link
mjulka Re: lista 20.05.07, 20:29 ufff, my po komunii, goście wreszcie poszli ale pięknie było. Zmęczona okrutnie jestem, bo z tym moim kręgosłupem się dziś trochę pogimnastykowałam i nie wiem czy się jutro z wyrka zwlekę. A właściwie to juz powinnam do pracy od jutra wracać, bo jak nie teraz, to juz pewnie moge wcale nie iść Mam 2 dzień plamień, ale raczej nie jest to @ - u mnie zawsze obficie i boleśnie. Chyba po dupku tak sie po mału rozkręca. Liczę na to, że od jutra hulnie należycie. Zaczynam pić ziółka Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: lista 20.05.07, 21:32 To i ja się dopiszę do was: Lavazz2 - 22dc a30 - 15dc Aneczka_78 - 14dc Pewna_taka - 14dc ewinka22 - 14dc Wiosenka1 - 9dc Noemi27 - 7dc Megisa - 6dc Elektra13 - 6dc Lacianka - 6dc Malina.Majka - 6dc Mercy2 - 5dc Ivinka-chyba sie szczepi na żółtaczkę? Mjulka-1dc? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: lista 20.05.07, 22:18 Ivinko zrob jutro tescik i daj znac, ja mam od 15 lat 11 dniowa lutealna, jesli lutealna potrwa do 18 dni to ciaza najprawdopodobniej, daj koniecznie znac Odpowiedz Link
martucha90 Re: lista 20.05.07, 22:42 Ja też się dopiszę: Lavazz2 - 22dc a30 - 15dc Aneczka_78 - 14dc Pewna_taka - 14dc ewinka22 - 14dc Wiosenka1 - 9dc Noemi27 - 7dc Megisa - 6dc Elektra13 - 6dc Lacianka - 6dc Malina.Majka - 6dc Mercy2 - 5dc Ivinka-chyba sie szczepi na żółtaczkę? Mjulka-1dc? Martucha90 - 21dc Odpowiedz Link
mjulka Re: lista 20.05.07, 22:54 hejże, plamień chyba nie można jeszcze zaliczyć do @? jak myślicie? bo cholera nie wiem czy jestem w 2dc, czy w 29 Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: lista 21.05.07, 08:27 nie plamienia to stary cykl, dobirea zywa krew to @, tak laski pisaly Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: lista 21.05.07, 08:32 Megiso chyba zarazilas mnie zmiana jajnikow, od roku czuje prawy, a obecnie lewy, ciekawe jak bedzie z owu, czy sie nie przesunie, w sobote wyjezdzam ho ho 500km na komunie, akurat w okolicach owu, buuuu Odpowiedz Link
ewinka22 Re: lista 21.05.07, 08:40 A propo jajników tak właśnie myślę, bo mnie zawsze ale to zawsze boli lewy ( jeżeli w ogóle coś pobolewa), bo z tym też jest cienko. Nie mam bóli za bardzo ani dolegliwości przed miesiączką, żadne piersiaki nie bolą brzuszek jak już to leciuteńko i nie wiem czy się cieszyć czy nie? Temperaturka nadal niziutko....Pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
megisa1 Re: lista 21.05.07, 14:24 mjulko mam te same watpliwości czy dobrze liczę...wiec wspomoge sie owulacyjnymi, no a z tempki mi później lutealna wyjdzie bo poślizg nawet 2 dniowy na cyklu to porazka...oj niewskazany Odpowiedz Link
ewinka22 Uporządkowana lista:) 21.05.07, 08:50 Lavazz2 - 23dc Martucha90 - 21dc daisy1980 - 21 dc a30 - 15dc Aneczka_78 - 15dc Pewna_taka - 15dc ewinka22 - 15dc Wiosenka1 - 10dc Noemi27 - 8dc Megisa - 7dc Elektra13 - 7dc Lacianka - 7dc Malina.Majka - 7dc Mercy2 - 6dc Ivinka - chyba sie szczepi na żółtaczkę? Mjulka - 2dc? Dziewczynki to ja ją wylko uporządkowałam wg dnia cyklu, może tak będzie czytelniej?No nie wiem mam nadzieję, że może być Nasze małżeństwo trwa... Odpowiedz Link
ewinka22 Uporządkowana lista:) 21.05.07, 08:50 Lavazz2 - 23dc Martucha90 - 21dc daisy1980 - 21 dc a30 - 15dc Aneczka_78 - 15dc Pewna_taka - 15dc ewinka22 - 15dc Wiosenka1 - 10dc Noemi27 - 8dc Megisa - 7dc Elektra13 - 7dc Lacianka - 7dc Malina.Majka - 7dc Mercy2 - 6dc Ivinka - chyba sie szczepi na żółtaczkę? Mjulka - 2dc? Dziewczynki to ja ją wylko uporządkowałam wg dnia cyklu, może tak będzie czytelniej?No nie wiem mam nadzieję, że może być Nasze małżeństwo trwa... Odpowiedz Link
mjulka Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 08:53 ja pewnie listę poprawię jutro, jak mi się rozhula, bo na razie yo tylko kap kap No i lutealna mam juz teraz zdecydowanie za długą dziś 30dc niech to szlag trafi Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 09:55 Mjulka nie ma lekko, musisz czekac. Ewinko ja przed pierwszym porodem mialam wszystkie objawy nadchodzacej @, jedynie nie mialam bolow jajnikow przed owu. Ten bol pojawil mi sie rok temu, po porodzie nr 2, nie wiem co moglo to wywolac? ale mam, poczatkowo myslalam ze jakies raczysko, bo skoro 15 lat zadnych dolegliwosci w okoloicach owu, a tu nagle bola, i wydawalo mi sie z e bola codzinnie, dopiero jak zaczelam to obserwowac, to i przypisalam do konkretnej fazy cyklu to wszystko sie zmienia ale po pogorszeniu endo nie mam z kolei bolow brzucha i piersi przed @ Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 11:23 No właśnie różnie to bywa W środe gin i usg zobacze jak moje endo czy coś większe niż te moje 7mm, może też dlatego nie mam dolegliwości i skąpsze miesiączki, zobaczy się. Zerknie mi też czy pęcherzyk rośnie bo jak narazie to niby nigdy go nie miałam a potem skok był ciekawe, ale teraz inny gin więc się zobaczy Sroda będzie moim 17dc więc pewnie jeszcze przed skokiem tempki zdążę Ewa Odpowiedz Link
aguita5 Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 12:08 Hej! Powrocilam z wakacji i mialam nadzieje, ze juz bedziecie na forach porodowych, ale widac jeszcze musimy sie troche tu razem postarac, zeby sie tam znalezc Takze dopisuje sie i ja z moim 4dc... ciekawe co ten miesiac przyniesie ... Ja znowu bede wyjezdzala, wiec nei wiem, czy uda mi sie dopasc m w czasie owu, ale to najwyzej sie wypisze ... Lavazz2 - 23dc Martucha90 - 21dc daisy1980 - 21 dc a30 - 15dc Aneczka_78 - 15dc Pewna_taka - 15dc ewinka22 - 15dc Wiosenka1 - 10dc Noemi27 - 8dc Megisa - 7dc Elektra13 - 7dc Lacianka - 7dc Malina.Majka - 7dc Mercy2 - 6dc Ivinka - chyba sie szczepi na żółtaczkę? Aguita5 - 4cd Mjulka - 2dc? Odpowiedz Link
a30 Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 12:21 mala korekta Lavazz2 - 23dc Martucha90 - 21dc daisy1980 - 21 dc a30 - 16dc Aneczka_78 - 15dc Pewna_taka - 15dc ewinka22 - 15dc Wiosenka1 - 10dc Noemi27 - 8dc Megisa - 7dc Elektra13 - 7dc Lacianka - 7dc Malina.Majka - 7dc Mercy2 - 6dc Ivinka - chyba sie szczepi na żółtaczkę? Aguita5 - 4cd Mjulka - 2dc? Odpowiedz Link
mercy2 Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 16:14 Piękna ta lista i faktycznie w grupie raźniej Trzymam kciuki !!! Odpowiedz Link
mjulka Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 17:23 piękna i duuużo nas Aquiko wypoczęta po urlopie? Widzisz właściwie, to nic nie starciłaś nic sie u żadnej z nas nie wydarzyło i wpadłaś na swoje miejsce jak ta lala A ja mam dylemat. Bo nie wiem, czy iść dalej na zwolnienie, czy z bolącym krzyżem wrócić do pracyA dobrze mi w domu Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 17:57 Mjulka mojemu emowi cos w krzyzu chrupnelo, ale jakos sie trzyma Ewinka ja tyz ide 23.05 sroda na 13, ale u mnie to bedzie 12dc, pecherzyki kto wie moze beda, ciekawe, oj z 4-5 razy podreptam na to usg, ale endo i tak najgrubsze bedzie dopiero przed @. Megisko to ja te ziolka zaczne od nastepnego cyklu. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 22:57 buuu ale tu cisza, mnie łupie w krzyzu, szyjka sie zmienia, sluzik pojawiac sie zaczyna, jeszcvze z dobrych 7 dni i bedzie po krzyku, mam nadzieje Odpowiedz Link
mjulka Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 23:03 no to u mnie oficjalnie już 1dc odebrałam wyniki bakteriologii - są OK - żadnych syfów, wiec mogę się śmiało umawiać na hsg i w krzyżu mnie łupać przestało - rehabilitacja czyni cuda szkoda, że tylko nie w postaci maluszka Odpowiedz Link
mjulka Re: Uporządkowana lista:) 21.05.07, 23:03 Lavazz2 - 23dc Martucha90 - 21dc daisy1980 - 21 dc a30 - 16dc Aneczka_78 - 15dc Pewna_taka - 15dc ewinka22 - 15dc Wiosenka1 - 10dc Noemi27 - 8dc Megisa - 7dc Elektra13 - 7dc Lacianka - 7dc Malina.Majka - 7dc Mercy2 - 6dc Ivinka - chyba sie szczepi na żółtaczkę? Aguita5 - 4cd Mjulka - 1dc Odpowiedz Link
noemi27 Miłego poniedziałku :) 21.05.07, 12:32 Cześć Dziewczynki, kurcze od rana, tzn od 8:35 jak tylko kompa włączyłam w parcy próbuję przeczytać wszystkie zaległości od piątku, ale tak się rozpisałyście, że mi trochę zeszło.... Dzieki, że nie zapomniałyście o mnie na liście, miło bardzo miło A tam poza tym, to chyba nam się staranka pochrzanią, bo M na delegację wyjeżdża Choć może warto byłoby w tym cyklu wcześniej podziałać..hmmm spróbować warto. Mam do Was pytanko, co to było na polepszenie się tego śluzu, bo mój po tym leczeniu hormonamii, to jakiś taki ubogi Miłego dzionka Wam życzę Ps. mam pyszną czekoladę z orzechami, ktoś ma ochotę?? Nie zostawiajcie mnie z nią samą Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Miłego poniedziałku :) 21.05.07, 13:34 Noemico do śluzu to ja piję codziennie szklankę siemienia lanianego (choć narazie bez efektów) 15dc a śluzu jak nie było tak wcale nie ma( Innych rzeczy typu wiesiołek np. nie próbowałam, może za jakiś czas. Dziewczyny piją to siemię i może zaczyna działać dopiero po kilku cyklach? Nie wiem ale warto sprónbować Co do czekoladki, to sama mam w domu 6 sztuk ( zostały mi po degustacji) jaką prowadziłam miesiąc temu tak sobie leżą pyszne z orzeszkami i czekaja....aż się je zje No nic pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link
noemi27 Re: Miłego poniedziałku :) 21.05.07, 13:47 Dzięki Ewinko, w takim razie odkurzę moje siemię z szuflady. Może pomoże Oby! Strasznie mnie dziś jajnik napiernicza i jakoś nie mogę się skupić w pracy Wcinam dalej tą czekoladę, skoro nikt nie chce ode mnie Nie źle mi to idzie To pa dziewuszki. Odpowiedz Link
megisa1 Re: Megisa 21.05.07, 14:09 bako zbliża sie owulka wiec mam nadzieje ze beda 2 ale jak nie to zaraz po @ jak bede w bojowym nastrolu ide się szczepić ;D Odpowiedz Link
ewinka22 Lista:) 22.05.07, 08:16 Lavazz2 - 24dc Martucha90 - 22dc daisy1980 - 22 dc a30 - 17dc Aneczka_78 - 16dc Pewna_taka - 16dc ewinka22 - 16dc Wiosenka1 - 11dc Noemi27 - 9dc Megisa - 8dc Elektra13 - 8dc Lacianka - 8dc Malina.Majka - 8dc Mercy2 - 7dc Ivinka - chyba sie szczepi na żółtaczkę? Aguita5 - 5cd Mjulka - 2dc A co tam uaktualniłam zgodnie z dniem dzisiejszymMam nadzieję, że większość z nas to zakończy już ten cykl z dwoma krechami na teście Narazie jest nas 17 ale może ktoś jeszcze sie dopisze Oj wczoraj miałam dzień "smutów" mam nadzieję, ze dzisiaj będzie lepiej i że jakoś spojrzę na wszystko z dystansem No nic Dziewczynki do potem Ewa Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Lista:) 22.05.07, 10:07 Lavazz2 - 24dc Martucha90 - 22dc daisy1980 - 22 dc a30 - 17dc Aneczka_78 - 16dc Pewna_taka - 16dc ewinka22 - 16dc Wiosenka1 - 11dc Noemi27 - 9dc Megisa - 8dc Elektra13 - 8dc Lacianka - 8dc Malina.Majka - 8dc Mercy2 - 7dc Ivinka - między młotem a kowadłem Aguita5 - 5cd Mjulka - 2dc uaktualniłam Ivinkę, dzis 18 dzien lutealnej, tempka troche spadla, albo @ przyjdzie, albo jutro testuje Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Lista:) 22.05.07, 10:11 a ja coz po wczorajszych slodkich starankach, m stanal na wysokosci zadania, od razu chumorek lepszy mam sniadanko wszamalam, jeszcze mam lody i kawke, mniam mniam, i dupeczka rosnie jutro na monitoring nr 1, brzucho mnie boli, a to krzyz a to jajniki, szkoda ze nie mam jednego konkretnego bolu owu, mnie boli kilka dni, tak jakby @ miala przyjsc, no ciut bardziej bola jajniki niz podbrzusze, paski owu narazie nic nie wskazuja, mam jeszcze ich tylko 6 nie wiem czy starczy mi do konca, robie co 2-3 dni, za szybko zaczelam, eeee trudno co tam u Was? jakos milnie forum przed owu, ale bedzie tu goraco po owu, ciekawe ktora pierwsza wystrzeli jaja!!!!???? Odpowiedz Link
ewinka22 Re: Lista:) 22.05.07, 10:35 No Wiosenko to smacznego życzę) Ja też jutro do gin i USG aż boję się co ona tam zobaczy, albo czego nie zobaczy....no okaże się jutro tyle, że wracam od niej dopiero po 22.00 więc późno napiszę co i jak. Oczywiście żadnych bóli, kompletna susza (jeśli chodzi o śluz) i tempka nadal 36,3-36,1 już dzisiaj 16dc. No zobaczymy jutro. Piję siemię lniane codziennie i ziółka mieszankę ze sklapu starania (choć sama sobie ją pomieszałam w domciu z ziółek kupionych w zielarskim, tę miesznakę bez ruty), ale efektów narazie żadnych Muszę być cierpliwa Męża i tak nie ma siedzi sobie w Gdańsku więc staranka i tak ewentualne nie wystąpią jeśli by się nawet okazało, że mam ładny pęcherzyk (oby), no ale chociaż sprawdzę czy w ogóle mi coś rośnie no i to endometrium. Dobra to może narazie na tyle pozdrawiam i czeakm na jutro Ewa Odpowiedz Link
mercy2 Re: Lista:) 22.05.07, 11:32 A u mnie 7 dzień cyklu i ciągle trwa @ Załamka Dlaczego u mnie ta @ tak długo musi trwać, koszmar Odpowiedz Link
noemi27 Re: Lista:) 22.05.07, 12:54 Witam w klubie Mercy, ja mam to samo. Dopiero w niedziele w 7dc @ mi sie skończyła. No ale staranek niet, bo się zatrułam na komunii u znajomych No i witałam się z "Szuwarkiem" parę razy cały niedzielny wieczór Aż zazdroszcze Wiosence, że dziś taka radosna Ja muszę mojego dzisiaj przydybać, bo jutro wyjeżdża na szkolenie do Stolicy na dwa dni. Potem wraca na 1 noc, i znowu jedzie na szkolenie aż do niedzieli! No i kiedy tu dzieciaka zrobić jak cho;lera nie ma chłopa w domu???? Ech.............. A mnie się jeszcze właściwy śluz nie zaczął, pewnie się zacznie jak M sobie pojedzie buuuu Złapię go i tak dzisiaj Odpowiedz Link
elektra13 Re: Lista:) 22.05.07, 13:45 U mnie też długo - całe 6 dni z @. Na dziś mam obiecane przytulanko i oficjalnie zaczniemy ten cykl starań. Do owu jeszcze daleko ale trzeba już trenować A w sobote jedziemy na 5 dni do Zakopanego i może zmiana klimatu i miejsca dobrze i owocnie na nas podziała? Zobaczymy już za 3 i pół tygodnia Odpowiedz Link
atina11 Re: Lista:) 22.05.07, 13:06 Witam i ja . Dzisiaj 10 dc. To mój pierwszy cykl starań ( mam już 2,5 l synka). Zrobiłam wcześniej podstawowe badania i pracujemy z M na dzidziusiem. Na razie nie mierzę temp. nie piję mieszanek, może się uda?.....Cykle mam 29-30 dniowe, więc owu. ok. 27. Ale już się staramy )) Odpowiedz Link
ivinka275 Re: Lista:) 22.05.07, 17:09 Lavazz2 - 24dc Martucha90 - 22dc daisy1980 - 22 dc a30 - 17dc Aneczka_78 - 16dc Pewna_taka - 16dc ewinka22 - 16dc Wiosenka1 - 11dc Noemi27 - 9dc Megisa - 8dc Elektra13 - 8dc Lacianka - 8dc Malina.Majka - 8dc Mercy2 - 7dc Ivinka - 1dc Aguita5 - 5cd Mjulka - 2dc Dzięki Wiosenko, to ja teraz już mogę uaktualnić się jeszcze bardziej, 1 dc i nowa szansa. Tylko ja na owu poczekam do czerwca, hihi Odpowiedz Link
mjulka Re: Lista:) 22.05.07, 22:02 no to tłoczno sie tu u nas zrobiło i dobrze ja dzień w trasie spędziłam - dla mojego krzyża to nienajlepiej wróży, ale chociaż udało mi się 3 boćki namierzyć Ogólnie humorek mi dopisuje - zapisałam się na hsg na przyszły poniedziałek, zaczynam walczyć z ziółkami,no i jutro mój ukochany wraca z daleka po ładnych kilku dniach niebytności i z marszu na badanie naboi leci Mam nadzieję, że będę mogła liczyć na Waszą pomoc w interpretacji wyników Skoro nas tu tyle, to w okolicach owu i testowania, nie będziemy mogły nadążyć z czytaniem Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Lista:) 22.05.07, 22:17 hej dziewczynki Witamy Cie Atina. Mam kolezanke o imieniu Athina, tak sie pisze. Bardzo oryginalne imie. Lody byly mniam mniam truskawkowe z polewa czekoladowa, nie pasuje ale mi tam nie wadzi. Megisko nie porownuj testow owu z poprzednimi, to chyba nie ma sensu. Jeszcze moze uplynac 5-7 dni do owu, ten sluzik moze juz byc plodny, lub sie zaczyna, widze ze idziemy w podobnym tempie, jutro monitoring ciekawa jestem czy juz bedzie pecherzyk, moze byc jeszcze maly skoro chyba rosnie 2mm na dobe. Dupek mogl zrobic kuku, bo zobacz nie wiadomo jak cykl zaczac liczyc, niby lutealna wydluza, ale plamisz, i w sumie nie wiadomo jak liczyc, a zioplka swoja droga jajniczki pobudzaja, uwazaj bo czytalam ze jajniczki bola po ziolkach, moze wcale jeszcze nie na owu, cholera wie, badz czujna. Ivinko to nic ze owu w czerwcu to watek przelamany, a jak bedzie sie ciezko otwieral to go zmienimy w miare potrzeb. Trzymaj sie kobieto. Jestesmy imienniczkami, tylko ciiiicho. Oj Mjulka bedzie sie dzialo po owu, niech emus bada naboje i celnie strzela, byle nie do bockow. Odpowiedz Link
mjulka Re: Lista:) 22.05.07, 22:53 ja myślę, ze po dupku się plami. Przynajmnie w moim przypadku tak jest. Nigdy w życiu nie miałam plamień przed @, a po 3 cyklach z dupkiem owszem no i w zwiazku z tym lutealnami się co cykl wydłuża W tym cyklu wliczając to uciązliwe plamienie 17 dni!. A to juz lekkie przegięcie... Ginka dziś rzuciła podejrzenie ciąży biochemicznej - nie wiem co to dokładnie, w każdym razie żaden test apteczny jej nie wykaże, należałoby wykonać betę. No ale to tylko gdybanie, bo z moją nową panią doktor dopiero się poznajemy Odpowiedz Link
elektra13 Re: Lista:) 23.05.07, 09:33 Ciąża biochemiczna to taka, że dochodzi do zapłodnienia ale zarodek nie zagnieżdża się w macicy i "spływa" razem z @ - najczęściej nawet sie nie wie że ciąża była bo @ dostaje się normalnie. Gdzies czytałam że nawet połowa zapłodnień kończy się w ten sposób. I dlatego nie zaleca się testowania przed spodziewaną miesiączką bo test może wyjśc dodatni a potem porzychodzi @ i jest smutno. Obiecałam sobie że w tym miesiącu wytrzymam ciekawość i zatestuje dopiero w sobote 16 czerwca. Wytrzymam!! Odpowiedz Link
mjulka Re: Lista:) 23.05.07, 09:54 no ja to w tym cyklu wytrzymam swobodnie do testowania, bo szanse nam bardzo zmalały z powodu tych wszystkich badań. Ale cykl bez ciążowej schizy mi się przyda Choć pewnie w okolicach owu i tak będę dybać na m Nie ma lekko. No nic, póki co to jeszcze ładny kawał czasu do owu i testowania. W każdym razie udało mi się od poniedziałku wcisnąć na rehabilitację (na cito) w państwowej placówce, więc jak widać cuda się zdarzają Odpowiedz Link
mjulka Re: Lista:) 22.05.07, 22:56 ach! i zrobiłam sobie dziś prezenta a co tam, że sama - grunt, że mi się humor poprawił. Od dziś mam bezprzewodowego neta i żaden ból w krzyżu mi nie uniemozliwi korespondencji z Wami Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Lista:) 23.05.07, 08:26 Mjulka ale jestes do przodu z tym netem ho ho. Sama nie wiem co to biochemiczna, a tez ciekawa jestem, moze to taka ciaza, ze dochodzi do zaplodnienia, a sie zarodek nie zagniezdza? Pozdrawiam Was wszystkie, dzis o 13 monitoring. Odpowiedz Link
megisa1 Re: Lista:) 23.05.07, 08:54 mi lekarz tez powiedział że to moje zawirowanie..moze pamiętacie...to mogła być biochemiczna hcg przekroczyło nieciążową normę a @ przylazła mlulka fajnie że masz bezprzewodowy ja jeszcze męcze sie z kablami szczególnie przy sprzątaniu...eh wiosenko koniecznie daj znać jak pecherzyk i niech ci gin też endo zmierzy Odpowiedz Link
megisa1 Re: Lista:) 23.05.07, 08:48 iwonko /wiosenko heheeh wczoraj nie miałam już czasu na forum zrobiłam tego testa popołudniu dla świętego spokoju i go odzyskałam ;D jedna kreska nawet bez cienia więc wiem że nic się raczej w najbliższych dniach nie kroi... przynajmniej tyle )) bo emuś zapracowany i zmęczony wiosenko moze rzeczywiście to pobolewanie od tych ziółek bo nie przypominam sobie żeby mnie wczesniej coś bolało na początku cyklu, u mnie raczej wszystko bezboleśnie przebiega kurcze przez tego dupka też zastanawiam sie który to dzień cyklu rzeczywiście jest... tak myslę że jak ok 14dc wybiorę sie na usg to raczej nie bedzie za późno biorac pod uwagę poprezdnie cykle, co najwyżej może być za wcześnie... sie okaże buźka Odpowiedz Link
oshin888 Re: Lista:) 24.05.07, 17:00 Hej wiosenko1 Chętnie do Was dołączę. Dziś 20dc - cykle mam ok 37 dniowe, staranka od 6dc co 2-3 dni.Wczoraj na teście owu - baaardzo blada krecha, może dzisiaj będzie wyraźniejsza, tempka utrzymuje się na poziomie 36,6.. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Lista:) 24.05.07, 17:58 malinko zbyt malo da=nych, szyjjka wysoko, tez za malo, mozemy tylko gdybac, a jak dlugo obserwujesz cykle pod wzgledem sluzu i szyjki. Jesli tempka bedzie dlugo tak wysoko, to raczej juz po owu, zobaczymy czy spadnie wiesz tak wyrwane z kontekstu to ciezko to ocenic Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: Lista:) 24.05.07, 18:01 Lavazz2 - 26dc Martucha90 - 24dc daisy1980 - 24 dc Oshin888 - 20dc a30 - 19dc Aneczka_78 - 18dc Pewna_taka - 18dc ewinka22 - 18dc Wiosenka1 - 13dc Noemi27 - 11dc Megisa - 10dc Elektra13 - 10dc Lacianka - 10dc Malina.Majka - 10dc Mercy2 - 9dc Aguita5 - 7cd Ivinka - 3dc Mjulka - 4dc Odpowiedz Link
megisa1 dupek czy ziele ? jak myślicie ? 22.05.07, 13:26 Dziewczynki u mnie to by było "święto lasu" jakby było wszystko jasne dziś 8dc i co ?, oto widzę plamionko najwidoczniej nie do końca sie skończyło i jeszcze na różowo coś tam sobie spływa ale oto wśród różowości są pasma śluzu jakbypłodnego, co prawda nie są śliskie ale są przeźroczyste i ciagnące ...normalnie chyba gumowe wiec niby za takie je uznac można jajnik mnie boli na dodatek, bolał już wczesniej ale stwierdziłam że bzduram coś sobie przecież owu około 17dc dopiero! owulke miałam do tej pory jakieś 4-5 dni po pierwszym "jajkowym" wiec teraz by wypadła ok 13...jesli to jest to???? dzis chyba zrobie owulacyjny i zobacze jak sprawa wyglada porównam z tymi moimi z poprzedniego cyklu kiedy robiłam, moze to cos wyjaśni... No dziewczyny czy duphek mógł mi takie kuku zrobić? ja tu grafik działań przygotowałam dla ema a jak tak bedzie to w kieszeń sobie moze wsadzić hehe No bo chyba nie te ziółka przeciez, pije je dopiero kilka dni, to tak szybko mi chyba jajków nie pobudziły...jak myslicie? a na dodatek tempka mi poleciała dziś na maxa mam nadzieje że jutro nie poszybuje na 37,2 bo nawet fertility miałoby zagwózdkę hehe jak mi tak bociek w cyklu zamiesza a lutealna bedzie miec 11 to to bedzie najkrótszy cykl w moim życiu... ale fajnie że nas tu tyle i rzeczywiście na pewno po owulkach zrobi sie gorąco, widze po sobie że pierwsza faza to takie czekanie na burze Odpowiedz Link
megisa1 Re: dupek czy ziele ? jak myślicie ? 23.05.07, 08:57 jako że wyżej już wyżej odpisałam to dodam jeszcze że jak tak mi tempka bedzie spadać to chyba niedługo lekarze zgon stwierdzą dziś 36,3 choć nie jestem pewna czy nie było 36,25 ale taka byłam zaspana ze dojrzeć nie mogłam dziewczyny jaką wy miałyscie najniższą? tak z ciekawości.... Odpowiedz Link
pewna_taka Re: dupek czy ziele ? jak myślicie ? 23.05.07, 09:54 jezu, dziewczyny, ale się rozpisałyście! jestem już po badaniach, czekam na wyniki, potem wizyta kontrolna u ginki i .. do dzieła Odpowiedz Link
baka1baka Re: dupek czy ziele ? jak myślicie ? 23.05.07, 10:22 Hej, a ja dopiero pierwszy raz weszłam na ten wątek. Siedziałąm na poprzednim założónym przez megise. Megisa, u mnie najniższa w tym cyklu 36,3. Teraz jestem na końcówce cyklu. tem. niecałe 37. Zaobserowałam w połowie lutealnej drugi skok tempki. Sutki wrażliwe, brzuch bolał ale przestał. Śluz wczoraj był raz lekko żółty, ale dzisiaj juz nie ma. W sumie żadnych objawów typowo ciążowych. Przez weekend czekam, a po niedzieli testuję jak @ nie będzie. Całuje was mocnoooo Odpowiedz Link
ewinka22 Dziś wizyta:) 23.05.07, 13:21 Dziewczyny moje najni zsze tampki to 36,10 (np dzisiaj i wczoraj takie były takie) mierzę w pochwie o 5.00 rano Dzisiaj ide do nowego gina na 19.30 ze wszystkimi wykresami, badaniami ktore zrobi lam i w og ole z moją histori a i prosbą o dalsze wskazówki w starankach Trzymajcie kciuki: Wiosenko daj znać jak u Ciebie? Ty juz chyba po bo mia laś iść na 13 Ja jeszcze od gina musze dojechac do domu 60km wiec pewnie późno napisze co i jak Pozdrawiam Was wszystkie Ewa Odpowiedz Link
mentafolia megisa 23.05.07, 16:02 U mnie najnizsza zanotowana temperatura to 35,8 ) A 36,2, 36,3 to dosyć częste w 1 fazie. Tak,że poczekasz jeszcze z tym zgonem D Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: megisa 23.05.07, 16:46 ja pozniej polukam na wykresy, ale srednio mam w I fazie 36,5, ale mierze o 7 w pochwie, teraz mierze tez w zadku i tam raczej 36.7, ale tempek nie ma co porownywac, a tym bardziej jedna z druga, kazdy inny jest no coz na 13 wizyta, to byl moment, 5 minut, pecherzykow jeszcze nie ma, nastepny monitoring pon lub sroda, 12 dc dzisiaj, endo no pocieszajace, w najgrubszych miejscach nawet 8mm, ale w najcienszych tylko 4mm, gin wytlumaczyl mi ze scianki macicy sa niejednorodne i taka rozbieznosc moze byc, weic pytam go skoro endo 8mm to czemu nie mam @, powiedzial ze endo to jedno, a poziom progesteronu tez jest wazny i u mnie pewnie za niski, no ale skoro biore dupka to powinno wszystko sie ruszyc, no ciekawe bardzo i nic wiecej opowiadal ze laska dzis urodzila w 28tc, dzidzia 1,1kg, zapalenie pluc ma na dzien dobry moja w 30tc miala 1,3, ale wiecie z perspektywy czasu wtedy bardzo cierpialam, ale chyba lepiej ze stalo sie jak stalo, nie ma mocnych takie dzieci do 6-7 roku zycia to jest non stop walka o ich zycie kto ogladal wczoraj na polsacie chirurgow? to serial, tam urodzily sie 5 raczki, dziewczynki, w 30tc, 3 chorowitki, jakies straszne choroby, przykro ale mnie naszlo, ale wsio jest ok, mam dobry chumorek, rety zastanawiam sie zawsze jak do Was pisze nad ortografia, chyba strzelam babole, ale co tam pozdrowionka Odpowiedz Link
ewinka22 I po wizycie... 24.05.07, 00:08 Dziewczynki ja już po wizycie u gina. Trochę zadołowałam się( Długo by pisać, generalnie. Estradiol mam za niski i pęcherzyka dzisiaj, żadnego!!17 dzień cyklu. Prawy jajnik o charakterze PCOS nierównomierny, dziwny kształt. Lewy nieco lepszy, endometrium malusienkie, niedojrzałe ( bo estrogenów nie produkuję, więc i dlatego nie rosną pęcherzyki i dlatego też wcale nie mam śluzu płodnego). Wyniki męża takie sobie, generalnie dostałam na dwa kolejne cykle jakieś hormony z estrogenami, które ponoć poprawiają obie fazy cyklu(jeśli oczywiście wystąpi dwufazowość). Jutro podam nazwę bo dzisiaj już nie mam do tego głowy W drugim cyklu z tym lekiem mam na USG sprawdzić czy w ogóle rosną pecherzyki. Najprawdopodobniej jeśli urosną to i tak nie pekną, więc dlatego już nie raz miałam torbiele na jajnikach No cóz mamy z meżem porozmawiać poważnie na kilka tematów i zastanowić się co dalej....jeśli to się wszystko nie ruszy, parametry nasienia zostaną jakie są to raczej ku inseminacji trzeba się skłaniać....no nie wiem...Jutro może jakoś na to popatrze z większym pozytywem Wiem, ze to nie najgorsze co mogłam usłyszeć od nowej pani gin, ale dzisiaj na świeżo emocjonalnie to dla mnie za wiele...jutro pewnie będzie lepiej... Śpijcie spokojnie więc zatem... Ewcia Odpowiedz Link
ewinka22 Re: I po wizycie... 24.05.07, 07:59 To znowu ja...ten lek to CYCLO-PROGYNOVA...podobno mam estradiol jak kobiety po menopauzie Mam nadzieję, że ten lek to poprawi, ale czy na stałe? A moze organizm się przyzwyczai do leku i sam juz nie bedzie produkował estradiolu??Nie wiem, teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekać na miesiaczkę i zacząć brać lek od pierwszego dnia krwawienia. No tylko czy ono wystąpi?Dalej tempka niska ( i nie skoczy bo przeciez pęcherzyka nie ma, zatoka Douglasa pusta wiec owulki nie było). Czekać i czekać tylko pozostaje ehh.. Pozdrawiam Was Ewa Odpowiedz Link
mjulka Re: I po wizycie... 24.05.07, 08:55 my tez po badaniach eh, to znaczy mój m po badaniach i wyniki takie sobie, moze niezałamujace.\, ale mogłoby byc znacznie lepiej. Wszystko w najniższych granicach norm. Powtórka za 2-3 tygodnie - może to chwilowy spadek formy. W końcu na badanie poleciał prosto z samolotu a kto wie, co robił w delegacji ))) Ewinko, to że zatoka wolna od plynu nie znaczy, że owu nie było. Płyn utrzymuje się bardzo krótko po pęknięciu pęcherzyka. Może ją przegapiłaś po prostu) czego Ci chyba zyczę, bo sama faszeruje sie hormonami na wzrost pęcherzyków i nie najlepiej to znoszę Wspomagałaś się testami owu, czy tylko termometr w ruch puściłaś?A badałaś teraz w środku cyklu poziom lh? Może warto, bo wiedziałabyc czy jest szansa, że będę same pękać, jeśli się pojawią Nie martw się, diagnoza nie jest jakaś fatalna Sciskam tymczasem i juz przeżywam poniedziałkowe hsg Odpowiedz Link
noemi27 Re: I po wizycie... 24.05.07, 09:22 Widzę, że nie tylko ja dzisiaj nie mam humoru, ale to wszystko te nasze hormonki-potworki Mjulko, mój M też na delegacji, właśnie wraca i jutro znowu jedzie, a tu owu nadchodzi! Ach to życie jakie psotne.... Wsperam Was duchowo w braniu tych wszystkich leków oby pomogły. Ja już nie biorę, co miałam wziąć to wzięłam. Muszę się trochę zregenerować (Olej etc . Ale jak nie zaskoczymy do sierpnia to pewnie mój gin mnie podfaszeruje. Tak czy owak Dziewczynki życzę Wam miłego dnia i ogromniastego uśmiechu. Trzymam za Was i za siebie kciuki. Odpowiedz Link
aanetkaw74 Re: I po wizycie... 24.05.07, 11:03 ewinko uszy do góry, masz diagnozę i wiesz jak ją leczyć, czasami kobitki całe życie nie mgą zajść a niby wszystko ok i co wtedy nawet nic nie możesz zrobic. dostaniesz estradiol, dostaniesz hormonki na jajeczkowanie i na pekanie jajeczek, zrobicie inseminację i będzie mała tłusta dzidzia zobaczysz. nie takie rzeczy ludzie muszą przechodzić żeby mieć maluszka!! ty masz to szczęście że jesteś młodziutka i masz mnóstwo czasu żeby się leczyć,\a przy obecnym postepie medycyny to ie będzie takie trudne!!! ważne jest żebyście razem z mężem byli blisko i w trakcie tych wszystkich badań nie zagubili się, a wtedy wszystko przetrwacie, życzę wam tego z całego serca Odpowiedz Link
megisa1 Re: I po wizycie... 24.05.07, 11:18 anetko dobrze napisane, z ust mi to wyjęłaś... Odpowiedz Link
malina.majka Mam pytanie... 24.05.07, 11:32 Dziewczyny,nie mierzylam tempki od poczatku tego cyklu bo corka gdzies posiala termometr,wczoraj sie znalazl. Mierzylam tak z ciekawosci termometrem do ucha,oczywiscie nie biorac wynikow pod uwage bo znam zasady NPR ALe zzera mnie ciekawosc bo na tym termometrze mam wysoka tempke wczoraj nawet lekko ponad 38, dzis 37.7 no i pytanko-czy mozna miec wysoka tempke jeszcze nie majac owu? Dodam, ze @ byla dlugo 7,5 dnia,sluz kremowy ale taki "mokry",szyjka wyskoko...Co mozecie o tym powiedziec?Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
megisa1 wiosenko 24.05.07, 11:59 ja mierze o 6.30 w pochewce wiec moze jest ciut niższa... wiosenko ja sie szukuję na monitoring na pn moze tez pójdziesz to obie będziemy miały dobre wiadomości to my mozemy mieć podobnie owulkę mimo tego ze przesuniecie w cyklu moze razem na ciążowym sie tez niedługo spotkamy ? kto wie, kto wie 8mm lux nie przejmuj sie tymi 4mm pewnie podrośnie jak pecherzyków jeszcze nie ma, w najgorszym wypadku bedzie musiał pęchcerzyk poszukac dogodnego miejsca i tyle oj te hormonki...u mnie tez nie rewelacja to ten czarnobyl nas tak chyba załatwił... nie wiedziałam chirurgów i chyba dobrze człowiek mniej wie lepiej spi ...a spało mi sie bardzo dobrze...aż za dobrze do o mało sie dzis do pracy nie spóźniłam ortografia sie nie przejmuj ja takie czasem krowy sadze ze sie wstydze jak to później czytam...na zsczeście na forum ocen się nie wystawia buźka Odpowiedz Link
megisa1 mentafolia :) 24.05.07, 11:24 mentafolia dziś wróciłam do życia 36,6 powiedz mi czy to że w kazdym cyklu miedzy @ a owu mam taki duzy spadek a po 6 dniach wg fertility jest owu i mi ją wyznacza to może być jakaś zasada, czy raczej przypadek? bo to juz kolejny taki wykres z takim spadkiem... i jesli by tak było to owu niby we wtorek (a cały cykl mógłby mieć ok. 28 dni) tylko że w pn ide na monitoring, mam nadzieje że nie bedzie za późno...sie okaże... Odpowiedz Link
mentafolia Re: mentafolia :) 24.05.07, 15:04 cieszę się,że jednak żyjesz ) Megisa ,niestety nie jestem specjalistką npr. Moje zdanie opiera się wyłącznie na obserwacjach swojego organizmu oraz analizie własnych i cudzych wykresów ) Myślę,że skoro obserwujesz takie spadki co cykl,to znaczy,ze tak juz masz.Tak Ci pracują hormony,że owocuje to spadkiem temperatury ok.połowy fazy folikularnej. Mnie np.ok.6-7 dc na jeden dzień rośnie ) Tak już mamy.A to raczej dobry objaw,bo oznacza że organizm pracuje równo,a cykl jest powtarzalny. Ciekawe co na moje wywody powie Wiosenka ) Ona jest nieźle obtrzaskana w temacie ) Odpowiedz Link
mjulka Re: mentafolia :) 24.05.07, 15:37 megisko mnie tez tempka w połowie cyklu spada do granic mozliwości by potem dać czadu W tym cyklu dałam na luz i nie mierzę, bo mnie w poprzednim o mało o zawał nie przyprawiła A skoro i tak cykl monitorowany, to wiem co, jak i kiedy, więc nie będę się stresować. A jak ma być ciąża, to czy będę ją mierzyć, czy nie to i tak będzie, nie? Tak czy owak zaczynam łapać cykora przed hsg i oby było wszystko ok... Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: MAJ/CZERWIEC 24.05.07, 16:21 hejka, dzis w pracy caly dzien, o rety Ewinka kobiteko moja to nie wyrocznia, nie znam sie, ale kurde ja wolke nie chodzic do lekarzy i nie pytac, troche zaluje ze poszlam na monitoring, a wnosie, co ma byc to bedzie...ale dobrze w Twoim przypadku ze wszystko jest, teraz wrzuc na duzy luz, przelecz te swoje cykle, mierz tempki, czekaj na owu, na pewno przyjdzie, oby tylko szybciutko, rozumiem ze zaczynasz leki od nowego cyklu, narazie nic? Ktora to tam glowkuje nad wynikami emusia po delegacji - ach Mjulka, sluchaj pisz gdzie jezdzi w delegacje, my bedziemy wywiad robic! Megisa daj Ty spokoj z tymi spadkami, coz ja Mentafolia umiem interpretowac, ale tam nie lukam, czy spada czy unosi sie, Megisko na moj gust taka Twoja uroda, albo po @ spada progesteron, wiecej jest estrogenu i stad ciut tempka w dol leci, w okolicach owu znow progesteron sie podnosi, a tym samym tempka. Nie wiem Megisko jak bedzie u mnie owu, w sobote daleko wyjezdzam, wiec raczej bedzie pozniej ok 20 dnia, czekam cierpliwie, mamy szanse razem testowac, bo ja raczej lutealna mam 12 dni, nawet przy dupku. Malinko z takimi tempkami to juz raczej II faza, ale raczej! Odpowiedz Link