noovaa 14.09.07, 10:11 Macie jakieś sposoby na plamy które za nic nie chcą zejść ? Bo przy niektórych to ja już poprostu wymiękam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniam241 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 10:42 Ja mam plamy zwlaszcza na ubrankach mojej Asi. Mocze je conajmniej dwa dni czasami nawet trzy w wodzie ze spora iloscia plynu lub proszku vanisz. Plamy schodza Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka110 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 12:34 mam innym klopot plamy po wypraniu i calonocnym moczeniu w Vanish zrobily sie jeszcze bardziej widoczne i to na bialej koszuli. Sa chyba z sosu pomidorowego i nie mam pojecia co zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 12:35 Tluste zalewam plynem do naczyn, morning fresh Inne zalewam vanishem w plynie. Plamy zostaja w praniu, na ubraniach ich juz nie ma nov. Odpowiedz Link Zgłoś
bacia14 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 13:27 dołączam sie do pytania plamy na bocy po jabłuszku nie rusza nawet vanish w proszku pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 13:34 na ubrania mojej córy-różowe-wdarła sie nieproszona czerwien i nawet vanish oxy action nie daje rady. moczą sie juz drugi dzień( Odpowiedz Link Zgłoś
agunia241082 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 13:40 moze w zbyt niskiej temperaturze pierzecie??ja jak mam zaplamione ciuchy to do prania dodaję vanish oxy action i wszystko schodzi!! mój mąż pracuje w piekarnio-ciastkarni i przynosi do prania koszulki poplamione barwnikami itd.. koszulki dopierają sie i są sniezno białe..proszku używam vizir persil albo ariel wszystko mam ładne odplamione i nawet moczyc nie muszę pozdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia241082 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 13:44 a i jeszcze cos mi sie przypomniało duzo zalezy tez od pralki moja mama ma pralke indesit nic nie dopiera i nawet vanish nie pomaga w najwyzszej temp.teraz mieszkam za granicąi mamy niemiecka pralkę i jest rewelacyjna i nie jest nowa az byłam na początku zaskoczona moze to tez ma znaczenie??!! Odpowiedz Link Zgłoś
bacia14 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 13:53 ha ja podejrzewam, że zależy to bardzoej od jakości proszku w polsce a za granicą, nie na darmo sie mówi że za zachodnią granicą proszki są "lepsze" Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 15:48 Dlatego srodki do prania kupuje niemieckie i nie mam takich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_73 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 19:50 Ja tez kupuje niemieckie proszki na targu.Duze opakowania.Fajny jest proszek Mr Proper.Nie wiedzialam naet,ze taki proszek jest bo u nas w sklepach go nigdy nie bylo byl tylko plyn do podlog. Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 20:03 na plamy mam wyprobowany taki sposob ze z czego by nie była, to nie dopuszczam do zaschniecia i szybko zapieram zimną wodą i "ludwikiem". Odpowiedz Link Zgłoś
novembre Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 20:29 A ja w zyciu nie pralam wyzej niz w 40 stopniach.. Proszki - persil. Pralka - to chyba nie powinno miec znaczenia..? A moze ma? AEG, w kazdym razie. nov. Odpowiedz Link Zgłoś
apapon Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 20:38 a ja na plamy stosuje pastę komfort, taką do mycia rąk lub do prania, normalnie nakłdam na plame, i ładuję z tym mazidłem do pralki, a potem sru pranko, i schodzi, moja dwojka szkrabów nie ma plam Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: niedopierające się pranie 14.09.07, 21:07 mam jeden bardzo sprawdzony sposób wrzucam to badziewie do centralnego i problem z głowy Odpowiedz Link Zgłoś