Dodaj do ulubionych

Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk

27.02.04, 21:58
Pamięta ktoś rewelacyjne batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk, pisałem
parę razy do Fazera którzy ich wykupili o wznowienie produkcji ale mnie olali.
Pamiętam że kosztował 5zł
Obserwuj wątek
    • Gość: krymski wafel gmbh Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 10:06
      pewnie,ze pamietam - szczególnie gdy jestem an ajudahu.......lubie stac na
      ajudahu skale , choc Mickiewicz musial być mocno nacpany gdy podziwial widoki
      wsparty na AJUDAHU. tam nie ma zadnych widokow, jest kopiec z kamieni i
      brudna choragiewka,lasek z komarami, pare rydzykow i pomietych opakowan po
      batonach z waflami.....
      • Gość: palmowatyFil ... niebezpieczna Ajudahu skała ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 28.02.04, 10:55
        Doznałem na niej groźnej kontuzji pisząc kolejny sonet do batonu. Nieopatrznie
        poślizgnąwszy się na masowo zalegających zużytych prezerwatywach, zwichnąłem
        kostkę margaryny "Palma Krymska".
    • Gość: Grace Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: 217.153.120.* 13.03.14, 13:38
      O rety,

ja tez z moimi kolezankami i cala rodzina przyłaczam się!! Jak do nich napisac???
      Baton krymski to najlepsza słodkośc z dzieciństwa :)
      pozdrawiam Grazyna
      • Gość: Marek Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.vc.shawcable.net 13.03.14, 16:09
        Bardzo dobrze,ze o batonie krymskim piszecie,kiedys na innych forach go wspominalem bez odzewu chyba bylo za mlode pokolenie........,a smak jego to byla ----Bajka--
    • Gość: bella Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.siec.alfa.pl 14.04.14, 16:34
      Oj ! pamiętam baton mojego dzieciństwa ,był super ,a jaką mieli super chałwę sezamowa.pycha.pozdrawiam
    • Gość: Renata Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.ip.netia.com.pl 23.04.14, 10:39
      Też za nim tęsknię:) Własnie wczoraj z kolezanką przypominałysmy sobie tę ciemną, grubą, prawdziwa polewę czekoladową i pyszną miazgę kakaową z kawałkami wefelka w środku. Zapakowany był w przeźroczysty papierek z zielonymi (chyba) napisami. Cena sie zgadza: 5 zł :)
      • Gość: Lucyna Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.play-internet.pl 24.03.21, 19:00
        Cieszę że nie jestem sama z tym wspomnieniem . Może producent wróci do tego batoniki. Jestem przekonana że moje wnuki tez je polubiła Lucyna
    • Gość: Piotr Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.04.14, 00:50
      No, lata temu w Sopocie kupowalem po 1,50 jak wracalem ze szkoly, Wystarczyl mnie za caly obiad. Potem bylo juz ich mniej i juz po 3.00 PLN, a teraz nie ma wcale.
      Piotr z Toronto
      • sarenkax Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk 19.10.14, 21:38
        Witam, jak dziecko ucieszyłam się, że piszecie o tych batonach-Krymskich, wśród moich znajomych nikt ich nie jadł, mimo podobnego wieku,a ja byłam
        "uzależniona" od tego przysmaku. Tak, kosztował 5 zł i był taki grubiutki i tak pyszny, że zjadałam całego. Zamiennikiem moim jest teraz czekolada BAJECZNA Z WEDLA, ale ta 10 dag, bo duża ma kremowe nadzienie. co nie znaczy że jest zła, ale w mniejszej czuć ten wafelek. Pozdrawiam wszystkich smakoszy, tak mi się cieplutko zrobiło na to wspomnienie.
    • Gość: Gość Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.eltronik.net.pl 15.02.22, 21:00
      Pamientam ten nie zapominy szczegóły smak
      Coś niepowtarzalnego.
    • Gość: ins@onet.eu Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.eltronik.net.pl 07.10.22, 15:13
      Pamiętam smak batona krymskiego do dzisiaj.
      Chciałabym aby moi synowie i wnuki poznały smak batonu z mojego dzieciństwa.
      Wspaniały smak.
      . Kupowałam go w sklepie Bałtyk.
      Kosztował 5 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka