hddsyss 27.02.04, 21:58 Pamięta ktoś rewelacyjne batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk, pisałem parę razy do Fazera którzy ich wykupili o wznowienie produkcji ale mnie olali. Pamiętam że kosztował 5zł Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: krymski wafel gmbh Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.gdynia.mm.pl 28.02.04, 10:06 pewnie,ze pamietam - szczególnie gdy jestem an ajudahu.......lubie stac na ajudahu skale , choc Mickiewicz musial być mocno nacpany gdy podziwial widoki wsparty na AJUDAHU. tam nie ma zadnych widokow, jest kopiec z kamieni i brudna choragiewka,lasek z komarami, pare rydzykow i pomietych opakowan po batonach z waflami..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: palmowatyFil ... niebezpieczna Ajudahu skała ... IP: 5.5.* / 80.58.44.* 28.02.04, 10:55 Doznałem na niej groźnej kontuzji pisząc kolejny sonet do batonu. Nieopatrznie poślizgnąwszy się na masowo zalegających zużytych prezerwatywach, zwichnąłem kostkę margaryny "Palma Krymska". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Grace Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: 217.153.120.* 13.03.14, 13:38 O rety, ja tez z moimi kolezankami i cala rodzina przyłaczam się!! Jak do nich napisac??? Baton krymski to najlepsza słodkośc z dzieciństwa :) pozdrawiam Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marek Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.vc.shawcable.net 13.03.14, 16:09 Bardzo dobrze,ze o batonie krymskim piszecie,kiedys na innych forach go wspominalem bez odzewu chyba bylo za mlode pokolenie........,a smak jego to byla ----Bajka-- Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bella Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.siec.alfa.pl 14.04.14, 16:34 Oj ! pamiętam baton mojego dzieciństwa ,był super ,a jaką mieli super chałwę sezamowa.pycha.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Renata Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.ip.netia.com.pl 23.04.14, 10:39 Też za nim tęsknię:) Własnie wczoraj z kolezanką przypominałysmy sobie tę ciemną, grubą, prawdziwa polewę czekoladową i pyszną miazgę kakaową z kawałkami wefelka w środku. Zapakowany był w przeźroczysty papierek z zielonymi (chyba) napisami. Cena sie zgadza: 5 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lucyna Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.play-internet.pl 24.03.21, 19:00 Cieszę że nie jestem sama z tym wspomnieniem . Może producent wróci do tego batoniki. Jestem przekonana że moje wnuki tez je polubiła Lucyna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotr Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.04.14, 00:50 No, lata temu w Sopocie kupowalem po 1,50 jak wracalem ze szkoly, Wystarczyl mnie za caly obiad. Potem bylo juz ich mniej i juz po 3.00 PLN, a teraz nie ma wcale. Piotr z Toronto Odpowiedz Link Zgłoś
sarenkax Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk 19.10.14, 21:38 Witam, jak dziecko ucieszyłam się, że piszecie o tych batonach-Krymskich, wśród moich znajomych nikt ich nie jadł, mimo podobnego wieku,a ja byłam "uzależniona" od tego przysmaku. Tak, kosztował 5 zł i był taki grubiutki i tak pyszny, że zjadałam całego. Zamiennikiem moim jest teraz czekolada BAJECZNA Z WEDLA, ale ta 10 dag, bo duża ma kremowe nadzienie. co nie znaczy że jest zła, ale w mniejszej czuć ten wafelek. Pozdrawiam wszystkich smakoszy, tak mi się cieplutko zrobiło na to wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.eltronik.net.pl 15.02.22, 21:00 Pamientam ten nie zapominy szczegóły smak Coś niepowtarzalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ins@onet.eu Re: Batony "Krymskie z waflami" firmy Bałtyk IP: *.eltronik.net.pl 07.10.22, 15:13 Pamiętam smak batona krymskiego do dzisiaj. Chciałabym aby moi synowie i wnuki poznały smak batonu z mojego dzieciństwa. Wspaniały smak. . Kupowałam go w sklepie Bałtyk. Kosztował 5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś