Dodaj do ulubionych

Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zadłu...

IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 17:44
I dobrze. W Gdańsku kredyty idą na inwestycje. Trasa Sucharskiego, Słowak, Havla, Łostowicka, Armii Krajowej, nowy tabor, nowe torowiska i remonty pozostałych- miasto się zmienia aż miło patrzeć. Lepsze to niż u sąsiada za miedzą, który też ...inwestuje
www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Gdynia-ruszyla-budowa-Infoboksu-n59850.html
Obserwuj wątek
    • Gość: pytajnik A na ile przy EURO są zadłużone miejskie spółki ? IP: *.dynamic.mm.pl 07.07.12, 19:27
      nie chodzi mi o zadłużenie gminy tylko miejskich spółek które brały obciążenia kredytowe po to żeby gmina nie przekroczyła ustawowego progu. O to Pan redaktor zapytał czy dalej uważamy że jest kolorowo a koszt utrzymania stadionu od 0,5-1 mln / mniesięcznie to przysłowiowy "PIKUŚ"?
      • Gość: Budyń Nieudacznik Budyń tępy nieudacznik IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 21:11
        "gdańszczanie (sic! - matoły z GW, "Gdańszczanie" pisze się z wielkiej litery tępaki) chcieliby wiedzieć, ile jeszcze miasto będzie dokładać do utrzymania stadionu.
        - Myślę, że jeszcze trzy-cztery lata, może krócej."

Myślę że Budyń jest nie tylko tępy i ograniczony ale po prostu łże bo nic innego nie potrafi. Do stadionu za 850 milionów sfinansowanego z kredytu poręczonego przez miasto będzie się dokładać przez dziesięciolecia. Oczywiście jak ze wszystkim za te 3-4 lata Nieudaczny z piętnastoma wtedy mieszkaniami powie "no, nie udało się" jak już wielokrotnie bywało. Im mętniejsza woda i im więcej pieniędzy miasto wywala w błoto tym Nieudaczny ma więcej mieszkań. Ciekawe co ?
        • Gość: mjodek chello bydgoszcz ostry tępak IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 21:54
          akurat "gdańszczanie" z małej - prawidłowo
          reszta to jak zwykle rzyg
        • Gość: bydgoski ciul to cię boli??? IP: *.180.222.212.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.07.12, 22:15
          To dobrze bo ma boleć, Gdańsk się prężnie rozwija, inwestycje widać na każdym kroku. Na nieszczęście dla Ciebie jest tego coraz więcej, dobrze, ze chociaż możesz się zbrendzlować, a następnie usiąść do klawiatury i obszczekać kolejny artykuł. Hauhau kulawa psino, hauhau
    • Gość: Amen Tylko, ze w Gdyni drogi wybudwano juz dawno a w IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 19:28
      Tylko, ze w Gdyni drogi wybudwano juz dawno a w Gdansku dopiero sie je buduje
      • Gość: gdy Re: w Gdyni g...o wybudowano , nie drogi IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 19:35
        szczególnie wiecznie w remoncie sypiąca się Trasę Kwiatkowskiego
        • Gość: wywłaszczony nie kop leżącego! IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 21:57
          Zostaw biedną Gdynię. Oni w UM już i tak są pos.r.ani na myśl o odszkodowaniach dla niesłusznie wywłaszczonych za PRL. Inwestycje? Jakie inwestycje? Dobrze będzie jak Gdynia nie zbankrutuje, ot co!
    • Gość: ja Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zadłu... IP: *.lublin.mm.pl 07.07.12, 20:55
      teraz Budyn bedzie mial orgazm przez 10 lat, ze Euro wielki sukces - wielki sukces Euro, a z dlugami zostaniemy my.
      • Gość: zadowolony Re: Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zad IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 22:09
        jacy my??
        Istotnie w Lublinie to naprawdę macie biedę i zadłużenie na tanie wińca dla wschodniej hołoty. Gdańsk zostaw w spokoju bo się świetnie rozwija.
        • Gość: marta2 Re: Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 12:08
          Gdańsk oprócz starówki to Kalkuta.
          • Gość: Marta1 Re: Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zad IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 13:49
            Wyprowadź się jak Ci nie odpowiada.
            Albo denka od musztardy przetrzyj szmatą, bo w Kalkucie nie widziano pięknie zmodernizowanych dzielnic, odnowionych elewacji bloków, czy dróg, ktorych nie powstydzilby się Londyn czy Hamburg.
            • ax222 Re: Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zad 12.07.12, 13:05
              Napisz lepiej, ile ci za te farmazony płacą.

Będe przynajmniej wiedział, ile w Gdańsku jest warta uczciwa praca w jednostce samorządowej, a ile siedzenie na kompie ujadając na wrogów władzy.
      • Gość: pseudo lubelak się Re: Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zad IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 22:41
        odezwał, czyli najęty troll
    • jakobhorner To nie jest wywiad, to jest laurka 07.07.12, 21:48
      żaden Herold, żaden Pawlak czy żadna płatna reklama nie zrobię równie dobrze Adamowiczowi jak GW Trójmiasto. Szkoda, co to jest za dziennikarstwo?
      • Gość: laura a czemu niby nie ma być laurka? IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 22:00
        Ale skoro Gdańsk zabłysnął na Euro, to czemu ma nie być laurki? Zasłużona. Nie każdy w owczym, głupawym pędzie bezkrytycznie jedzie po Budyniu - i co, to tak boli?
        • Gość: jk bo moja droga, to nie jest lizanie się po rowach IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.12, 22:39
          tylko poważna gazeta. Dziennikarz jest po to by walczyć o Nas nie o Adamowicza czy kogokolwiek innego jako osobę publiczną. Prezydent dostał pytania takie, jakie chciał. Takie na jakich mu zależało. Poziom strawności papki gerber. Mniej więcej identyczne wywiady "Nasz Dziennik" robi z Ziobrą. Bądźmy poważni. Albo nie poważani, ale przynajmniej nie udawajmy.

I jeszcze jedno. To co napisałem post wyżej nie jest atakiem na Budynia, bo jego akurat postawę rozumiem całkowicie.
          • Gość: laura media nie służą tylko do krytykanctwa IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 00:13
            Akurat gdzie jak gdzie, ale w Gdańsku taki artykuł jest wyjątkowo na miejscu. Takiego stężenia malkontenctwa w żadnym innym mieście w kraju nie uświadczysz. Dlaczego więc według Ciebie GW ma się wpasowywać ślepo w ten nurt? W imię zasad, (...)?
            • Gość: jk gazeta ma być za ludźmi nie za prezydentem IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 10:26
              niestety nie potrafi albo nie chce tego robić. Nie ma to nic wspólnego z krytykanctwem, tylko ze sprawami za które się walczy, tematami które się wywołuje i w które warto się zaangażować.

Naprawdę, gdyby wszystkie główne media produkowały taką pop-papkę jak dziś (GW Trójmiasto jest tylko lokalną emanację tego nurtu, ale ta lokalność ma jeszcze właśnie jeszcze bardziej żenujący wymiar) to propaganda mogłaby iść do domu.

Powtórzę - Pawlak, Urban czy Hoffman życzyliby sobie co tydzień takiego wywiadu, ze swoimi mocodawcami, jak powyższy. No może 1 w miesiącu, żeby nie przegrzać koniunktury.
              • Gość: dziki Re: gazeta ma być za ludźmi nie za prezydentem IP: *.tmark98.revers.nsm.pl 08.07.12, 11:57
                to może łaskawie podaj gdzie tam jest nieprawda, skoro cię nie podoba?
                • ax222 Re: gazeta ma być za ludźmi nie za prezydentem 12.07.12, 13:09
                  W tym, że ten "sukces" pracownicy miejscy okupili zamrożeniem na kilka lat swoich niewysokich pensji. Oczywiście, góry i jej pupili to nie dotknęło...
      • Gość: msx oj ludziska ludziska, zawsze Wam źle? IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 00:13
        Ale Wy ludzie jesteście. Zero obiektywizmu. Do tego nie potrafią niczego docenić.
        Zawsze jest źle. Źle, że coś jest. Źle, że czegoś nie ma.

Przecież to nie artykuł ani żadna laurka.
        Dziennikarz jaki jest taki jest. Zadawał pytania. Nie koniecznie wygodne.
        Pytał o wszelkie zarzuty, które padają pod adresem władz Gdańska.
        A to jak Adamowicz odpowiadał, to inna kwestia. Przeczytałeś/aś, to znaczy, że interesowało Cię jego zdanie. Możesz się zgadzać, albo nie. Ale co do dziennikarza, to nie on był autorem tych odpowiedzi.

Ja tam się cieszę z tego jak Gdańsk się rozwija. Z podziwem obserwuję jakie zmiany zachodzą.
        Nikt nie mówi o tym ile na Euro zarobili restauratorzy, czyli o tym jak wzbogaciła się jakaś grupa mieszkańców/przedsiębiorców. Nikt nie mówi o potencjalnym wzroście turystyki w przyszłości. O prestiżu miasta. Nikt nie wspomniał jeszcze o jednej rzeczy, ani nawet Adamowicz w tym wywiadzie. Lotnisko! Jak ono się rozwinęło. Jakie możliwości. To była też jedna z rzeczy, która towarzyszyła Euro, nie tylko stadion. Nikt nawet nie wie, że nowy terminal wraz z dodatkowymi inwestycjami (przewidzianymi jak i nieprzewidzianymi) powstał dokładnie w 24 miesiące. Zgodnie z planem. Ani nikt nie chwali operatora lotów krajowych OLT (gdańskiego bagatela), który powstał na fali tych wszystkich przemian... które wg wielu były zbędne.
        Bo ja z przyjemnością już śmignąłem lotami krajowymi za kasę mniejszą niż do tej pory wydawałem na telepanie się pociągiem do Stolicy.
        Oczywiście, to wszystko, to całe Euro itd. było niepotrzebne? Lepiej było zostać w erze wielogodzinnego telepania się z Trójmiasta do Warszawy, nie mówiąc już o czasie potrzebnym, żeby dostać się do Krakowa.

Pozdrawiam
        • Gość: Waldemar Zejdź na Ziemię IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 07:48
          OLT powstało dzięki Euro i Adamowiczowi ? - Uspokój się, napij się ziółek, weź kilka oddechów. I jutro z ochotą wróć do pracy w Ukochanym Urzędzie
    • Gość: jan byl jasiem Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zadłu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 22:02
      Bdyniowi pwenie wynagrodzenie wzrasta, a my bedziemy sie zadluzac i tyle.
    • Gość: eurokokospoko Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zadłu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 22:56
      A ja mam pytanie do Budynia ilu tych woluntariuszy przenocował w swoich kilku czy kilkunastu mieszkaniach, skoro tak narzeka że obcych nie wpuściliśmy do łóżka? Niech się pochwali, może się zdziwię.
      Druga sprawa zadłużenie. To bujda na resorach, proszę dodać zadłużenie spółek miejskich i wtedy mamy realne zadłużenie.
      Trzecia bujda, to powiązanie tego marnego klubu Lechii ze stadionem . Otóż stadion jest miejski , a nie Lechii , więc proszę nie zrzucać tutaj nic na Lechię bo pan panie Budyń odpowiadasz za to jakie stadion będzie miał wyniki, a raczej straty, bo tak duży obiekt w mieścinie jaką jest Gdańsk nigdy na siebie nie zarobi (pogadamy za te 3 lata o których mówisz).
      Jest jeszcze kilka fałszów, ale nie będę kopał leżącego, zachowujmy się jak kulturalni biali ludzie (he, he o tym fa pa jakoś nie wspomniał, a to największa plama na euro była).
      • Gość: laura fap fap fap IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 00:17
        "fa pa"? co za nieuk... i od razu tracisz wiarygodność.
        ale poniekąd masz rację - po "fa pa" pozostaje przeważnie plama :P
        • Gość: eurokokospoko Re: fap fap fap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 00:31
          Oj laura, wiem jak się pisze owe fapa, ale tu jest internet, a nie klasówka z polskiego. CZy jak napiszę Budyń, a nie Adamowicz to też stracę wiarygodność? Ludzie swój rozum mają i nie mów im w co mają wierzyć.
    • Gość: jk rating Grecji w listopadie 2009 był na poziomie A- IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 00:01
      ale to naprawdę nie wina Adamowicza, że dziennikarstwo reprezentuje poziom podwórkowy.
    • Gość: teoś Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zadłu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 00:53
      Pracownicy urzędu miasta jak widać na całodobowym dyżurze, hehe. Śmieszny wywiad - zero drążenia kwestii zadłużenia spółek miejskich, brednie jako by stadion był Lechii a najzabawniejsze chwalenie się poklepywaniem po plecach przez Merkel czy Platiniego, którzy tu przecież nie mieszkają ani tak naprawdę niewiele o Gdańsku wiedzą.
    • Gość: qwerty Nie interesuje mnie gra w piłkę, nie mam zamiaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 01:28
      finansować stadionu, który do niczego mi nie jest potrzebny. Niech to cacko finansują sobie kibice kupując bilety na mecze . Irytuje mnmie twierdzenie Adamowicza, że:
      "mamy bogatego sponsora tytularnego obiektu - PGE. Co roku firma ta płaci 7 mln zł na utrzymanie Areny."
      To są właśnie pieniądze ukradzione z mojej kieszeni w rachunkach za prąd. Wszyscy wiemy na kim się bogaci ten "bogaty sponsor" i na pewno przyjdzie dzień odpłaty. Wtedy Adamowiczowi i jemu podobnym zmięknie rura.
    • Gość: Ewa Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zadłu... IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 10:28
      Jak trzeba to trzeba. Dobrze, że w Gdańsku długi miasta idą na potrzebne inwestycje. Efekty już widać.
      • Gość: sinica Re: Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 12:10
        Gdańsk to zielona wyspa z zielonym morzem.
        • Gość: Ewa Re: Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zad IP: *.dynamic.chello.pl 08.07.12, 13:46
          To przede wszystkim piękne miasto z coraz lepszą infrastrukturą.
          • Gość: kate Re: Prezydent Adamowicz: Będziemy się jeszcze zad IP: *.centertel.pl 10.07.12, 13:02
            No właśnie, PGE sponsoruje sobie stadion, a rachunki za prąd rosną...
            Czasem warto pomyśleć o sprytnych rozwiązaniach, polecam te rady:
            rtvagd.wp.pl/kat,1032121,title,Zielone-rozwiazania-w-AGD-ktore-pomoga-obnizyc-rachunki-za-prad-i-wode,wid,14582418,wiadomosc.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka