Dodaj do ulubionych

BIG BG robi sobie jaja

14.05.01, 11:10
Dzis wyczytałem, że będę musiał płacić za wypłaty gotówkowe z bankomatów!!! I niby jak fajnie - za korzystanie
z EURONETU też tylko złotówkę (a było 3,5 lub wiecej). Biorąc pod uwagę dostepnosć tych drugich w
porównaniu z tymi pierwszymi w regionie to nie ma w ogóle o czym gadać. A jak się jest gdzies daleko to akurat
chce się szukać jakiegos bankomatu... Tyle, że przy okazji wyszła prawdziwa przyczyna opłat -pokrętne
tłumaczenie jest takie, że to EURONET sobie ich zażyczył, żeby zgodzić się obniżyć własne opłaty. Tylko czemu
bank lepiej traktuje tę firmę niz klientów? Jestem ciekaw jak wypadłby sondaż na ten temat...
Teraz już się pożegnam z BIG-BG.
Szymon
Obserwuj wątek
    • Gość: beast Re: BIG BG robi sobie jaja IP: 195.117.137.* 14.05.01, 18:17
      W Polsce trzeba płacić nawet za dostęp do swoich pieniedzy-genialne ,może
      Nagroda Nobla z ekonomii?
      W Trójmieście gdzie nie spluniesz tam bankomat BIG-BG ale bank idzie nam
      jeszcze dalej na rękę i ułatwia nam korzystanie z jeszcze innych bankomatów,a
      przy okazji nastąpi długo oczekiwana równość i sprawiedliwość-każdy płaci tyle
      samo.Naprawdę duże brawa.

Mimo tych wszystkich zalet nowego systemu korzystania z własnych pieniędzy,
      PROSZĘ O PODAWANIE NAZW BANKÓW KTÓRE NIE SĄ TAK CZUŁE NA POTRZEBY INNYCH
      FIRM...TO JEST CHCIAŁEM POWIEDZIEĆ KLIENTÓW ,I NIE POBIERAJĄ OPŁAT(to nie
      będzie chyba zbyt długa lista).
      • szymon2 Re: BIG BG robi sobie jaja 15.05.01, 08:31
        Na razie (i na tym forum) znalazlem np. oferte mBanku, ktory za korzystanie z
        Euronetu nie kaze sobie placic. Sporo innych bankow tez nie kaze (jeszcze???)
        placic sobie za swoje bankomaty, ale np. taki WBK w Gdyni nie ma ich za duzo a
        majc tam konto to do obcych strach podchodzic, zeby portfel nie zginal.
        Pozdrawiam
      • szymon2 Re: BIG BG robi sobie jaja 15.05.01, 08:33
        Aha. No i jeszcze bawia mnie ci goscie z Inteligo (agresywna reklama).
        Minimalna prowizja 1,69 zl. za wyplate z bankomatu EURONET. Zabawna jest ta
        konfrontacja reklam z rzeczywistoscia :-)
        Szymon
      • Gość: ela Re: BIG BG robi sobie jaja IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 15.05.01, 08:44
        Ja też kiedyś byłam niezadowolona z usług BIG BG i zmieniłam bank na PKO BP.Od
        tamtej pory praktycznie nie muszę zaglądać do mojego banku.Zlecenia stałe są za
        darmo,bez względu na ilość,wypłaty z bankomatów PKO BP są bez prowizji.Opłata
        za prowadzenie konta w moim przypadku wynosi 3zł miesięcznie(Superkonto),miła
        obsługa,możliwość kontaktu z bankiem przez internet.Mój bank prowadzi wszystko
        rzetelnie i jasno,raz w miesiącu otrzymuję zestawienie i to mi
        wystarczy.Praktycznie nie muszę chodzić osobiście,bo nie mam po co.Radzę
        zmienić bank na inny.Naprawdę jest w czym wybierać.
        • szymon2 Re: BIG BG robi sobie jaja 15.05.01, 11:32
          To brzmi prawie jak reklama :-). Ale dzieki, rzeczywiscie zmieniam bank, mam wiec o czym myslec.
          Pozdrawiam
          • Gość: Zapala Re: BIG BG robi sobie jaja IP: *.*.*.* 15.05.01, 16:18
            A w PKO BP kolejka, kolejka, kol.......
        • Gość: Zapala Re: BIG BG robi sobie jaja IP: *.*.*.* 15.05.01, 16:17
          Tylko bankomaty Pekao SA są nieczynne srednio 25 na 30 dni w miesiącu. Warto
          się jednak zastanowić nad zmianą banku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka