Dodaj do ulubionych

Lidka i Jerzyk- chwalę się

26.03.12, 00:11
6.03.2012 urodziły się moje bliźniaki. W 37tc w wyniku planowanego cc.
Dzieci ważyły 2730 i 2620 i poza drobnymi kłopotami na początku z trawieniem u synka ,mają się świetnie. Generalnie jedzą co 3 godz i śpią. Także na chwilę obecną ogarniam całą sytuacje, mam czas dla starszej dwójki, i nawet dom nie stoi na głowie smile
Jestem bardzo zadowolona z bycia mamą bliźniaków, pomimo że to moje 3 i 4 dziecko odkrywam, ciągle mnie czymś zaskakują.
Najbardziej wzruszające są chwile jak maluchy leżą/śpią przytulone do siebie, a buźki im się śmieją jak w żadnej innej sytuacji, spokój kai wtedy od nich emanuje wynagradza każdy trud.

A i jeszcze ku pokrzepieniu tych co są jeszcze w ciąży, straszono mnie że ciąża bliźniacza jest z góry zagrożona, że po 20tc zaczynają się schody, że muszę sie liczyć że urodzę wcześniaki.
A tu pomimo że to była moja 3 ciąża po 2 cc, donosiłam do terminu i nie miałam żadnych kłopotów, no może oprócz kłopotów ze zmieszczeniem się za kierownicą samochodu smile
Obserwuj wątek
    • nadulina Re: Lidka i Jerzyk- chwalę się 26.03.12, 08:53
      Gratuluje serdecznie! Życzę Ci by dzieciaczki się zdrowo chwały.
      Miło się czyta takie pozytywne informacje, szczególnie 3 tyg przed planowanym CC smile kiedy to już ogarnia mnie lekkie przerażenie przed nowym, nieznanym, etc...
    • dekaskow Re: Lidka i Jerzyk- chwalę się 26.03.12, 09:02
      gratuluję serdecznie. U mnie bliźniaki też jako 3 i 4 się pojawiły. Nam już zleciał rok. Zobaczysz, nim się obejrzysz, Wam też błyskawicznie zleci, warto te chwile zatrzymać w sercu jak najdłużej. Gratki raz jeszczesmile

Zdjęcie prosimysmile
    • aszka_74 Re: Lidka i Jerzyk- chwalę się 26.03.12, 09:06
      Gratuluję!!! życzę dużo zdrówka i wszystkiego najnajnaj... dla całej rodzinysmile
      To bardzo ciepły post i na najbliższe 6-8 tygodni będę się go trzymać, a potem mam nadzieję, że też będę mogła napisać podobne słowa, dzięki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka