adiw1 27.06.04, 16:52 Witam! Jak sadzicie czy w 7,5tc jeden zarodek ma 7mm a drugi 4mm.Czy wielkosci sa ok jak na ten wiek ciazy?? Dziekuje za odpowiedz Adi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_makumba Re: Rozmiary fasolek w 7,5tc 02.07.04, 13:30 Cześć adiw w prawdzie na rozmiarach fasolek się nie znam ale ja też jestem po cyklu z clo i byłam dziś na USG (3 tc od zapłodnienia licząc) i chyba też mam dwa maleństwa. Gin potwierdzi to dopiero za dwa tygodnie. Powiedz mi jak Ty się z tym czujesz nie masz żadnych obaw bo ja pomimo tego że się cieszę jestem strasznie przestraszona czy dam sobie radę i w ogóle jak to będzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adiw1 Re: do m_makumba 02.07.04, 16:26 Witaj! Oczywiscie ze mam obawy.Na poczatku jak sie dowiedzialam to byl dla mnie szok.Tydzien pozniej zaczelam lekko plamic i gin mi powiedzial,ze jedno z malenstw jest mniejsze i ze moge poronic.Kazal sie zaopatrzyc w podpaski i czekac.Ale krwawienia niedostalam i po tygodniu niepewnosci poszlam znow do gina i jak sie okazalo bija dwa serduszka.malenstwa roznily sie od siebie o 3mm stad moje pytanie czy jest ok.Wtej chwili zaczynam 9tc.We wtorek 6.07 mam wizyte u gina i jestem ciekawa co nowego zobacze. Musze przyznac ze sie boje jak to bedzie.Dwojka naraz!!!Chyba bede musiala prosic moja mame na poczatek zeby nam pomogla.Moj maz pracuje calymi dniami.Wprawdzie jak sie decydowalismy na stymulacje to musielismy brac pod uwage,ze moga byc blizniaki lub wiecej,istnieje bowiem taka szansa. Caly czas jestem myslami przy mojej ciazy. bede sie cieszyc jesli mi odpiszesz.Daj szybko znac jak bedziesz wiedziec ze to napewno Dwojka. trzymam kciuki. Pozdrawiam Adi Ps.Masz juz jakies dolegliwosci??Mdlosci itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Rozmiary fasolek w 7,5tc 02.07.04, 17:50 www.babycenter.com/general/pregnancy/1290794.html Odpowiedz Link Zgłoś
m_makumba Re: Rozmiary fasolek w 7,5tc 06.07.04, 10:45 Mi się wczoraj zaczął 4 tc od zapłodnienia i zaczynam się kiepsko czuć, rano strasznie mnie mdli, do tej pory było super i myślała że już tak zostanie no cóż czego się nie robi dla bobasków. A Ty jak się czujesz. U mnie w rodzinie były już bliźniaki mój tata ma bliźniak więc może to genetyczna sprawa. A Ty miałaś taki przypadek w rodzinie, a jak twoji rodzice i teście do tego podchodzą. Ja w sumie nie mam jeszcze ślubu jakoś tak zawsze z tym zwlekaliśmy i teraz planujemy jeszcze przed porodem i nie wiem jak tu ucelować, żebym się nie męczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
adiw1 Re: Rozmiary fasolek w 7,5tc 08.07.04, 12:16 Witaj, powiedz,oczekujesz tez blizniaki??Czy jeszcze nic niewidac na usg? Ja mam samopoczucie takie sobie.Caly dzien mdlosci.Naszczescie niemam wymiotow.Tylko raz mi sie zdarzylo.Pozatymczasami kluje podbrzusze.Niemam specjalnie apetytu.Denerwuja mnie rozne zapachy. Moi rodzice sie ciesza.Napoczatku byl lekki szok dla nas wszystkich.Do mojej ciazy blizniaczej pewnie by niedoszlo gdybym niemiala stymulacji.U mni w rodzinie nie przypadku blizniat.Acha,moje kruszynki sa dwujajowe.Bardzo chcialabym miec parke. Daj znac co u ciebie.Pozostaniemy w kontakcie. Pozdrawiam Adi Odpowiedz Link Zgłoś
m_makumba Re: Rozmiary fasolek w 7,5tc 08.07.04, 14:20 Ja byłam na usg tydzień temu i były dwa zarodki lekarka kazała mi przyjś za jakiś czas to potwierdzi ciążę bliźniaczą, gdyż mówiła, że często oba nie wytrzymują i jeden obumiera. Do tej pory czuła się super w ogóle nie odczuwałam, że jestem w ciąży ale od wtorku czuję się okropnie cały dzień mam mdłości wczoraj nawet musiałam się zwolnić z pracy bo nie mogłam wyrobić. Dzisiaj rano wymiotowałam ale zmusza się do jedzenia bo jak zjem to od razu się lepiej czuję. pozdrawiam ozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś