effie1980
15.11.14, 12:05
dostalismy pierwsze zaproszenia na imprezy, wiec czas zaczac temat wink
Czesc z was pisala, ze nie obchodzicie, u nas sie obchodzi. W przedszkolu jest tydzien Halloween a w piatkowe popoludnie impreza dla calych rodzin, kolezanka urzadza Halloween party dla dzieci, w lokalnych ogrodach, do ktorych chodzimy na rozne zajecia tez jest kilka dni warsztatow, dom duchow, gotowanie zupy czarownic, robienie miotel itd, wiec trzeba sie bedzie za temat zabrac.
Sa jakies polskie ksiazki o Halloween? Jak w ogole ten temat wprowadzic I wytlumaczyc co duchy maja do pajakow? Jakies pomysly.
Z zajec bedziemy na pewno robic dynie I jakies "straszne przekaski na impreze, wymyslimy stroj na bal do przedszkola I chyba drugi na te impreze, udekorujemy dom, pojdziemy na te warsztaty. Tylko pomyslu wlasnie nie mam jak to wszystko polaczyc w sensowna calosc z jakims przeslaniem, bo w sumie sama nie bardzo wiem o co w tym swiecie chodzi. Wybiore sie w tym tygodniu do biblioteki I zobacze co ciekawego Maja.
Z ksiazek o czarownicach polecam:
www.empik.com/miejsce-na-miotle-donaldson-julia,p1083292825,ksiazka-p
Choc w tlumaczeniu Rusinka ksiazka bardzo wiele stracila. Swietny jest tez film, genialna animacja, ale nie widzialam z polskim dubbingiem wiec nie wiem jak wyszla.