Dodaj do ulubionych

nocne odpieluchowanie

04.11.12, 22:02
moja maluchy mają już po 2,5 roku. Od około 3 miesiecy nie używamy pieluszek w dzień. Od około 1 miesiąca nie używam ich w nocy...ale tutaj mam problem. Sa takie noce kiedy nic sie nie wydarzy ale są też takie że nie nadążam ze zmianą prześcieradeł i kończy się to tym, ze śpią na czym popadnie tak mi młodzi leją w nocy do łóżeczek.
Wzięłam się na sposób i zaczełam ich na śpiocha wysadzać w nocy do sikania, chodzę spac około północy i wtedy biorę na ręce , do ubikacji , siku i z powrotem do łóżeczka. Wtedy najczęściej są te noce suche.
Mój mąż uważa ze to źle, ze uczę ich nocnego sikania, że zaburzam im nocny odpoczynek.
Robiła tak któraś z Was?
Jak to jest z tym nocnym odpieluchowaniem?
Jak to zrobić zeby nie oszaleć od posikanych łóżeczek?

moi niestety nauczyli się pić wieczorem w łóżeczkach, nawet w nocy czasami się budzą i płaczą ze chca pic.

Obserwuj wątek
    • joasia738 Re: nocne odpieluchowanie 04.11.12, 23:18
      Ja bym nie budziła w nocy tylko była cierpliwa.Jesteś na dobrej drodze więc to tylko kwestia czasu. Moje grudniowe 3 latki też świeżo odpieluchowane. Zdarza im się jeszcze nie zdążyć.Taki czas.Jestem z moich maluchów dumna bo jakieś 2 tygodnie temu przestały robić kupę w majtki a było to dużym problemem zwłaszcza w przedszkolu.Uszy do góry smile
    • corecki Re: nocne odpieluchowanie 07.11.12, 13:30
      Witam,
      ja tak robiłam z moimi Dziewczynami. Trwało to około 1,5 miesiaca i się udało. Teraz przesypiają noce ( na sucho smile) chyba że naprwde piły dużo przed snem i zaczynają sie kręcić niespokojnie to wtedy je wysadzam. Ale śpią ładnie, nie nabyły nawyków noszenia o północy do ubikacji a przed snem daje im tylko kilka łyków wody.

Agnieszka
    • anna_sla Re: nocne odpieluchowanie 08.11.12, 21:51
      nie budź ich. Zawsze byłam przeciwniczką, dziecko się męczy, jak się męczy śpi coraz twardziej, im twardziej tym mniej reaguje na bodźce i nie powstrzyma sikania.

Ja budzę jednego, o północy i o 5 nad ranem... BO MA JUŻ PONAD 6 LAT!!!!!!!!! I ja ofisiałam od nadmiaru prania. Poddałam się w te wakacje
    • doti_2 Re: nocne odpieluchowanie 12.11.12, 23:09
      nienawidzę nocnych pobudek, bo od czasu kiedy urodziły się dzieci nie dają mi spać. Wstawanie na karmienie i aby przykryć dzieci tak weszło mi w krew, że często budzę się 1-2 razy w nocy. Nie chciałabym aby moim dzieciom tak zostało.
      Wydaje mi się, że lepiej przywrócić pieluchę i poczekać aż same będą noce przesypiały. Mojej córze zajęło to 7 miesięcy od dziennego odpieluchowania, synowi 7 dni. Oboje pija w nocy i wieczorem i śpią do rana lub z rzadka przyjdą poinformować że chcą siku w nocy.

Ja nie wysadzałam, ale ja do leniwych należę dzieci odpieluchowane po 2 rż.
      • nannyjo32 Re: nocne odpieluchowanie 19.11.12, 20:22
        ja zakladam pieluchomajtki na noc. Dziewczyny odpieluchhowane 5 miesiecy temu. Czasami budzi sie ktoras z mokra. Nie wyrzucam suchych poprostu ubieram na nastepna nocke. Jak juz beda suche oddluzszego czasu to sciagne calkowicie.
        www.okazje.info.pl/okazja/inne/pampers-pieluchomajtki-active-pants-girl-6-extra-large-44-szt-2590.html
    • nahoda Re: nocne odpieluchowanie 18.12.12, 18:32
      My tak na początku robiliśmy ze starszakiem. Bez pieluchy i nocna pobudka na siusiu. Ale zdarzało się, że mąż zaspał i wtedy powódźsmile Więc wróciliśmy do pieluchy na noc. I w którymś momencie - chyba miał 3,5 roku - sam zdecydował, że już nie chce pieluchy. I nie sika w nocy albo sam się budzi i woła. Chyba że jest mocno zmęczony, to wtedy zdarza się mu posikać w łóżku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka