Dodaj do ulubionych

Pralkosuszarka???

09.09.04, 22:30
No właśnie? Pytanie może trochę naiwne. Termin mojego bliźniaczego porodu
teoterycznie przypada na grudzień, a ja od dawna zastanawiam się czy zwykła
pralka poradzi sobie z praniem takiej ilości rzeczy (będziew nas piątka, w tym
także mocno brudzący się czterolatek) i jak poradzę sobie z suszeniem?
Jak rozwiązałyście ten problem?Dzięki za wszelkie sugestie
Obserwuj wątek
    • emonika.25 Re: Pralkosuszarka??? 10.09.04, 10:39
      My kupiliśmy pralkoszuszarkę firmy Brandt miesiąc przed urodzeniem bliźniaków.
      Jest nas sześcioro, bywa więc problem z suszeniem takiej ilości ubrań,
      zwłaszcza w chłodnych miesiącach. Teraz, gdy chłopcy są troszkę starsi używamy
      jej rzadziej. Jest to duża wygoda, w dwie godziny porcja prania jest sucha.
    • jagodziana Re: Pralkosuszarka??? 12.09.04, 15:32
      chetnie sie dowiem i ja cos na ten temat
      • kalewi Re: Pralkosuszarka??? 13.09.04, 20:13
        ja polecam taka maszyne z czystym sumieniem wink

wlasciwie to mam osobno pralke i osobno suszarke , ale wydaje mi sie ze i taka
        pralka z suszarka bedzie ok, chociaz slyszalam, ze w takim "kombajnie" suszone
        rzeczy sa bardzo wygniecione, ja w mojej suszarce tego nie mam, wyciagam
        wysuszone ubrania i wkladam do szafy od razu. no i czas takiego prania i
        suszenia jednoczesnie trwa wiecznie.
        moja pralka stoi w komorce, na niej stoi suszarka, wiec problem z miejscem sie
        rozwiazal wink

ale polecam taka suszarke, naprawde rewelacja !!
        • malgorzatorstwo Re: Pralkosuszarka??? 21.09.04, 21:40
          Witam, ja wprawdzie mam tylko jednego synka. (więc co ja tutaj robię?) Ale za
          to mam suszarkęsmile Wszyscy mają u mnie w rodzinie suszarki...ale osobno od
          pralki. Bo pralko suszarka działa chyba na zasadzie wysokich obrotów, a
          suszarka osobna na zasadzie goracego powietrza. Wiem od znajomych, że bardzo
          niszcza ubrania te pralko suszarki, ale sama tego nie doświadczyłam, natomiast
          z osobnej suszarki możan ubran praktycznie nie prasowac...no jedynie koszule,
          albo jak ktos jest super pedantem. Ale i koszule sie duzo łatwiej prasuje po
          suszarce. Polecam..ja mam chyba Bauknechta.
          • oyate A dużo prądu pobiera taka suszarka? 22.09.04, 12:57
          • kalewi Re: Pralkosuszarka??? 19.10.04, 17:36
            wszystko prawda to o czym pisze malgorzatorstwo, ja faktycznie nie prasuje
            rzeczy po wyjeciu z suszarki, ale koszul w niej nie susze bo sie robia za
            przeproszeniem szmaty . poza tym susze w niej wszystko co jest dopuszczalne do
            suszenia, bo trzeba zwrocic uwage na metki przy ubraniach , czy maja znaczek
            suszenia . ja mam suszarke BOSCHA.
    • noie Re: Pralkosuszarka??? 22.09.04, 14:39
      To jest super sprawa. Gdybym mogla to poradzilabym wam kupic osobno pralke i
      osobno suszarke .Dlaczego ? Moga dzialac rownoczesnie...jedna pierze a w tym
      czasie druga suszy...Faktem jest tez ze gdyby( lepiej pisac gdyby jak gdy
      hihi) jedno urzadzenie sie zepsulo drugie dalej dziala i chociaz troche lzej z
      kombinacja kupna lub naprawy... smile
      pozdrawiam
      noie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka