Dodaj do ulubionych

Czym jezdzicie?

31.12.04, 14:59
Przepraszam z gory wszytkich za tak prozaiczne, praktyczne pytanie w
kontekscie powaznych tematow, jakie sie na tym forum pojawiaja. Ale wlasnie
ta kwestia mnie od jakiegos czasu trapi. Do naszej skody fabii nie zmieszcza
sie dwa kolejne foteliki (mamy juz prawie 2-letnia coreczka), wiec rogladam
sie za czyms wiekszym, co pomiesci na tylnej kanapie wszystkie trzy pociechy.
Rzucalem temat na forum auto-moto, tam jednak nie odpowiedzial zaden praktyk.
Tu tacy sa.
A w kwestii najwazniejszej - USG wykazalo, ze maja po 21 mm. (to dopiero 2
miesiac), rozwiazanie ma nastapic pod koniec lipca. Modlimy sie, by bylo
szczesliwe. Pozdrawiam wszystkich i zycze wszystkiego, co najlepsze w Nowym
Roku!
Obserwuj wątek
    • emonika.25 Re: Czym jezdzicie? 31.12.04, 18:40
      My od 3 lat jeździmy Nissanem Quest (Mercury Villager). Jest to 7-osobowy van
      (2+2+3) z automatyczną skrzynią biegów i instalacją gazową.Jesteśmy z niego
      zadowoleni.W zalączeniu przesyłam zdjęcie takiego samochodu jakie znalazłam w
      internecie.

sacramento.craigslist.org/car/53920598.html

• grzalka Re: Czym jezdzicie? 31.12.04, 22:35
        Na razie Daewoo Nubirą, w konfiguracji: jedno dziecko na przednim siedzeniu
        (nie ma poduszki) a dwoje na tylnym, ja w środku. W planach kupienie Renault
        Kangoo lub Peugeot Partner- trzy siedzenia trzypunktowe z tyłu i niezbyt
        wygórowana cena.
    • ania_trojaczki Re: Czym jezdzicie? 03.01.05, 14:54
      Wcale nie takie prozaiczne smile
      My jezdzimy Renault Megane Kombi i jestesmy zadowoleni
      Cala trojca siedzi z tylu (wiem ze moj masz przedluzyl srodkowy pas smile
      Problem byl tylko jak kupowalismy fotele te od roczku, chodzilo nam o to zey
      sie zmiescilyluzno a nie drzwi na dopych smile

pozdrawiam
      Ania
      • bardziej Re: Czym jezdzicie? 05.01.05, 11:28
        Saab 900 (wnętrze wcale nie jest obszerne, za to bagażnik - marzenie). Fotelik
        starszego przypięty na środku tylnego siedzenia, dwa małe - po bokach. Na razie
        działa, ale nie wiem, co będzie, gdy Klonki urosną.

Pozdrawiam,

bardziej

klonki.blox.pl
        iglak.blox.pl
        • bbas Re: Czym jezdzicie? 07.01.05, 22:51
          Witam!
          Tutaj znajdziesz coś więcej na interesujący Cie temat:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16714&w=18453549&v=2&s=0
    • hawranek10 Re: Czym jezdzicie? 17.01.05, 18:13
      witam cie Czesiu
      ja jeżdżę fiat siena kupiony przed narodzinami bliżniaków
      ogólnie jest tak ja i żonka wiadomo z przodka a bliżniaki 2 i 9 msc z tyłu po
      bokach i jest fajnie dopóki między nie wsiądzie ich najukochańsza siostra 9 lat
      jest wyoka wtedy zaczyna się mexico city tatoooooooo ona opiera sie o moje
      oparcie TATO ( ta 9 l.) one ciągną mnie za włosy i tak wkółko
      jest lepiej jak jedno z tych małych siedzi w foteliku u pasażera poduchy nie
      ma a żonka z reszta brygady z tyłu
      się mi maży VW turan ale droga przeokropnie
      a poważnie jakieś kombi lub partner berlingo
      ale tylko disel z cr
      pozdrawiam Hawranek
      a
    • medicco Re: Czym jezdzicie? 13.02.05, 22:22
      My ze swoimi trojaczkami jeżdzimy PUNTO!!!O dziwo wszyscy w srodku się mieszczą (dzieciaki mają 4 miesiące),tzn.jeden fotelijk jest z przodu a 2 z tyłu z żoną po srodku.Gorzej jest już z bagażem,a zwłaszcza z wózkiem -mamy Inglesinę.Myslimy o kombi - Megane albo Focus.
      • amj02 Re: Czym jezdzicie? 14.02.05, 01:42
        Focus jest fajny ale nie dla trojaczkow. W swieta bylam w Polsce i wlasnie
        jezdzilam focusem kombi. Nie miescily sie nam 3 krzeselka z tylu (moje dzieci
        maja 6 lat i uzywalam tzw. siedzisk tak to sie chyba u was nazywa). Na dlasze
        wyprawy korzystalismy niestety z 2 samochodow. Jak kupujecie samochody pomyslcie
        na przyszlosc ,ze dzieci b.dlugo beda jezdzic w krzeselkach ,ktore wiecej
        miejsca zajmuja niz dla niemowlakow. A tak poza tym, co po niektorzy szokuja
        mnie swoja bezmyslnoscia o ile dobrze zrozumialam ( jedno dziecko z przodu a
        mama z 2 z tylu).Ludzie zastanowcie sie nad bezpieczenstwem dzieci
        !!!!!!!!!!!!!! Bezpieczenstwo w czasie jazdy jest najwazniejsze.
        • grzalka Re: Czym jezdzicie? 14.02.05, 11:16
          No, ale jak to inaczej rozwiazać? Trzy foteliki, z tego jeden 9-18, nie
          zmieszczą sie z tyłu naszego samochodu, jeden musi byc z przodu. Montowany
          tyłem do kierunku jazdy.
          Jaki masz inny pomysł? Bo na kupno innego samochodu nas nie stać.
          • czesiu71 Re: Czym jezdzicie? 22.02.05, 15:44
            Dzieki za wszystkie posty. Prawie sie zdecydowalem i szukam 2-3 letniego Opla
            Zafire, w razie potrzeby nawet 7-osobowego.
            Pozdrawiam wszystkich!
            • hawranek10 Re: Czym jezdzicie? 25.02.05, 23:24
              Jest twarda dłuższe dystanse męczą -opinie posiadaczy
        • medicco Re: Czym jezdzicie? 05.03.05, 15:44
          Nie rozumiem twojego oburzenia nad umieszczeniem dziecka na przedzie.Przecież jedzie ono tyłem do kierunku jazdy jest zabezpieczone dokładnie tak samo jak te z tyłu.A poza tym jak sięma coś stać,to nie wiadomo kto będzie bardziej poszkodowany-ten z tyłu czy z przodu.
    • gryzwold Re: Czym jezdzicie? 01.03.05, 16:11
      w nowym mitsubishi lancer mieszczą się z tyłu 3 foteliki.
      • amj02 Re: Czym jezdzicie? 05.03.05, 16:43
        Warto zwrocic jeszcze na jedna rzecz uwage a mianowicie czy srodkowe krzeselko
        mozna zapiac pasami tak samo jak 2 boczne (w wiekszosci nowych wersjach
        samochodow tak).Jezeli jest tylko na biodra wowczas nie mozna przypiac fotelika.
        • czesiu71 Re: Czym jezdzicie? 15.03.05, 13:32
          Tu znowu inicjator tego wątku. Już właściwie zdecydowałem się na używaną
          Zafirę, a tu pojawiła się nam superoferta na nową Skodę Octavię kombi
          poprzedniego modelu. Czy ktoś z Was tym jeździ? A jeśli tak, jak mieszczą się
          Wam z tyłu trzy foteliki? To dosyć pilne, bo szybko musimy się zdecydować. Z
          góry dzięki, pozdrawiam.
          • mamatrojaczkow Re: Czym jezdzicie? 15.03.05, 23:01
            My jeździliśmy octavią, co prawda nie kombi ale środek jest taki sam. Trzy
            foteliki z tyłu mieściły się na wcisk (bebe confort iseos)i szczerze mówiąc,
            wydaje mi się, że w focusie ( mieliśmy przed octawią i chwilę równocześnie więc
            można było na żywca porównać) miałam więcej przestrzeni w środku. My musieliśmy
            zamienić auto na 7 osobowe bo nie mieściła nam się babcia w 5 osobowym.
            Pozdrawiam. Agnieszka
    • oliwka4 Re: Czym jezdzicie? 27.04.05, 09:39
      Witajcie,
      czy ktoś z Was orientuje się może czy z przodu/na fotelu pasażera przewozić
      można bez poduszki tylko "pierwszą" gondolkę czy jest też dozwolony fotelik dla
      starszego dziecka? Czy przepisy wyraźnie to określają? Szukałam już trochę po
      forach, ale nigdzie nie znalazłam konkretnej odpowiedzi. Bardzo dziękuję za
      pomoc!
      Oliwka
    • lucia74 Re: Czym jezdzicie? 10.05.05, 15:36
      A jechałeś kiedyś Zafirą z tyłu? Wydaje mi się, że dziecko bezpieczniejsze
      będzie na przednim siedzeniu, nie chcę sobie wyobrażać co stałoby się jak ktoś
      udeżyłby Cię w tył samochodu, no i nie ma bagażnika. My jeździmy renault
      scenic, nie wiem czy wejdą do tyłu trzy foteliki ale do bagażnika wchodzi
      bliźniaczy wózek i kojec. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka