Dodaj do ulubionych

NIE DO WIARY!!!

05.07.05, 23:41
2 i pol miesiaca zylam w przeswiadczeniu, ze urodze dwoch synow, na usg bylo
wyraznie widac, potwierdzil to drugi lekarz, a dzis-w 26 tygodniu okazalo
sie, ze jeden z Synkow jest Coreczka. na poczatku marzylam o takim wariancie,
a teraz czuje sie dziwnie, jakby oszukanasadCo z tym zrobic?A.
Obserwuj wątek
    • asja2 Re: NIE DO WIARY!!! 06.07.05, 07:43
      ciesz się, bez względu na płeć, myślę, że niejedna mama blixniaków Ci
      pozazdrości, ja oczywiście również marzyłam o parce, a okazało się, że będzie 2
      chłopców, w ogóle tego nie brałam pod uwagę, miałam imiona wybrane dla
      dziewcyznek i parki, a jak się dowiedziałąm o 2 chłopaczkach to normalnie
      ryczałam, bo marzyłam o córeczce, a teraz nie wyobrażam sobie,że moglabym mieć
      inne dzieci, nie mieć moich syneczkó, każdy jest inny, rózne charakterki a tak
      obaj kochani,
      zobaczysz szybko się z tym oswoisz i jak dzieci się pojawią, to się w nich
      zakochasz, będziesz miała za jednym zamachem i synk ai córeczkę, cóż więcej
      chciec?
      pozdrawki
      mama 1,5 rocznych Jasia i Marcelka
      • sylwusia13 Re: NIE DO WIARY!!! 06.07.05, 17:25
        Moim zdaniem mieć parkę jest o wiele fajniej, bo zawsze będzie Pani mogła
        poszczycić się tym, że umie Pani pielęgnować zarówno chłopców jak i
        dziewczynki tongue_out
    • twinmama76 Re: NIE DO WIARY!!! 06.07.05, 10:14
      anusia_22 napisała:

> 2 i pol miesiaca zylam w przeswiadczeniu, ze urodze dwoch synow, na usg bylo
      > wyraznie widac, potwierdzil to drugi lekarz, a dzis-w 26 tygodniu okazalo
      > sie, ze jeden z Synkow jest Coreczka. na poczatku marzylam o takim wariancie,
      > a teraz czuje sie dziwnie, jakby oszukanasadCo z tym zrobic?A.

Cieszyć się zdrowymi dziećmi i zrozumieć, że na 100% będzie wiadomo dopiero po
      porodzie smile
    • gosiamazur1 Re: NIE DO WIARY!!! 06.07.05, 11:14
      Ja miałam tak samo- tylko że o córeczce się dowiedziałam po wybudzeniu po cc :-
      )
      I musze przyznać że jestm najszczęśliwszą osoba na świecie.
      Pozdrawiam
      Gosia- mama Ani i Michasia
    • husasia Re: NIE DO WIARY!!! 06.07.05, 12:43
      A u nas było tak: najpierw nam powiedziano, że będzie dwóch chłopców, ale pani
      dokor nie była pewna, potem, zę chłopiec i dzewczynka, na następnym usg
      zakładano, że mogą być nawet dwie dziewczynki. W końcu stanęło na Wojtku i
      Kasi smile). Ja nie przywiązywałam się zbytnio do wyników usg i tobie też tak
      radzę.
      • anusia_22 Re: NIE DO WIARY!!! 06.07.05, 14:48
        Zgadza sie, nie ma co sie przywiazywac, ale moj lekarz mial opinie "specjalisty
        od plci", kobiety przyjezdzaly do Niego potwierdzac diagnozy swoich lekarzy
        prowadzacych. I tak zylam sobie w przeswiadzczeniu, przyzwyczailam sie do tej
        mysli, ze beda chlopcy, wyobrazalam to sobiesmileI mimo, ze parka to chyba
        marzenie wiekszosci blizniaczych mam, trudno dojsc do siebie.Chyab najlepiej w
        ogole nie pytac i miec niespodzianke przy urodzeniusmilePozdrawiam A.
    • pacynka27 Re: NIE DO WIARY!!! 06.07.05, 17:42
      Mi lekarka na niesiąc przed porodem powiedziała, że dziewczynka na 100%. Urodziłam chłopca!
    • kredka-szpila Re: NIE DO WIARY!!! 10.07.05, 22:19
      Cieszyć się , córeczki są słodkie. smile
    • ania_trojaczki Re: NIE DO WIARY!!! 11.07.05, 12:23
      kiedy dowiedzialam sie ze zostane mama blizniakow, nie dopuszczalam innej mysli
      jak taka ze bede miala parke smile choc moja szefowa smiala sie ze bedzie dwoch
      chlopakow
      niby na jednym z USG lekarz powiedzial ze najprawdopodobniej jest dziewczynka
      i .... o drugim dziecku nie powiedzial nic bo nie mial pewnosci
      i tak nie bylam na 100% pewna bo rozne rzeczy moga sie zdazyc

ale jakie bylo moje zdziwienie kiedy na wizycie u innego ginekologa
      dowiedzialam sie ze nie zostane mam blizniakow a ............... trojaczkow !!!
      wtedy plec nie miala dla mnie znaczenia byle dzieci urodzily sie zdrowe i bez
      komplikacji

a teraz jestem najszczesliwsza mama na swiecie, mam 2 corki i syna

pozdrawiam serdecznie i zycze zdrowia
      Ania z
      Mają Zuzią i Tomkiem (11.06.2003)
    • karolcia65 Re: NIE DO WIARY!!! 12.07.05, 03:04
      Aniu,

Ja bylam pewna coreczki i dwoch synkow. Bez usg, takiego na 100%. Pojedyncze
      malenstwo zostalo uznane za dwiewczynke, a ja bylam pewna, ze blizniaki to
      dwoch facetow. I jakiez bylo moje zdziwienie, gdy poinformowano mnie, ze to tez
      dziewczyny. Dobrego tygodnia bylo mi trzeba, by sie poukladac. A w efekcie to
      przeciez nie ma znaczenia. Cala trojka ma wszystkie paluszki, wszystkie organy
      i wszystkie kostki prawidlowe, za to nie ma zadnych oznak nieprawidlowosci. A
      ze trzy baby, no to co. Mam juz 100 argumentow, dlaczego tak jest najlepiej. A
      Ty przynajmniej rownowage bedziesz miala, ze o spelnionym marzeniu nie wspomne.

Jednym slowem fajowo.

Pozdrawiam,

Karolcia i 3 Brzdace
    • ibulka Re: NIE DO WIARY!!! 29.07.05, 19:13
      Cieszyć się, że będzie też Córcia =) Ja miałam mieć jedno dziecko, mam troje, z
      czego dwoje to bliźniaki - córka i synek =)
      • grzalka Re: NIE DO WIARY!!! 01.08.05, 10:21
        cieszyc się, dziewczynki sa przecudne i przefajne
        ja mam córeczke i dwóch chłopców bliźniaków, ale do końca miałam nadzieję, że
        jeden z nich okaże sie córeczka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka