wanilka77 30.11.05, 00:06 Napisz coś o planie Tracy Hogg! Gdzie go szukać i na czym generalnie polega. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzalka Re: Grzalko! 30.11.05, 09:50 A to jakiś czas temu był szał na tzw. Zaklinaczkę dzieci czyli panią Tracy Hogg- był serial w tv, oraz książki "język niemowląt"- ta na pewno jest w wersji elektronicznej i krązy po necie "język dwulatka" ksiązki jak książki, ja skorzystałam właśnie z tzw. łatwego planu- założenie pierwsze to takie, że niemowlę w cisgu dnia powinno mieć systematyczne cykle: zabawa-sen-jedzenie, mniej więcej trzygodzinne tam jest dokładnie opisane, jak taki rytm ustalić, w przypadku bliźniaków pani Hogg proponowała cykle naprzemienne- jedno spi, a drugie w tym czasie się bawi- ale ja im wprowadziłam rytm wspólnny, bo wtedy ja miałam szansę na regenerację moje dzieci po wprowadzeniu tegoż planu ślicznie się wyciszyły, wiedziałam dlaczego płaczą, jesli płakały, mogłam wszystko sobie zaplanowac- no, generalnie się lepiej zrobiło fajna jestteż nauka zasypiania- nauczyliśmy skutecznie gorzej było z przesypianiem nocy Odpowiedz Link Zgłoś
jpols Re: Dzięki ;-) Poszukam tych książek. nt 03.12.05, 15:04 sporo książek T. Hogg mozna kupić na allegro. polecam! Odpowiedz Link Zgłoś