abiederman 20.03.06, 16:38 Może macie jakiś dobry domowy i bezpieczny sposób na puchnące nogi? juz tak mi dokuczają że mam dosyć, dopiero co kupiłam buty rozmiar większe niz zazwyczaj a juz ledwo je na siebie wciskam a to dopiero 33 tydzień Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuska.pl Re: puchną nogi 20.03.06, 18:29 Witaj, chyba nie pomoga ale mam ten sam problem Ja jestem w 32 tc i nogi puchna straszliwie...Kto ma dobry sposób na te dolegliwości??? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
olaf27 Re: puchną nogi 20.03.06, 22:05 Cześć! Mnie puchły bardzo!!! W ciąży byłam latem przy 30-sto stopniowych upałach wyglądałam jak napompowany balonik. Moja gin jak tylko pojawiły się pierwsze oznaki opuchlizny zaraz doładowała mi leki. Wiem, że puchnięcie to pierwszy krok do zatrucia. Ale chyba nie zawsze tak jest. Napewno to nic dobrego i pewnie nie obędzie się bez interwencji medycyny. Co do domowych sposobów to: - rezygnacja z soli - nogi do góry- ja nawet spałam z nogami wyżej - nie forsować się, odpoczywać, leniuchować)) Ale radzę pogadać z ginem żeby zrobił dokładne badania. Trzymajcie sie i powodzenia w noszeniu słodiego ciężarku) Oj, jak to fajnie było)) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia65 Re: puchną nogi 21.03.06, 21:02 Witajcie, Mi rowiez ostatnie miesiace przypadly w okresie wzmozonych upalow. Tez puchly mi nogi, szczegolnie stopy i kostki. Popieram poprzedniczke w kwestii rezygnacji z soli i wyzszego polozenia nog, szczegolnie podczas snu. Do tego pomagaly zimne oklady i poteznie zwiekszona ilosc wypijanej wody mineralnej, nawet do 5 litrow dziennie. Brzmi paradoksalnie ale w moim przypadku sie sprawdzilo. Trzymaj sie, a tak przy okazji znasz juz plec? Pozdrawiam serdecznie, Karolcia z Krysia, Natalka i Zosia ur. 10.10.2005. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia65 Re: puchną nogi 22.03.06, 11:33 Aha, jeszcze jedna wazna rzecz. Duzo plywalam. Potem mialam dwa - trzy dni spokoj z puchnieciem. Jesli obawiasz sie bakterii, popros gina o dowcipne globulki antybakteryjne. Ja tak zrobilam i aplikowalam sobie po kazdym plywaniu. Pozdrawiam, Karolcia z Krysia, Zosia i Natalka ur. 10.10.2005. Odpowiedz Link Zgłoś