Dodaj do ulubionych

Pofaldowany brzuch po cesarce

17.06.06, 19:40
Witam,
Trzy tygodnie temu milam cesarke, a teraz moj brzuch wyglada bardzo
niepokojaco. To, ze nadal jest troche wypukly i obwisly, to nic, wiadomo, ze
miesnie musza wrocic do normy no i trzeba zrzucic troche tego tluszczyku, ale
ponizej brzucha, a konkternie miedzy tym "normalnym" brzuszyskiem, a linia
ciecia zostala mi taka jakby odcieta od reszty falda. Zeby to obrazowo
opisac: jest brzuch, potem wciecie, potem falda, a potem rana po cieciu... Co
to? Czy to zniknie? Czy ktoras tez tak miala?
Obserwuj wątek
    • adka17 Re: Pofaldowany brzuch po cesarce 17.06.06, 21:11
      Czesc
      ja rodzilam 13mcy temu ale dokladnie pamietam taka sytuacje jak opisalas tez
      sie tym martwilam ale pozniej zaobserwowalam czemu tak sie dzieje otoz
      przynajmniej u mnie bylo tak ze jak zalozylam bielizne z gumka
      bardziej "wcinajaca"sie to po paru godzinach zauwazylam wlasnie taka falde
      ktora utrzymywala sie nawet kilka dni ale po zmianie bielizny na prawie calkiem
      luzna przestalam obserwowac tego typu objawy.A wlasciwie to na poczatku po cc
      zaczelam nosic majtki jednorazowe ktore byly wygodne higieniczne i nie uwieraly
      mnie nigdzie polecam na codzien do noszenia w domku.pozdrawiam
      • anna_sla Re: Pofaldowany brzuch po cesarce 18.06.06, 13:31
        Kompletnie nie umiem sobie wyobrazić tego brzucha big_grin))) i dziwię się, że w 3
        tygodnie po porodzie masz czas na zerkanie w lustro big_grin)) ja nie miałam i nie
        wiem czy miałam taki sam, ale na pewno był okropny i brzydki. W miesiąc po cc
        zaczęłam nosić elastyczną bieliznę obciskajacą zaczynającą się pod biustem i to
        nieco poprawiło wyglad mojego brzucha.. ale wisiał i wisi tak do teraz, tyle,
        że nie starałam się jakoś specjalnie by to zwalczyć.. a swoją drogą minęło już
        dwa lata od mojego cc i za dwa miesiące będzie następne...
        • mathiola Re: Pofaldowany brzuch po cesarce 18.06.06, 16:53
          Trzy tygodnie po cesarce mam czas nie tylko na zerkanie w lustro (co jest moim
          zdaniem jak najbardziej naturalne) ale i na siedzenie w internecie, zrobienie
          obiadu, prasowanie, zmywanie... Wysiedzialam sie w szpitalu za wszystkie czasy
          (5 tygodni) i od piatku, kiedy to wrocilismy w koncu do domu, oddaje sie z
          przyjemnoscia roznym zabiegom pielegnacyjnym typu farbowanie wlosow, kapiele,
          smarowanie, natluszczanie... Moje blizniaki poki co glownie spia i jedza, wiec
          czasu mam dosyc sporo na takie "glupoty". A moj wyglad jest dla mnie dosyc
          wazna kwestia. No a ta falda jak byla tak jest, ale jakby sie zmniejszala. Moze
          zniknie?
          • luiza39 Re: Pofaldowany brzuch po cesarce 18.06.06, 22:22
            ja fałdy nie miałam. Ale zwitczałą skórę ja najbardziej. Dośc dużo smarowałam
            sie kremem na rozstępy w ciąży więc może dlatego. Teraz jestem trzy lata po
            cesarce dokładnie i mój brzuch wrócił do normy. Balsam ujędrnający i jakiś
            peeling powinny załatwić sprawę. ja maluch podrosną, zaczna raczkować, chdzić i
            wywracać się wygimnastykujesz fałdkę bo bedziesz się sporo ruszać. a co do
            czasu to zgadzam się z Tobą. W trzy tygonie po cesarce ja też byłam i fryzjera,
            ogladała mnustwo filmów na DVD i sprzątłam. Miała dużo "wolnego". Korzystaj z
            niego bo te czasy niestety przeminą. natomiast ja życzę Tobie bardzo spokojnych
            dzieci i troche wolnego od czasu do czasu bo zadbana Mama to szczęliwa Mama, a
            szczęśliwa Mama to szczęliwe Bliźniaki
            • luiza39 Re: Pofaldowany brzuch po cesarce 18.06.06, 22:23
              oczywiście mnóstwo a nie mnustwo sorki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka