Dodaj do ulubionych

Kłopoty z rękoma

25.07.06, 21:08
Hej, czy Wy też macie takie klopoty z dłońmi jak ja? Od jakiegos czasu
strasznie bolą mnie wszystkie stawy, rano nie mogę zgiąć palców. do tego
doszedł ból nadgarstka. Może macie jakieś sposoby, żeby to zmienić? Za
wszystkie rady - dziękuję. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mathiola Re: Kłopoty z rękoma 25.07.06, 21:44
      Z dlonmi nie, ale za to od dwoch dni strasznie boli mnie ramie przy byle
      ruchu.. Nie wiem, podzwigalam sie czy jak?
      • izakun Re: Kłopoty z rękoma 26.07.06, 10:25
        Hej, może po prostu źle spałaś? Oby szybko minęło. Pozdrawiam.
        • monikakika Re: Kłopoty z rękoma 26.07.06, 14:26
          wygląda na to, że trzeba przeczekać.....ramię mnie boli, bo w nocy śpię wciąż
          na lewym boku i mój słodki ciężar robi swoje na nędznych kostkach, ręce
          spuchnięte i napełnione krwią - takie troszkę zdrętwiałe - nic nie pomaga ;-( w
          ciągu dnia się nieco rozruszają
          • rybcia30 Re: Kłopoty z rękoma 26.07.06, 23:52
            Miałąm straszne bóle rąk(lewej głównie i nadgarstków- obu) w ciąży. Jeszcze w
            dzień było ok, bo człek się w miarę ruszał i coś robił, nie myślał, ale w nocy-
            masakra, nie mogłam leżeć, spać, znaleźć sobie miejsca, musiałąm spać z ręką
            wysuniętą poza łóżko (miałam stołeczek z poduszkami na równi z łóżkiem)...
            To sięanazywa- zespół ciśnień nadgarstka. Reszta też jako dodatek do ciąży
            bliźniaczej- nic mnie tak nie bolało- brzuch nie męczył, ciężar tez nie - tylko
            te ręce...sad
            I nie ma na to rady, lekarz mi przepisał jakieś 2 maście, ale jak poczytałam o
            wpływie na płód to dałąm sobie na luz....
            Przy najbliżeszj wizycie u lekarza OBOWIąZKOWO mu o tym powiedz. To jest jedna
            z tych niemiłych rzeczy w ciąży bliźniaczej....Może on/ona Ci jakoś poradzi na
            to...Ja do porodu cierpiałam okrutnie, ale może Tobie się uda coś na to znaleźć....
            Pozdrawiam
            ----------------
            Hania i Ola, 23.03.05
            • izakun Re: Kłopoty z rękoma 27.07.06, 20:58
              Dzieki za odpowiedz, bo przynajmniej wiem, że nie jestem z tym sama. Swojemu
              lekarzowi wspominalam o tym, obejrzal rece i stwierdzil, ze jedynym
              rozwiazaniem jest porod, czego oczywiscie mi teraz nie wolno (32 tc). Radzil
              przez chwile trzymac rece w gorze i jak najmniej na nie uciskac, np. przy
              spaniu. Jest on przeciwnikiem wszelkich lekarstw w ciązy i stosuje je bardzo
              ostroznie. Mialam nadzieje, ze ktos bedzie mial jakis domowy sposob na te bole.
              wyczytalam gdzies w necie, ze bole te moga byc spowodowane rowniez np. dlugim
              pisaniem na klawiaturze czy robieniem na drutach, ogolnie przeciazaniem stawow.
              No, nic, bede sie ograniczac w klepaniu na komputerze. Pozdrawiam, Iza.
    • lu32 Re: Kłopoty z rękoma 06.08.06, 15:33
      Witaj,
      znam z doświadczenia taki ból. nie obie rece bolały okropnie. Dłonie miałam
      opuchnięte, bolał mnie każdy palec do tego stopnia, ze nie mogłam np. pisać na
      komputerze ani zginać czy zaciskać. Teraz, kiedy jestem 9 dni po porodzie ból
      znikął jak ręką odjął. Myślę więc, że musisz to po prostu przeczekać. To taka
      ciążowa dolegliwość. Ale na mecie czeka Cię wielka nagroda. Ja w każdym razie
      nie mogę ogarnąć szczęścia, które mnie spotkało. Życzę powodzenia i wytrwałości.

Pozdrawiam
      lu30 z Basiunią i Monisią
      • izakun Re: Kłopoty z rękoma 07.08.06, 09:27
        Dziekuje smile Mimo wszystko, warto czekac na te nagrode smile Pozdrawiam smile
        • papasowa Re: Kłopoty z rękoma 10.08.06, 16:46
          ja mam bole stawow w dloniach, z rana jakby mnie super artretyzm zaatakowal,
          ani zgiacpalcow ani nadgarstka,a od 30 tygodnia w lewym barku. i tak jak
          piszecie w ciagu dnia ujdzie ale nocki sa straszne , dzis myslalam ze mi urwie
          ramie z bolu. to chyba faktycznie od spania na jednym boku. choc jak sie
          odwroce to tez nie mija. moj dok tez mowi ze to ciazowe objawy, ze dzidzie
          uciskaja jakis nerw. ale to naprawde boli!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka