Dodaj do ulubionych

Coś pod kolanem

IP: *.28.220.66.grupadrs.pl 25.01.11, 13:22
Witam smile. Dwa dni temu zauważyłam pod prawym kolanem miękką około 7 mm grudkę, która ucieka spod palców. Domyślam się, ze to węzeł chłonny ale znajduje się na ścięgnie podkolanowym. Podobno węzły podkolanowe nie powinny być wyczuwalne, ale to jest zupełnie płytko, pod skórą. Może mam to od dawna tylko nie znalazłam wcześniej. Nie widać tego, tylko można wyczuć przy odpowiednim ułożeniu nogi. Macie jakieś pomysły co to może być?
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: Coś pod kolanem 25.01.11, 14:35
      nie sądzę, aby był to węzeł. Opinia lekarza się przyda, myślę że na początek lekarz rodzinny.
      • Gość: Uśmiech Re: Coś pod kolanem IP: *.28.220.66.grupadrs.pl 25.01.11, 14:49
        Pod drugim kolanem mniej więcej w tym samym miejscu jest coś podobnych rozmiarów, nie boli. Może tak mam. Przy okazji pokażę lekarzowi.
        • aaaniula Re: Coś pod kolanem 25.01.11, 15:24
          obserwuj, przy okazji pokaż lekarzowi (tylko byle nie przy okazji za 2 lata). Pozdrawiam
    • baska192 Re: Coś pod kolanem 27.01.11, 00:42
      Powiedza ,ze to jakas cysta,torbiel...a taka grudka to prawdopodobnie wysiek stawowy.Mam cos podobnego od 6 lat i kazdy lekarz ocenia to inaczej.Zwariowac mozna.Zycze prawidlowej diagnozy i leczenia.
      • lejdi111 Re: Coś pod kolanem 27.01.11, 08:45
        zrób usg tego miejsca i będzie wiadomo czy to węzeł czy coś innego.

Każdy ma czyste sumienie bo go nie używa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka