zussanka 23.08.06, 21:52 Moje córeczki skończyły właśnie dziewięc miesięcy i nie mają jeszcze żadnego ząbka. Czy powinnam się martwić czy cierpliwie czekać. Dodam, że są wcześniakiami /32tc/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twin2003 Re: ząbkowanie.... 24.08.06, 17:21 Nic się nie martw, mój synek (wczesniak, bliźniak) mógł się pochwalić pierwszym zębem gdy skończył 14 miesięcy i to "czwórką", a potem lawinowo "kiełkowały" następne. Wiem, że łatwo mówić nie martw się , ale wierz mi przechodziłam to czekanie i częste pytania a - a ile ma zębów?, - a potem zdziwienie jeszcze ani jednego?, i- insynuacje może mu czegoś brakuje?. Uzbroj się w cierpliwość. Później wyrosną dłużej będa zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
asiuleks Re: ząbkowanie.... 24.08.06, 23:51 Nic sie nie martw. Moj synek Kuba pierwszego zabka dostal w wieku 10 miesiecy - dolna jedynka. Pozniej w ciagu tygodnia byla nastepna jedynka i bardzooo wolno mu rosly Teraz zeby wychodza mu niewiadomo kiedy - bezbolesnie Odpowiedz Link Zgłoś
tunia28 Re: ząbkowanie.... 25.08.06, 14:03 Witam. Podtrzymuje to co napisaly moje poprzedniczki, nic sie nie martw. Moje dziewczynki pierwszego zabka mialy po ukonczeniu roczku, potem wyszly im jeszcze dwojeczki i przez kolejne 3 miesiace nic. Dopiero pod koniec lipca pojawily sie kolejne tym razem czworki i obecnie sa na etapie wyrzynania sie.Dodam ze moje dziewczynki tez sa wczesniakami 34 tydz. i np. mlodsza do tej pory ma jeszcze bardzo duze ciemiaczko.Ale nie nalezy sie martwic tak jak pociesza nas lekarz, blizniaki rozwijaja sie swoim wlasnym tokiem i czesto odbiega to od norm podawanych przez czasopisma czy ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
zussanka Re: ząbkowanie.... 26.08.06, 09:10 wielkie dzięki!!! Pocieszyłyście mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś