Dodaj do ulubionych

jest super

IP: *.* 15.12.01, 10:41
Cześć !!!Jesteśmy w domku od tygodnia ale dopiero teraz mam chwile aby tu zajrzeć. NIe nie martwcie się maluszki są grzeczne i jeśli ktoś powie że przy bliźniakach jest tyle roboty i wogóle to dostanie w zęby, to tylko ja musiałam oswoić się z nową sytuacją. Maluszki mimo swoich wcześniejszych wątpliwości karmię piersią i nawet się najadają, z Natalką jest tyklo problem z pępuszkiem bo lekarz stwierdził że jest zbyt wystający i idziemy w środe do chirurga ale myśle że też będzie dobrze. Dziewczynki są sławne na całe świnoujście ich zdjęcia ukazałuy się w dwóch gazetach z czego w jednej na pierwszej stronie taką kariere robią. A małej Zuzi dziś w nocy odpadł pępuszek i teraz obie są już bez. To jest cudowne leżeć i przyglądać się im obydwu na raz, narazie śpią razem w jednym łóżeczku i myśle że tak jest dobrze.Pozdrawiam was wszystkie. Magda i maluszki-dziewuszki
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: jest super IP: *.* 15.12.01, 11:02
      Gratulacje!!!!!Bardzo się cieszę i oby tak dalej!!!A ja też mam nowinkę - wczoraj dzidziusie po raz pierwszy mnie skopały, jak śmiesznie!!!!!jedno w jedną stronę, drugie w drugą. Bardzo fajne odczucie!!!
      • Gość: guest Re: jest super IP: *.* 15.12.01, 13:05
        czesc,Magda gratulacje!!!musze powiedziec ze wasze emaile tzn. Twoje oraz Asi T sa bardzo pocieszajaceAnia, ja tez jestem jeszcze brzuchata i to jak!!!Na mnie niesamowite wrazenie robią czkawki dobiegające raz z jednej raz z drugiej strony brzucha :)pozdrawiamalina
    • Gość: asia_t Re: jest super IP: *.* 16.12.01, 12:33
      Hej Magda,ja tez uwazam, ze jest super! Wysypiam sie, co jest wazne, bo tego balam sie najbardziej, mam czas na gotowanie i mailowanie, nawet na pranko jakies czasem. Ksiazki tez czytam, no, przy karmieniu, ale kto powiedzial, ze wtedy trzeba siedziec bezczynnie? Karmie piersia, juz bede probowac karmic je jednoczesnie, moze cos z tego wyjdzie? Babelki tez spia w jednym lozeczku, zmiesciloby sie tam jeszcze dwoje dzieci... hihi. A teraz leza sobie w wozeczku, a mamusia mailuje. :-)Pozdrawiam serdecznie!Alina: zobaczysz, jakie fajne sa dzwieki czkawki dobiegajace stereo z lozeczka... moje bable maja czkawke po KAZDYM jedzeniu...
      • Gość: guest Re: jest super IP: *.* 16.12.01, 14:02
        Hej !!!!Moje dziewczynki właśnię śpią. Natala jest cwaniara najchętniej spałaby z cycem w buzi więc zaczeliśmy ją oszukiwać no cóż 1,5 godziny na cycu to chyba za długo, dla drugiej nic nie zostanie :). Aśka mnie już w szpitalu nauczyli karmić jednocześnie i jak tylko mi się uda obudzić dwie to karmie je razem póżniej jest więcej czasu wolnego.Zauważyłam jeszcze że częściej ma czkawke Natalka i w brzuchu też tak było, a poza tym są słodkie jak najsmaczniejsze cukiereczki, zaczynają dłużej spać w nocy i dają się wysypiać a najlepiej śpią z nami w łóżku jak chyba każde dziecko, staramy się jednak tego nie praktykować ale cóż zdarza się.A teraz biorę się za prasowanie. Pa paMagda Zuza i Natalcia
        • Gość: guest Re: jest super IP: *.* 16.12.01, 14:22
          Magda,czy uzywasz tej słynnej poduszki do karmienia blizniat (o która już męczyłam Asię) czy też dajesz radę jakims innym sposobem.Swoją drogą śmiałam się, że Panią w hurtowni zatkało kiedy zapytałam o tą poduszkę, a moja koleżanka, która robiła dla mnie wywiad w holandii mówiła, że również patrzono na nią jakby się z choinki urwała... :)hejalina
          • Gość: guest Re: jest super IP: *.* 16.12.01, 15:52
            Alina, ja na razie uzywam tej poduszki do karmienia jednego malucha, bo obu na raz nie moge dobudzic... :-( ale codziennie sobie obiecuje, ze juz od dzis bedziemy karmic sie razem. I tak mija dzien za dniem... adres tej poduszki znalazlas? Jej nie ma w Europie, ja szukalam w Niemczech i w Austrii... mozna ja sprowadzic tylko ze Stanow lub Kanady... szukalas watkow z adresem? ja znalazlam: http://www.doubleblessings.com/pillow.htmlTam sobie mozna ja obejrzec i zamowic,ale musisz miec kogos w Stanach lub Kanadzie, kto Ci to przesle, bo oni do Europy nie wysylaja...papaasiaT
            • Gość: guest Re: jest super IP: *.* 17.12.01, 16:57
              tego adresu, ktory mi podalas nie znalazlam wczesniej,dzieki za namiary, ta poducha jest naprawde niezla.moj maz zaparl sie ze znajdzie mi taka w Europie gdzies, i znalazl w niemczech, ale znacznie gorszą i znacznie drozsząmuszę to teraz przemyśleć czy się skusić (na tą ze stanów rzecz jasna a nie na droższą i gorszą) czy nietrochę kłopotliwe jest jej sprowadzenie...hejalina
    • Gość: guest Re: jest super IP: *.* 16.12.01, 18:59
      Gratulacje!!! Moi chłopcy też na początku spali razem, dopóki nie zaczęli się zbyt mocna kopać... Teraz tez przewaznie przełażą jeden do drugiego i czasami trzeba ich przenosić, bo jeden spi na drugim , albo go kopie w głowę...Ale jak to robicie, że się wysypiacie?????Ja przez pierwsze 3 miesiące mogłam tylko pomarzyc o wyspaniu się, zreszta mój mąż tez. Oni budzili się co pół godziny - na godzinę i to na zmianę...A Maksik przez pierwszy miesiąc miał zwyczaj robić kupkę o drugiej w nocy i zajmowało mu to tez dobre pół godziny... Ale zaczęli sypiać lepiej, jak już chyba wyczuli, że starzy dłużej tak nie pociągną...pozdrawiam Was serdecznie i wszystkie maluszkiGosia
      • Gość: guest Re: jest super IP: *.* 17.12.01, 12:50
        Hej Hej !!!!!!!!Dziś ja się nie wyspałam maluszki dawały czadu wogóle nie chciały spać oczy duże i już.Alina ja nie mam poduszki specjalnej, siadam na środku łóżka kłade na jednym kolanie jedną poduszke a na drugim drugą na to dzieci boczkiem /poduszki duże nie jaśki/ i jedziemy z koksem a raczej z mleczkiem. A jeszcze włanczam sobie telewizor i biore butle z piciem dla siebie.Pozdrawiam Magda Natalka i Zuza
    • Gość: asia_t Re: jest super - pamietacie to? :-) IP: *.* 09.11.02, 11:10
      Wlasnie znalazlam ten wątek - nasze (moi i Madziarki) dzieci miały wtedy po 2 tygodnie... wiele się nie zmieniło: dzieciaczki śpia, a mamusia mailuje. :lol:A jak jest u Was? Jak nowe mamusie radzą sobie z dwójeczką? AsiaT
      • Gość: 2004 Re: jest super - Milutkie te Wasze wspomnienia;-) IP: *.* 09.11.02, 12:40
        Eeee, Wy to miałyście dobrze!!! Miałyście czas na prasowanie, mailowanie, wysypiałyście się... Moje Dziewczyny 3 dni temu skończyły 2 miesiące i dopiero teraz zaczynają lepiej spać (plu, plu, plu, żeby nie zapeszyć ;) ). Od ich narodzin nie miałam ani jednej spokojnej nocy, spałam po 2-3 godziny na dobę. Teraz jest juz troszkę lepiej. Ciekawe tylko na jak długo :hap: :hap: .Pozdrawiam!!!-Iwona z Julcią i Zuzią ;) ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka