Gość: marek IP: *.icpnet.pl 30.12.03, 08:29 Czy przy Windowsie XP mozna miec na wszystkich partycjach ten sam system plikow - FAT32. Prosze o wasza pomoc. Pozdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Cezary Re: Pytanie o FAT32 przy WinXP IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 31.12.03, 15:57 TAK jest to zalecane gdy masz zainstalowany tylko jeden system np WinXP Link Zgłoś
ssaczek Re: Pytanie o FAT32 przy WinXP 30.12.03, 18:26 Miałem raz na jednym dysku dwie partycje i systemowa chodziła pod FAT32 a druga pod NTFS i wszystko śmigało. Link Zgłoś
Gość: Gajnek Re: Pytanie o FAT32 przy WinXP IP: *.gl.digi.pl 31.12.03, 08:51 Mozna ale pytanie po co? Wszystko lepiej chodzi na ntfs. Link Zgłoś
Gość: mzm Re: Pytanie o FAT32 przy WinXP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 15:11 nieprawda, fat32 jest szybszy. Link Zgłoś
ssaczek Re: Pytanie o FAT32 przy WinXP 31.12.03, 16:29 Gość portalu: mzm napisał(a): > nieprawda, fat32 jest szybszy. Może i szybszy, ale ja odczułem spore różnice w trakcie użytkowania a zwłaszcza w trakcie usuwania czy oczyszczania na dysku przy NTFS. Link Zgłoś
magoi Re: Pytanie o FAT32 przy WinXP 02.01.04, 12:41 ???????????????????+ Skad wy to bierzecie i na jakiej podstawie dochodzicie do wniosku ze fat32 jest "szybszy" od ntfs? To ze komputer szybciej pracuje? Pewnie bo indexing jest wlaczone. Jezeli jednak chodzi o szukanie "plikow" wlacz indexing, i zrob szukanie i porownaj z fat32 i zobczymy co jest szybsze.... Link Zgłoś
Gość: chiczkok Re: Pytanie o FAT32 przy WinXP IP: *.crowley.pl / *.crowley.pl 31.12.03, 20:34 FAT32 to staruszek. Może i jest troszkę szybszy od NTFS, ale jest to różnica niezauważalna. Radziłbym użyć NTFS. Jest bezpieczniejszy dla dysku, daje mozliwość kontroli nad udostępnianymi zasobami, szyfrowanie i wiele innych. Uwaga. Jeżeli przekonwertujesz do NTFS nie będziem mógł wrócić do FAT32! Pozdrawiam Link Zgłoś
magoi Re: Pytanie o FAT32 przy WinXP 02.01.04, 12:36 Teoretycznie to mozna wszystko. Pytanie tylko po jaka cholere... Fat32 nie jest nawet prawdziwym "filesystem" jak ntfs czy np. ext3. To jest bardziej uproszczona "wersja". Brakuje mu duzo "tools". Da sie to ciagnac, nie pojmuje jedynie po co to komu... Moim zdaniem fat32 nadaje sie jak sie nie ma czegos innego, i do pewnych "rozwiazan" gdzie "file system security" nie jest potrzebne. Ale ja wole sie obejzc bez... Link Zgłoś