Dodaj do ulubionych

Już wiem!!!!!

IP: *.* 09.01.02, 23:00
Chciałabym się pochwalić, że dziś dowiedziałam się "co będzie" (a w zasdzie co tam jest). Mam w brzuszku dwóch chłopaczków!!! Tam w środku wszystko w jak najlepszym porządku.Dodatkowa informacja to, że są to bliźnięta jednojajowe, na szczęście (powtarzam za lekarzem) dwuowodniowe.Od razu mam pytanie. Moi mężczyźni ważą odpowiednio 540 i 520g, jestem teraz w 22 tygodniu ciąży. Wiem, że ta różnica w wadze nie jest duża i nie zamierzam się martwić. Chciałabym jednak dowiedzieć się ile ważyły Wasze dzidziusie w tym okresie ciąży i czy też się różniły (szczególnie te jednojajowe).Jeśli macie więc jakieś dane z tego okresu to proszę napiszcie.Z góry dziękuję i pozdrawiamJagna
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Już wiem!!!!! IP: *.* 10.01.02, 13:39
      hej Jagna, gratuluje!!! I witam w gronie mamus chlopaczkow! :-))) Oby byly tak zdrowe i silne, jak moje!! Moje wlasnie przybraly kolejne dekagramy, waza juz po 3,5 kg i nie moge sie nadziwic, ze tak szybko rosna!! Sprawdzalam w USG, niestety, ja nie bylam w tym okresie... w 18 tygodniu tylko inne pomiary mialam, wagi nie. W 26 wazyly po kilogramie. ale sprawdzilam w ksiazce, w 22 tygodniu dziecko (jedno) wazy ok. 350 g. To masz kolosy!!!! Moje sie rozwijaly ksiazkowo, jakbym jedno dziecko nosila. :-) Pozdrawiamasia
    • Gość: guest Re: Już wiem!!!!! IP: *.* 10.01.02, 15:45
      Gratulacje!Ja mam też dwóch chłopaczków, ale już mają 9 miesięcy. Miałam robione USG w 23 tygodniu i ważyły po 450 i 470 g.(moje są jednoowodniowe) Urodziły się przez cc w 36 tygodniu i ważyły 2700 i 2300, nie śpieszyły się na świat, ale ja byłam już tak gruba (przytyłam ponad 30 kg!),nic nie mogłam jeść, że lekarz zadecydował o rozwiązaniu.Pierwsze dni z dwójką są ciężkie, więc jak możesz to wcześniej zorganizuj sobie pomoc. A im są większe tym bardziej są nieznośne (przynajmniej moje), teraz nie mam ani chwili dla siebie i mam panią do pomocy! Teraz czekam z niecierpliwością, aż zaczną dobrze siedzieć i raczkować.Pozdrawiam. Agnieszka
    • Gość: guest Re: Już wiem!!!!! IP: *.* 10.01.02, 21:55
      Witaj w klanie, Jagna! Też mam dwóch łobuzów. Mają już 19 miesięcy i zaczynają mówić- rewelacja!!! :bounce: :bounce:Gratuluję.If

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka