Dodaj do ulubionych

Krzesełka dla maluchów

IP: *.* 30.01.02, 11:26
Dziewczyny, jestem na etapie kupna krzesełek dla moich pięciomiesięcznych córeczek. Zastanawiam się, czy taki zakup się przydaje - jak się sprawdza i jakie krzesełka wybrać? A może wcale nie opłaca się kupować, bo może to kolejny mebel z serii nieprzydatnych, a raczej dwa meble.I w dodatku w średnim mieszkaniu? Czy macie jakieś doświadczenie w tej dziedzinie? AgnieszkaJ(mama Julki i Weroniki)
Obserwuj wątek
    • Gość: malgosiksand Re: Krzesełka dla maluchów IP: *.* 30.01.02, 15:07
      My mamy takie dwa krzesełka - mogą być wysokie, albo po rozłożeniu jest krzesełko i stolik ( takie drewniane co są w każdym sklepie dla dzieci). Jak są wysokie to są niestabilne - moje dzieci już jako niespełna roczne maluchy potrafiły się w nich nieźle rozbujać, potem zaczęły wstawać i wychodzić. Teraz krzesełka stoją rozłożone jako miejsce do rysowania i innych zabaw, ale były już wielokrotnie reperowane ( bo się rozpadają), a stoliki też już ledwo dyszą. Ale teraz się przydają, z tym, że mógłby byc to równie dobrze normalny mały stolik i dwa krzesełka.PozdrawiamGosia
    • Gość: Magda_D Re: Krzesełka dla maluchów IP: *.* 30.01.02, 19:56
      Ja mam dwa duze, drewniane krzeselka z Drewexu. Jako takie krzeselka sa bardzo przydatne, szczegolnie jesli nie masz kojca (mozna w nich unieruchomic dzieci), ale... Ewelinka jeszcze przed skonczeniem roku wykonala swoj pierwszy spacer po blaciku, teraz juz 3 razy zerwala uprzez, ktora jej zamocowalam, zeby sie nie zabila. Poza tym ten blacik nie ma wysokich brzegow i wszystko z niego b. szybko spada (przy pomocy malych raczek). No i w kuchni zajmuja duzo miejsca. gdybym kupowala jeszcze raz kupilabym typowe wysokie krzeselka, plastikowe - skladaja sie, maja zamontowane pasy. Przymierzalam moje dziewczynki do takich krzeselek u znajomej mamy blizniat i nie zdolaly sie wydostac. A ze nie rozkladaja sie do krzeselka i stolika? Na moich bylo napisane, ze posluza nawet przedszkolakom, ale w tej postaci wcale nie wygladaja pieknie. Chyba i tak w koncu kupimy im zwykle krzeselka i stolik.Magda
    • Gość: Marta2 Re: Krzesełka dla maluchów IP: *.* 02.02.02, 12:48
      Mnie sie kszesełka bardzo przydały.Sadzałam dziewczyny w nich w kuchni i mogłam coś robić mówiąc do nich i zerkając co jakiś czas na to co robią.Niestety szybko nauczyły się w nich wstawać i stało się to niebezpieczne,groziło upadkiem na głowę.Teraz już tylko jemy siedząć w krzesełku.Cała konstrukcja stała się chybotliwa i nie można już krzesełka ustawić na podwyrzszeniu(stoliczek odwrócony do góry nogami).nasze krzesełka kupilam w jakimś supremarkecie(nie były firmowe)może dlatego spotkał ja taki los.Marta
    • Gość: madzia22 Re: Krzesełka dla maluchów IP: *.* 04.02.02, 21:24
      O rany!To fantastyczne urządzenia :hot:Nie wiem, jak bez nich dałabym sobie radę.Madzia
    • Gość: Inezco Re: Krzesełka dla maluchów IP: *.* 05.03.02, 15:27
      Ja kupiłam dla swoich dziewczynek krzesełka drewniane i zdają egzamin, nie wyobrażam sobie bez nich życia. Na razie są w dobrym stanie a używają je już od ponad 2 miesięcy.
    • Gość: mwegner Re: Krzesełka dla maluchów IP: *.* 12.03.02, 10:04
      Ja miałam dwa krzesełka. Jedno drewniane chyba VOX - takie do rozkładanie na stolik i krzesełko i drugie plastikowe z IKEA.To drugie jest o wiele wiele lepsze. Nasza strasza córka nie lubiła siedzieć przy rozłożonym stoliku i krzesełku, zreszta zajmują one wtedy dużo więcej miejsca.Poza tym dziecku było dużo wygodniej w tym plastikowym.Magda
      • Gość: AgnieszkaJ. Re: Krzesełka dla maluchów IP: *.* 13.03.02, 10:34
        Właśnie kupiliśmy naszym córkom te plastikowe krzesełka z Ikei - siedzą w nich zachwycone od 3 dni, że mogą oglądać świat z góry, zobaczymy, jak będą się sprawdzać w przyszłości. Wyglądają na całkiem fajne, no i przede wszystkim cena jest przystępna. AgnieszkaJ. (mama Julki i Weroniki)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka