Dodaj do ulubionych

Trojaczki na "bliźniakach"

IP: *.* 12.08.02, 10:46
Po tych wszystkich zaproszeniach na "Bliźniaki" - jestem. :hello:Mam nadzieję, że się tu wszscy zmieścimy. :-)Aby na początku rozwiać wątpliwości: jesteśmy ze Szczecina.Nasze :bounce: :bounce: :bounce: wraz z ich mamą są jeszcze w szpitalu :(W następnym poście, pytania :-)Jurek.
Obserwuj wątek
    • Gość: asia_t Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 12.08.02, 10:58
      Jurek, jestem pod wrazeniem!!!!!!!!!!!!! Forum zostanie zmienione na wieloraczki! :-))) Miejsca u nas dosyc, wszyscy sie pomiescimy! Wyslij koniecznie zdjatka swoich maluchow!!!! Na Zobaczcie. A jaki macie wozek???? bo nasz, hihi, Pegperego, jest tez TRIPLETTE> Taki dluuuuugi tramwaj!pozdrowionka i buziaczki serdeczne dla maluszkow! napisz cos wiecej, ile waza, jakie imiona, kiedy sie urodzily!asiaT, moderator forum Blizniaki i wiecej :lol:
      • Gość: Jerzu Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 12.08.02, 11:17
        Zdjęcia są już dostępne w internecie (czy można tu podawać prywatne adresy WWW - bo jest tam też o poszukiwaniu pomocy, nie tylko zdjęcia?).Wózek już mamy, Inglesina trio.Imiona: Joanna Weronika, Patrycja Katarzyna, Agnieszka Monika.Ważyły po urodzeniu (23.07.2002r), odpowiednio:1360, 1620, 1625 gram, teraz ważą: 1520, 1890, 1910.Asia zaraz po porodzie była reanimowana (pojedyncze bicie serca, praktycznie brak oddechu), Patrysia dostała krew (jeszcze raz jej podadzą). Agniesia, najsilniejsza, najlepiej zniosła wszystko.Leżały w inkubatorach coś ze dwa tygodnie. Były na "solarium" - czyli klasyczna pourodzeniowa żółtaczka.Od tygodnia dwie młodsze (Patrysia i Agniesia) są w pokoju u mamy, Asia też od kilku dni jest z mamą.Karmione są wszystkie piersią (pokarmu jak na razie wystarcza) i są dokarmiane z butelki (czasem nie bardzo chcą ciągnąć z piersi) pokarmem od mamy.Jak osiągną ok 2kg, będą mogli je wypuścić do domku.Czy na razie tyle wystarczy?Jurek.
        • Gość: Monika25 Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 12.08.02, 12:37
          Witam serdecznie szczęśliwych Rodziców i Malutkie Dziewczynki! Gratulacje ! Pozdrawiam Monika z rodziną
        • Gość: altro1 Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 13.08.02, 08:18
          Tatusiu Trojaczków!Jedno daje dużo zajęcia, a trójka, mimo że to takie maluszki to dopiero coś. Mam pytanko, jeśli uważasz, że niedyskretne to przepraszam. Jak to się robi, żeby były trzy, czy natura sama, bez dodatkowego wspomagania wam zafundowała tyle maluszków? Mój luby martwi się jak zaspokoić materialne potrzeby jednego, ale Ty to dopiero masz zmartwienie (oprócz potrójnego szczęścia oczywiście)!!!aga
          • Gość: Jerzu Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 13.08.02, 09:05
            Mogłbym odpowiedzieć na pytanie "jak to się robi": niestety, prawa autorskie... :DAle niech tam, uchylę rąbka tajemnicy... Otóż... :ouch:Żadnego wspomagania! Żadnych hormonów na bezpłodność, tylko naturalnie, bez "dodatków". W rodzinie też nie było nigdy nawet bliźniaków. Więc mamy "podarek" w postaci trzech wspaniałych dziewczynek!Jurek, potrójny tata.
    • Gość: Iwona_P Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 12.08.02, 12:50
      Hej JurekRewelacja!!! Bardzo serdecznie witam i pozdrawiam Twoje Cztery Kobiety! Niech się chowają zdrowo! Jeszcze raz- GRATULACJE!!!Iwona & :bounce: :bounce:
      • Gość: madziara Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 12.08.02, 20:13
        Moje serdeczne gratulacje !!!!!!!!!!!Oglądałam zdjęcia waszych pociech /małe biebne ptaszki/ nie zazdroszcze wam pracy ale do trojaczków to chyba jakaś opiekunka się należy? A już z pewnością powinna. Zapewniam cię jednak iż te achy i ochy skierowane pod adresem waszym od przechodniów na spacerach wynagrodzą ten trud i podtrzumaja na duchu. Ja sama miałam kryzys i zawsze jak słyszałam komplementy pod miom i dziewczynek adresem było mi lżej.Życze powodzenia bo to wam się przyda i oby Twoje kobietki szybko powróciły do domu. Głowa do góry uda wam się wszystko macie przecież tyle szczęśćia naraz.Pozdrawiam Magda Natalka i Zuza czyli tylko bliźniaczki
        • Gość: Jerzu Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 13.08.02, 07:22
          Jeśli chodzi o opiekunkę to nici z tego :(Nie ma, nie przysługuje i nie będzie przysługiwało (może trzeba urodzićsześcioraczki :what: )Dla nas (żony i mnie) same dzieci są już i tak wielką radością. Aktualnie jest nas minimum jakie chcieliśmy mieć.Maleństwa powolutku rosną. Mam nadzieję, że moje kobiety najdalej za dwa tygodnie będą w doku :) :) :)Jurek, potrójny tata.
    • Gość: Jerzu Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 12.08.02, 13:09
      Podaję adres, jak obiecałem, pod którym można zobaczyć nasze kruszynki: http://trojaczkiszcz.republika.pl
    • Gość: Ankad Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 12.08.02, 16:24
      Moje gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!Naprawdę jestem pod wrażeniem.Ja gdy dowiedziałam sie że będą bliźnięta to byłam w szoku, zresztą miesiąc później mój "wspaniały" lekarz stwierdził że na 90 % będą trojaczki. Co ja przeżyłam tego dnia to możesz wiedzieć tylko Ty i Twoja żona. Ale jeszcze tego samego dnia o godz.22 poszłam do innego specjalisty i z całą pewnością wykluczył trójkę maluszków. Na prawdę podziwiam i z całego serca życzę powodzenia, wierzę że wszystko dobrze się ułoży i maluchy będą zdrowe. Anna. Ps. Dzięki za wiadomości o CC.
    • Gość: Jagna_26 Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 12.08.02, 23:10
      Na początek oczywiście gratulacje !!!!! :-)Jerzu, po przeczytniu Twoich postów poczułam to, co po moim pierwszym USG z chłopakami. Miesznka uczuć: szok z ogromną przewagą zachwytu . Myślę, że staniecie się teraz najlepiej zorganizowanymi rodzicami na eDziecku. Pozdrawiam całą porządnie powiększoną rodzinę.JagnaP.S. Podziwiam cycusie Twojej żonki ;).
    • Gość: Ania_G Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 13.08.02, 21:36
      Ojejujej!!! Widziałam...Jakie maluśkie ....Żeby tylko nie miały kolki :-) to przeżyjecie...GRATULACJE przede wszystkim!!! No i wytrwałości dużo dużo dużo! Dużo duużo mleczka!Takie będą fajniutkie trzy bąbelki naraz :-) :-) :-)
    • Gość: AgaJot Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ IP: *.* 14.08.02, 02:25
      Cześć! Ja też się ujawnię. Od 26 czerwca jestem mamą trojaczków. Kuby, Łukaszka i Michałka. Dzieci urodziły się w 34 tygodniu przez cc ( też z przygodami)z wagą: 2180, 1870, 1120. Najmniejszy rozbójnik jest jeszcze w szpitalu ( musi jeszcze podrosnąć), a w domu mam na razie TYLKO dwójkę. Moje dzidziusie wyglądały po urodzeniu bardzo podobnie do córeczek Jurka. Jerzy gratulacje, przed nami życiowe zadanie - przygoda potrójnego macierzyństwa i ojcostwa. Mój mąż chodzi dumny jak paw. Karmię piersią, ale ze względu, że muszę odciągać coraz więcej pokarmu dla Michałka "domowych chłopaków" zaczęłam dokarmiać od 2 dni. Wózek mamy ten sam co Jerzy czyli Inglesina TRIO. No i jestem wiecznie niewyspana. Niestety muszę kończyć bo Kuba mi się rozwrzeszczał! Serdecznie pozdrawiam! Agnieszka
      • Gość: Jerzu Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ IP: *.* 14.08.02, 07:51
        Wow! :ouch:Gratulacje!!! Potrójne!!! Też życzę dużo wytrwałości i cierpliwości dla pociech oraz aby najmniejszy (a ile obecnie waży?) jak najszybciej trafił do domku.Widzę jednak, że chyba to forum będzie musiało poszeżyć swój zakres (może niech będą to "Bliźniaki i więcej" lub wieloraczki... ?).Moje maleństwa wszystkie zostaną z mamą w szpitalu do momentu podrośnięcia. Ważą obecnie dwie młodsze ponad 1900 oraz najstarsza 1760.Pozdrawiam,Jurek.
      • Gość: _Tosiaa_ Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ-graaaaaaaaaatulacje IP: *.* 14.08.02, 08:12
        jak rany Aga taka wiadomość i Ty cicho siedzisz :)niech się zdrowo chowają chłopaki ,cała trójeczka :)Gosia :hello:
        • Gość: Monika25 Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ-graaaaaaaaaatulacje IP: *.* 14.08.02, 10:21
          Agnieszko! Dla całej Twojej Rodzinki najserdeczniejsze gratulacje i ucałowania Monika
      • Gość: Iwona_P Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ IP: *.* 14.08.02, 12:06
        Agnieszko!Baaaardzo sie cieszę!!! Życzę zdrowia i dużo, dużo radości.Iwona & :bounce: :bounce: (w tym jeden Michał!)
      • Gość: asia_t Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ IP: *.* 14.08.02, 12:45
        Hej Aga!!!moje serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem pod warzeniem i zycze Wam wytrwalosci!!!AsiaT,Wasz moderator, ktoremu wlasnie popsul sie komputer :-(
        • Gość: AgaJot Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ IP: *.* 15.08.02, 09:22
          Dzięki Wam Wszystkim za ciepłe słowa! Jurku, najmniejszy synek ważył 1120, obecnie 2020 ale ma troszkę problemów ze zdrówkiem i niestety zostanie jeszcze chwilę w szpitalu. Ja wyszłam z Kubą 2,5 tygodnia po porodzie, Łukaszek dołączył do nas tydzień później. Mam nadzieję, że Wasze dzidziusie wyjdą szybciej! Trzymam kciuki. Agnieszka
          • Gość: Jerzu Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ IP: *.* 15.08.02, 20:17
            Moje maluszki zostaną jeszcze nawet ze dwa tygodnie. Największa waży już ponad 2kg, następna pnad 1859, natomiast najmniejsza około 1700 gram.Jeśli będzies mogła napisz jak sobie radzisz, teraz z dwoma a potem z całą trójką.Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.Jurek.Ps. Umieszczam zdjęcia całej trójki na forum. Na moich stronach jest więcej zdjęć.
        • Gość: tyska2 Re: Trojaczki na "bliźniakach" TEŻ SIĘ POCHWALĘ IP: *.* 19.08.02, 09:49
          Gratuluję dzidziaczków :-) . W mojej miejscowości też są trojaczki - 3 dziewczynki. Urodziły się jakoś w lutym, w donoszonej ciąży, wszystkie ważyły ponad 2 kg. Pisano o tym wydarzeniu sporo w lokalnej prasie, ponieważ potrójny poród miał miejsce 40 lat wcześniej.Uściski dla maluszków - niech rosną zdrowo :hot:Tyska
      • Gość: Kamila_wroc Re: Trojaczki JEST NAS WIĘCEJ :)) IP: *.* 17.08.02, 15:56
        Witam !!Zaglądałam tutaj kilka razy, ale nie ujawniałam się, teraz gdy pojawił się wątek o trojaczkach czas zabrać głos :) Jestem obecnie w piątym miesiący ciąży mnogiej. W czerwcu na USG dowiedzieliśmy się iż bedziemy mieli wesołą trójeczke :) Wszystkie dzidziusie mieszkają w osobnych workach obdowniowych i mają własne łożyska, czyli każde ma jak na razie swój mały świat. Wszystkie rosna równo teraz ich glowki maja 51,50,50 mm. Powoli szykujemy się na ich przyjście na świat. Wstepnie miałam termin na 26.12, ale ze względu na moją ciąże termin przesunie się na końcówkę października.Gratulacje dla Agaty i Jerzego.P.S. Chyba rzeczywiscie forum jest dla wieloraczków :)Kamila w bardzo bliskiej przyszlości mamusia trojaczkówz Wrocławia.
        • Gość: Jagna_26 Re: Trojaczki JEST NAS WIĘCEJ :)) IP: *.* 17.08.02, 21:36
          Cześć.Teraz to już się wzruszyłam. Tyle trojaczków na bliźniakach :-). Czuję jak Wasz splendor na mnie spływa ;).Ciekawe jak to jest nosić trojeczkę? Chyba nie da sie odróżnić które kiedy sie rusza.Gratuluję i życzę powodzenia.Jagna
          • Gość: Kamila_wroc Re: Trojaczki JEST NAS WIĘCEJ :)) IP: *.* 17.08.02, 22:44
            WitamDzieciaczki nosi się chyba podobnie, chociaż trudno mi to powiedzieć gdyż jest to moja pierwsza ciąża (ale za to jaka :) ) Odróżnić można które sie wierci, ponieważ każde ma swoje miejsce w brzuszku (na USG lekarz wskazał gdzie sobie mieszkaja). Podstawowa różnica jest taka, że wszystko dzieje się dużo szybciej. Urodze wczesniej, a w 16 tygodniu macica była taka jak 23.Najważniejsze jest to że rosna równo i każde ma swoj mały świat, a za razem bliziutko swoje rodzeństwo :) od poczęcia razem.P.s Najlepsze jest zdjecie z USG gdzie widac ich troje :)Pozdrawiam Kamila z dumnym tatusiem Piotrem
        • Gość: asia_t Re: Trojaczki JEST NAS WIĘCEJ :)) IP: *.* 18.08.02, 20:58
          Hej, GRATULACJE!!!!!!!jak tylko Eldad wroci z urlopu, moze uda mi sie go namowic, zeby zmienil nazwe naszego forum! :-)Trzymam mocno kciuki, zeby sie udalo!!!!ASiaT, moderator
        • Gość: Jerzu Re: Trojaczki JEST NAS WIĘCEJ :)) IP: *.* 19.08.02, 07:26
          Gratulacje dla mamusi trojaczków!Zauważyłem, że jednak jest trochę więcej takich "przypadków" niż początkowo myślałem. To super!Dodam, że moje pociechy jeszcze są w szpitalu.Mam nadzieję, że pod koniec tego tygodnia zawitają już w domciu (gdzieś tak w piątek).Jeszcze raz gratulacje!Życzę wytrwałości i duuuużo cierpliwości!Jurek.
          • Gość: relanga Re: Trojaczki JEST NAS WIĘCEJ :)) IP: *.* 20.08.02, 08:31
            O Boziu,Jakieś parę dni nie zaglądałam na forum - a tu proszę. Tripleciki mamy!!! Gratuluję. Mój mąż jak dowiedział się że znalazłam bliźniaczą stronę, od razu zapytał, czy nie ma tam wieloraczków. Wspólnie doszliśmy do wniosku, że rodzice wieloraczków pewnie nie znajdują czasu na szperanie po internecie...A jednak!Mocno pozdrawiamy obie Trójeczki - Agi i JurkaRenata i Dwójeczka (początek 6 miesiąca ciąży) z Mężem
        • Gość: Iwona_P Re: Trojaczki JEST NAS WIĘCEJ :)) IP: *.* 19.08.02, 10:18
          Hej, hej Kamila!Trzymam kciuki za Ciebie i Twoją Trójeczkę!!!Iwona & :bounce: :bounce:
    • Gość: heldom Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 16.08.02, 12:57
      Witam i gratuluję wszystkim,i Tobie Jerzu i Adze też. Ja w lutym będę miała trójkę ale nie tak od razu! Jedno mam , czekamy na dwójkę.Pozdrawiam i życzę zdrowia.Dominika.
      • Gość: XXL Re: Trojaczki na "bliźniakach" IP: *.* 16.08.02, 20:00
        Właśnie znalazłam ten wątek na "bliźniakach", ale dopisałam się tez na "dziecku". Jestem mamą Asi-13 lat i dwóch rozbójników- Kubusia i Michałka - już 5 letnich.Asiu- fajne imiona? :-)))))))Czas tak szybko biegnie...jeszcze pamiętam moje nie przespane noce i walkę o karmienie piersią moich chłopaków, a tu już zabieramy się do nauki czytania. Najważniejsze, żebyście mieli je wszystkie w domu- całe i zdrowe, i jak najszybciej.A może by je tak pożenić za jakieś 20 parę lat? Ale byśmy weselicho edzieckowe zrobili. ;-)Rozmarzona Mija.P.S. Jerzu ze Szczecina a Ty Asiu gdzie mieszkasz?
        • Gość: XXL Re: Trojaczki na "bliźniakach" - do Agi IP: *.* 16.08.02, 20:10
          Aga- przepraszam za niedopatrzenie. Wiem, że Ty nie jesteś Asia. Asia jest u mnie w domu... ;-) Jeszcze raz - Mija
          • Gość: AgaJot Re: Trojaczki na "bliźniakach" - do Agi IP: *.* 19.08.02, 21:30
            U mnie na razie jak z dwojaczkami + codzienne jazdy do szpitala do Michałka. Karmię piersią, nie śpię, staram się wychodzić na spacerki z dzieciaczkami ( ku uciesze gapiów). Powoli ze śpiących lub jedzących zaczynają przeistaczać się w śpiących, jedzących, wrzeszczących. Rosną. Każdy jest inny, jedzen gruby (Kuba), jeden chudy (Łukasz), jeden normalny (Michałek). Z atrakcji - jeszcze wycieczki do przychodni na "Przeglądy" dzieciaczków. W ciąży dzieci miały mało miejsca w brzuchu i każdy siedział w miarę w stałym miejscu. Każdy ruszał się inaczej i dokładnie takie same temperamenty mają teraz. Dzięki temu, że raczej dokładnie wiedziałam gdzie są dzieci łatwiej można im było robić KTG. No i oczywiście super uczucie, kiedy ruszały się wszystkie na raz, chodziaż częściej na zmiany. Pod koniec ciąży czasami było to bardziej bolesne. Ale po porodzie brakowało mi w brzuchu tych ich harców! Na razie tyle. Pozdrawiam. Agnieszka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka